Dolar 5-10-15 olacak ya....
Olmadı mı?
Hala (dolaylı) olarak bu kafa ile yönetilmek ne acı...
Son 10 yılda elinde TL tutanlar servetlerinin yüzde 90 ını kaybetti.
Son 10 yılda ABD de birinin hala en az 95 serveti yerinde duruyor...
Dolar 5-10-15 olacak ya....
Olmadı mı?
Hala (dolaylı) olarak bu kafa ile yönetilmek ne acı...
Son 10 yılda elinde TL tutanlar servetlerinin yüzde 90 ını kaybetti.
Son 10 yılda ABD de birinin hala en az 95 serveti yerinde duruyor...
Türklerin satın alamama gücü aya çıkmışken Yabancıların konut alımı zirvede...
Batan geminin malları bunlar...
Kapış kapış...
İcradan satılık gibi...
Dövize endeksli tahvil çıkaracaklarmış
TL PARA bırımınde tahvıl olabılır.fakat dovız bazlı.yanı dovız almıs gıbısın.gel vatandas gel TL ye gel.ıkızlere takke.:)
dogru ama ,alamazsın
garanti spot alım, aralık vadeli satış. 51.37% yıllıklandırılmış getiri
Buraya gelin..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=1161&page=740
Gel vatandas gel faizin krali burda pazarda bulamassin bu fiyata[emoji2957]
Bence dunyada faizler patlicak mevduatci arkadaslar acayip faiz alicaksiniz[emoji6]
Nereye kadar baskilican.
Matematik affetmez.ekonomi de.faiz vermem dersen daha cok vermek zorunda kalirsin.
Dışarıdan gerçek dolar bulamıyorlarsa, coin tarzı dolara endeksli ancak vade sonunda ödemesi TL olan varlık çıkarılabilir.
İleride vade ortasında veya sonunda dolarımı isterim diyenler için TL basıp verilebilir.
BU depolarda binlerce ton olduğu halde milletin şeker stoklamak için marketlere saldırması gibi...
Sen 6 ay sonra sana şu fiyattan şeker satmayı taahhüt ediyorum denilirse kimse ihtiyaçtan fazlasını almaz...
Son dönemde yaşanan suni kriz, bana göre, Hükümetin seçim yılı öncesi (popülist söylemlerle keseyi açacak olması) ancak bu açığı tapu harçları, ihracat ve turizmde damping yaparak kapatmak istemesinden kaynaklandı.
Ancak bu akıl içerideki dolara ve her tür mala hücumu hesap edemedi...
Şİmdi piyasa MB nı izliyor....
Ne kadar para yakma potansiyelini test ediyor...
Ancak bir gerçek var ki (otoriter rejimler ve sandık denetimin tartışıldığı OLAGANÜSTÜ HAL ortamında yapılacak seçimler dışında) son yıldaki yüzde 100 e yakın DEVALÜASYON ve getireceği çok yüksek enflasyonun yıkamayacağı hükümet yoktur.
yabancı kalmadı yerlinin de talebi bir yerde durur dediler ama her seviyede dolar talebi geldi eline 1000 lira geçen dolar aldı şimdi hala tl de kalan yüklü hesapların da dolara geçme ihtimalini düşünmeye başladılar böyle bir durumda kurun seviyesi daha da korkunç seviyelere gidebilir bir şekilde tl de kalanların dolara geçmesini önlemeye çalışacaklar ancak çok geç kaldılar
https://www.memurlar.net/haber/10055...n-cagrisi.html
(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken in makam aracını da çıkarıp göstersin...
Ayrıca son bir yıldaki kredi kartındaki yerlilik oranını da paylaşırsa fena mı olur?
Bize guvenin diyollar, baska da bi sey demiyollar...
Bugune kadar guvendik de ne oldu??
Syg,
https://pbs.twimg.com/media/B1S-JkJIUAAOTVY.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Usd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Size niye guvenelim??
Guvendik hep kazigi biz yedik..
Syg,
1 ayda yaklaşık 4 milyar dolar kur baskılamaya harcanmış
bastık parayı leylaya
işimiz kaldı selaya
https://pbs.twimg.com/media/EDCWNG4WkAAn2_y.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
dviz kazandırıyor
altın kazandırıyor
borsa kazandırıyor
ev kazandırıyor
süt peynir makarna şeker yağ stoklamak kazandırıyor
bir tek faiz kazandırmıyor
aksine durana kaybettiriyor
ben burada %24 le %25 le faize para yatırdım doalrcılar 8.40 dan aldılar 8 lerde sürünüyor dendiğini okumuştum
devlet resmen mevduatçıların üstünden geçti
garanti spot alım, aralık 2021 vadeli satış 52.88% yıllıklandırılmış getiride yeni rekor.
garanti spot alım, aralık 2021 vadeli satış 54.74% yıllıklandırılmış getiride rekor üstüne rekor.
garanti spot alım, aralık 2021 vadeli satış 59.40% yıllıklandırılmış getiri
mevduatcılar biçildi....
Onu bunu bilmem de TL'de durmamak her türlü kazandırıyor şu sıralar. Basit bir kırtasiye malzemesi almak bile her şeyden daha karlı maalesef....
Viopta ilk işlemimi yaptım.
Saygılar
https://www.memurlar.net/haber/10055...ifre-oldu.html
VEKİLLERİN 3 PLAKA HAKKI VAR
Bilindiği üzere milletvekillerinin 3 plakayı tahsis ettirme hakkı var.
Milletvekilinin seçeceği 3 araç; hiçbir şekilde trafik cezası yemiyor, radara takılmıyor, emniyet şeridinden istediği gibi ilerliyor.
Vekilin kendini seçeni (trafikte) öldürme hakkı...
Biri 180 ile otoyolda gidiyorsa kaza yapma veya yaptırma, kazaya neden olma olasılığı çok yükseliyor.
TR de 3*600=1800 aracın öldürme hakkı var...
enf 20 senedir dusuk acıklıyor bunlar .yenı değıl.enayı yerıne konduk.fakat ısler degıstı.papaz pılav yemıyor artık.
akbank spot alım, aralık vadeli satış mk 62.62%
MB nın tutarsızlıkları bugün yüzde 3,7 değer kaybeden TL ile bir kez daha tescillendi...
Güya ben 14 ü savunmuyorum ile dün yaktığı 2,5 milyar sonrasında bir günde yüzde 4 gitmesine seyirci kalıyor...
Bu nasıl bir taktik, strateji anlayan var mı?
Yani bir güzde yüzde 10 oynaklık oluyor da yüzde 4 sayılmıyor mu?
Kur hedefin yoksa her gün yüzde 3-5 sonunda nereye varacak, ilk planda 15 sonra 20-30 mu?
Müdahaleden vazgeçmen, piyasaya söz dinletemiyor algısı oluşturmayacak mı?
Yoksa amacın gerçekten kuru 20-30 lara mı çıkarmak?
Yoksa ben bu kadar derin düşünme yeteneğine sahip değilim, ne emrediliyorsa onu mu yaparım demek istiyorsun?
Barutun mu bitti?
malıye bakanı dıyorkı sız kaybedersenız ısınızı ben tum varlıgımı kaybedıcem.kendısı tekstıl ısı yapıyor 1000 ıscısı varmıs.guzel.aferın.kumar oynayın ulkeyle.kumar masasında kaybedelım.boyle bır mantık olamaz.bu ulke yı sokaktamı bulduk be.
bu kadar ucuzmu bu ısler.
100 yıllık cumhurrıyet boyle sacmalık gormedı.2021 dunyasında ekonomı alanında yapılan boyle bır yanlısın faturası sıze kesılır bılmıs olun......