Şakamı bu değer
Zalım KZ şeytan bile aşağıda beni KZ yoldan çıkardı derse yeridir
Yatacak yerin yok yazıklar olsun
Değerleme milyar çıkacak diye çarşaf çarşaf yazan arkadaşlar ne diyorsunuz bu değerlemeye
Printable View
Size katılıyorum ve muhasebelestirilmeyen yatırım amaçlı gayrimenkul notunu ekliyorum
"
Grup, yatırım amaçlı gayrimenkullerini maliyet değeri ile muhasebeleştirmektedir. Grup, işletmenin sürekliliği
ile ilgili planını oluşturmak için taşınmazlarının gerçeğe uygun değerini belirletmiştir. Grup’un yatırım amaçlı
gayrimenkullerinin değerleme çalışması bağımsız bir değerleme kuruluşu tarafından Aralık 2021 ve Şubat 2022
ayları arasında yapılmıştır. İlgili değerleme raporlarına göre Grup’un yatırım amaçlı gayrimenkullerinin gerçeğe
uygun değeri 64.796.371 TL olarak tespit edilmiştir. Değerleme yöntemi olarak emsal karşılaştırma analizi
yöntemi kullanılmıştır. Emsal karşılaştırma yöntemi ile yakın dönemde satılmış benzer gayrimenkuller dikkate
alınarak, Pazar değerini etkileyebilecek kriterler çerçevesinde fiyat ayarlaması yapıldıktan sonra konu
taşınmazlar için mevcut durumlarıyla arsa payları dahil metrekare ve toplam pazar değerleri belirlenmektedir ve
bulunan emsaller, konum ve büyüklük gibi kriterler dahilinde karşılaştırılıp, emlak pazarının güncel
değerlendirmesi için emlak pazarlama firmaları ile görüşülerek belirlenmektedir. Sınıflandırma, kullanılabilir
olması durumunda gözlemlenebilir nitelikteki piyasa verilerinin kullanılmasını gerektirmektedir. Bu çerçevede
gerçeğe uygun değerleri üzerinden ölçülen finansal varlıkların gerçeğe uygun değer sınıflandırması aşağıdaki
Seviye 2’dir. Gerçeğe uygun değer ile maliyet değeri arasında oluşan farklar muhasebeleştirilmemiştir."
Ben yazmistim milyar cikacak diye...ama degerleme yapilsaydi milyar cikardi...bunlar enflasyon muhasebesi yansitmislar....degerleme yapmamislar ki...rapor falan yok...var olan mallarin degerini gecen yildan bu yana enflasyon muhasebesine tabi tutmuslar...muhasebe kayitlarina girmemis...
Açık secik hile bu...
Yurt ici ve yurt disi degerlemeleri yapacam falanca kurulusa yetki verdik kap indan bu sonuc cikmaz..
Bugun isyerinde arkadaslara dedim ki..
Tahsisliye onay cikmayinca bi adam bilancoyu pic eder..
Ve etti de..
Aklima gelen su...2 bilanco hazirlamisti..
Tahsisli gelmeyince 2. Bilancoyu surdu....
şirket zarar etsin diye her şey yapılmış. Son çeyrekte bilancoda öyle giderler varki bakınca kötü niyet anlaşılıyor.
ne yapacaklarını şaşırdılar. bilancoya ozkaynak artisini yansitmamak icin dipnotlarla kırk takla atmislar :)
spk da olan biteni seyrediyor. ilginc.
spk uzerinden degil de bu sefer cimer e yazacagim ben. is az ciddiye binsin. yeniden değerleme :) demek boyle oluyor rapor sunmadan :)
Sirketi SPK'ya sikayet etmekten baska care yok. Gerekli, aksiyonlari alacagim, bu konuda ciddi aksiyon almayi dusunen arkadaslarla iletisime gecmek isterim.
Gonderilen bilanco, bilanco degil, herhangi bir bakkal bundan daha detayli veresiye defteri tutar. Sirket yatirimcisiyla dalga geciyor. Muhtemelen de SPK yatirimciyi koruyacaktir. Burada yapilan sey, borsa oyunu filan degil bildiginiz suc. Buna emin olun. Bu sirket ticari olarak suc isliyor. Dedigim gibi gerekli aksiyonlar alinacaktir. Belki sirket kottan dahi dusurulebilir. Belki de patronlarin istedikleri budur, cunku sirketi satmaya calistiklari zaman gercek degerinde satacaklardir.
Eplas ve mzhld deki kemal zorlunun hisselerini icradan satsınlar ! Şirketler neden şahsi borcunu ödesin.?
Neresinden tutsak elimizde kalıyor. Böyle bilançobda kesinlikle olmaz. Bu işi bilen arkadaşlar incelesin. Cimer, SPK her yere suç duyurusunda bulunalım. SPK adam gibi yeniden değerleme istesin.
Valla Kemal zorluyu böyle bilmezdim, hep hakkı yenmiş, mağdur edilmiş, mazlum bir iş adamı olarak görürdüm..
Meğer herşeye müstehakmış.
Yahu be adam borç aldıysan, şahsi borcunsa neden şirketlerine ödetmeye çalışıyorsun, hisseni sat öde !!
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Değerli dünyalı kardeşim, seni severim. Ben de öyle bilirdim de, ne zaman ki alçaklıkları açıktan yapmaya başlayıp, sürekli fazlasını yapmaya başlayınca, 3 kuruşluk adam olduğuna karar verdim.
Güzelim grubun ağzına *ıçtı. Karakter, insanlık yok.
Bu iş başından beri düzmece kardeşim. Nevzat D. başından beri neden bu yolu seçmedi? Fabrikaya icra getireceğine, direk KZ nin holding yada Eplas hisselerine haciz koydurabilirdi. Yapmadı, neden?
Alçak K.nin sansasyona ihtiyacı vardı ve ne yazık ki, bu şirketi ilgilendirmeyen mesele 5. senesine girdi. Halen bir "Ödeyeceğim, benim borcumdur" açıklama ve teşebbüsü yok.
Hazret karşılık ayırmış...
Biri çıksın da artık şu adamı bacaklarından ikiye ayırsın.
İyi geceler,
6362 sayılı SPKn Bilgi bazlı piyasa dolandırıcılığı suçu hakkında yapılan TEZ çalışmasına istinaden paylaşıyorum
Sermaye piyasası araçlarının alınıp satıldığı borsalarda işlem gören pay senetlerinin ait oldukları şirkete ilişkin kamuya aydınlatan bilgiler, yatırımcıların yatırım kararı vermeleri noktasında önem taşımaktadır. Bu nedenle, kamu ile paylaşılan finansal bilgilerin doğru, açık ve yanıltıcılıktan uzak olması gerekmektedir
Ve özel durumlar tebliği
https://i.hizliresim.com/lhzztj2.png
Hafta sonu uzun bunu araştırır. Ne gibi cezalar verilmiş neler yapılmış ben incelerim. Ben boş adamım
17.12.2021 tarihinde açıklanan KAP ile bilançoda yapılan arasında fark var. En bariz örneği MUSABEŞTİRİLMEMESİ. Kap'ta neden söylemedin bunu
Merhaba,
Değerli 3:45 kardeşim, alçak adamın niyeti bu olabilir. Yatırımcının kendi elleriyle ceza aldırıp, bir kaç ceza ve ihtardan sonra yakın izlemeye dönmeyi planlıyor olabilir.
Dar kafalı, her şeyi ben bilirim kompleksi ile bu adamdan her şey beklenir.
Buna şahsi cezalar aldırmak lazım. Nasıl, mağdur pozlarıyla senelerce gazetelere çıktıysa, aynı gazetelere hırsız, dolandırıcı diye çıkmalı.
Hepimizin sinirini bozdu pis adam. Bilançoda rakamlara bakınca, tiksindim gerisini inceleyemedim.
İyi bir gece diliyorum.
Doktor abi gelse de, bir iki kelam etse....
Bu moralle mağmaya inceğiz yoksa...
Evet düşündüğüm gibi oldu.
Tahsisli yapılmasına tepkiye hiç anlam veremedim. Adam şirket için sattığı hisseleri geri istiyordu. Şirket de KZ ya olan borcundan kurtulacaktı.
Tahsisliye onay çıkmayınca da değerlemeyi sabote etti diye düşünüyorum. Elinde hisseleri yokken yükselişe müsaade etmesi mantıksız zaten. Değerleme olayında dağ fare doğurdu resmen.
Eğer tahsisli önceden onaylansa idi bugün farklı şeyler konuşuyor olacaktık belki de.
Farklı bir bakış da şu;
KZ şirketin mahkemeyi kaybedip borçlu duruma düşeceğini biliyordu. Bu nedenle önceden tedbir alarak özvarlığın eksiye düşmesine önleyecek kadar değerleme ile olayı çözdü. Tamam borçlar var ama karşılığında da şu kadar değerleme var demek için yaptı belki de.
Bunlardan biri de ikisi de doğru olabilir. Ancak hepsi de olabilir.
Daha önce de yazdım, bedelliye itiraz şikayet tamam haklı bir talepti.
Ancak tahsisli için yapılan şikayetler kendi ayağına sıkmak gibi oldu
Dr da bir açıklama yapacaktır.
Vizyon, kompozit malzeme, uçak sanayi, özel geliştirilmiş maddeler, savunma sanayi, ...
3.çeyrekte mazhar zorlu holdinge olan borç 90.692.358 tl idi
4. çeyrekte iki kez satış yapıldı (1.400.000 lot 26,2 den ve 582.000 lot 26,7 den toplam tutar = 52.219.400 tl )
4. çeyrekte borç olmuş 119.283.624 tl
Şimdi gelelim can alıcı soruya
Borcun toplamda 142.911.758 olması gerekirken
NEDEN 119.283.624. Anlaşılan 23 milyon şirke için kullanılmamış ki borç yazılmamış
ASIL ÖNEMLİ OLAN ŞU:
kardeşim madem şirket için kullanmadın bazı parayı neden TAHSİSLİDE GERİ İSTİYORUM PAYLARIMI DİYORSUN.
Bu nokta tahsislide can sıkar kanımca.
Dikkat çeken hususlar:
1) Eplas’ın Mzhld’ye olan borcu devam ettiği için faiz gideri yazılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda gelir tablosunda Esas faaliyetlerden diğer giderlerde görülen 86 milyon tutarındaki kalem 41 milyon dönem zararı çıkmasındaki en önemli (tek) etkendir.
Yorum:
Tahsisli sermaye artırımı ne kadar kısa sürede yapılırsa o kadar iyi. Tahsisli sermaye artırımı yapıldığında borç kapanacak ve faiz gideri de artık yazılmayacağı için bilanço kara geçebilecektir. Tahsisli sermaye artırımı yapılmadığı sürece bundan sonraki bilançolar artarak zarar yazmaya devam edecektir.
2) Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ye olan 12.000.000 dolarlık borcun Kemal Zorlu ve grup şirketleri arasında müştereken ve müteselsilen tahsil edilmesine hükmedilmiştir. Rapor tarihi itibariyle gerekçeli karar henüz Şirket’e tebliğ edilmemiştir.
31.12.2021 tarihi itibariyle söz konusu yükümlülüğün tutarı, faiz ve yargılama masrafları dahil edildikten ve bugüne kadar ödenmiş 14.246.146 TL düşüldükten sonra yaklaşık 170.411.078 TL’dir. Grup, gerekçeli kararın tebliğini müteakip tüm yasal haklarını kullanarak bir üst mahkemeye başvurmayı planlamaktadır. Diğer taraftan, Şirket yönetimi ve diğer davalı taraflar, davacı taraf ile görüşmelere devam etmekte ve anlaşma zemini aramakta olup rapor tarihi itibariyle net bir sonuç ortaya çıkmamıştır.
Yorum:
Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ye olan borç , bilanço tarihi itibariyle, 170.411.078 TL düzeyinde. Bu borcun müştereken ve müteselsilen ödenmesine karar verildiği için alacaklı kimden alabilecekse ondan alabilecek. Yani Kemal Zorlu, şahsi olarak ödemezse şirketler ödemek zorunda kalacak.
Daha gerekçeli karar Şirkete tebliğ edilmediği için bir üst mahkemeye henüz başvuru da yapılmamış.
Davacı taraf ile görüşme yapıldığı ve anlaşma zemini arandığı da işin hikaye kısmıdır.
3) Grup aktifine kayıtlı binalar maliyet değeri ile muhasebeleştirilmiştir.
Gerçeğe uygun değer ile maliyet değeri arasındaki farklar muhasebeleştirilmemiştir.
Yorum:
Yorumsuz.
Sonuç
Dağ fare doğurdu, dağın dağ doğurması KZ tarafından engellendi, sabote edildi
Zarar etmek için bilançodaki kalemlerde takla üstüne takla attırılmış
Egenin dürüst ve mazlum işadamı yatırımcısını dolandırmaya devam ediyor
yanlış düşünüyorsunuz bu tahsisli yatırmcı için çok güzel anlayana kemal alsın sattıgı hisseleri geri bakın şirketin binbir gıdaya borcundan baska borcu yok zaten o borcuda alıp şirketi kurtarmak için almış bence o borcu ya bankadan kredi çekip ödeyecek yada ilerde bedelli yapıp yatırcıya ödedetecek ( şirketi dışarıya borçlandırmadan arsayı fabrikayı geri almış) bir an öce tahsisili onaylansın
Bu Kemal'in şahsi banka paralarına, arsalarina, evlerine neden haciz gelmiyor? Neden şirketlere sadece yukleniliyor?
Tahsisliyi 1001 gıdaya da yapsın, yani kendi hisselerinden de verebilir, tüm borçlar kapansın. Sermayede 26 olacağına 35 olsun. Bitsin bu çilemiz
söyle düşün böyle bir şirketin sagibi olsanız 0,20 kueus gören hisseleri 50 tl bandına çıkarsanız şirket ful çalıyor durumda olsa adam tüm banka lardan eski borçlardan kurutlarak gelmiş binbir gıdaya ben yiyemedim senye diyip hisse verimi niye versin niye çekerim uzunvade kredidiyi öderim borcu sonra yine bedelli yaparım hem hisedardan alırım parayı krediyi öderim :)
bura kilerin çogunlugu uzun vade 1tden hisse alanlar 50tl olunca sevinmediim bütün stresi patraon çeksin se yan gel yat sonra fiyatlara laf söyle tamam patron yatırımcıya kan kusturuyor bence bankadan fabrikayı almaya kalkmasydı sunada hala 1 ile 5 tl arasında sürünüyordu hisse yatırm tavsiyesi degildir yatımcı olarak şirket burala bu fiyatlara gelirken ne borç ödedi yatırımcı :) taman benim fikrim bunlar
Yatırımcılar bir araya gelip Kemal Zorlu’nun yönetimden azli. İçin dava açalım
İlk olarak şahsi borcum dedi şirkete haciz geldi ikinci olarak ise davayı kaybetti şimdi şirketten tahsilini yapıyor yatırımcı ondan net bir açıklama bekliyor daha basmane çukurunu ne olduğu bile belli değil
Bu şirketin yaptığı Kar yıllarca nereye harcandı
Ben bir avukatla görüştüm bana yönetimden ayrılmasını isteyin demişti
Şimdide durum ortada
%5 in azlık hakları var, bilançonun, mali tabloların ibrasını bile engeller, istese iflas davası açar. Bu adam bu kafayla gidecekse birlik olalım ben varım.
Proje diyoruz da nedir bu proje...
şirket ile ilgili beklentidir. Hissenin yükselmesini gerektiren durumdur.
patronun bedelli öncesi veya mal satmak için hisseyi yukarı çektirmesi bir projedir.
Bedelsiz açıklanması öncesi lotların toplanması bir projedir. alınır bunu bir usta yazmış bugün
Tüm mecralar yangın yerine dönmüş. O kadar panik olacak bir durum yok. Bu pez...gin değerleme yapmayacağını, yapsa bile bir şekilde fiyatlamamanın yolunu bulacağını bilyorduk. Ben hiç şaşırmadım. Hisseleri satıp satıp, üstüne de değerleme mi yapacaktı? XXX lira defter değeri olan hisseleri 2X ortalamadan sattım, alan hayrını görsün mü diyecekti? Kemal malının değerini bizim kadar bilmiyor mu? Vergi dairesine yolladığı konsolide olmayan bilançodan gelecek konsolide de numaralar yapılacağını biliyorduk, bu da süpriz değil. Bunu da fiyatladı bence. Mazhara borç, alınan paranın faizi, ege yıldızın ayırdığı karşılık derken öz sermaye bırakın artmayı azaldı.. Bunlar da süpriz değil. Mahkemeyi de fiyatladı zaten. Borcu Kemal'in ödemeyeceğini de biliyoruz. Ne yapıp edip yatırımcıya kitleyecek, kitiliyor da.
Borç fabrika alımından oluştu. O fabrikanın sadece arazisinin 500M üstünde olduğunu biliyoruz. Tapu eplasta , yani oluşan borcun misliyle karşılığı var. Tahsisli yapılınca mazhar borcu ve oluşan faiz de olmayacak. Tahsisli olursa ki olması lazım; SPK nın son verdiği onaylarda koyduğu şartlar ortada. SPK Eplas'a ayrıcalık yapmazsa ki; eğer böyle bir şey yaparsa hepsinden davacı oluruz, g..tleri yemez; bu namussuzlar kağıdı aşağı bassa bile tahsisli fiyatını değiştiremeyecek.
Şirketin satılan malı var mı? yok, gerçek değerleme yapılsa ederinin XM olduğunu biliyoruz.
değerleme yapmamış olsa bile elindekilerin değeri artıyor mu? evet
Satış rakamları , bürüt kar rakamları artmış, faliyeitnde sıkıntı yok.
Bu adamın hırsız ve dolandırıcı olduğunu, yatırımcıyı zerre umursamadığını, kağıdı istediği zaman, tefecilerle birlikte götüreceğini zaten biliyoruz. Yasaların boşluğunu ve kurumların umarsamazlığını kullanıp bir cebinden diğerine para taşıyor. eğer iş adamlığından, patronluktan anladığı buysa devam etsin. Bu kadar üzülecek bir durum yok. Aralık ayında malı sattıysa sattığı tefeciler de zararda, onlara kazandırmazsa alnının orasından vururlar, herkes kurtulur...
Polyannacılık yapmıyorum. Bu yazdıklarım sadece durum tespiti. Değerlemenin hayal kırıklığı dışında bilançoda beklenmeyen ne var ? Bilmediğimiz, yeni çıkan hangi borç kalemi var ? Bilançoyu 2 kez okudum. Klasik Kemal bilançosu. O hisseleri geri almadan bu kağıdı yürütmez, yürütene de izin vermez. eplas'ın değeri belli. Alan 11 Mart için almadı.
Patron un yatırımcıyı hiç ama hiç umursamadığı bir kez daha ortaya çıktı.
Verilen bilgiler açıklamalar hep belirsizliğin devamı üzerine oldu
Değerleme konusu bile net değildi. yurtiçi yurtdışı veya bağlı ortaklık iştirak ana ortaklık neleri değerleyeceği bile belli değildi.
Bize örtünün altından gösterdi hep. Biz örtüyü gördük sadece, altındakini ise hep tahmin etmeye çalıştık.
Böyle yapmak KZ nun işine geliyordu.
Duruma göre pozisyon alacaktı
Eğer KZ tahsisli ile hisselerini geri almış olsa idi eminim bugün çok farklı bir tablo olabilirdi.
Bundan sonra neler olacak?
Yorum yapabilmek için öncelikle tahsisli hakkında SPK kararını görmemiz gerekecek.
Beklemekten başka ne yapılabilir ki?
Tahsisli sermaye artırımı ve buna bağlı olarak holdinge olan borç kapanmadan, önümüzdeki bilançolarda kar gelme ihtimali yok. Hatta zarar daha da artacaktır.
Bu tamamlandıktan sonra gündem Binbir Gıda firmasına olan borç olacaktır.
Gerekçeli karar açıklandıktan sonra bir üst mahkemeye başvuru yapılacağı kesin gibi duruyor. Bundan sonra bu mahkeme kararını ve olası gelişmeleri takip ediyor olacağız.
Her ne kadar karşı firma ile anlaşmak için görüşmeler devam ediyor denilse de böyle bir görüşmenin yapılma ihtimalini çok zayıf görüyorum.
31.12.2021 tarihi itibariyle 179 milyon TL borç rakamı hesaplanmış. Borcun dolar cinsinden olduğu (12.000.000 USD) göz önüne alındığında, dolar kurunun artması zamanın ilerlemesi ile birlikte uygulanacak faiz, borcun sürekli artmasına sebep olacaktır.
Tahsisli sermaye artırımından sonra, birkaç güzel haber pompalayıp, hisse fiyatının yükseltilmesi, sonrasında sahip olunan holding hisselerinin borsada satışı yolu ile borcun ödenmesi gündeme gelebilir.
Dolayısıyla tahsisli sermaye artırımı ne kadar düşük fiyattan yapılırsa, o kadar çok hisse holdinge geçecektir.
Tahsisli sermaye artırımından sonra hisse fiyatını ne kadar çok yukarı çekebilirlerse o kadar az hisse satarak borçtan kurtulabilecektir.
Dolayısıyla, tahsisli sermaye artırımına kadar hisse fiyatının baskı altında kalmaya devam edeceğini, tahsisliden sonra ise yönün yukarı olacağını öngörüyorum.
Tabi, kimsenin beklemediği yeni süprizler gelmezse.
Kemal zorlunun borcunu holding niye ödesin??
Ödemez. Oradaki ky insan değil mi? Onlara da yazık değil mi ...
Bu şirketin finansal bilançosunu incelediğimiz de ortaya çıkan sonuçlar bunlar
Bu şirkette ki sorun 50 milyon nakiti eksiltmiş bunu biri almış nereye gitmiş bu nakit değer
bu şirkette ayrıca 14 milyon banka kredisi çekilmiş
bu şirkette toplamda 64 milyon nakit şirketin aktifinden çıkmış
bu şirkette nereye gitti 64 milyon tl nakit ?????
EPLAS - Egeplast in 64 milyon tl nakiti nereye gitti
Bu şirket bir yıl daha böyle nakit yerse ortada şirket diye bir şey kalmayabilir
Ben bunun aynısını marshall boyada da gördüm oda elinde ki nakit i yemiş yaklaşık oda 70 milyon tl nakiti tüketmiş bir sene de
Ben varım kesinlikle gerekirse vergi dairesi inceleme talebi isteyelim. Maden bizi rezil etti. Onu en rezil hale getirelim
dünyalı arkadasım o para ile işletme sermayesi hammade alınmıssaa işçilerin parası ödenmiş se şirket üretir hele gelmiş se snin bu düşüncene katılmıyorum tahsili yapıp olatları geri almak mzh holdingin hakkı
22 senedir1 kuruş temettü dağıtmadı bu kadar sene ne oldu Bu karlar ne oldu
Almanya 2000 senesinde vardı Romanya hepsinden eski bir tek fabrika alındı onun üzerine kaybettiğimiz dünya yer var gaziemir
BAY DOĞANDAN AKÇAY CADDESİ ÜZERİNDE SATILIK ARSA İlan No: 884023011
1. 2021 yılında şirket YATIRIM yapmış mı......? ve ( aldığı TEŞVİK NEREDE) .....?
2. 1001 GD BORÇ yatırımcı ilgilendiren durum yok bence Kemal ZORLU ÖLÜR ise sahiplik payından satışla tahsil edecekler BENCE...
Ben yeni yeni aydınlandım. 20-25 liradan piyasaya sattım dediği hisseleri aslında satmadı. hisseleri satılabilir hisselere dönüştürdü. 50 liraya kadar millete yedirdi. Şuan 17-20 liradan bile hala hisse yediriyor. Aslında milyonlarca yeni hissenin maliyeti 0 TL Kemal zorlu için. Bana kalırsa eplasın ekmeği yendi. Bizi inşallah daha fazla içerde tutmazlar. Yazıklar olsun dolandırıcılara.
yatırım tavsiyesi değildir.