mal toplanıyor havası var bir süredir...
ama bunların ali cengiz oyunu bitmez.
Printable View
1553.5 Long 3.
kardemir sinyal geldi...
SPOT da Halk Yatırım ne yapmış böyle!
https://i.hizliresim.com/i64oqo6.PNG
Eregli’nin shortlari terletiyor :)
ikinci çeyrek 15 20 büyüyeceğiz diyorlar.
madem büyüyoruz neden işsizlik artıyor diye sormaya gerek var mı :oleyo::oleyo:
1 ay once ki olay yine oldu deutche satti çiti aldı bazı tahtalar da amaç nedir özellikle TTKOM da mesela
şu büyüme masalını artık dinleyen kalmadı borçla swapla taşıma suyla değirmen dönseydi işsizlik düşerdi enflasyon tek hanelere inerdi büyüme ve gelir dağılım tabana yayılmıyor tabana yayılmayan büyüme masalını dağılmayan gelir artışını kim ne yapsın :oleyo::oleyo:
1400 destegini demircilerle savunuyorlar gibi bir durum gozukuyor.
Ya da benim gozden kacirdigim teknik veya haber bir durum oldu demircilerde.
yani ülke gerçekleri hiç iyi değil diyorsun.. ki haksız sayılmazsın..
ama ülke gerçekleri çok iyi ve dolar bu gerçeklerle hiç uyuşmayan biçimde yüksek diyenlerde var.. hele hele emerging diğer ülkelerle beraber bir grafik koysak şuraya ve bu grafikte TL nin diğerlerine göre en çok satılan para birimi olduğu gözükse bu durum "ülke gerçekleri ile uyuşmamanın" bir kanıtı olarak gösterilebiliyor..
ama şaşırtcı değil.. akape "aya 4 şerit yol yapacağım" dese inananacak kişilerden bu forumda da var, grafikler işin süsü oluyor..
benim birader ithalata dayalı mal satıyor.
bak bir ürün geçen sene bu sıralar 900e bize geliyordu.
1100 oldu bizle aynı işi yapan adamlar bu fiyata alınmaz dedi.
biz aldık.
alabildiğimiz kadar aldık.
şu an 2 bin oldu.
1100 e almayanlar şu an gelip bizden tane tane alıyorlar.
düşün bir de bunu piyasaya veren şirketi elindeki hazır stok kadar büyümüş olması lazım tl bazında.
döviz bazında da büyümüştür.
abi dövizin adı var döviz 3 artıyorsa zam 5 geliyor bu şaşmıyor.
aslında mesele döviz yükselmesi de değil.
uygun değer her neyse orda istikrarlı kalsa da olacak.
1400 destek atalım..yıkılmasın..
ülke gerçekleri iyi olsa gelir dağılımı iyi olsa bazı üst düzey kamu görevlileri 3-5 değişik yerden maaş almak zorunda kalmaz 1 milyona 2 milyona 5 milyona daireler satılıyor ama o daireleri memur maaşı ile almak mümkün değil üniversite mezunları bırakın o dairelerin hayalini kurmayı 5 bin liralık işe girebilmek için kpss sınavlarında ter döküyorlar işe girebilenler 5 bin lira maaş ile büyük şehirde ev sahibi olmayı bırak kirayı bile ödeyebilmek için hangi mahallerde oturmak zorunda kalıyorlar emekliyi asgari ücretliyi söylemeye gerek yok işsizleri zaten Allaha havale ettik Allah versin korusun kollasın inşallah bu şartlar iyi ise bu şartlar büyümeye dalalet ise çok şükür büyük iyiyiz :oleyo::oleyo:
Dow yeni zirve yapıyor, bizimkisi dip arıyor...O yüzden dow a bakıp bistte işlem yapmak kumar...jas ın dow hedefi beki dutacak ama, bist bu arada düşmeye devam edecek..hiç belli olmaz yani.
şimdi bizim bilançoya bakan biri geçen seneye göre gelirler artmış der.
hatta kar da artmıştır baya.
ama mutsuzuz.
çünkü vadeli verdiğimiz mal ödense bile şu an aynı malı geri alamayız.
ödense bile dedim farkındaysan bi kısmı batacak kaçarı yok.
velhasıl velkelam biz işin içinden çıkamıyoruz ama kağıt üstünde büyüdük abi.
bu nasıl oldu anlamıyoruz.
duruma bakinca hafta sonu var bisiler galiba endeks satis yiyor dolar yerinde durmuyo..yurt disinin olumlu olmasina bu kadar kayitsiz kalmazlardi..yonetim degisene kadar dolar altin haric gerisi yalan
Haftasonu bı halt olacak heralde bu ne şimdi?
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yok her cuma böyle kırmızı oluyor.. cumaları pek sevmez oldu bist..
başkan konuştu seçimler 2023 haziranda dedi...iç işleri bakanlığı SBK nın uçağını parasını ödedi, kullandı dedi ss...şimdiye kadar ss sedatı ciddiye alıp iddialarına cevap vermedi..bu ilk oldu galiba.
bu haftasonu fırsat bu fırsat SS görevden alınabilir...bu durumda bahçeli hadi erken seçime der mi, bunun endişesi yaşanıyor olabilir bugün.
öte yandan, akp genel merkezinden oyumuz %45 açıklaması da manidar...sanki birilerine mesaj veriliyor.
Birkaç gündür eski vadeyle yeni vade de açılan poz sayısına bakıyorum. Yarı yarıya ....Eski vadeden 100 kapanmışssa yeni vadeden 50 açılıyor. Adamlar vade sonlarında yine voleyi vuruyor.
secim borsa icin firsta olur secimle alakali degil ama oy artirmaya yonelik magdurluklar yasanirsa bilemem gecmiste yasanmislara bakinca..dolarin sebebsiz yukari borsanin umutsuzca dusmesi akla baska bisi getirmiyo
şu anda dünyada en fazla düşen endeks bist 100.bizden sonra karachi.
negatif ayrıştıracak ne haber gelebilir diye kafa yormaya gerek yok. 20 tane bile gelebilir.
sabah katarlıların tıp fakültelerine girişine ilişkin çok tartışma olmuş. orada 4. maddede askeri ve sivil diyor. ucu çok açık. zaten katar kişi başı 130 bin dolar geliri var. kimse gelip burda tıp okumaz da neyse.
bu haber bile tr ekonomisinin nasıl battığını, katar müstemlekesi olduğunu tesciller.
500.000 TL konut kredisinin 120 taksitle 1,37 faiz oranından aylık taksit tutarı 8.500 TL memur bırak milyonluk daireyi 500.000 TL tutarlı evi dahi nasıl alsın büyüdükmüşüz daha sigortası dosya masrafı ipotek işlemlerini falan hesaplamaya bile gerek yok milli gelir tabana yayılmadıktan sonra insanlara istediğimiz kadar rakam gösterelim alabilecek mi işçi çalışan memur emekli bu şartlarda sıradan bir daire bu nasıl bu hale geldi nasıl biz buna büyüdük diye kendimizi inandırdık bilemiyorum kaç para maaş veriyoruz insanlara ki bu kadar taksit istiyoruz ya da sattığımız dairelere neden bu kadar taksit gerektiren bedeller istiyoruz
Az önce hesapladım, portföyün %53.6 sı spot (kağıt) döviz %26.4 ü fon döviz olmak üzere %81 i döviz haline gelmiş. Sadece %19 TL (bunun da %30 u short-long, %70 i teminat olmak üzere vadelide) kalmış. Döviz stoğu için çok rahat her türlü vadeli riskini alabilirim.
Düşüncemi de yazdım. Çarşamba gecesine kadar her türlü korkutmaya yani düşüşe karşın kademeli long açacağım. Beklentim, Perşembe günü sert bir yukarı hareketin başlaması. Olursa yemek parası gelir, olmazsa bekleriz. Sonuçta Ağustos vade, 65 günümüz var.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Başka bişey var yok mu kulağı kesik olanM2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bişe olacağını sanmıyorum
Lakin bugün pastada farklı olarak halkyatırım var
Bir anlamı varmı bilmem
tam kardemiri kopartacaklar endeks yetişti imdadıma...
loading resmi gazete... :)
bekleyip gorelim bakalim dertleri neyse..ekonomi ucuyorken endeksin dusmeside ters oldu yapilirmi hic reise boyle seyler..hafta sonh kanal ist temel atma toreni vardi galiba yanlis hatirlamiyorsam
SPOT kapanış
https://i.hizliresim.com/ileww3j.PNG