eşegi dinlendiriyor bu eşek canı yanmadan atı geçemez şimdilik bir kaç gün oyalandı haftaya yeni bir atak gelir ümidiyle
Printable View
diger hisselerimden cikipta daha fazla toplayamadigim icin uzuldum. firsat verdikce daha az lotlada olsa almaya devam ederim. hisse sorana orta uzun direkt bunu diyorum. bakalim 6 aya ne olur, kismet
Haftayı 220 üstünde kapatırmı acaba. Önceki gün konya çimento ile hareket edip tavan olmuştu. Bugün ayak uydurmadı. Hımmmınıııııı …….. hissesiii
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Su an (22.40) Mete Yuksel BloombergHT'de konusuyor; "BAE Yatirim Fonu liman yatirimi da yapacakmis. Acaba sadece Varlik Fonu altindakilere mi gelecek yoksa 'Ozel Sektor' ile liman vb ortakliga girer mi" dedi. Hadi insaallah...
Buralarda yeterince dinlenmedi mi acaba, artık bir karar vermeli.
Herkese selam
Dolar %30 artti son 1 ayda.
Geliri dolar gideri tl bu limanin.
Geldi sonunda gelmekte olan.
Ced’in kaç haftası kalmıştır ?
Veya yeniden değerleme yararlanmanın ?
Veya tceege şirketinin gerçek değerni yansıtmadığı için aldığı çekince notunu düzeltme zorunluluğunun ?
Son 1 haftadır liman nasıl işliyor bakan var mı ?
Habire alınan yeni vinçler ne işe yarayacak düşünen ?
Ced geldiğinde burası ne olur hisseden ?
1 yılda dolar kuru %60’tan fazla arttı bilen ?
Sözün özü önümüzdeki 5 ay beni çok heyecanlandırıyor.
Tahtacının ve patronun tahta kafa olmasına rağmen yükswltmezlerse biri gelip elindekileri kapacak.
S.ke s.ke yükseltmek baskıyı kaldırmak zorunda p uştlar
O yüzden
Neydi
Halay
[emoji4]
Asla ytd
Sent from my iPhone using Tapatalk
202-225 bandında şu anda 225 kırılırsa 250 bandına rahat atar kendini hızlı gider oraya
https://i.resmim.net/SNUCRT.png
tahtacının kafasındaki patter/desen bu şekilde olabileceğini tahmin ediyorum. 105 bar otesinde formasyon tamamlanacaktır benim öngörüm gerçeklelirse
https://i.resmim.net/SNUkoW.png
Gübre fiatları son bir yılda 3 kat arttı
liman kapasite artırımı çed 14 aralıkta
birde bae liman yatırımı acaba dedirttiriyor
sermaye artırımı olabilir 2022 de
seneye burası darphane olur
borsada beklenti önceden satın alınır.
şiddetli ve kuvvetli izlemeye aldım.
dünya endekslerini bahane eden bizim endeks de biraz gevşedi ve bu delinin de işine geldi tam da kıvamına gelmişti aslında ama bu bahaneyi birazcık degerlendirip haftaya beklentim 250-270 aralıgı biraz da oralarda oyalanır ve sonrasını da duruma göre bakacagım kerata tahtacı zayıf mı güçlü mü o çok önemli.dayanamadım 400 lot daha alıverdim beklese ögleden sonra bir 500 dajha atacaktım ama kıracak gibi 223*225 kök dirençlerini
Merkez Bankası faizi 1 puan düşürdü, özel bankalar 2-3 puan artırdı. Dolar , Euro , Benzin 2 şer lira arttı. Dünya literatürüne geçeceği kesin, yıllar boyu örnek gösterilecek , ilk defa denenen güya faiz düşürerek Enflasyonu da düşüren, işsizliği de azaltan, büyümeyi de yaratacak bu ekonmik modelin ömrü ne kadar sürecek bakalım.
BENİM dolar bazında 3-4 ay içinde 50 dolar hedefim var hisse başı bakalım seyredip göreceğiz
şu anda 18 dolar.y.t.d
Gübre kıtlığı gıda krizini tetikleyebilir
Küresel gübre kıtlığı gıda fiyatlarını artırmasının yanı sıra daha yoksul ülkeleri ciddi bir gıda kriziyle karşı karşıya bırakabilir. Kriz Türkiye'yi de derinden etkiliyor.
Gübredeki fiyat hareketliliği Türkiye’de tarımı en çok etkileyen sorunların başında geliyor. Türk lirasındaki tarihi değer kaybı ise gübreye ulaşımın maliyetini daha da artırıyor.
Gübrenin ham maddesi olan doğalgazdaki aşırı fiyat artışı, yurt içinde de gübre fiyatlarının bir yılda yüzde 157'den fazla zamlanmasına yol açmıştı. Buna yurt içindeki kur krizi eklenince gübredeki son bir yıllık zamlar yüzde 200'ü aştı.
egegübrenin ağırlığı olan dap gübre fiatları son bir buçuk yılda %500 arrtı.
cuma yerimizi aldık, fulle yakın doldurduk bakalım, hele twitter EGGUB yorumları kaynıyor 14 Aralık'a da birşey kalmadı grafiklerde resmen patlıyor bugün tavan olup bu haftayı eski zirve üstünde kapatarak kapatmasını bekliyoruz, sonrasında da 4xx-5xx aralığına gider artık .. :)
asla yatırım tavsiyesi değidir (grafikler öyle gösteriyor :) )
Yine gazlamalar başlamış. Hadi bakalım bu kez gaz lambası sönecek mi yanacak mı göreceğiz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolarin 13 lira oldugu yerde bu fiyatlar ne ki ? Kesinlikle dolar bazli grafik takip ediyorum. YTD
Bekleyebilenler bence Eggub de çok güzel bir kazanç sağlayacaklar. Çed raporu, bedelsiz, liman değerleme, dolar artışı, gübre zammı, ve belki diğer sürpriz haberlerden bir tanesi bile bu fiyatları hayal edebilir.
Beyler,
Sadece liman karşılığı bile yeni dolar fiyatıyla acayip rakamlar ediyor.
Nasıl bir hisse elimizde tutuyoruz farkında mısınız ?
Size özet değerlemelerimi söyleyeyim.
Şirket şu anki haliyle 300-400 milyon dolar hisse değerlemesi görür.
Ced onayı haberi ile 500 milyon dolar
Ced tamamlandığı anda 600 milyon dolar
Yeniden değerlemesini yaparsa, arsa gerçek değeri, TCEEGE gerçek değer, gübre davrikası lojistik değeri tüm değerlemeleri yaparsa 1 milyar dolar
Tahtacı ve patron aklını başına alıp bedelsiz ve bedelli serileri yaratırsa 1+ milyar dolar ( zaman zaman 2 milyar doları gören) hisse fiyatları ile karşılaşmamız işten bile değil.
Sizin anlayacağınız bu dingil patron hiç değerleme yapmasa bile (ki yaparsa 2 katını düşünün)
Sadece ced’i bitirse bile
Konservatif haliyle 600 milyon dolarlık şirketi oluyor.
Yani 2023 mart’ında dolar 20 tl iken 600 milyon dolar
Yani 1.200 tl hisse fiyatı ediyor.
Bugünkü fiyatının 5.2 katı
Eğer yeniden değerleme
Bedelsiz
Bedelli yapar ise
O zaman 2000 tl üstünü görmek çok basit olur.
Bu hissenin başına limanı aşarak talih kuşu kondu.
Dolar 3-4 kat yapınca daha da talih kuşu kondu
Limana ek vinçler aldı daha da talih kuşu kondu
Ced onaylanırsa tüm bu talih kuşlarını 1.66 kar artıracak
Ülkemiz düşük faize geçtiği için dolar çılgınca artmaya devam edecek ne yazık ki
Yine eggub başına talih kuşu kondu
Arsasını saklıyor herhalde yeniden değerler bi gün yine talih kuşu oradan gelecek
Güçlü bir tahtacısı var başladığı an tozu dumana katar bu da talih kuşudur
İhracatı aşırı artıracak ülke politikalarına geçiyoruz al sana talih kuşu
Acayip derin limanı var oralardaki en büyük liman al sana bir talih kuşu daha
Siz siz olun rakamları ve fact’leri çok iyi inceleyin.
Bu hisseyi 1 yıl satmayın bakın neler neler olacak.
Ben daha ne diyeyim
Yalanım varsa buyrun söyleyin.
Doğru ise söylediklerim katıldığınızı belirtin.
Bu hissenin tek şanssızlığı patronu ve onun aç gözlülüğüdür.
Ama bu kadar potansiyeli olan bir şirkette Patronla veya patronsuz bu hisse ederine gelir.
Dolar 2 ayda %60 artıyorsa şirketin karının nasıl artacağını patron gizleyemez.
Covid dönemi navlun krizi de bir daha o kadar kötü olmayacak.
Aman diyeyim.
Başka hisseye göz ucıyla bile bakmayın buradaki yatırımınızla.
Jantsa’yı izleyenler
Daha büyük bir şov gelirse şaşırmayın.
Borsadaki en ucuz hisse bu ne zamandır.
Yatırım tavsiyesi olarak almayın.
Facts and figures olarak inceleyin.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dediklerinize tamamen katılıyorum sayın Crux. Fazlası var ,eksiği yok. Bir ay içerisinde bedelsiz beklentili hisselerin her zaman yaptığı bir ralli olacak, ve bizim 14 Aralık ta Çed toplantısı var. Oradan onay da gelirse bedelsiz beklentili diğer hisselerle bu rakamların iki katı çok rahat görülür bence.
ben de katılıyorum yalnızca böyle hisselerde bu tip beklentiler bile çok önceden kimse konuşmadan değerlemelere dahil edilirdi.
Yalnız sanırım ana hissedar yada tahtada ki çoğunluğa sahip oyuncu tahtaya tam hakim olamadadığı için yavaş davranıyor.Yavaş davrandıkça daha da elindekilerden oluyor.Sonuçta 1 e 10 gitme potansiyeli olan dolar bazında geliri olan ,yaptığı işi devam ettirdiği sürece er yada geç ederine ve fazlasına bile koşacaktır..
Her şey bir yana ,10 milyon sermaye bir yana. Kadıköy de 1 daire alırsın anca o paraya.. Sanıyorlar ki iki üç kıvırtır hisse toplarım, halbuki öyle bir dünya yok, herkes uyandı malını tutuyor. Hadi sattık diyelim ne alacağız, dairemi arabamı döviz mi altın mı ,ucuz ne kaldı ? Üç kuruşa 5 köfte bizim dükkanda satılmıyor....Dur bir diğer tahtama döneyim KOZAA ucuyordu be ....:wave:
kur bu hızla artmaya devam ederse kapasite artışı yapmadan bile 350-400 milyon kar edebilir..Kapasite ve liman büyüklüğünün artması işlerin devamlı artacağı bir ortam yaratacaktır...
Dostlar yanlışım varsa düzeltin.şuan şirketin %45 i halka açık,dolaşımdaki lot sayısı 4.5 milyon; bu lotların fiyatı güncel olarak yaklaşık 80 milyon dolar .
Şimdi bir arab şirketi 240 tan bu lotları 80 milyon dolara toplasa şirketin neredeyse yarısına ortak oluyor.hadi 480 den toplasa 160 milyon dolar eder...
sadece limanına 1 milyar dolardan fazla fiyat biçildiği bir ortamda bu 240 lı fiyatlar bedava değil mi sizce? yoksa ben mi yanlış hesaplıyorum?
şöyle bir günde eksi kapatabilen tahtacıya ne denir tam bir hödük denir adam kırmızı aşıgı sanırım ve ah almayı seven bir tip mezar taşına ahlarla vahlarla giden hödük yazdırıp hem de büyük harflerle ahımızı aldın çivili mezarda yatasın emi diye de yazdıralım gelen geçen tükürsün:vk: