https://i.hizliresim.com/cgxpfy2.PNG
Para fiskiriyeaaaaaaaaaaaaaaaah
https://i.hizliresim.com/cgxpfy2.PNG
Para fiskiriyeaaaaaaaaaaaaaaaah
bizim ortalamayı yükselten de şirket araçlarıdır muhtemelen. yoksa daha da düşük bizde araba sahipliği oranı. istanbul şirket aracı kullanan beyaz yaka tayfa dolu. milleti arabayla köle ediyolar firmalara. bütün araçlar beyaz, plakalar intercity, bilmem ne filo :) yoksa bizim millette o kadar parayı arabaya verebilecek para yok.
bizim millet kadar bokun içinde yaşayıp, aslında çok güzel yaşadığını sanan millet yok.
Kizdirmayin Gidivani gelir ana avrad saydirir haaa :)
Sonra da cezasi bitince burada ovunur bununla...
Syg,
Neye karar verdik arkadaslar.galiba havaide pizzaci acip adini bob marley pizza
Koyuyoruz herhalde[emoji56]
Havaide yasamak kolay degil dudu bugunden calismaya baslasin pizza ustasi olmak icin[emoji39]
https://youtu.be/-FLzV1bSkIg
Bolmalzemos ince hamur olsun...
aktifbank usd ve euro repo faizlerini indirmiş
$ 2 > 1,5
€ 1,5 > 1
Halk : 6 haneli usd 32 gun oran 1.50
50 puan daha dustu gecen aya gore
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teb 0.10 ykb 0.65 verdi bugun 150K dolara....ytd
Su an ic piyasada goreceli olarak doviz bollugu var
swaplar
fed sdr
turizmden gelen
+
Ihracat rakalari da hic fena degil
yaz bitsin eylul ekim yukselmeler baslar aralik gibi de bankalarin genel dis borc odeme takvimi sikisik o donemlerde daha tatminkar oranlar gelecektir diye dusunuyorum
01.02.2019 - 4.50 oran varmis bence de heyy gidi gunler
Döviz faizinin %20 stopajını da hesaba katarsak geriye hiç bir şey kalmıyor.
Burdan TL ye donulmez zaten kemik usd mevduatcisi ihtiyaci olmaz ise bozmaz (TL faizi %30 bile olsa )
Dovize dayali varliklar kur kaynakli asiri volatil fonlar yabanci borsalar sisti duzeltme bekliyor mevduatci icin de cok dalgali sular
Altin gumus desen teneke yaptilar belini dogrultamiyor fed faiz sinyali erken gelirse bir tur daha basarlar stabil mevduatci bu kadar dususte zaten kopruden asagi atar kendini
Tamam doviz faizi dusuk ama para dovizde uc bes dolar da faizden geliyor kurda yukari yonlu ise yeter. Belki yatirim araci olmasa da servet koruma araci olarak goruyor
Bir tanidigim var.
Dovizinin bir kismini banka kasasinda tutuyor.
Bu da onun risk algisi.. :)
Syg,
Benim ise sadece 1.52 Usd dovizim var. :(
Syg,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Ağustos Çarşamba akşamı saat 21:00'de Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında Gündem Özel programında soruları yanıtlayacak...
Fayis inmeli derse babalara gelir TL ciler..
TL bir iluzyondur.
Kapikule'yi gecince kimse donup bakmaz.
Syg,
Bu konuda haklısınız, 7 yıl öncesini geçtim 3-4 yıl öncesine göre bile çok fark var.
Eskiden callypso söylediğin zaman üstü küp küp ton balığı dolu olarak gelirdi mis gibi.
Şimdi resmen kıyma kıvamında titip titip bırakmışlar. Ancak kokusunu alıyorsunuz :)
Bir daha işim olmaz domingosla.
şaka maka cidden bi ara dolar mevduatına %4 faiz alıyorduk. pazarlıksız şartsız. şimdi yine aynı seviyeye dönsek dth'lar %80 falan olur heralde. şu an bile %19 faize göre daha tercih edilebilir.
bu arada kiralık kasalarda yer yok. cidden inanılmaz bir durum. koç'un bankasının hiç bir şubesinde yok neredeyse.
akp ve rte sağolsun kiralık kasa hiç olmadığı kadar popüler hale gelmiş.
4% Dolar faizi çok büyük yara içimde. Gösterip de vermediler resmen. Birkaç ay yararlandım, bilmiyorum mümkün müydü ama keşke 1 sene bağlasaymışım diyorum şimdi.
Faizler de çıkarken hep çıkacakmış gibi geliyor insana aynı borsa gibi. 4% iken beğenmezdim 5%-6% yok mu diyordum :)
Way sen misin 4%'ü beğenmeyen al sana şimdi 1.5%. Öbür ay bu da yok büyük ihtimal. Rızkımızı NYSE de LSE'de arayacağız artık.
Yine o faizlerin yüksek olduğu dönemde devlet 4% ya da 4.5% faizli dolar bono satıyordu, TV'de reklamları vardı sanki. Gülmüştüm buna baya. Banka 4% veriyor siz ne ayak diye.
ytd
Verdik yetkiyi, gorduk etkiyi :)
Adam acik acik dedi....
https://www.dailymotion.com/video/x6rs**q
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden 5 gün önce, 19 Haziran'da yaptığı bir konuşmada, "Bu kur filan, bunların hiçbirisi bizim geleceğimizi belirleyen şeyler değil. Bizim geleceğimizi, biz belirleyeceğiz. 24'ünde siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz" demişti.
Syg,
Dogru soyluyorsunuz Dominos hem malzemeyi az koyuyor hem malzeme kalitesi dusuk bana gore. Kendileri belirtiyor zaten kullandigimiz et urunleri tavuk veya hindi etinden seklinde , et aromasi ile aldatiyorlar bizleri :) . Papa Johns bu sekilde yapmiyordur umarim. Bulundugum yerde yeni acildi , deneyecegim.
Pizza firmaların çoğu malesef bunu yapıyor,
Pastırmalı, kavurmalı, köfteli, küp sucuklu ürünler dana eti
Ama pepperoniler tavuktan
https://odatv4.com/pizza-etinde-buyu...-01091847.html
Etobut ve süper papa çeşitlerini denemeni tavsiye ederim,
Peynir hastasıyım dersen, “ Quattro Formaggi” olanı söyle
Yurtdışında bir pizzacının iyi olup olmadığı
Quattro Formaggi Pizzasından belli olur diyorlar
Aktifbank internet sitesine girebilen, işlem yapabilen var mı ? saat 11:30 dan bu yana
En iyi pizza evde yapılandır.:cool::whistling:
Siz yine de sağlığınız için pizza yemeyin. Sadece pizza değil buna benzer gluten yoğun un ve türevlerini tüketirken minimum seviyede tutun. Et süt yumurta ve tereyağını bol karbonhidratı ise düşük seviyede tutun. Karbonidrat alacaksanız kuru yemiş zeytin lahana, ıspanak vb ürünlerden alın. Kahvaltıda en az 2 yumurta yemeyi ihmal etmeyin. Kalori hesabı yapmayın ve doyuncaya kadar yiyin. Öğünlerinizde Çok yiyin ama sık sık yemeyin. Ara öğün tuzağına sakın düşmeyin. Zaten protein ağırlıklı beslendiğinizde 2 öğün size yetecektir. Bu arada bol su içmeyi de ihmal etmeyin. Bakın dediklerimi yaptığınızda nasıl 18 yaşınızdaki kilonuza ve sağlığınıza kavuştuğunuzu göreceksiniz.