https://i.hizliresim.com/864nrc3.PNG
Çalış baban gibi,,eşek olma.
Printable View
https://i.hizliresim.com/864nrc3.PNG
Çalış baban gibi,,eşek olma.
2001 maasimla 33 çeyrek altın alabiliyordum.Bugun 65 bin lira maaş gerekiyor bunu yapabilmek için.
Eski krizleri yaşamış biri olarak günümüz ekonomik yıkımını asla yaşamadık daha önce.Emekli olduğunda insanlar aldıkları toplu para ile ev alabiliyorlar di.Barinma nin lüks olduğu bir ülkede hala bazı haysiyetsiz onursuz yalakalar gelip günümüz ekonomik ortamını savunuyor.
Bu ülkenin fakir fukarasına, tüyü bitmemiş yetimine yaşattığınız cehennemi fazlasıyla yaşarsınız umarım.
Bu zalimlere laf anlatmaya çalismak anlamsız.Yok yere kendinizi heba etmeyin.Bu zevzekler ya aklıni kiraya vermiş troldür ya da mevcut istikrarsızlık tan nemalanan haramyedi dir.
02.01.2001 altın Ons fiyatı 271.1 USD
Güncel fiyat 1.867 Usd.
Bu fiyat tüm dünyada geçerli .(6,88 kat artmış)
https://www.onsaltinfiyati.com/2001-...i-grafigi.html
Bu cevap banaysa...
Ben köyde yaşamış yüzleri ha güneşten ha soğuktan kavlayan bir çocuktum. Hiç bir şeyi rahat kazanmadım.
Köye yazın gelen çocuklardan utanırdım. Çocukluğum Eren Bülbül gibiydi.
Hayvan altı da süpürdüm. Tezek de yaktım. Hala da yaparım. Ben üretmeyi severim. 50 m2 evin yanında yer var. Şu an orada nane, maydanoz, ıspanak ve pırasa var. Köyde ise neredeyse herşey.
Okul hayatımda hep başarılı çocuktum. Üniversite sınavın ilk 1000 bine girdim. Tıp yazabilirdim lakin ben mühendislik tercih ettim. (Aslında bizim zamanımızda sınavdan önce tercihler yapılıyordu. Belki tıp yazardım. Ama sona yazdım.) Mühendis oldum. Çeşitli şirketlerde çalıştım. Yurt dışı lisansüstü sınavını kazandım. Gitmedim. Niye mi devlete göre ben "Yurt dışına gönderilmeniz mümkün değildir" kağıdı elime tutuşturulmuş bir insandım. Bunu kim yaptı derseniz FETÖ. Çünkü kendi adamlarını göndermek için beni eledi. Sağ olsun pensilvanya biletini alan Ecevit baştaydı.
Şimdi mi? Bir fiil 27 yıl çalışmışlığım var. İstersem emekli olabilirim. Firmadan izin aldığımda yazları hala güz işleri yapmaya devam ediyorum. Birazda daha çalıştıktan sonra ölünceye kadar köyüme dönüp ekmeye devam edeceğim.
Bir kaç kez yurt dışına çıktım.
Hayatımda hiç kahveye gitmedim, hiç okey oynamadım. Hiç boş oturmadım. Tv ve haber izlemiyorum. Bana saçma geliyor.
Prof değilim. Ben prof olmak isteseydim olurdum. Üniversiteleri beğenmiyorum. Çünkü Türkiye'de alınan unvanlara inanmıyorum.
Siyasetin için hiç bulunmadım. Siyaset yazmayı da sevmem. İlgilenmiyorum da.
Burada uzun yazmam. Borsayla ilgimde sonradan başladı. Zengin olmak gibi bir niyetim yok. Ama aylık %10 kazanıyorum bana yeter. Ben burada sabırlı, stratejisi olan, zamanlama ve nakit yönetimini iyi yapan herkesin kazanacağını inanıyorum. Para her şey diyen biri değilim. Sadece borsaya takılmak kafamı dağıtıyor. Kahve yok, okey yok, tavla yok, maçımız yok, bir borsamız var o kadar olsun. Onu da canlı takip etmiyorum.
Benim kimseye borcum yok. Kredi kartını bile nadir kullanıyorum.
Bu yazıyı üstüme almadım kısaca.
Lütfen alıntılayıp cevap yazmayın. Cevap verecek vaktim yok.
Ex 2000 tam benim kafada adamsın ben senin tersinim ama her şeye vakit ayırdım hem çok çalıştım 13 sene hem de 7-8 senedir emekli gibi rahat ve huzurlu çalışıyorum eleman çalıştırmak gibisi yok çünkü … ülkede senin gibi zeki çevik genç zihinler çabucak harcandılar mite prof olacak adamlara asgari ücret ödeyen sistemin soyunu sopunu ……. Pis Severim….
haklısın siyasi konuşmaya lüzüm yok en parlak beyinler ülkemizde heder oldular … ekon musk türk olsa esnaflıktan öteye zor giderdi belki en iyi piyasa yazılımcıların olur web site kurardı yazılım analist müdürü olur veya kendi işini kurup küçük ticari kobilere danışmanlık yapardı .. iş kapmaya çalışırdı
Rahmetli Sadık ÖZGÜR ün hayat hikayesinin özetini okuyun.
Bu kişi ile 30 sene iş yaptım,gerçek hayat hikayesini bilirim,Tahta kalede gaz ocağı ve iğnesi imalatından Kale Kilit fabrikasını kurdu.
Sadık beyin eğitimi de yoktu.!!Rahmetli süper zekalı idi.Nur içinde yatsın.
Bu kişiye benzer çok tanıdığım var çevremde.
Babalarınıza,dedelerinize,geçmişinize saygılı olmasanız da hakaret etmeyin.!!
Çobanlıktan Holding patronluğuna
https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...luguna-1164447
para, cins bir eşyadır. diyelim ki bankada 5bin liranız var, bir 5 bin de kredi çektiniz 10bin paranız oldu ve bankaya taahhüt verdiniz sizden aldığım 5 bin kredi ile şunu almayacağım.
gittiniz hesbınızdaki 10 binden 5 bini viopa yatırdınız. bu 5 bin hangi 5 bin idi tespit edemezsiniz çünkü para en amiyane tabirle, karışır. romalı kardeşlerimiz 2000 yıl önce bunu hukuk öğretilerinde "misli mal" olarak belirtmişler.
şimdi bu yazdıklarım teorik hukuk, ancak olaylar pratikte bu kadar basit ilerlemiyor :)
hatırladığım kadarıyla bankalar bir taahhüt alıyorlar ancak o taahhütün cezai-idari bir sonucu yok. olsa olsa borçlar hukuku çerçevesinde bir sonucu olur o da en fazla krediyi geri çağırırlar. Eğer bir eylem suç ise bu kanunla düzenlenir, bankaya verilecek taahhütname ile değil. son dönemlerde böyle bir eylem suç olarak kanunlaştırıldı mı? tam olarak haberim yok açıkçası ama sanmıyorum.
işin hukuksal boyutunu boşverin de kredi ile viopta işlem açmak 5 bin bile olsa ben para kaybetmek istiyorum demektir bence.
Viop yapmayın hele borç harç ile ailenizin parasıyla hiç yapmayın...
Viop yapıyormuşsunuz, yaptırmam.
Boşta para varsa yapılır, ama bu ortamda en iyisi iyi birkaç hisse bulup üzerine yatmak.
Taht oyunlari başladı.HDP,kendi adayını çıkaracak.Secim 2.tura kalacak.Iste o zaman TEK BELIRLEYICI HDP olacak.Gucunun farkedilmesi ve istediğini almak için bunu yapıyor.O kadar kilitki ,2.turda kazanmak için 2 ittifakta neler vermez.
Düşünün...Cumhur %44,millet ittifakı adayı %39 almış...hdp ise %12
Istanbul seçimlerinde hdp olmasa kazanılamazdi .Anlaşılan kendine haksızlık yapıldığını düşünüyor.Bunun için kendi adayını çıkararak önemini hissettirecek.
Batıp iyice dibini sıyırmadan bir yükseliş göremiyorum ben, bu yozlaşmış toplum başka türlü kendine gelemez artık. Cahil cahil olduğunu, hırsız hırsız olduğunu bilmez, bilemez hale gelmiş, gerçeklikten rasyonaliteden tamamen kopuk hayatlar. 2+2 5 eder diyor, 4 etmez mi ama diyorum, eskiden 4 ediyordu da ne oluyordu gibi akıllara durgunluk veren cevaplar verebiliyorlar. Şimdi hal böyleyken paragraflarca sayfalarca yazsak anlatsak ne çare. İnsanlara elimden geldiğince faydalı olmak gibi bir misyon edinmiştim kendime ama gün geçtikçe imkanların imkansız, faydaların faydasız olduğuna şahit oldum ben de içime yönlenip bari kendi kafa sağlığımı sağlama alayım dedim. Akıl sağlığınızı yitirmek istemiyorsanız size de tavsiye ederim, so far so good.
hdp yi geç...
mhp(% 2,-3 var yok) olmasa akape bir hiç.:drunk::drunk:
burada millet neden viop yapmayın diye akıl veriyor ??
:drunk::drunk:
bu topici genelikle sosyal deneymiş gibi okurum modum genelikle o dur.
sen hisse alırken millet sana hisse alma.. yok altın alma yok dolar alma diye akıl veriyo mu :he:
şaka gibi..:drunk:
kimsenin pek analiz etmediği, yeni seçim kanunu öyle bir ayarlamışlar ki
cumhur ittifakı milletvekili seçiminde % 41'i geçerse parlamentoda çoğunluğu sağlayabiliyor
bu da ikinci turda onlara avantaj sağlıyor, halkın istikrar algısı gözeterek çoğunluk adayına oy vermesi gibi
yalnız tek sorun var, ittifaktaki her parti ayrı listeyle seçime girerse ülke genelinde min. % 7 almak zorunda..
Cumhur ittifakı her yolu denese de biden faktörü var ABD ve batı güdümlü ilişkiler var ve hdp seçmeni barajını zor aşar İsrail lobisine gül atmaya , e- postayla ağam sen ol meraban ben olayım demeye benzemez bu iş … İstanbul kanal projesi yapılacaktı, hani noldu beyler Hafriyat kamyonları yüklemek ağır mı geldi !!! Seçimde gidici oldukları sadece bu hafriyat kamyonları yollara düşmediğinden belli cumhur % 8 fark armadan o kamyonlar yola da çıkamaz zaten … herşey paa herşey siyaset olmuş ülkede maalesef normal gündem kapmamış !!
Tv ler rezillik propaganda ve boş laflar dolu partizan dolu !! Siyasetten millet de haz etmiyor artık ! Çözüm müş ne çözdü siyaset bu ülkede 50 senedir Allah aşkına hiç bir şey ! Boş propaganda yapacak dolu insan var biliyorum siyasetten beslenenler de liderlere sevdalı olabilir ama siyasetin kendisi hep sorun yarattı !
hahaha, celladına aşık bir toplum deyince , aklıma bu söz geldi... yaşananlara cukkingen oturuyor bu söz yani... toplumun hepsi için geçerli değil tabii..... de o geçerli olmayan kitle de bundan etkileniyor. aynı gemideyiz ya...
[IMG]https://i.hizliresim.com/sm867cg.png[/IMG]
Ford Motor Co ile SK Innovation Co'nun batarya bölümü Türkiye'de elektrikli araç batarya fabrikası kurma planından vazgeçtiler.*
Artan küresel faiz oranları ve Avrupa'da elektrikli araçlara talebin zayıf kalması Ford Motor ve SK Innovation'ın Türkiye yatırımından vazgeçmelerinde etkili oldu.*
dolar tl'ye sabah sabah basılayorlar. hayırdır!!!!
ons 1900 e yanaştı .
1900 geçerse eski zirveyi denemeden dönmez herhalde artık.
2000 dolar üstü bir yere değmişti corona morona esnasında.
Viop güçlü açıldı... Beğendim...
4 aydır her Pazartesi artı gap var , Cuma günleri seans sonlarında long olup Pazartesi flat olan milyonları götürdü resmen hala Viop yapmayın diyen sığırlar var...
enflasyon = zam ise
ENAG = 137
TUVTÜRK =122
En Düşük emekli maaşı = 70
TUİK =64
Emekli Maaşı = 30
TCMB = 10
Bu verilere göre ülkedeki zam oranı nedir? Veya neye göre belirlenmiştir. 100 puanlık uzmanlık sorusu. :)
Haftasonu tarama listesi vs bir şekilde artı başlıyor.
Alkole vergi kaldırılacakmış bakalım piyasa nasıl tepki verecek.
paragöz kavga çıkaracak dağılın.
sert girdi konuya:oleyo:
Tam olarak bizim sorunumuz bu.
Kendi fikrini söylerken başkasına hakaret etmek..
Değişik bir haz...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Piyasa alkol vergisini ciddiye almadı gibi.
Seçim sonuçları belirsiz olacak diye düşünülüyor bence.
Borsada fırsatlar hiç bitmez, hergün para dağıtıyorlar burda ekonomist abi :halay:
akşam pazarı olursa ekleme yapmayı ihmal etme :drunk:
paragöz kavgada bile söylenmez o laf...
o lafa bizim orda emniyet müdürü gelirdi...
Kademe kademe bankalardaki dövizi TL'ye çevirtecekler gibi.
sabah bloombergte duydum canlı dövizi satıp faize yatırıp %25-30 ler seviyesinden sonrada forward yaparak aradaki %5-6 lık farkı cebe indiriyorlarmıs...
hem dövizi kalıyor hemde tl faizini alıyor...
bu olabilir mi?
oynak bir hafta olacak yine.