Eylül ayı ve sonrasında Yapı sektörüne yönelik satışlarda düşme var.
Satışlar ve kar 3. çeyrek kısmen azalabilir.
4. çeyrekte karın düşme ihtimali yüksek.
Yatırım Tavsiyesi değildir.
Printable View
Eylül ayı ve sonrasında Yapı sektörüne yönelik satışlarda düşme var.
Satışlar ve kar 3. çeyrek kısmen azalabilir.
4. çeyrekte karın düşme ihtimali yüksek.
Yatırım Tavsiyesi değildir.
pzt aksam gelir buyuk ihtimal ancak bana hic gercekci gelmiyor 1.1 mlyr ciro. zaten satıs yapamayan sirket karlılıgını da surduremez. 1.1 mlyr ciroya 100 mlyn kar getirir. bu da bir arpa boyu bile gidemedigini gosterir. Benim beklentim 1.4 mlyr en az ciro.. 9 aylıkta 3.5 mlyr altı ciro imkansız gibi
İzleyemedim maalesef. Yarın Gözde'ye sorarız...Can Kadri denen çocuğa hiç ulaşamadım hayırlı olsun diyecektim. Adam hiç bir telefona çıkmadı. Halil Murat diye birini yazmışlar KAP'ta o tam kayıp. PETUN yatırımcı ilişkilerine bakan Gözde ile idare ediyoruz. Tam bir çocuk. İşimiz zor anlıyacağınız.
Bunları tek tek not ediyorum Genel Kurulda hepsini rezil edeceğim...
Bu yıl bilançoları geciktirdiler. Prensip gereği bütün Yaşar grubu şirketleri aynı gün açıkladığı için gecikme kimden kaynaklandı bilemiyoruz...
İsaa bey inşallah düşmez de çoğunlukla boya işinin ruhuna uygun olarak, miktarsal 2Ç 3Çten daha iyi satış yapılması ihtimali daha yüksektir. 4Çte de biraz düşüş olabilir, bu anormal bir durum değil. 1Ç net karlılığı yakalansa yeterli bu çeyrek için.
Mehmet emin bitlis'in euro newsport kasım sayısında demeci var okuyabilirsiniz.
Bu bilanço hisseyi ya şampiyonlar ligine çıkaracak yada küme düşürecek.
KONKA 25 Tl. den pozisyon açtığımda DYOBY 21 idi...KONKA an itibariyle 43.5 Tl.
Çok ucuz kaldı ama prensip gereği ilave yapmayacağım...
Rahmetli büyüğümüz Terki joe ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuştuğundan beri dyoby tarihi zirvesi olan 17 leri kırmasına rağmen zincir dökmüş gemi gibi dalgalara kafa tutuyor ama kıçı habire havaya kalkıp indiğinden pervane görevini yapamıyor Süvari terki joe olsaydı napar eder akıl verirdi gel gele gelmeyin ayılar ve bethofenden klarnet konçertosunu yayınlardı erken gittin be hacım sensiz olmuyor ytd
Resmen doğradılar tahtayı...
Hasılat ve brüt karda çuvalladım resmen. Ucuzdu şimdi ederine geldi. Rakamlar kötü değil ama umduğum gibi de değil.
Hayırlı olsun.
Yıl sonu 300 milyon Tl getirse 2023 temettüsü % 100 civarı olur. Uzuncular için sıkıntı yok. Tradecilere gün doğdu, bul karayı al parayı bir süre daha devam edecek belliki...:)
MRSHL feci zarar yazmış, özkaynaklar eksiye düşmüş, ona bakaraktan bizimkisi mükemmel. Rakamlara nereden baktığına bağlı. Demek ki, boya sektörü 3 ncü çeyrek sayın ayyıldıx'ın dediği gibi epey zorlanmış...
Dyoby reklam çevirmiş tv lerde dört dönüyor,
Sevdiklerine değer katar falan diyor, ulan dyoby sen, sana değer veren yatırımcılarına değer veriyor musun?
Rahmetli üstad Terki joe rulet masasında kalpten terki diyar eylerken son bir gayretle krupiye ye beni bu renkler öldürecek demiş. Krupiye kırmızı beyaz ve siyah mı deyince yok yavrum eksik söyledin dyoby nın tüm renkleri demiş veeeee hoççakal diyerek yaaasaa Ytd
881 milyon Tl stok ?! Stok devir hızı ortalamasının çok üzerinde. Ne varsa bu kalemde var. Yıl sonuna doğru kurda atak beklentileri var sanki. Bu öngörüleri tutarsa sanılanın aksine son çeyrek daha iyi gelir...YTD
Bir diğer ilginç kalem ertelenmiş gelir. Tahsilatlar yıl sonuna bırakılmış, hasılattaki yanılmam tamamen bundan yoksa tutturacakmışım....
Beklemeye devam , illaki hesap görülecek…
En kötü günümüz böyle olsun..
Yakından bakınca dökülecekleri toplama bilançosu olduğu gayet net. Tahtanın speği de patron/patronun adamları. Bu da belli. Ha, isteseler fırsat bu fırsat deyip sürerler yukarı kimse niye demez.
Geçenlerde SASA patronu konuşuyor, yatırımcının şirketine verdiği değerden gurur duyuyor adam. Bunlar tam düşman gibi davranıyor. Kim ne kazanıyor bu tutumdan anlamak mümkün değil.
2021/4 ncü çeyrek zarar bilançosu nedeniyle FK yukarıda gibi duruyor, tamamen baz etkisi. Yıl sonu en kötü 300 milyon kâr gelse o da pat diye düşecek. PD/DD zaten yerlerde...
Kendi adıma tutmaya devam...YTD
Türkiyeye giren devler..Nippon Japon..Kansai Japon..Caporal Alman..Akzo Nobel Hollanda..Dünyanın merkezinde olan..Küresel Dev vizyonu ile Zaman kaybetmeden Küresek büyüme patikasına girmesi gereken yegane Milli şirket...Yönetim...ve Ülkedeki karar organları umarım bunun farkındadır.Yerel kafa izlerini gördüğümde hayretler içinde kalıyorum.Vardır bir planları.
https://i.hizliresim.com/564sc57.PNG
Köftehorlar, cukkanızı almışsınız biraz da yatırımcıya verirsiniz artık.:p Bana % 100 temettü yeter sizin gibi açgözlü değilim.:)
75 milyon prim, 60 milyon holdinge lisans ücreti, 29 milyon holdinge danışmanlık ücreti hesap soran kimse yok. Hayırlı işler.
Tahta ellerinde.Bu eve gelin geldik demiş...Orada duran lotların hepsi yalan bunu hepimiz biliyoruz....
Teknik olarak; fırsatı bulmuşken haftalık grafikte 17 civarındaki gap i almaya indirebilirler, günlükte ise 15,45-16 bölgesinde de gap var.. mor çizgiyse 18.70 lerde..
https://i.hizliresim.com/hvztj6a.jpg
Kısa vade(saatlik) grafikte ise fazla basmak istemezlerse kısadan dönüş için teknik sebep yine mevcut :)
Not olarak; mal sahibi bakışıdır :)
https://i.hizliresim.com/87vxdkp.jpg
Uzun süredir ayrıydım buradan yeni yetmeleri gelmiş buraya taze gelinler burada eblek vardı spek diğer spek çaycı vardı ve de meşhur terzicio vardı dyo'yu nakış gibi işlediler şimdi yeni yetmeler Taze boka sinek gibi üşüşmüşler hepinizi kınıyorum
GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani...İyi silkelediler ama, inşallah bu çakalların oyununa gelen olmamıştır. Bir de naçizane tavsiyem bu tür tamamen patron inisiyatifli kağıtlara bütün portföyü gömmemeniz. Ciddi tavsiyedir...
Özelden gaz vermeye çalışanlara da ayrıca selam. Onlar kendilerini bilir. Siz giderken ben geliyordum...:)
Rahmetli terzi joe her zaman haklıydı “gel gele gelmeyin” sözü gelecek kuşaklara kulağa küpe babından mirastır, altın sözdür. Çekti gitti ama sözü kaldı yadigar. Dyoby için grafik çiziktiren arkadaşlara terki joe leonardo da vinci misin birader? der 30 yıldır dyoby da çiziktirinler neredeyse göçtü gitti dyoby hala enflasyon oranın 10 katı aşağıda şeklinde bilimsel litaratürden örnekler verirdi.
Hey gidi terki joe bak ruh ikizin grand bile yuvaya döndü ama o da huzursuz..
Duayenliği törenle teslim ettiğin Eblek de başlarım duayen liğe diyerek kavuğu neredeyse atacak evrene haber gönderdik haberin olsun ytd
Terzico, ansızın bir gün gelir.. reis ne derdi Bir gece ansızın gelebiliriz, belki de eski DYO boya ruhu burada şenlenir.. güzeldi o günler çaycı ile karşılıklı atışmalarımız, şiirsel biçimde kafiyeli sözlerimiz, terzico'nun bitmek bilmeyen DYO boya hakkında klişeleşmiş kelimeleri,, hala aklımda..., Bakarsın efsaneler geri döner... Dönerse senindir derler ya.. tercih gelirse tam hababam sınıfı olur burası.. burada yer alan yeni yetmeler, dyi boyanın tarihini burada biz yazdık...
Ve tarihi tekerrürden ibarettir.....
GM 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu, adamlar çok net içsel bilgilere sahipken. Bilançoyu istedikleri gibi eğip bükebiiyorlarken. Ellerinde patron destekli milyon lotlar varken neyin tarihini yazacaksın 300-500K lot ile. Dün isteseydim ben de tabandan alırdım 500K lot. Sonra ?
Sonrası (kendisinden çok özür dilerim) sayın Eblek'in durumu...
Tarih yazacakmış...:kahkah:
Bu son 1 haftalık dönemde olanlar yönetime karşı duyduğum bütün güveni sarsacak nitelikte. Zaten fazla lotum yoktu, bir süre yazmayalım da çocuklar tarih yazsın...:)
O zaman buna dair ana çiziktiriğim(aylık) son resim olsun.. Vadesini bilemem, ama ekrandan çıkmış üst çizgi üç hanede..
Çok uzun olmayan vadede 31 görünüyor :) Ama öncesinde 18.xx mi, 15 mi yapar; yoksa doğrudan mı gider onlar şoförün bileceği işler.. Ben olasılıklara göre stratejimi belirlemek için bakarım çizgilere, paçalcıyım, sabırlıyım, kredi borç kullanmam.. Trade de yaparım, yatırım da :)
https://i.hizliresim.com/gbzi49p.jpg