O zaman bunda gelecek var.
Printable View
Votorantim ve çimpor aynı çatı altında idi.2012 yılında eldeki varlıkların yönetimi daha verimli olması açısından Türkiyedeki fabrikaların idaredi Votorantime bırakıldı.Aralarında anlaşma yapıldı bazı bölgeleri çimpora bazılarını votorantime bırakıldı ama bir bedel ödemesi yapılmadı.Oyak haberindede dikkat ederseniz çimporun bağlı olduğu bir merkez var portekizde sonuç olarakta votorantimde bu portekizdeki merkeze bağlı.Daha anlaşıkır olması için merkez portekiz 2 kola ayrılıyor.Çimpor ve votorantim.Dünya üzerindeki bölgeleri bunlara bölmüşler ve çimporu satmışlar.
Sektörde, satın almalar, el değiştirmeler çok sık rastlanan bir durum...
Yibitaş bile önce işçi kooperatifi olarak kurulmuş...
Derken, laferge, Çimpor, Votorantim..
Kaç defa el değiştirmiş...
Zamanında laferge satış yapar iken oyak sabancı baya asılmış.Sonuçta ülkenin %7 sini yibitaş karşılıyormuş az değil bu oyak alttan alta iöerler baksanıza aynı gün oryak alıyor ve akabinde başka bir dev firmayı alıyor.
Yav abiler hepiniz gerçekten çok iyisiniz ama isim konusuda çok önemli değil bence bir okuyayım dedim dedektiflik süper😂 burda isim konusuda lotlari sağ cep sol cep olayi ile aynı bence bırakın adamlar oyunlarını oynasinlar ben açıklamalı olarak planlarını yazdım stratejide yapardım da buradan size para gücü bende olmadığından adamlarda hamleye hamleyle karşılık verir başarısız olursunuz.yanliz suna karşı bir şey yapamazlar düşünün ki 1970 yılında karlı bir isletmeye yüzlerce kişi ortak olmuş ve geçen 50 yıllık sürede hep kandirilmislar ve bu gün bu hisseyi alsanız onlarla aynı şartlar altında alabiliyorsunuz beş yılda siz bekleyin fabrikayı kuran kişilerden on kat karlisiniz birde yönetim gerçekten çok iyi ben hissenin borsa ekibini sevmesemde yönetim gerçekten şirketin bir lira bile zarar etmesine izin vermiyor ve ybtas bahsettiğiniz yapıyla alakası olsaydı yani OYAK meselesi kap a bildirecek ciddiyetde adamlar su 9 kişinin ve klinker fabrikasını 2 ay kapatmaları bile benim yönetime hayranligimi arttirdi ufak hesap gözükse bile 150000 civarı bir zarardan koruyorlar sirketi.onu bile olumsuz haber olarak borsa gündem yazdiya demek ki 3 yıl civarı bu isi yapacaklar diye dusundurttu bana borsa gündeme sahsen hiç güvenmem bu yazdıklarım şahsi fikrimdir ytd
Votorantim i tanıyalım.
5.2 milyar dolarlık ciro yapan Votorantim Cimentos yılda 57 milyon ton üretim gerçekleştiriyor. 24 ülkede 34 çimento fabrikası olan şirket, 2010'da Portekizli Cimpor'un yüzde 21.2'lik hissesini satın alarak Avrupa pazarıyla tanışmıştı. 2012'de bu hisse satışı karşılığında Cimpor'un İspanya, Hindistan, Çin, Tunus, Fas ve Türkiye operasyonlarını aldı. Türkiye'de 2 fabrika kuracağını açıklayan Brezilyalı şirket, Votorantim Group bünyesinde faaliyet gösteriyor.
BANKASI DA VAR
1918'de kurulan Votorantim Goroup, enerjiden demir-çelik sektörüne, kağıt üretiminden finansa kadar birçok alanda çalışıyor. Toplam 12 milyar dolarlık cirosu olan şirketin dünya genelinde 98 bin çalışanı var. Grup, en önemli işkollarından olan finansta ise Banco Votorantim ile faaliyet gösteriyor. Bu alandaki çalışan sayısı 5 bin 500, varlıkları ise 45 milyar doların üzerinde. Şirketi dünya devi haline getiren Latin işadamı Antonio Ermirio de Moraes. Geçen yıl hayatını kaybeden Moraes, 12.7 milyar dolarlık kişisel servetiyle Brezilya'nın en zengin işadamları arasında yer alıyordu. Şirket, Moraes'in 9 çocuğuna kaldı.
Demekki Oyak Çimporun %78.8 hissesini aldı.
"Türk çimento sektörünün son yıllardaki en büyük başarısına imza attık"
OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, yeni yatırımla ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye'nin her sektörde dünya çapında oyuncuya ihtiyacı var. Bu doğrultuda Türk çimento sektörünün son yıllardaki en büyük başarısına imza attık ve Avrupa'da sektörün en saygın markalarından olan Cimpor'u satın aldık.OYAK olarak ülkemize ve güçlü geleceğimize güveniyoruz. Yabancı ortaklarımızın teveccühü de bu güvenin en önemli göstergelerinden biri. Büyüme stratejilerimiz doğrultusunda ülkemizde ve dünyada yatırımlarımızı sürdürecek, üyelerimize sürdürülebilir nema sağlamak adına Türkiye'de ve dünyada fırsat olarak gördüğümüz adımları atmaya devam edeceğiz."
Buradada diyor ki "cimporu satın aldık"........... tamamını mı aldın,yoksa bir kısmını mı aldın belli değil,,tamamını alsan,Yibitaşıda alırdın,,çünkü çimporun %21.2 lik hissesi Votorantime ait.
Hayır çağrı yapmadı...
Sizde yazmışsınız, direk Çimporu aldığı için çağrı yapmamış oluyor...
Bu şekilde olan bazı borsa firmaları da çağrı yapmadılar...
Mesela Alcatel...
İlk olarak 1988 de ydi sanırım Teletaş olarak borsaya çıktı...
% 50 ye yakını Belçika " Bell Telecom"undu..
90 lı yıllarda Fransız Alcatel Belçika lı Bell'i aldı..
Daha sonra Alcatel Lucent oldu..
Sanırım en son Alcatel Lucent Nokia...
Hiç birinde çağrı olmadı...
Dolaylı yollu almalarda kanun böyle olmalı ki çağrı yapılmıyor...
Oyak, ülkemize güveniyoruz falan demişte...Çimpordan bir kaç fabrika alırken, aynı anda %40 hissesini Uzak doğululara sattı..
Bu nasıl güven anlamadım...Tabi gene de ticaret bu yapılanlar...Belki Çimpordan aldıkları daha karlıdır..
Satınca üzülmüştüm ama benim açımdan iyi olmuş herhalde.Gene 1900...2100 aralığına gelecek gibi.Defalarca yaptığı iş.Bilerekmi yaptırılıyor yoksa boşlukta savrulup gidiyormu bilemedim hangisi.
Hisse fiyatı çok cazip hale gelirse tekrar radarıma girebilir.
Ne radarımdan ne aklımdan çıkıyor.Açıklamış olduğun sebepler ewet haklısın ama poip denen pazar kelepçe gibi.Çimento talebine yetişemesekte ithalat yapsak bile poip kelepçesinden kurtulmadıkça iş zor.
Yonga burda değilde normal pazarda olsa 7900 sermaye arttırımında fiyat bence daha farklı olurdu.
Şöyle bakıyorum da...
Yibitaşın değeri 45 milyon dolar...
Göltaşın değeri 42 milyon dolar...
Göltaşın, çimento üretimi Yibitaşın 3,5 katı..
Klinker üretimi ise 2,5 katı...
7,2 milyon ödenmiş ile bedelsiz veya bedelli artırımı hikayesi Göltaşta daha fazla...
Tabi döviz borçları falan var...
Bu karşılık göltaş enerji gibi bir iştirak var...
Acaba değiştirsem mi demeden de kendimi alamıyorum...
Sizin fikir ve görüşlerinizi sever saygı duyarım.Goy goy yapmassınız.Poip hisselerinin bazılarında da hatrı sayılır bir geçmişiniz var.Avantaj konusunda nerden bakıldığı çok önemli.Oynak piyasayı umursamayan ,bence düzgün yönetilen geçmişi olan köklü bir şirket.Belki endeks 60.000 olsa umrunda değil ama 160.000 de olsa gene umrunda değil bu hissenin.Amacım 10 lot yapmak 2019 yılı içinde.Birilerinin illaki dikkatini çekecek .
Göltaş mı Yibitaşmı bunum cevabını ancak kendiniz verebilir.
İzninizle kendi yorumumu alkışlamak istiyorum ben sizlerden çok şey öğreniyorum ama bu adamların psikolojisini bilmek bütün bilgilere bedel bence
Seni daha evvel tebrik etmiştim zaten.
Zaten kağıt bildigin asansör ama üç binin üstünü gormesi gerekiyor bakalım benim robotum calisiyormu evet Viking abi tebrik etmistin buda bir aylık son yorumum zarı attım😂😂 bide tuttururken alıp satabilsem
"100.000 sermaye ile sen nasıl 5 milyon tl kar yaparsın kardeşim,vergi mi kaçırıyorsun" demesi lazım devletin,,,,demesse düzen böyle devam eder.
100 bini kaç defa çevirdinde 6 ayda bu kadar kar ettin,,,bu nasıl bilanço böyle,,,,,çağırın şirketleri inceleyin.
1.750 de beklemiyormuydun..bekle gelebilir orya. insaat sektoru durmus durumda. sonucta bu sirkette uretimi azaltiyor...1.500 e gelse bolunse bile pahali durumda olur..bati soke 90 kurus...
Şindiiiiiii Afyon el değiştirmese kanımca sermayesi hala 120 bin tl de kalacaktı.Aha örnek konya çimento çimbeton.Yabancı şirketler sermaye artışına sıcak bakmıyor o belli.Yibitaş ın satışı bence imkansıza yakın bir oranda.Çünki ana hissedar ülkemize yatırım yapıyor son olarak sivas fabrikası.Bu sermaye ile gidebildikleri yere kadar gşdecekler.Yüz bin nedir ya.Çay ocağı için hava parası o kadar tutuyor.Benim bu yakınlarda umudum yok .Amaaaaa param olursa ilk alacağım hisse.Bu ne çelişki demeyin.Borsadan bıktım.Eskiden bir hisse yakaladınızmı yükseliş uzun sürerdi şimdi düşüşler uzun.Yatırımcıyı koruma amaçlıymış 2 tavan attı hoppp bürüt takas ala alabilirsen.Dip yaptı sat satabilirsrn .Ben uzuncuyum o nun için sipte beklemek daha hoş oluyor.Biraz uzun oldu kusura bakmayın
Yazmadan edemeyeceğim yibitaş olsun İşbir olsun köklü şirketker ne badireler atlatmışlardır ama hala ayaktalar admın biri çıkıyor borsada bilmem hangi şirketin hissesini topluyor patronla anlaşıyor sonra milletin canı yanıyot.5 günlük sahibi şaibeli şirkete yatırım yapacağıma 40 yıllık şirkete poip te de olsa yatırım yaparım daha iyi.
1000 li fiyatlara her an gelebilir.
3. Çeyrek bilânço güzel gelecektir bi hareket olabilir
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar açıklar ama çokta güzel açıkşamaz.Bilanço da bunu etkilemez.Şahsi fikrimdir.Bu aralar olumsuzluk içindeyim.
Rica etsem biri bana şu bilançoyu açıklayabilirmi.87 milyonluk mal sat .Masrafları çık elde 3 kaldı.Yaw zaten 6 milyonda faiz den aldın.Bendemi yanlışlık var bi zahmet arkadaşlar.
https://i.hizliresim.com/Wq2GD2.png
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin viking aciklamada sorunuzun cevabi var...
O bedelsiz er-gec gelecek.InsaAllah bende hissede olacagim.
Vallahi açıklanacak bir tarafta yok...
Resmen söğüşleniyoruz...
2018/9 dönem gelir tablosunu görünce,hemen 2018/6 dönem bilançoya baktım...
Bir kere 58 milyon nakitimizi %12-14 arası faizle Votorantime vermişiz...
Onu finansal açıdan desteklemek için...
Bir kere Yibitaşın 1 gram bile banka borcu yok...Onu yazayım..
Sadece ticari borç ve alacaklar var...
27 milyon ticari borç..18 milyon ticari alacak bulunmakta...
Ama yaklaşık 18 milyon liralık yani 4,1 milyon dolarlık borç görünüyor bilançoda...
Bu da döviz riski taşıyoruz anlamına geliyor...
Nitekim dolar 3. çeyrekte %30 artınca 5,5 milyon lira kambiyo zararı yazmışız...
Banka borcumu var ?... Kredi mi çektik?... Hayır..
Görünen o ki ticari borçlanmanın büyük kısmını dolar üzerinden yapmışız...
Ama ticari alacakları da dolar yapmak aklımıza gelmemiş...
Hadi müşterilerimizi üzmemek içi yapmadık diyelim...
Madem kur riski taşıyoruz...
Eldeki 58 milyonun 18 milyonunu bu işe ayıralım...
O da yok...
Şahsen ben bunları anladım...Yanılıyorsam, bir anlayan bana da anlatsın...
Yazıklar olsun....
Demekki doğru anlamışım.Vorantime borcu niye tl vermişiz.Adamlar yutdışı dolar euro versene.ooffff oofffff.
Sayın radyocu bende aynısını yaptım şu anda onu inceliyordum satış rakamına bak kara bak dedim kendi kendime süpersin adamlar 48 yıldır işçileri soguslemis 2006 da. Bir kaç kişi birleşip bir dava açmış ama sonucunu bulamadım bulursam buradan paylaşacağım. Yanlız bir pot kirdilarki kendi haberleri bile yok buradan yazamayacagim malesef