Suriyeli din kardeşlerimden hiç ses çıkmıyor.
Ne yer ne içerler. Ne durumdalar belli değil. 40 milyar dolar daha verecektik bekliyor gariplerim.
Huuuullllooooooggggg
Printable View
Suriyeli din kardeşlerimden hiç ses çıkmıyor.
Ne yer ne içerler. Ne durumdalar belli değil. 40 milyar dolar daha verecektik bekliyor gariplerim.
Huuuullllooooooggggg
Bitmez bunlar gecse yenilerini cikarir
Bu saga sola satasmasi eskiden oy getiriyordu simdi kendi secmeni bile yemiyor bunlari
Neden hala israr ediyor anlamıyorum
Dun erken secim yok dedi neden oy orani 25
Kasitli cikardigi Ayasofya yunan krizi...oylarini daha cok düşürdü
Ulkeyi israrla daha da krize sokma cabasi inanilmaz tam.niyeti ne anlasilir sey degil
Var birsey de ins degildir o
dün dipten dönerken aldıklarımı 130.850 den gazladım :he:
inşallah pişman olmayız gazladığımıza :he:
aslında bu gaz beklentisi ile alacaklarını düşünüyorum öğleden sonra hatta gün sonuna kadar ama bilemedim...en iyi kar cepteki kardır...
https://i.hizliresim.com/D4gjWH.png
Ayıcıklarım kamufle olun boğacıklar güçlü gibi ortalıkta görülmeyelim bir mühlet
valla geçen burada yazılmıştı extradan 80 milyar m3 daha bulunmuş falan o açıklanacakmış diye...rte 80 milyar m3 için kalkıpta oraya gitmez gibime geliyor...bilmiyorum...ilk açıklanan 300 milyar m3 tü yanlış hatırlamıyorsam bunu 380 yaptık demek için oraya gitmez bence...
gaz lazım millete :he:
Apartmanda oturuyorsun ( nato )
Balkonuna agir makinali silah aldin
Komsularin şikayet ediyor
Polis gelmis almasi lazim silahi ( yaptırım ) demis ki
Hadi bir hata oldu zaten durumun iyi degil ama bunu saga sola sıkma biz idare ederiz.
Dolar 8 iken s400 leri sikacak bugun milletin derdi buydu
Muthis ugras veriyor dur bakalim ne olacak
sabah sabah ekım vadelı doları spotun altına kadar basanın, cok cok muhtemelen MB zaten baska satan yok, bır bıldıgı vardır heralde ınsallah...
Manyak zam var piyasa da ı.g ya
Neye elim gitse fiyat güncelledik diyor millet
gaz işi çoook uzun vadeli iş...biz o gazı en erken 7-8 senede çıkarırız...hangi maliyetle, hangi teknoloji ile o da belli değil üstelik...bu haberi kullanarak piyasayı hoplatıp zıplatıp paraları cebe indiriyorlar işte...
ben çırpınış olarak görüyorum bunu merkez tarafında..beklentiyi düşürmek..
ara ara basmaları aslında dolar almayı düşünen için gayet iyi oluyor.. spot gösterge 7.90 ise bankadan biz bunu spread nedeniyle mesela 7.93 gibi bir rakama alıyoruz.. kaldıraçsız..
ama bunlar basınca aşağı spot gösterge ile (7.90) aynı rakamdan almak, üstelik kaldıraçlı, oldukça avantajlı.. dediğim gibi bu durum avantajlı, zaten almayı kafasına koyanlara..
merkezin bu anlamda volatilite yaratması istemedikleri bir etki ama traderlara yarıyor açıkçası..
Sayın üye,bence bu ve buna yakın fiyatları gözden çıkardıysanız,alacağınız koltuğu canlı görüp denemelisiniz,tabi ki kalite farkı çok fazladır ancak linke tıkladığımda karşıma çıkan modelin kopyaları piyasada 350-650 tl aralığında satılıyor,muhakkak kullanılan piston,kumaş vb farklar vardır,o yüzden deneyerek almanızı tavsiye ederim,iyi forumlar.
h.sonu geçen migros rafta %15 civar zam vardı. 2 gün önce bimde salkmış tomates 8,95 tl/kg idi. ucuzluk salkmış yürümüş...
bir iktidarın işi gücü bırakıp kaç aydır gaz haberleri üzerinden algı kasması çok acınası.. gülünç.. adamlar 20 yıldır iş başında, her türlü güç ellerinde, ama ülkeyi mahvettiler batırdılar, şimdi bir umuttur gaz rezervleri ülkeyi düzlüğe çıkaracak !! bunlara inanan bir halk varsa zaten hakediyor demektir mevcut durumu malesef..
bir musluk bir havuzu 800 m3 doldurur demişler, 320 m3 doldurmuş.
bir başka musluk havuzu 400 m3 doldurur demişlerse
a) 2. musluk havuzu ne kadar doldurur
b) iki musluğu aynı anda açsak havuzu kaç m3 doldurur
bunlar borsa için önemli işte bak geldik havuz problemine.
ESEN (esenboğa elektrik) diye bir şirket geçen cuma açıldı işleme 9,35 ten başladı bugün yine tavan 15,03 fiyat...1 haftada yaptı her gün direkt tavana kilitleniyor...halka arzdan alabilenler yaşadı...
cep telefonuma mesaj geliyor kaç defadır kontrolmatik diye bir şirket halka arz olacakmış sadece gedik yat. topluyor talepleri şeytan diyor git al...ne iş yapar necidir hiçbir fikrim yok abicim...lale çılgınlığına döndü bu iş...ne alırsan kazanıyorsun ne güzel...
A dan Z ye market alış verişini ben yaparım..geniş ve iştahlı bir aile olduğumuz için yüklü bir harcama yapıyoruz gıdaya..yani market fiyatları konusunda fena değilimdir.
sürekli 5 kg lık sıvı yağ alıyoruz...ay çiçek, mısır özü..tereyağı da çok tüketiriz...zeytin yağı da kendi bahçemizden...yağ fiyatlarında acayip artışlar var...özellikle mısır özü..40-50 bandından 70-80 bandına çıktı son 3 ayda...tereyağı zaten son bir yılda uçmuş durumda.
son yıllarda fiyatı en az artan şey zeytin..sofralık ya da yağ olarak...üstelik alternatif ürünler de bu kadar artmışken (süt ürünleri ve diğer yağlar)...zeytinde plansız bahçeler yüzünden ürün çok arttı..ihracatta da sıkıntılar olunca piyasada çok zeytin kaldı...yakında zeytin bahçelerinin söküm haberleri gelirse şaşırmam..yazık emeklere, harcananan paralara ve bakımı yapılmadığı için verimi düşen ağaçlara.
her alanda olduğu gibi, tarım-hayvancılıkta da en büyük sorunumuz plansızlık.
twitterda bir grup var sadece arzdan alıp n'inci tavanda satıyor. bütün olayları bu.
böyle bir yatırımcı grubu oluştu. arz talep ediciler.
tüketici ürünleri her alanda vergilendiriliyor.. dolara çok duyarlı..
enflasyonu zaten domates ve benzeri ürünlerle ölçmelerinin nedeni (sepette ağırlığı arttırmak yani) arz konusunda istediklerini yapabilmeleri, gerekirse ithal ediyorlar..mısırdan soğan ithal ettiler mesela.. arjantinden et..gibi.. ama deterjan ve diğer (gıda dışı ama ev için gerekli) ürünlerde acımasız zamlar oluyor, olacaktır.. bu tür ürünlerin fiyatlarında elektrikten ulaştırmaya vergi artışlarından işçi maliyetlerine her alandaki fahiş artışlar direkt etkili, hatta çoğu zaman katlamalı etkili..
Aciga satis yok
Halka arz olan bir şirket direk tavan acilmasi normal satici yok mantik olarak :)
geçenlerde abd domates fiyatlarını incelemiştik.. poundu 2 dolar.. kilosu 4 dolar diyelim yaklaşık.. bugunku rakamlarla 30-32 tl..
ama şu anda bizde 10-15 tl bandında genelde.. bu ürünlerin daha gidecek yeri var.. bunların satın alma gücü paritesi diye yutturmaya çalıştıkları yeni milli gelir ölçme şeysi zaten bu tür avantajlara dayanıyor.. millet sürünüyor ama domatesi abd ye göre dolar cinsinden daha ucuza alıyor ve süper refah içinde bir toplum oluyoruz !! komedi..
eskiden çok kullandıkları nominal milli gelir ölçümünde ise zaten sürünüyor ülke, o nedenle o artık gündemden kalktı..pek konuşulmuyor..
Piyasa yalandan yukarı gidiyor ama ne alış iştahı ve ne satış. Bence bu işin sonunda sert hareket gelecek yönü hala çözemedim en kötü başladığı zaman dahil oluruz poz yok izlemeye devam. Spotta da satışları yazdık %80 nakit hedefim var muhtemelen olmaz ama keşke olsa.
abd linin 20 bin dolara aldığı bir ford focus bizde 40 bin dolar..
zulüm..
Piyasanin ne kadar iyi kötü olduğunu mali müşavirler bilir. Eğer para topluyorsa iyi yoksa kötü. Bizim burda berbat. Herkes aynı rüyayi görüyor mecburen. Rüya değil kabus. Kabusla uyanacak çoğu
sallama şimdi. az önce yanımdaki marketten domates aldım: sarmaşık ,kendin seçiyorsun: 5.50 tl.
daha uygun domates fiyatları da vardı.
domatesi aynı markette bir ay önce 1.50-2.00 tl.ye aldım.KIŞA GİRİYORUZ elbette yazın meyvesi vs. fiyatı artacak.
zam dersin vs. tamamda. en kazık uç marketi niye örnek gösterirsin.
kaliteden anlamayanlar sallıyor yine.. kaliteli domatesi 5 tl ye istanbulda bulman zor.. çok zor.. ineklerin yiyeceği meyve artıkları ve domatesleri istanbulda millete sattılar tanzim günlerinde.. adına da ucuzluk dediler..
meyve sebze kaliteli olacak.. kalitesiz mal her yerde var.. gösterge olamaz.. ancak kalitesiz zihinler için gösterge olabilir..
içimde bi huzursuzluk var yok en kötü parasıyla huzursuzluğu atmıuş oluruz 1308 çıtır cort.
yaz kış mı kaldı artık.. komedi.. işlerine gelince böyle abuk hikayeler.. sera diye bir şey var..
5 sene once kimsenin aklına gelmiyordu yaz/kış ayrımı yapmak.. ama şimndi nedense önemli ?? komedi..
Vay be... XU100'e bak.. 10 yılda bir denk gelecek çıkışlar yaptı 2019-2020 yılında...
XU030 'a yansıması olmayınca millet borsa çıkmadı zannediyor.. batık şirketlerde dahi 100 milyon hacim dönüyor..
normalde kapanması gereken şirketlere dahi bulaşıp uçurmuşlar...
devre kesici saçmalığı ise hala devam ediyor.. devre kesici olduğu sürece cebinde olacak milletin...
XU100 'de malı ne zaman mı teslim ederler? %10 devre kesici kalktığında..
Yaz öncesi 5000 TL lik gıda temizlik vs stokladim miyadina göre. En az %50 kar var.