yine basmaya başladı galiba citi amcam
ulan iki dakika rahat seyrettirmiyorlar
Printable View
yine basmaya başladı galiba citi amcam
ulan iki dakika rahat seyrettirmiyorlar
eğer bu sefer 5 üzerine çıkarsa yarın 6 yakın bir yerden satar giderim.
hadi geç 5 i
İyi ilk defa olu kedi sıçradı iyide yaptı, sıkışık olduğum zamanda sicrada sattım 4,90 dan herkese bol kazanç.
twitterdaki çakal gruplardan biri 5,05 hedef fiyatla 4.70 den millete aldırmış
o çakallar tayfası mı satışa geçti 5 den
biliyorsunuz çakallar birbirlerine de çakallık yapar
ama ergeç ölü kedi sıçraması yapacak ama 6 ya ama 7 ye kadar
borsanın hem tl hemde dolar bazında encok düşen kâğıdı ,işin garibi enerji döneminde cok pis kokular geliyor bu kadar düşmesinin bir amacı olabilirmi?
ortak kimseyi yanıltmak icin yazmamıştım onu, hisse 14 lira iken yazıp uyarmıştım, beni dinleyip 14 liralardan satan simdi acaba zarar mi etti sence. Aradaki fark uçurum. Ben 3 yildir alıp satarım ayeni iyi de tanırım hisseyi.
halen basıyor yabancı arkadaş hisseye tepki bile verdirttirmiyorlar
Elinde %31 hisse kalmış oda çitinin bir yerine girmiştir Onuda çıkarır
Bol Şanslar.......:kalp:.......iyi hafta sonları olsun.:cck:.....:wave:
şu yazıların üzerine tıklayın linkler var :
buradan formu doldurun :
YARIŞMA >>> KATILIM LİNKi
buradan da doldurulan form sonucu liste var hem sizin hem de rakiplerinizin.
İZLEME >>> TAKİP LİNKi
Şirketin faaliyet raporu 66 ve 67. Sayfasında şirketin finansalları çok özet olarak gösterilmiş.
İyiye giden göstergeler :
-şirket büyümeye devam ediyor , Arnavutluk santralinin Aralık 2017 de devreye girmesi ve kur artış etkisi ile 2018 de net satışı tahminen 520 milyon tl ye çıkacaktır (2017 yılı 476 milyon tl)
- şirketin net borcu yaklaşık 1,25milyar tl ( düzeltilmiş net borcu, devam eden devreye alınmamış yatırımların kredileri elimine edilmiş , ise yaklaşık 460 milyon ) . 450 mw yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu gücü olan , gelirinin tamamı döviz bazlı olan bir şirket için bu borç seviyesi çevrilebilir.
- şirketin yatırımları düşüyor. Bu da bir süre nefes almak ve sindire sindire büyüme için olumludur.
- özsermaye hızla artmaktadır.
Olumsuz veri :
- şirketin brüt kar marjı 2016 da %29 iken 2017 de %19 a düşmüştür. Bunun neticesinde favök marjı %35 ten %23 e düşmüştür. Bunun sebebi ostim santrali ise sorun bu santral kapatıldığı için çözüldü diyebiliriz . Bunun dışında başka bir neden varsa ( mesela Avrupadaki satış şirketleri eliyle yanlış anlaşmalar ile düşük fiyata elektrik satışı gibi ) yönetim acil çözüm üretmelidir.
Şirket yönetimi 2015 veya 2016 da Yekdem e girmeme kararı alarak çok büyük bir hata yapmış ve neticesinde 1 yıl kaybedilmiştir.
Benzer büyük bir hata yapılmazsa Ayen temel analize göre mevcuda göre çok daha kıymetli bir şirket olacaktır , er ya da geç.
Bütün bunlar kişisel analiz ve yorumlarımdır . YTD
Yabancılar Mart ayında en yüksek alımı yap şimdi daha düşük fiyata sat ilginç satarken kağıdın çıkışınızda engelliyor ilginç birine kızdılarda onu gömmek mi istiyorlar
1mart en düsük 11,56 26 mart en düsük 14,10 mart ayında yabancıların en çok aldığı hisse bu ortalamadan aldıklarını kaça verdiler acaba Yabancı yada bıyıklı bu rakamlarlaalış yapmışlar şimdi çıkıyorlar onların bilip bizim bilmediğimiz çok önemli birşey varki adamlar kaçıyor
ya çok cahiller, yada bilerek yapip mağdur sayısını artırmak istiyorlar. Ben elli defa yazmisim geride birsuru var, adam okumaktan dahi acizki yabancı yüksekten aldıklarını yari yarıya zararla satıyor diyor, ne insanlar var yahu, böyleleri oldukça çok can yanar bu borsada daha
Arkadaslar ayen magdurlari olarak TBMM dilekce komisyonuna tiplu dilekce verilmistir.Su an sayi 25 e ulasmistir. Google TBBMM E DİLEKCE YAZİP kayit oluyorsunuz ve 15092 nolu dilekceyi internet uzerinden tiklayarak imxalamis oluyorsunuz
kara bulutlar dağılmıştır artık ölü kedi sıçrar artık umarım:)
Havalar ısınıyor ama citi Şeref...havası nasıl bilemiyoruz
uzun zaman sonra kağıda geri dönmeyi düşünüyorum. haberlerden bayağı uzak kaldım.
1) arnavutluktaki santrallerde üretilecek elektriğin satış fiyat garantisi var mıydı, yoksa serbest piyasa koşulları mı hakim?
2) mevcut borçun içinde;
AKBÜK RES
MORDOĞAN RES
KORKMAZ RES
AKBÜK 2 RES
YAMULA
BÜYÜKDÜZ HES
BEŞ GEÇİT ARN. HES
FANGUT ARN. HES
santrallerinin haricinde alınmış borç var mı?
2017 faaliyet raporu sayfa 66'da işletme halindeki santrallere ait borcu 500 göstermiş, demek ki kalan 900 milyon inşaat aşamasındakilere ait, bence fangut bilanço döneminde faaliyete geçmiş ama borcunu hesaba dahil etmemişler.
Bir ülkede bir hisse ni. Lotu 14,500 lira olup bir ay içinde 4,500 liraya düşüyorsa o ülkede yatırım yapılmaz, kumar oynanır.
Ayrıca bu tur hisse sahipleri de kendilerini asla vatansever iş adamı değil vatan haini is adamları olarak görmeliler. Tamda adi bu vatan hainleri. Yazık millete ,kaç defada uyardım almayasınız bu hissenin geri çekileceği yer 4 liralar diye. Yazık.
Düşebileceği son nokta 3.91 sanırım. Umarım düşmez çok can yaktı
SELAMÜN ALEYKÜM SEVGİLİ ARKADAŞLAR............
YAZILARIMDA NAÇİZANE USULÜNE UYGUN OLARAK SİZ DEĞERLİ ARKADAŞLARIMI DEFATEN UYARMAYA GAYRET ETTİM....CİTİBANK SATIŞLARINA DEVAM ETTİĞİ SÜRECE DE ALIM ANLAMINDA TEMKİNLİ OLUNMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİM. HİSSE DÜŞERKEN VE DÜŞMEYE DEVAM EDERKEN TEKRAR TEKRAR ALIMLAR YAPARAK DENGE YAPMANIN ÇOK UYGUN OLMADIĞINI ANLATMAYA ÇALIŞTIM. GELİNEN NOKTADA ŞU ANDA AYEN MAALESEF 4.47-4.48 BANDINDA HAREKET EDİYOR...CİTİBANK, SATICILAR ARASINDA 3. SIRADA VE HİSSEDEKİ PAYINI DA %30 KÜSURLARA KADAR DÜŞÜRDÜ....YANİ EN BAŞINDAN BERİ SÖYLEMEYE ÇALIŞTIĞIM GİBİ, DURUMDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK......ELİNDE MAL BULUNAN ARKADAŞLARIMA ALLAH SABIRLAR VERSİN....DENGE YAPMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM NE OLUR EN AZINDAN CİTİBANK'I TAKİP ETSİN....HENÜZ ALMAYANLAR İSE; ALIM İÇİN KEYİFLERİ BİLİR.....BENİM DERDİM, DERTLENMEM KENDİM GİBİ KÜÇÜK YATIRIMCI OLAN ARKADAŞLARIM.....saygılarımla.....
---yazdıklarım asla ve kat'a yatırım tavsiyesi değildir---
Endeks -1.20den artı 0.50ye geldi..Ayen beyefendi hala yüzde3.4 aşağıda.Tebrikler.YTD
şu ayenin bist fiyatlaması konusu sözün bittiği yer. En hafif deyimiyle adilik. 14.30 LARA KISA SÜREDE GİTMESİDE, yıllarca hisse fiyatının baskılanmasıda, bu şekilde düşüşüde anormal. Düşüşün durması lazım. Düşüşün nerede duracağını, nereden döneceğini ancak tahtadaki çakal grubu bilir. almak için şimdilik izliyorum. Şirketin faaliyeti ve durumu konusunda endişem yok. Şirketin sahipleri ve bist hareketleri , fiyatlaması konusunda aynı iyimserliği taşıyamıyorum. Kişisel düşüncedir. yanlışda olabilir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Keşke brüt takasa alsalar,satacak adam bulamıyınca seve seve çıkarırlar.YTD
Ulan adam olun elinizi taşın altına koyun şeklen de olsa 1milyon Lot geri alım yapacağınızı bildirin.Bişey kaybetmezsiniz.YTD
ilk çeyrek kur farkından dolayı zarar gelir. euro/ tl stabil kalsa 3. çeyrek hatta 2 . çeyrek bile kar gelebilir. bence asıl önemli olan dibine kadar toplamış kazımışken bu çakalllar hisseyi neden bu kadar anormal aşağı saldılar.
1. Spek kredili hisseyi götürüyordu, dayanamadı, piyasanın bozacağını hissetti kredili taşıdığı hisseleri fiyata bakmaksızın önüne gelene verdi.
2. Bedelli sermaye artırımı gibi bir durum söz konusu olabilir, duyum aldı ve önüne gelene verdi.(az değil H.T yaklaşık 20 milyon lot %100 bedelli yapsa en az 20 trilyon lazım.)
3.Patronun ( ayenin ) uzun zamandır , yatırım yapılması gereken çankaya hes , kepsut res ve arnavutluk kalivaç hes için para , kaynak lazım. Gariban küçük amatör yatırımcıya kitle gitsin Daha bir sürü deli sorular Kişisel düşüncedir. Yanlışda olabilir. Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Bana göre gerçek ederi 10 un altında olmamalı. kişisel düşünce al yada sat tavsiyesi değildir.
Hocam ben citi den yapılan satışların bir kısmının ky tarafından ama çoğunluğunun yine spek efendi tarafından alındığını düşünüyorum, 3-4 tane aracı kurum düzenli olarak satışları karşıladı, mal nasıl ki karşılıklı al ver şeklinde citiye geçmişti hisse çıkarken, düşerken tam tersi yapıldı, gelen ky ya verilebilen verildi, 10-9-8-7-6-5-4… ama asil düşüş yine kendi al ver yapmaları ile yaşandı gibi geliyor bana, takaslardan bunları çıkardım ben. Anlayamadıgim diğer nokta bu turkerler cezalı değil mi 6 ay, nasıl sattılar bu malları aklım almıyor?? Yatırım tavsiye yapmıyorum bireysel goruslerimdir.
taytada y harfını gordulermı fılm bıtıyooo
aynen katılıyorum. 5-6 aracı kurumdan işlem yapıyorlar. zaman zaman kullandıkları aracı kurum sayısı 10 üzerine çıkıyor
adamın sağında solunda elamanlarında elindekinden çok fazlası vardır. Daha önceden ayarlıdır. kişisel düşüncedir. asla yatırım tavsiyesi değildir.
İşlemleri paylaşabilecek bir arkadaş var mı acaba ?
Citi bugün alıcı mı satıcı mı görebilen var mı