hala turbun büyükülüğünü konuşuyor yutub alemi.
fatih altaylı hergün 10 tane falan akpnin turplarını açılıyor zaten :kahkah::kahkah:
tobbaş döneminden itibaren :oleyo:
maşallah inşeaalaah
:drunk::drunk:
Printable View
hala turbun büyükülüğünü konuşuyor yutub alemi.
fatih altaylı hergün 10 tane falan akpnin turplarını açılıyor zaten :kahkah::kahkah:
tobbaş döneminden itibaren :oleyo:
maşallah inşeaalaah
Son 10 sayfada en iyi tahmin Sindo dan geldi :)
dow dönerse dipten V çizer ( yanii dönüşü sert olur demişti)
tebrikler!
fırsat bu fırsat yarın malı millete bizde yıkmasınlar, tedirginmiyim, evet :ok:
alan ziraat trump 2 gün daha konuşmasaydı ben en geç cuma günü yani yarın 8700 ü bekliyordum :)
malı taşıyamaz yıkar geçerdi, şans mı talih kuşumu bilemiyorum, ziraata gün doğdu :he:
yarın için şu olur bu olur demiyorum, ben nakit bir sonraki dalgayı beklerim :)
Çin bu sefer çıkıp ben 100 yaptım derse ortalık tekrar karışır, tam tuaf bir yıl olacak 2025 :oleyo:
Ne oldu şimdi, nisan 10 şakası mı yaptım diyor trup?
Bu adam biraz geri ben size söliyim. en azından 10 gün kadar. asdasds. :he:
o ne biçim film ismi la.
benim yazdığım kitap isimleri bile daha okunaklı :oleyo:
satılmıyor orası ayrı.
ama az önce chatcipitiden fikir aldım
rüya kitabı iyi yürür diyor.
YUSUF TAVASLI rüye tabilirleri kitabını içeriğini biraz değiştirip yeniden yaz didim. 15 dakikada yazdı. :oleyo:
kitabın isminide buldum.
öz hakiki has rüya tabirleri
yazar isminide YUNUS TARAKLI olarak değiştirdimi miss gibim gelsin paralar. :he:
:drunk:
30 tane falan kitab yazdım bu zamana kadar.
ne beğenirsin.
toplamda 1 tene satış yapabildim.
onuda satın alan kitap kapak koleksiyonu yapan biriymiş. :wu:
öyle deme oğlum feci para var bu işte.
zeka gerektirmiyor. :he:
bendeki sıkıntı kitab isimlerini tutturamıyorum.
ilber ortaylı hocadan yardım istemiştim abi satılmıyor benim kitablar bari son parasını bu işe yatıran ve batan arkadaşa yardım et dedim.
çocuk kitabı yazdı.. dil bilim üzerine düşün. dillerin matematiğini çözdü.
kitabın ismini bulamadı. bana sordu
yolladı ...okudum kitabı satın almadan :oleyo: ismini: "mc=deltate ve sentetik bal arısı ve kırmızı başlıklı fil" koy dedim.
meğerse başlıktan ötürü satılmıyormuş.
neyse ilbere bi tel. kitabın kapağını at dedi waasptan attım.
kitabın ismini : BALDIR BALDAN TATLIDIR olarak değiştir dedi.
ne diyo lan bu diyip yinede değiştirdik bi bildiği vardır belki diye.
anaaam. baskıya girdi 10 dk içinde tüm kitab satıldı. şimdi çocuk californiada. arada bana kartpostal atıyor şerefis.
bende yapay + zeka + doğal hepsi var.
nöronda falan bi sıkıntı yok bence :he:
tek skkıntım kitab ismini tutturamıyorum. :oleyo:
İran'a kafayı takmış, gerekirse İran'a İsrail'le birlikte askeri müdahale yapabiliriz diyor Trump hazretleri. Bu adam normal değil.
Mal var mı?
yoksa yarın mal gibin bakacan mı? :he:
bana soruyorsan eccük bişey long kaldı. tavandan yabuşturdum akşam keşke kapamasaymışım.
ama bi kamyon çimento hissesi var :drunk::drunk:
imamoğlu tabanı bana göre dip değildi. üstüne trump çıktı.
yeni dip gelir dedim.. yazdımda .. endekste gelmedi ama hisselerde geldi. :) o ara kaptım.
yarında şimdiden yazayım...
thy tavan olursa vadelisini shortlamaya başlarım.
ceza neyim yerim belli olmaz yazmadı olmasın. :he:
millet küfür yemekten hoşlanıyor ben napim :drunk:
tuborg düşsede alsam diye çok baktım ama..
nerde...
dünya savaşı çıkmış... banamısın demedi.
bir düşse sermayenin yarısından fazlasın gömecem.
sen alma ama haram :he:
açıkcası işin boka sardığını nereden anladım biliyonmu.
trump 34 dedi çine.. çin zarf attı 50 dedi.. trump patron benim diyip 100 yabdı.
hah orada sidik yarışına girdiklerini anladım :))
trumpun cebi doldu.. muskun tesladaki zararı çıktı.
perfekto operasyon...
ama çin malesef ciddi yara alır bu işten.
olay kapandı.
o değilde bistte yabancı kalmadığına şükret ...
yoksam imamoğlu + trump vergileri
büyük turplar.
yabancı yatırımcı olsaydı tepeden % 35 en kötü garantiydi bence. çakmaları
aksiyon olsun yeter.... :oleyo: :drunk::drunk:
sende ne var ne yok.
doğuşa devam mı :he:
ohooo sen iyice uzun vadeci olmuşsun.
haftadan haftaya bakıyorsundur fiyata :kahkah:
neyese beni lafa tutma şimdi daktilo başına geçip yeni kitabımı yazacam ilham geldi.
ismi: californiada gün batımı kafe ve amonyum gezegeninde avatar ile ilk seks yapan astornot kimdi ?
kesin bu sefer tutacak :oleyo:
Nefis sohbetti @EMLAK @sahit
BEİJİNG, 14 Mart 2025 (Xinhua) -- Çin, en iyi sınır ötesi yatırım adreslerinden biri olmaya devam ederken ülke, yabancı firmaların ülkeye yatırım yapmasını memnuniyetle karşılıyor.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, perşembe günü düzenlenen olağan basın toplantısında Çin'deki yabancı sermayeli şirket sayısının 2024 itibarıyla yaklaşık 1,24 milyona, fiili kullanımdaki yabancı yatırımınsa 20,6 trilyon yuana (2,87 trilyon ABD doları) ulaştığını söyledi.
Çin'de sadece 2024 yılında 60.000 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu ve bunun önceki yıla göre yüzde 9,9 artış anlamına geldiğini vurgulayan Mao, Çin'deki doğrudan yabancı yatırımın geri dönüş oranının son beş yıldır yaklaşık yüzde 9'la dünya genelinde en yüksek oranlar arasında seyrettiğini belirtti.
Sözcü, bu yılki hükümet çalışma raporuna göre Çin'in, yabancı yatırımcıları ülkedeki yeniden yatırımlarını artırmaya teşvik edeceğini ve üretim faktörlerine erişim, ruhsat başvuruları, standart belirleme ve devlet ihaleleri gibi alanlarda yabancı sermayeli işletmelere eşit muamele edilmesini güvence altına alacağını ifade etti.
https://www.lotusnews.com.tr/cin-ond...devam-ediyoruz
Hal böyleyken,ABD nin uygulayacağı %125 vergiden hangi şirketler ve hangi ülkeler zarar görecek?
Kapital düzen kendi topuğuna mı sıkacak?
Veya bu şirketler Re-export mu yapacaklar?
Aslında Çin'in üretiminin büyük çoğunluğu fason üretime dayalı.
Örnek:İPHONE vb. gibi.
YTD
Re-export Nedir
Re-export, ithal edilen ürünlerin aynı durumda veya işlenmiş haliyle yeniden ihraç edilmesi anlamına gelir. Bu, ürünlerin ülke sınırları içinde kalmasını engelleyen bir işlem türüdür.
Fason üretim nedir
Fason üretim, temel anlamda, bir firmanın başka bir üretici firmaya kendi talepleri doğrultusunda ürün ürettirmesi demektir. Fason üretimde ürünün markası üretimi yaptıran firmaya ya da üreticiye ait olabilir. Aynı şekilde ürettirilecek ürünün pazarlanması taraflardan herhangi biri tarafından gerçekleştirilebilir.
Çin, Dünya Ticaret Örgütü'nde ABD aleyhine dava açtı.
BEİJİNG, 9 Nisan (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, ABD'nin son gümrük vergisi artışlarına karşı Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) anlaşmazlıkların çözümü mekanizmasına başvurarak ABD aleyhine dava açtıklarını söyledi. Sözcü çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD'nin sözde "karşılıklı gümrük vergilerinin" ardından Çin mallarına yüzde 50 ek gümrük vergisi uygulayacağını açıkladığını hatırlatarak, ABD'nin ek gümrük vergisi önlemlerinin DTÖ kurallarını ciddi şekilde ihlal ettiğini belirtti. Sözcü, yüzde 50 ek gümrük vergisi uygulanmasının var olanın üzerine eklenen vahim bir hata olduğunu ve ABD'nin eylemlerinin özünde tek taraflı zorbalık yattığını ortaya koyduğunu ifade etti. Sözcü, DTÖ kuralları uyarınca meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla koruyacaklarını ve çok taraflı ticaret sistemini ve uluslararası ekonomik ve ticari düzeni kararlılıkla destekleyeceklerini vurguladı.
https://www.lotusnews.com.tr/cin-dun...hine-dava-acti
Sonuç: Piyasalar belirsizliği HİÇ sevmez.!
*Bu adam ya tam 1 aptal veya çok büyük manipülatör.(bence)
Yaaaa Nemrudun oğlu....Allahtan bulasın.! (diyorum) :p
https://www.youtube.com/watch?v=OVmhjDnpM-w
ABD senetleri
en yüksek hacimliler %18.72.... %22.69...%15.33.....%14.76 kapatmış..
endeks % +7,87
aramızdaki fark.. Bizde olsa 4 kağıtla vadeli %15 + kapatabilirsin..(%10 kuralı olmasa)
Borsalar için haber geldi ve dönüş yaptı. Gecenin sonunda ise İran için haberler geliyor.
Birinci satır bire bir başladı, Çine kalıcı şekilde zarar verme olayı.
Trump gece açıklama yaptı, 3 ay ertlemeyi Çin hariç başlattı. Çİn aramaz demiştik zaten. %5 endeks bir çok hissenin tavan olması demektir.
Diğer tüm dünya ülkeleri Trump için müttefik oldu, Çin ve İran hariç.
Timur Soykan ve Murat Agirel'de gözaltına alınmış.