:bravo::bravo:
FIşkırtmaya devam a.q :kahkah:
Aynen öyle ..Temmuzdan beridir ha şuradan 50 milyar ha buradan 100 milyar dolar derken gelen giden hiç birşey yok.Memed yabancı fon bulunsun diye getirildi.Faizlere o yüzden izin verildi.2018 den beri ekonomi İmajı dağılmış durumda RTE nin dışa bakan yüzü idi ama görünüşe göre kimse inanmıyor.Bu durumda RTE nin sabrı yakın zamanda taşmaya başlayacaktır. İndir şu faizleri yaaaaaawwww....demeye başlar.
Öteki 2 li kasım 2020 de gelip mart 2021 de şutingen olmuşlar idi.4 ay.
Bu yeni 2 li ise haziran 2023..4 ay koy.etti ekim..suyun altı açıldı bence.hafiften kaynamaya başladı.
Eeee ingilz Mehmet giderse .????
Yerine kim gelecek.??
Nasss da işe yaramadı.!!!
İngiliz Mehmet giderse.!!!
En geç 1 ay içinde.!!!
Moratoryum ilan eder.!!!
Yürütmenin başı.!!!
Bekara avrat boşaması kolay gelirmiş.!!!
Ülke teknik olarak zaten iflas etmiş.!!
Durumda.!!!
Orta Doğu ateş çemberinde.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Fon dediğin: kediye ciğeri teslim edersin.!!!
Hiç bir garantisi yok.!!!
Borsa dediğin batakhane.!!!
Paranın zaman değerini .!!!
Hiper enflasyon ortamında nasıl .!!
Hesaplayacaksın.!!!
Son 10 yılda.!!!
TL/ dolar karşısında %1470 değer kaybetmiş.!!!
İhracatta bir türlü patlama olmamış.!!
Üstelik ithalat patlamış.!!
Merkez bankası kasası.!!!
Eksi 57 milyar dolar.!!!
Şirketler zombi olmuş.!!!
Beleşe kredi sona ermiş.!!!
Halkın alım gücü düşmüş.!!!
TL mevduat olayı.!!!
Kol gibi.!!!!
Eksi 40 faiz.!!!
Gerçek enflasyonla hesaplarsan.!!!
Sonuç: fiziki döviz cebdeki.!!!
Bankadakı sanal.!!!
Her an el koyabilirler.!!
Tek imza ile.!!!
Gece yarısı.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://bluedollar.net/informal-rate/
Her yol eninde sonunda.!!!
Ufukta.!!!
Arjantin otobanı.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...4ygDQ&usqp=CAU
İnek parayı basmış.!!!
Ahır satın almış.!!!
Anında vatandaşlığı kapmış.!!!!
Durmak yok yola devam.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
[QUOTE=BOSPOROS;6595447]İnek dişi olduğu için renk doğru.!!!
Öküz olsaydı .!!!
Mavi rengi doğru olurdu.!!!
/QUOTE]
tamam işte cinsiyetçilik daha resim seçiminde başlamış..!!:kahkah:
Maaşları devlet belirlermiş de! biz zaten maaşı alandan çok "belirleyeni" eleştiriyoruz. 7500tl veriyosun ve temmuzda milyorlarca insana 1tl zam yapmıyorsun! yazık günahtır yaw.. para basmak istemiyorum diye, zenginler daha zengin olsun diye milyonlarca insanı öldürecekmisin yani, kafa bu mu? neler yapman gerektiğinide domuz gibi bilirsin ee "adiliği" kim yapacak?
Memurlara verilen 8000 lira seyyanen zammın memur emeklilerine verilmemesinin sebebi eyt dir oraya kaynak aktarılınca diğer emeklilere bir şey kalmadı popülizm kadar kötü bir şey yok tüm dengeleri alt üst ediyor
Faiz topiği, posporosun dolar reklam topiğine dönmüş. Poros, seçimden sonra imf gelecek ve sen yine dolarda beklediğini alamayacaksın.
Memurların çoğu yandaş adamlar onların kollanmasi gayet normal ama 8 bin lirayı verirken emeklilere vermemek rezillik. Millet ağlamasın %52 bu hükümete oy verdi.
Hazine yap parasını vatandaş ödesin projeleri ile zaten zor durumda iken birde parası olanın fakirleşmemesi için KKM icat edip hazinenin resmen a.q lar...5500 olan en düşük emekli aylığına Temmuzda değilde tam seçim öncesi 2000 TRY seyyanen zam verip 20 yıllık iktidarlarını 25 uzattılar...
Şimdi suçlu kim...2000 try için oyunu satan mı , değişime karşı çıkan mı yoksa Temmuzda da memuruna 8000 TRY seyyanen zam verip(emeklinin maaşından fazla) gelir adaletsizliğini dibine kadar kökleyen Hükümet mi??
Burada tek suçlu var o da seçmenlerdir...
Bu "oy verdiler hak ettiler" söylemi doğru değil arkadaşlar.. farklı şekilde düşünün chp yada başka parti gelse ve yine dolar fişekleseydi aynı şeyleri söylermiydiniz? herhangi bir parti geldiğinde ekonominin yoluna gireceği sadece sizin temenniniz olabilir. fakat oy verdi diye kimse aylık geliri "300dolar" olsun istemez..
burada çok ciddi bir hata yapıyorsunuz bence yani akp ye oy veren insanlar dolar 30tl olsun diye vermemişlerdir bu imkansız birşey. chp gelirse kötü olur diye düşünen olmuştur (buda bir ihtimaldir) veya halen rte ye güvenen bir şekilde ekonomiyi düzelteceğini düşünmüştür vs.. en basiti size sorayım 1milyon dolarınız var bunun 100bin dolar olmasını istermisiniz?
kimse, hiç bir insan özellikle dar gelirli yaşam kalitesinin daha da düşmesini istemez, bu dünyanın tersine dönmesi gibi birşey, evet hata yapılmıştır iktidar değişmesi gerekiyordu o başka konu. ama akıl almaz manipulasyon var ülkenin eğitim seviyesi vs belli normal yani bu hatalar. yine sol partilere kızmak lazım "bu halkı neden cahil bıraktınız"
çok zor durumda kalan insanlara manipulasyon amaçlı "makarna" da verirseniz sizi dışlamayabilirler.. bu tür durumlarda "onurlu" davranmalarını beklemek için o insanları ezilmemesi gerekmektedir ama sol partiler de geçmişte insanlara iyi yaşam vermeyek malesef "ezdiler" akp ye oy veren insanları sokakta dilenen insanlar gibi düşünün her hangi bir dilenci öyle yada böyle önüne 10tl attığınızda samimi olmasa bile "allah razı olsun " der. bu dilencinin değil 10tl atanın ayıbıdır.
emeklinin ne ayıbı var? adam yıllarca çalışmış emekli olmuş 5000tl vermek senin ayıbın. sol partiler zamanında emeklilere 10bin dolar verdi de bizmi bilmiyoruz.
Beyefendi sizin gibi seviyeli birini bulmak sevindirici. Halkımız cahil. Belki ben de cahil olabilirim ancak bilim irfan ve gerçeklere önem veririm. Halkımızın durumunu biliyorsunuz. Artık çok sıkıldım "Dünyaya meydan okuduk" "Almanya bizi kıskanıyor" muhabbetlerinden. Bütün AKP gelişi sonrasını başkaları yarattı. Ben idealist bir insanım ve muhafazakarlık tam zıttı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Gerekirse şeriat gelsin ama batsın her şey.
KK nın ne dediğini insanlar hiç önemsemedi hala da önemsemeyip farklı nedenlerle AKP ye oy verdi diyorsunuz...
Adam dedi ki KKM bitecek , Yap işletcilere Hazineden ödeme yapmayacağım ; elde edilen bu fonla emekli maaşı en düşük asgari ücret olacak ; memur maaşı x2 asgari ücret olacak ve peg edilecek....
Wallahi umarım alt gelir grubu kuru ekmeğe muhtaç hale gelir a.q...Özellikle de Emekli maaşı ile geçim sağlayanlar,
https://pbs.twimg.com/media/F8iQa7FW...g&name=360x360
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Mesaj atanlara teşekkür ederim. Çoklu alıntı yapamadığım için ayrı bir mesaj atıyorum.
Sn. Heval. Siz de benim gibisiniz. Size tavsiyem ABD'den ev almanız. Sn. Paragöz lütfen beni bağışlayın ama ben çok öfkeliyim 20 yıldır. Beni ekonomiden çok laiklik ve medeniyet ile eğitim ve benzerleri ilgilendiriyor.
Öfkemden ABD'den ev aldım. 70.000 dolar ayda 500 dolardan fazla kira getiriyor. Zaten 15 yıldır planlıyordum. Eski nickimi bilenler bilir - burada da konuşuyordum.
Yani dolarla asgari ücret alıyor gibiyim ve dolar arttıkça artacak. Eurobond'dan daha iyi bir getiri. Ve taşı toprağı ile ev. Hem de ABD'de.
En önemlisi kiracı garantili evler. Kiracı çıkarsa veya ödemezse sigorta her ay trink kirayı yatırıyor.
Bu ülkeden sıkılanlara öneririm.
Ben 2. ve 3. evimi alma planları yapıyorum. Hayır zenginim diye fiyaka yapmıyorum. On yıl önce Ankara Çankaya'da teras evimi sattım. Şu anda elimdeki o kadar ediyor. Annemin yanında kalıyorum. Emekli maaşım var. Yani kısacası zengin değilim ABD'de 3 ev Ankara'da bir ev kadar. Herkese tavsiye ediyorum. Borsadan iyidir ve Eurobond'dan daha iyi getiri. Ülke batsa da bir şey olmaz.
10 yıllık kira evin parasını çıkartıyor. Türkiye'de bu 20 yıl. Kiracılarla uğraşacaksın bir de.
Bu ülkenin canı çıksın.
Sayın sathyz
Güzel bir öneri ama,
1-Evi kimin aracılığı ile alacağız
(Geçenlere THY pilotlarının bu şekilde dolandırıldığı yazılmıştı, adamlara canını sevenin giremeyeceği mahallerdeki, yıkık dökük evleri satmış aracı.Satın aldığı evine bakmaya giden malik mahalleye bile girememiş.)
2-Orada ve burada vergi meselesi nasıl olacak
3-O evle orada kim ilgilenecek
Bu işleri takip eden güvenilir yerler varsa önerilere açığız.
Bana Özelden ulaşın. Belediyenin resmi sitesinde ev benim şirketimin üzerine. Google maps'tan da baktım eve - aynısı videosunu gönderdiklerinin bina olarak. OHIO'da. Vergi ABD'de şirketimden kesiliyor. Şirket kurulumunu kendileri de yapıyor. - Ama siz de yapabilirsiniz. Kolay iş.
Yılda bir kira vergi. Getiri ondan ve sigortadan sonra. 500 dolardan fazla. Evle property manager ilgileniyor. Kira toplama, tadilatlar, vergi, yeni kiracı bulma vesaire.
Güven konusuna gelirsek: ABD'de escrow hesap aracılığı ile ödeme kabul eden emlakçılar vardı galiba 15 yıl öncesinden hatırladığım. Benim kullandığım yerde güvenmek zorundasınız.
İlgilenen varsa PM atarım.
aman hocam.. böyle tavsiyeler verirken dikkatli olmakta yarar var. ağır dolandırılanlar var malum.
ABD'de Türk emlakçıdan büyük vurgun!
sizin bu ve türevlerine denk gelmemiş olmanız başkalarının denk gelmeyeceği sonucunu çıkarmaz. ve artı bir detay.. bildiğim kadarıyla allah gecinden versin ama rahmete kavuşursanız amerikada %40 veraset vergisi var. geride kalanları da düşünmek lazım.
ben olsam silerdim bunu. öfkelenmek insanlık hali ve doğal hak ama böyle söylemler yasal dertler açabilir başınıza.