Buna bank of americanın alım ve satımı da dahil mi?
Printable View
Arçelikte sürekli olarak boa ve yapı kredinin robotu işlem yaptığı için bahsettiğim ani başlayan alımlarda diğer 7-8 kurumla aynı anda hareket edip etmediklerini kesin bir şekilde tespit etmek mümkün olmadı. Ama info, yatırım finasnman, tacirler, teb, ak, iş hepsi koordine çalışıyor, bundan eminim. Boa ve yapı sürekli olarak işlem yaptıkları için ani yukarı basıma gelenlerle birlikte mi bilemiyorum. Ama pozisyonları yüklü olduğu için kağıttaki hareketleri boş bırakacaklarını hiç sanmam, mutlaka müdahale ediyorlardır.
Büyümeye devam.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1039581
Nihayet Aslan kükredi..
Bakalım,Akşama 81 e uzanacak mı.!?
Bir çok şirket ,Hisse geri alım proğramını uygularken,Arçelik Yönetimi neyi bekliyor,anlamış değilim..
Ne yaani.?
Bu hisse 72.Liraya pahalımı ki,yanına yaklaşan yok..
Haziran sonunu 72.50 TL den kapattık..
Bakalım,Temmuzun sonunda sonumuz ne olacak..!!
Zenginin gönlü olana kadar,Fakirin canı çıkar imiş.!!
Kağıt 70 TL ye indi,Ağamız ortalıkta yok..
Vay bere..
80 TL ye vermedigim Arçelik,bugün 67 TL ye inmiş ve Forumda benden başka yorum yazan bile yok..
Demekki , Şirketin hisse geri alacağına kimse inanmamış,tek kandırılan ben olmuşum..!!
Sayın Kar_Adam
Müsterih olun, yanlız değilsiniz. Kendi adıma payımı tutuyorum ve uzun süre daha tutmayı hedefliyorum. Arçelik'te yatırımlar bitmez. Şirketin yeni hamleleri de olacaktır.
Şirket tekrar geri alımlara başladı, bugün gelen kap duyurusundan görebilirsiniz. Arçelik geri alım açıkladıysa gereğini yapar. Zamanı ve adetleri şirketin tasarrufundadır tabiki.
Yatırım tavsiyesi değildir, ben uzun vadeciyim.
Geçen yıl temmuzdan beri taşıdığım hisseye bugun veda ettim. Omur torpusu, 80 de saatis verdigim gun o fiyati gormeden 67 ye kadar cakildi. El insaf bugünku gibi sembolik alimin neyini beklediniz 2 aydir, 2. Alimi ilan ettiniz haydi ilk anda yukari zipladi geri durmakta hakliydiniz, onun disinda hareketsiz mal gibi izlediniz belli kademelerden 50 - 100 bin alsaydiniz buralara gelir miydi fiyat?
Büyük sermayenin/ yatırımın Kazancı da, kayıbı da büyük oluyor..
Ben,minik borsacı olduğum için ,sadece bu hissemde 5000 TL zarar var..
Benim bahçede 20 ye yakın,çeşitli ürün var,hepside acı, çürük,verimsiz.;-))
Gelinen noktadan çıkan sonuç;Arada yeşerenleri .toplamak,( Kaarın bir kısmını cebe indirmek) bazen de aşılamak ( piyasa çöktüğünde ek alım ) gerekiyor;-))
Diye düşünüyorum..
Sn the;Benim şirkete kızdığım durum,Kağıt 84 liralardan 70 liraya kadar inerken şirket geri alım yaparak hisseye destek olup, yatırımcılarına güven vermiyor..76 TL den 67 TL ye inene kadar yine sesleri çıkmıyor..
Arada ,küçük de olsa hisselere alım yönünde destek atsalar idi , kıytırık şirket kağıtları gibi bugün --% 5 düşüp 67 TL ye inmezdi fiyatı..
Şirketin bugün yaptığı geri alım,beni tatmin etmedi..Bir sonraki alım için,hissenin 50-57 TL arasına inmesini beklemezler umarım..!!
Şirketin yatırımlarının bugün bana faydası yok ki..Hele ki şu enflasyonun paramızı erittigi ortamda ,yılda bir kez 5-6 -10 TL temettü verse ne olur ,vermese ne olur.. Belediye çay bahçesinde bile bir şişe su 5 TL olmuş..!!
Sizin ,Bu kağıtta bekleme kararınıza da saygı duyarım..
Lakin benim için durum farklı..
Bu hisse,77 TL olan maliyetimin üzerine çıktığı gün,( umarım temmuz sonuna kadar olur) 80-83 arasından yeni sahibine teslim ederim..
Sayın Kar_Adam,
Hayırlısı olsun. Bazen gürleşen ağaçları budayıp sonrasında suluyorlar daha fazla büyüyebilsin diye.
Dolar/euro paritesi, resesyon beklentileri vs. şirketin beklentilerini mutlaka etkiledi. Bu ortamda şirketin geri alımı sürdürmesi benim açımdan olumlu.
Piyasa karlılığın yada hasılatın azalacağı beklentisini çok hızlı fiyatladı. İleride piyasa canlanma emareleri göründüğünde de hızlı bir şekilde fiyatlayacaktır.
Maliyetim nispeten düşük ve şirketin vizyonuna / temeline inandığım için kendi adıma devam etmekte bir sıkıntı görmüyorum. İlk aldığım zamanlarda zararda beklediğim dönemler oldu, çok sorgulamıştım şirketi ama sonrasında yolunu buldu.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yabancılar konusunda diyebilecek çok birşeyim yok. Cds'ler yüksek diye satabilirler, swap kanalları kapalı diye satabilirler, seçimi bahane edebilirler vs. Bunların hepsi mümkün.
Çok karamsar düşününce borsada yatırım yapmak mümkün olmuyor. İnsan illaki olumsuz bir alan buluyor. Vade de önemli tabiki psikolojiyi yönetebilmek için.
Kendi adıma hikaye varsa, beklenti varsa yatırımım devam eder. Arçelik benim açımdan dünya çapındaki nadir Türk firmalarındandır. Gittiğim bir çok ülkede ürünlerini gördüğüm global bir marka. Üstelik iştahlı bir şekilde yatırımlarına ve büyümesine devam ediyor.
Üstüne üstlük bu ortamda devasa bir geri alım bütçesi var, ihtiyaç duyduğunda geri alım yapıyor. Buda yatırımcı açısından bir nevi hedge görevi görüyor.
Bundan 2-3 sene önce de çok kimse beğenmezdi, hantal olduğu söylenirdi. Şimdi de söylenecektir. Arçelik yoluna bir şekilde devam eder.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sağlam şirket, sağlam hisse diye Arçelik'e koydugum paranın düştüğü hale bak..!!
Temmuz güneşi vurdukça,Erciyes dağının karı gibi eridi, eriyor..
Bu gün de 66.tl ye indik..
Bu gidişle, Arçelik robotunun pervanesi kalacak elimde.
arçelik ile sahol en çok zararım olan hisseler şu an portföyde..ikisinde de şirket geri alımları var..bir de olmasa neler olacak düşünemiyorum..
Sonunda gökyüzündeki tahtından inip aramiza karışmış arcelik yatırımcı ilişkileri. Yalnız önemli olan şu ki zaten spek de bugün bunu deniyor bir önceki programdan kalami mı aliyorlar yoksa yeni sayfa açıldı mı?
İkincisi ise artık buraların altı yok demektir ve arcelikte bize cooookkk ekmek var demektir... hayırlısı diyelim...
Cari fiyatla 90 milyon mala esit el de kuvvetli ama ucuza kapamak istiyorlar maalesef
geri alımmış peh tam bir rezilik
Arçelik bugün de geri alımlara devam etti.
Kendi adıma hisse fiyat zamanlaması konusunda bir tahmin yapmak çok zor. Genel olarak bu konuda başarısızım.
Benim için kritik olan şirketin faaliyetlerinin yolunda olması, karlılık ve yatırımlarının devam etmesi.
Arçelik'te yatırımlarına devam ediyor, büyümesini sürdürüyor.
Geri alım konusu belki de Arçelik tarihinde bir ilk. Bu işin sonundan bir süpriz de çıkabileceğini düşünüyorum.
Tabi diğer taraftan son 1,5 yılda iyi prim yapmış bir hisse, dilenmek isteyebilir. 2.çeyrek bilançosu konjonktürden kaynaklı belki bir miktar zayıf gelebilir vs. bunlar mümkün.
Benim açımdan beklemeye değer. Herkesi vadesi farklıdır, kararı kendisini bağlar tabiki.
Yurtdisi pozitif baya bizim kapanisa gore. Pazartesi tepki ile baslayip 67 lere gelir. Devami ne olur muamma..
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bank of hergun set çekiyor tahtaya şu piyasada p.p.zoruyla artı
Öyle görülüyor ki; 80-82-84 TL lerden kağıdı millete yıktılar,uzunca bir süre de o fiyatlara getirmeyecekler..70 TL altında süründürürmeye devam edecekler gibi..
Benim edindiğim izlenim bu şekilde..
1 milyon lotluk bir geri alım trendi çevirir.67.5 ustu kapanıs lazım
Bu günü de ( kendi adıma) zarar ile,endekse uymayarak 66.05 TL den kapattık..
Bayramın gerçek kurbanı, 70 TL üzerinden Arçelik'e girenler oldu..
Bilanço açıklama tarihini 26.07.2022 belirlemişler..
Tahta yapıcı,bilancoyu hangi rakamdan karşılayacak bakalım..
Yatırımcı ilişkilerine mail attım yine.Bu adamlar neyi bekliyor anlamıyorum butce var hergun yabancı satısı geliyor al 1 milyon 1 milyon .Vakti olan yatırımcı ilişkilerine mail atsın
endekse vururlarsa bunu darmadağın ederler.
bugun geri alım yapacaklarını dusunuyorum 67.5 uzeri kapanıs lazım bize
Endekse vursalar daha iyi olur. Endeks düşerse en azından diğer kağıtlar da düşmüş olur. Arçeliğin Palası'nın hedeflediği bir süre ve aklında aşağıda bir yerlerdeki bir rakam var. Endeks çıksa da inse de o süre ve o rakam gelecektir. Ne kadar çabuk gelse o kadar iyi.
Hissenin bu zayıflığı hoş değil.
Gelecek bilanço ve faaliyet raporunda sonraki çeyrekler için şirketin beklentileri önemli.
Piyasa resesyon ve pazar daralması bekliyorsa, bunu da fiyatlıyorsa bir süre patinaj yaparız.
Borsada ,bir çok kağıdın Tavana yapıştığı günde,Bu kağıdı 66 TL de tutanları tebrik ediyorum, alkışlıyorum..!!!!