hangi dana eti o ? 53 kertiğe alacağın et ne kalitede ? ... ? güneş yüzü görmemiş , ot bayır dağ çimen gezmemiş dana nın etini niye yiyeyim ki ? ondan alacağım proteini gider ispir fasülyesinden alırım...
Printable View
Davutoğlu, Babıâli nin kuruluşundan bu yana geçen 300 yıllık dönemde kurulan tüm devlet kurumlarının içi boşaltıldı. Ekonomik olarak olağanüstü bir fakirleşme var. Biz vatandaşın sesi olacağız görüşünü dile getirdi.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/cumh...olacak-1768014
Sosisleri bilmem ama hindi fümesi çok avantajlı, 1 alana 1 bedava kampanyaları oluyor çoğu zaman migros'un polonez füme için. hindi eti çok sağlıklıdır tavsiye ederim :-) tabi ben epeydir uğramıyorum. bu arada hep sosis deniyor ama ben size hakiki afyon sucuğu öneririm hem daha sağlıklıdır hemde lezzeti efsanedir. sosis onun yanında sosisliğinden utanır :oleyo:
bizim insanımızın bir türlü kıramadığı davranış kalıpları var ... sanki öğrenilmiş çaresizlik gibi... akşamüstü güneşi kapanmaya yakın , orta halli bir mahallenin ekmek fırınının karşısına geç , bilim insanı ciddiyetinde gözlemle .... tam bir sosyolog inceleme tezi yani ....
fırından çıkanlara bak , adamın kadının veya fırına gönderilmiş çocuğun elinde bir poşet içinde 5 - 6 tane sadece dış kabuğunda bir miktar vücuda faydası olan gerisi gereksiz yediğinde şekerini hoplatıp zıplatan o ekmekler .... niye çünkü alım gücün yok onun için anca ekmekle karnını doyuruyorsun di mi yani miden tıkanınca doyduğunu hissediyorsun .... acaba gerçekten öyle mi ?
inceleyelim efenim ;
o beyaz akça pakça ekmeği 4 kişilik bir aile sofrasında ,kişi başı üç çeyrek ( yani bir ekmeğin 2/3 ü ) olarak sofrada midene gömdün.... eee ne oldu şekerin zıpladı vücut insülin pompaladı bi kaç saat sonra gene acıkacaksın .... yani bir sarmalın içine giriyorsun kısırdöngü .... Halbuki 5 ekmeğe vereceğin para ile gidip 1 paket bulgur alsan , onu ağır ateşte yavaş yavaş pişirsen ( çabuk pişerse gece yatakta at gibi ayakları yukarı dikip habire osurmak zorunda kalırsın ) sadece bir kaşıkçık da sızma zeytinyağı yutsan yanında da üç beş kaşık yoğurt, 1 tane de 2 dakika 33 saniye kaynayan suda tuttuğun yumurta ... işlem tamam .... yani niye gidip beyaz ekmek alıyorsun arkadaş ? çünkü alışkanlık var ve alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor ...
burdan ons a geçmek mantıklı mı sizce?
''' ONS ''' bazında ne kadar vadede ne kadar getiriyi hedefliyorsun önce ona karar verilir ... +++ altın , çoğun bir spekülasyon aracıdır onu da diyeyim de... enflasyondan arındırıp baktığında bir norveç vatandaşı bir amerikan vatandaşı bir ne bileyim japon vatandaşı için 10 yıllık sürede artı getirisi olmuş mu mesela iyi incelemeli ...
Forumdaşlar bırakın küçük enişteyi, sosisi. Vallahi blutwurst muhabbetini de açarım bak ona göre...
Asıl şuna bakın:
Atın ölümü arpadan olsun crush abey, afyon sucuğunu hiç birine değişmem...
Bu arada sucuğa laf etmişken diğerlerini çok masum sanma , ekteki haber dünya sağlık örgütündensana gelsin :p
Dünya Sağlık Örgütü, salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etleri sigarayla bir tuttu, ‘Kanser riskini yüzde 20 artırıyor’ dedi.
https://www.birgun.net/haber/salam-s...zararli-215066
Blutwurst a ekelhaft diyen kesinlikle bir gurme olamaz.
Blutwurst, Kaesekrainer, Wiener, Frankfurter bunlar hakikatlerimiz dostlar.
O kadar konuştuk bu uygun fiyatlı fiyatlar hangi market. Ayhan başkanım ucuz dolar baktım yok.
SM-J410F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu da sucuk zaten, yağ yerine kan kullanılıyor.
Farkı o.
Sonuçta o kan boşa gideceğine değerlendiriliyor.
Hem çevreci hem de protein bakımından daha zengin.Ve aslında yağa göre çok daha sağlıklı.
Ayrıca chianti marka şarap ile müthiş bir ikili olur.
(Avrupa'daki en uygun fiyatlı şaraplar arasındadır. Fiyat performans oranı zirvedir. 4Euro-8Euro)
Bizim kasap sucukları ile şarap yağ içeriğinden dolayı pek uymaz.
İçinde bol miktarda yağda var.!!
Domuzun tüm bileşenleri.!
Tercih meselesi.!!
Sağlıksız gıdalardan uzak durmak en ideali.!!
Almanyada her zaman piyasada satılan et ve ürünleri hep skandal olmuştur.!!!
https://m.focus.de/gesundheit/news/f..._12147452.html
iyi de onu bi tek zimbabweylen komşusu zambiyada harcıyabilin.
uçah bilet pahalı değil mi?
deyer mi gitmeğe?
giderkenede o balyalar için kargo parası , fazladan valiz ilazım olucah.
ondan yani. gene de dost ve kardeş zimbabweylen zambiyaya gitme nasib olur inşallah
zimbabwe kelime kökü zımba dır. oraya zımba gibi gençler gidsin biz morukladık artık.
benim tavsiyem tokat bez sucuk eğer lezzeti damağınıza uygun olursa ondan başkasını yemezsiniz onu yiyince ötekilere bakmayacaksınız marketlerde hakikisi 150 civarı kilosu fabrikasyon türü üretenler 100-120 arası satıyor. aşıkbaba bilinen markası ama artık fabrikasyona döndü
bu arada bazı arkadaşlar kastamonu tarafında idi galiba bi sucuk söylediler ama hiç yemedim bir fikrim yok
salam sosis sucuk bunlar içinde yenmesi en uygunu pastırmadır.
o da zate bu guruba girmez
ama tabi antrikot olarak yemek varken niye etin aynı yeri pastırma yapılır o da soru işareti
et çok olan bişey değil ki
Korktuğumuz başımıza geldi.
O şey 7,69 oldu
Forum ahalisi sucuk sosis,pastırma paylaşımlarınızı dikkatle takip ediyorum.
Mesleğim olduğu için fazla ayrıntıya girip polemik yapma niyetim yok.
Bizde meslekte ilk söylenen söz ;Kasap bıçağın burnu ile kazanır. Bu sözü istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz.forum gediklilerinden olan Moruk nickli arkadaş haklı ve mantıklı olarak pastırma tavsiyesinde bulunmuş Doğal ve kimyasal kullanılmayan kullanılsa bile yasal limitlerin altında kimyasal kullanılan endüstriyel ürün bulmanız hemen hemen imkansızdır.İstanbul'da fabrikasyon Sucuk pastırmada ilk sırada apikoğlu gelir diğerleri daha sonra gelir.Piyasadaki üreticilerin çoğu apikoğlu'ndan yetişmiştir.Saygılar..
Bende gördüm tam 7,6900 hayırlara mı? şerlere mi? nolcak bu işin sonu
https://i.hizliresim.com/dX1mQ9.jpg
Forumdan bir abimiz hediye getirdi, kendisi duymasında sizler duyun.
Bizim buradaki yerel bir mezbahanın sucukları, bunu 10 ile çarpıp 5'şe katlar.