Çift kanatlı üretir abd den almam.
Printable View
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr::byr:
Günaydın dostlar:hi:
Geçtiğimiz Pazartesi günü apartmanın başkanlık seçimi vardı, 3 aday vardı 2'sini tanıyordum 1'ini tanımıyordum, tanımadığım aday dairede oturuyormuş ama henüz tapu üzerinde değilmiş. (Oy hakkı da yok.)
Adaylar kendilerini tanıtıp vaatlerini anlattıktan sonra oylamaya geçildi, 1. aday 11 oy aldı, 2. aday da 11 oy aldı, 3. ve yeni aday için eller kalkmadı çünkü oy oranı sıfırdı.
2 aday arasında eşit oy çıkınca eski konular açılıp tartışma başladı, ilk aday sinirlenip ben tüm oylarımı 3'cü adaya veriyor ve çekiliyorum dedi, 2'ci aday da sinirlenip bende çekiliyor ve 3'cü adaya oylarımı veriyorum dedi.
Herkes şok içinde henüz tapusu olmayan apt. yeni oturmaya başlamış, sıfır oyu olan aday tüm oyları alarak seçilmiş başkan oldu.:kahkah:
Ego ve müzakere kültürü eksikliği bir anlık sinir nelere mal oldu, çok ilginç bir deneyimdi.:thumbdown:
Seçmenin oy atarken geçmişte yaşananları bırakıp o anı yaşayarak oy vermesi, daha sonra yıllarca ceremesini çekmesi bize ait bir özellik mi bilemedim.!:hah:
TCMB başkanı Kavcioglu’nun enflasyon raporu sunumu başladı
Kavcıoğlu:
- Yakın dönemde açıklanan güven endeksleri salgın etkisiyle gerilemeye başladı
- Varyantlara ilişkin risklerin canlı kalması bazı ülkelerde büyüme görünümünü olumsuz etkiledi
- En fazla ihracat yaptığımız bazı ülkeler büyüme beklentisini aşağı çekti
Kavcıoğlu:
- İç talebin katkısında özel tüketim öne çıkarken, kamu harcamaları ve yatırımlar ılımlı seyretti
- İç talep 3.çeyrekte güçlü seyretti
- Büyümeye hem iç talep hem de ihracat olumlu katkı verdi
Kavcıoğlu: Ticari kredi faiz oranlarındaki düşüşün de etkisiyle önümüzdeki dönemde krediler sabit sermaye yatırımlarını daha fazla destekleyecektir
Kavcıoğlu:
- Son dönemde güçlü bir istihdam artışıyla salgın dönemi kayıplarının tamamının telafi edildiğini gördük
- Hizmet sektöründeki açılma ve turizm katkısıyla beraber işgücü piyasasının salgın döneminin etkisini büyük ölçüde atlattığını söyleyebiliriz
Kavcıoğlu: Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki yavaşlatıcı etkileri ihracat artışını sınırladı
Kavcıoğlu:
- Enflasyon beklentilerinde son dönemde bir miktar artış görülüyor
- Ham petrol fiyatları Temmuz tahminlerimizle büyük oranda uyumlu gerçekleşti
- Ham petrol fiyatları varsayımımızı yukarı yönlü güncelledik
Kavcıoğlu:
- Gıda enflasyonu varsayımımızı 2021 için yüzde 15,0'ten yüzde 23,4'e güncelledik
- Gıda enflasyonu varsayımımızı 2022 için yüzde 10,1'ten yüzde 13,9'a güncelledik
28 Ekim 2021 / TCMB Kavcioglu : 2021 yıl sonu enflasyon beklentisini %14,1'den %18,4'e, 2022 beklentisini %7,8'den %11,8'e revize ediyoruz
2 Haziran 2021 / TCMB Kavcioglu : Politika faizini enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz
https://twitter.com/mdoganerez/statu...308332035?s=20
tele de son durum
bi donum kaldı onu da ne zaman alacak bakalım
kahkah
Yalan rüzgarları diye bir dizi vardı onuda geçtiler.:oleyo:
Pinokyo da nal topluyor bunların yanında.Yani kıskanıyor pinokyo:p
Devede kıskanmaya başlamış yahu:yahoo:
Yalan yalan İbo der ben demem.:wu:
Sonuç talimatlı ve masa başı veriler inanılmaz ve hayatta da gerçekleşmiyecek.YTD.
para konuşur
merkezin kasada fareler körebe oynuyorsa
sen istedigini revize et
var mı ki hoca nasrettin den farkınız
ya tutarsa
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Kura müdahale yok. Cari denge ile kur dengeye gelecektir.
https://twitter.com/guskuay/status/1...415180802?s=20
OVP ve Cumhurbaşlığı'nın 2022 Yıllık Planı bir ay içerisinde yayınlandı. Devletin resmi beklentisi 2 ay sonrasında enflasyon hedefi %16.2.
TCMB'nin 2 ay sonraki hedefi %18.4 ise.
Enflasyon ve kur bekleyişleri, olağanüstü toplanıp faiz artırılsa bile toparlamaz.
al abi biri 16 yazar
biri 18 yazar
acaba kaderimizde ne yazar
Kavcıoğlu:
- Bu süreç zor bir süreç, biz ters dolarizasyonun devamıyla kurların üzerindeki etkinin de hafifleyeceğini de düşünüyoruz
- DTH'den TL'ye dönüşün olduğunu görüyoruz
https://twitter.com/medyablok/status...548912641?s=20
Ziraat Bankası ile Demirören Holding arasındaki kredi skandalının yeni bir boyutu ortaya çıktı. Demirören’in 300 milyon dolar ve 1 milyar 118 milyon lira krediye karşılık ipotek ettirdiği araziler, Ziraat Bankası tarafından eski sahibi Demirören’e kiralandı.
-Cumhuriyet
bu zenginlerin ne güzel dünyası var şarkıda gibi
sana sevdanın yolları
bana kurşunlar
Kavcıoğlu:
- Serbest piyasa koşullarında kur dengeye gelecektir, uyguladığımız politikalarda kur inşallah dengeye gelecektir
- Kur geçişkenliğinin bu dönem daha az olmasını bekliyoruz
- Kur artışının bir miktar enflasyona yansıyacağnı düşünüyoruz
Kavcıoğlu: Doğru, faiz artıran ülkeler var ama biz artırırken onlar ne yaptı diye bakmak lazım, Dünyadaki gelişmeleri takip ediyoruz
Kavcıoğlu: Biz TCMB olarak faizin inmesi, maliyetin düşmesi, yatırımın artması konusunda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz ve yapacağız. Bu TCMB politikalarıyla da uyumlu
Kavcıoğlu:
- TCMB çalışmalarını tamamen sahaya hakim bir şekilde, fiyat istikrarına yönelik yapıyor
- Çekirdek enflasyonu kullanan bir sürü merkez bankası var, TCMB'de zamanında kullandı
Kavcıoğlu:
- Biz enflasyon noktasında para politikası duruşumuzu tüm riskleri göz önünde tutarak sürdürüyoruz
- Bütün sektörlere faiz indiriminin sirayet ettiğini düşünüyorum
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kente 5 bin ek taksi planı UKOME'de reddedildi. Teklif daha önce 9 kez reddedilmişti. UKOME ek taksiye 10. kez karşı çıkmış oldu.
TCMB Para Politikası Kurulu Özeti yayımlandı
TCMB: Parasal duruşun sıkılığı ticari kredilerde öngörülenin ötesinde daraltıcı etki yapmaya başlamıştır. Bireysel kredilerin ılımlı seyre dönmesi için güçlendirilen makroihtiyati politika çerçevesinin olumlu etkileri gözlenmeye başlamıştır
TCMB: Enflasyonun kısa dönemde, başta emtia fiyatları ve yönetilen/yönlendirilen fiyatlar olmak üzere arz ve talep yönlü çeşitli unsurların etkisiyle oynak bir seyir izlemesi beklenmektedir
[emoji106]SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Roxelana (Haseki Hurrem Sultan)
Cok guzelhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6ef400d353.jpg
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
Eğilmez bir takipçisinin kendisine yazdığı
“Benim anladığım hükümet yüksek kur politikasıyla ülkeyi ucuz işgücünün merkezi yapmaya çalışıyor,”
yorumuna ise
“Hiç sanmıyorum. Ortada bir politika yok, sürükleniyoruz”
Şeklinde cevap verdi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...di-483401h.htm