Neden acaba.Sn hayek siz varsınız diye klgyo da aldım,bugünkü harekete ne diyorsunuz.Gerçi bura yeri değil ya hep dostlar arasındayız bence bizi mazur görürler.
Printable View
Sizin analizleri ve borsacılığınızı çok beğeniyorum.Bizim borsa adam gibi bir yer olsa sizin analizler seçtiğiniz hisseler altın gibi de malum bizim borsa değişik bir mecra.
Handysize biraz geride kalmıştı. O da abisi Supramax’a yaklaşmaya çalışıyor.
Supramax 25576 dolar (12 dolar azalmış)
Handysize 23130 dolar (486 dolar artmış)
Supramax vadeliler de artmış. Şu anda Mart ve 2. çeyrek için 28 bin dolardan yüksek. Yani mevcut duruma göre bile Supramax’taki yükseliş için hala %10-15’lik pay var.
Handysize’ın yükselmesi ve Supramax vadelilerin yüksek seyretmesi çok olumlu. Bir de bu rakamları daha Şubat bitmeden gördük. Gerçekten çok ilginç bir sene yaşayabiliriz. Varlıkları ve gelirleri dolara endeksli olduğundan, ayrıca ülke risklerinden de minimum etkilendiğinden kar almayı düşündüğüm hisselerde nakite geçeceğime Gsdho’ya geçmeyi planlıyorum, tek güvencem Gsdho’nun bilançoya kadar yatırımcısını süründürmesi. Erkenden hareket ederse planlar da suya düşer. 🙃
capesize ne oldu acaba,totalde bdı o zaman baya yukseldi
Sn meteor benim plan da aynı sizin gibi arada klgyo atraksiyonu yaptım.Onun bilanço 1 martda o haraket çekerse baya baya gsdho alma fırsatım olacak.Atraksiyon yapmazsa eldekilerle devam.
Sn meteor bizde algı bdı üstünden yürüyor.Zaten bdi ortak bir değer diğer endekslerin ortalamasından hesaplanıyor..Yoksa işin aslı elbet dediğiniz şekilde.Ama misal baltıc gene 5000 olsa asıl artışı da misal capesize üstünden yapsa da algı bizim açımızdan muhteşem olur.Borsa da bizde maalesef algılar üstünden yürüyor,öyle olmasa bu kağıt burda kalabilirmiydi.Bir patron kötü algısı bir de navlunlardaki düzeltme hesapsız kitapsız bizi 4 den 2.5 a düşürdü
Algı konusunda haklısınız ve Capesize vadelileri oldukça iyi. Yani BDI orta vadede sert yukarı yapacak gibi. Bizim fonlar da o zaman yüklü alırlar belki. 🥳
https://twitter.com/jhannisdahl/stat...019610118?s=21
İlk çeyrekte dolar bazlı denizcilik karı 2021 yılı 2. çeyreği geçecek gibi. TL bazlı %50-60 üzeri artış demek bu. 🤑
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...360405507?s=21
Sn meteor bizim kiralamalar baltıc endeksi üzerinden yapılmıyor değil mi.Yani gemiler tonaj olarak supramax a panamax a uyuyor da anlaşma bdı e göre yapılımış olabilir ,o açıdan sordum
İlk çeyrekten önce asıl bombaya 15 gün kaldı .11 martda bilanço bir gelsin de gerisi kolay.Bu arada vergiye tabi kar açıklaması neden 25 ne ertelendi o da muamma.
Supramax ve Handysize’a göre yapılıyor. Ama Supramax kategorisinde değerlendirilen gemilerimiz aslında Ultramax. İsteyen Ultramax, Supramax farkını araştırsın. Ultramax gemilerden Supramax fiyatlarına göre daha yüksek gelir elde ediyoruz. Daha detaylı bilgi bende yok.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...092134921?s=21
Zamanında bu kiralarla ilgili bir analiz yapan arkadaş vardı,günlük gemi başına 20 bin dolar kira gelirimiz var demişti.Şimdi kaçtır acaba.
Yaklaşık 800 850 arası bir yıllık kar gelecek.Bu seviyelerde bilançoyu karşılarsak benim borsacılık tarihimde ilk defa böyle bir F/K sı olan bir şirkette ortak olmuş olacağım.Cidden merakla bekliyorum du bakali ne olcak.:)))))))
15 borsa günümüz kaldı
Günlük kiralar yukarıda. Barış Yılmaz’ın 3. çeyrek bilançosundaki hesabına göre 12 bin dolar üstü net kar. (Tabi ki TL bazlı maliyetler de olduğundan bu 12 bin dolar bu yıl düşmüş de olabilir.) Bu arada bir çok aracı kurum çalışanı, Barış Yılmaz’ın analiz yeteneğine sahip değil. Kendisine tüm hesaplamaları için gıyabında teşekkür ediyorum.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...505177603?s=21
Vay vay vay,7 gemi için hesap yapıyorum da yüzen fabrikalarımız var demektir ,hem de yurt dışına mal satan dolarla kar eden fabrikalar,hadi hayırlısı diyelim arkadaşlar yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.
Bank-off , Info yine baskiliyor. Hayır endex , dolar , bdi , bilanço...bu arkadaşlar hiçbirine bakmıyorlar ve istediği gibi at koşturuyorlar...
Bu sallamayı her dönem yapıyorlar, sorun yok. daha sonra bir hafta, on gün içerisinde umulmadık yerlere getiriyorlar. yanlış hatırlamıyorsam 2-3 sene önce 60 70 krş bandındaydı, o zaman da ucuzdu süründürdü sıkıldım sattım. tarih tekerrür etmesin diye şimdi tutuyorum. vizyondaki hep aynı film, sinirleri iyi olan kazanıyor.
307, 12 aylık fiyatiymis .
Bilanço iyi de gelse geçemez artık...
Hayallere kapilmisiz..
3 aylık çok iyi gelirse,belki....
Yabancı olmayınca , böyle oluyor..
Türk'ün Türk'e faydası olamıyor...
Çünkü kağıdı alıp götürecek ne sermaye var ne de niyet..
Top çevirip ufak paralar kazanmaya bakıyorlar..
Bizde faizde dolarda olduğu gibi borsada da baskı altında devamlı fakirlesiyoruz...
Geçcek diyelim ve yerli sermayenin birazcikta olsa insafa gelmesini dileyelim..
Bu ne yaaaa....bedava kağıtlarda bu kadar baskı mi olur.....
Şu an neyi fiyatliyor hissemiz? Bdi, endex,bilanço, döviz... Neye göre bu şekilde aşağı basiyorlar. Çok yükseldik de düzeltme mi? Gsdde ye -4.20 basmışlar buna -2.40 yani 3 tl civarında Twitter da çok fazla tantanasi yapıldı. Orta , uzun vade uçuk kaçık hedefler. Şirketin 20-25 yıllık geçmişine de bakmak lazım. Bu hisseyi önermek , ky yi cagirmak hissenin yükselmesine takoz koymaktan başka birşeye yaramıyor . Bir babayigit de giremedigi için? Giren arkasına bakmadan kaçıyor... Sağır sultan duymusken bilançonun namını bakalım ne yumurtlayacaklar...
Dolar stabil, navlunlar ise oldukça yüksek seviyede olsa da tarihi zirvesinden uzak olduğu için küçük yatırımcının pek ilgisi kalmadı. Son iki bilanço iyiydi ve fiyatlamak için son anı bekledi. Demek ki adamların tarzı bu. Bu senenin güzel tarafı ise son çeyreğe kadar her çeyrek üstüne koya koya gideceğiz gibi. Spot ve vadeli navlun fiyatları ortada. Yabancı yatırımcının ya da fonların illa ki ilgisini çekecektir.
Kendimizce makul bı miktarda bekliycez..
Bı kere bulastik..
Bakalım neler olacak..
Ama bu adamlar kesinlikle halk düşmanı tipler..
Ahali para kazanmasin diye çırpınıyorlar.
Sabah tezgahı açıyorlar nasıl bı numara ceviririzde ahalinin 3 5 kuruşunu carpariz diye plan program yapıyorlar..
İyi bilançolu ucuz kalmış kağıtlar bunların av sahası...
Çünkü bu tip kağıtlara alıcı geliyor...
Arcelige o bilançosu o fiyatıyla gidecek halimiz yok..
Ama Arçelik düşmüyor , yukarı gidiyor , çünkü ahaliden alıcısi fazla yok, rahat rahat yukarı cekebiliyorlar...
Otokar aniden tavan oluyor..onunda fazla alıcısı yok...
Hangi kağıda alıcı geliyorsa bu adamlar avlanmaya başlıyorlar ....
Kardemir, Alarko gibi bariz ucuz kalmış hisseleri bir ay bile olmadan %50-60 götürdüklerini gördük. Borsamızda en kolay para kazanma yolu ya sağlam tüyo bulacaksın ya da temeli sağlam, ucuzun da ucuzu hisseyi bulup yatacaksın. Benim bildiğim gyo, girişim sermayesi hisseleri hariç 2021 net kar beklentisi ile 1.6-1.7 F/K civarı, 2022 net kar beklentisiyle belki de daha düşüğe fiyatlanan başka bir hisse yok. Navlunlar bu seviyelerde bile kalsa 2021’den çok daha iyi olacak bir senede Gsdho’nun parlamaması bence çok zor. Yeter ki navlunlardaki iyi durum bozulmasın.
Navlunlar geri dönüşünü yaptı ,dolar patladı patlayacak ,800 milyon üstü yıllık kar gelecek fk sı 1.5 falan olacak kağıdı satıp da ne alacağız.Kalmış 14 gün beklemeye devam:)))))))))))
Valla umut fakirin ekmeği bekliyoruz yabancının gelmesini... Bu insafsizlarin elinden kurtarsalar keşke. Borsa İstanbul'daki patronların yüzde 90 i kötü niyetli... Hangisi daha kötü tartisilir.hepsi işi gücü bırakmış ky nin 3 kuruşuna göz dikmiş. Yabancı dediğiniz geçen 20 milyon satan deutche ise ben arkadaşın bıyıklı olduğunu düşünüyorum. 6-7 ay önce 2.14 hareketini yaparken 0.25 cent ortalamasi ile 20 milyon alan deutche 6-7 ay tek lot satmadı. 0.18- 0.19 centten 3-4 gün içinde 20 milyonu tamamen boşalttı. Sorarlarsa yabancı çıkıyor hisseden zaten ondan sonra 1 hafta 10 gün için de 3.07 hareketini yaptı. İnfodan işlem yapan yatırım fonu hisseyi maymun yaptı kaç gündür. İnfoyu takip ediyorum şu ara özellikle...
Yarın açılış sıkıntılı olacak gibi. Bakalım hayırlısı artık. Bari bizimki bugünden düştüm deyip sabah biraz sağlam dursa. 🤣
https://twitter.com/emekliborsaci/st...180266502?s=21
Sanki bizim gemiler de savaş bölgesinde.Ortalamadan fazla düşüyor.😊
3.07 den hizli düştü..
Ab ülkelerinin rusyaya yaptırımları , parayı diğer gelişmekte olan ülkerelere başta bize olmak üzere konuşuluyor.
Dolar artıyor bdı 2200 oldu orda da ben bir patlama bekliyorum.Bir şey olmaz 11 martda her şey değişir.Çok az kaldı.
Bilançoya kadar tek lot vermem.Bilanço gelince navlunlar ve doların durumuna bakar karar veririz.
Navlunlardaki artış stabil hale gelir ve istikrarlı bir şekilde devam ederse her yıl hisse başı 1 lira üzerinde kar yalnızca denizcilikte gelir ki artık iki basamaklı rakamlar konuşulur; konuşmakla kalmaz gerçekleşir.Çift haneli fiyatlara bile dolar bazlı %10 üstünde kazanç getirir.O zaman bizler burada olurmuyuz emin değilim😊😊😊
Valla olurmuyuz ona ilerde bakarız da bugünkü hareketi gördünüz mü,aşağı
bastı rusya ayağına sonra içi kıpır kıpır oldu bu seviyede bilançoya 12 gün kalmışken lot kaptırmak da var.Çekti hemen yukarı.Onlar da sıkıntıda arkadaşlar hele bilançoyu görelim de sonrasına bakarız.Anlaşılan rusya işi de yataya bağladı.
Seneye iki gemi daha geleceği için denizcilik işin dediğiniz kar standart olabilir. Bir de yüksek ptf’ler devam ederse Silopi Elektrik kesinlikle halka arz edilir. Silopi’nin bize kalan borcu olan 35-40 milyon dolara ek olarak, %9.6’lık payımızın halka arzından da 50 milyon dolar gelse toplamda 85-90 milyon dolar kasaya girer. Hissenin piyasa değeri ise 95 milyon dolar. Zamanında piyasa değeri olarak 180 milyon doları gördüğünde mevcut olumlu havanın yarısı bile yoktu. Denizcilik karı yoktu, ptf’ler sürekli baskılanıyordu. 2021 ikinci çeyrekte başlayan yüksek navlun fiyatları ve 2021 üçüncü çeyrekte başlayan yüksek ptf’ler ile birlikte temel olarak Gsdho’nun önü sonuna kadar açıldı gibi. Temennimiz olumlu konjonktürün devam etmesi.
Endeksteki en güvenilir hisse bence. Savaş olsa en minimum etkilenecek şirket olabilir. Petrol yukselse bile yakıt masrafları kiracıya ait. Artık çok vakit kalmadı. Endeksten bağımsız hareketler temennimiz. 3-5 güne maaş yatacak. 3 lira altında ise temel masraflar hariç hemen hisseye aktaracağım.
*GSD Holding'in vergi dairesine sunduğu tabloda 2021 yılı dönem net karı 228.838.547 TL
Geçici gelir tablosu aşağıda. İlk 6 ayda 74 milyon TL idi. Seans içinde gönderip milleti dökmeye çalışmaları da ilginç. VUK ile SPK mevzuatının farklı olduğunu bilmeyen borsaya niye yatırım yapar ki. 🤣
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...7f2571d19764b7