Hocam 3. Dalgayi çok beklermiyiz .dev dalgayi bekleyen sörfçü gibi bekliyoruz.
Printable View
Hocam 3. Dalgayi çok beklermiyiz .dev dalgayi bekleyen sörfçü gibi bekliyoruz.
3. dalga vadesi 2. dalganın bıktırıcılığına bağlı, ikinci olay ise şuan her yerde 3,30 pompalanıyor nereye baksanız haftalık tobonun ensamesi yok cemi cihan euro 1,20-1,25 olacak dolar 3,30 olacak deyip duruyor yani usdtry düşmeli mantığı kafalara kazınmış durumda.
Haftalık tobo sol omuza göre bu hafta 3,5125 de dip yapıldıysa gelecek hafta güzel bir yukarı dikme bar beklentim var ondan sonrası Allah kerim artık en büyük düşmanımız 3,6480 bölgesi bundan sonraki en ufak bir kriz 3 dalgasına yarar.
Cümleten günaydınlar.
Bugün grafik yok, sabah içinse güzel bir ayı tuzağı bekliyorum artık hayırlısı.
Riskler çoğunluk tarafından görülmüyor çünkü troll denilen bir meslek var artık.
Nasıl rusya krizinde ruslar gelmezse gelmesin amannn bize turistmi yok, ruslar domatesimizi almazsa almasın amannn bize alıcımı yok şimarıklık diz boyu, ruslar bizden öyle kolay vazgeçemez vs.vs.sonra bakıldı ki evet turist yok, domatesi alan yok, ve çok kolay vazgeçiliyormuşuz.
Şuan almanya krizinde gene aynı şimarıklık ve ihracatımızın %60 ı AB ülkelerine yapılıyor açıklamalar gel almanyada 3 milyon vatandaşımız var hani akıllı olun evdeki milyonları salarız üstünüze , yok biz öyle kolay vazgeçilmeziz neden çünkü almanyanın doğrudan yatırımı var ülkede o fabrikalar kolay sökülmez diyor vatandaşlar ama sökülüp taşınması 15 günlerini ya alır ya almaz adamların yani bu şimarıklık bizde devam ettiği sürece nema problema diyorum sonrasında gene aynı biz yapmadık şu yaptı özür dileriz vs.vs. filmin başıda aynı sonuda aynı hiç değişmiyor.
Ek olarak AB den alınıp halka yansıtılmadan ve tepede iç edilen bir ton teşvik var öyle dağ köylerine yol yaptık, öğrencilere hibeler verdik, yok şunu yaptık bunu bilmemne yaptık iyi güzelde kardeşim finansmanını nasıl sağladın onu açıklayan yok. Şimdi şu krizde bakalım Almanya biraz dik durursa ve o alt tabana yayılmadan tepede hüpletilen teşvikler kesilirse neler olacak asıl onu görmek lazım.
Bugünlerde artık grafik paylaşımını ben ufaktan durduruyorum bunuda açıklayayım çünkü herkesin bildiğinden para kazanmak işi zordur kendi ekmeğime de kan doğramayı istemem.
Hedefleri zaten verdim şimdilik sadece izleme zamanı özellikle bu hafta çok önemli.
Günaydın Cümleten
Tüik: Yeni konut satışları haziran'da 45.433 oldu, önceki 52.976
tüik: Türkiye’de konut satışları haziran’da 97.579 oldu, önceki 116.600
tüik: Türkiye’de konut satışları haziran’da yıllık %8,1 azaldı, önceki %1,5
Vay maşallah güzel güzel yüksek faiz = batan inşaat sektörü denklemi güzel çalışıyor.
Yandaş mütahitler şurda çok yakında yandım anam nidalarıyla bağırmaya başlar :D
Yüksek faiz = Enflasyon değerinde artamayan konut fiyatları daha önce bu denklemide gördük artmayan konut fiyatları = Emlak balonu krizi.
4+1 lebi derya ama 50 mt2 kutu kadar evleri bakalım artık kimlere kitleyecekler.
https://resmim.net/f/DxXAnK.jpg
Bugünlük euroyu atayım geçen hafta muhtemel tepe dediğimiz nokta 4,238 noktası çalışacakmı bir görelim.
Sabah 3,5265 de attılar ayı tuzağını güzel oldu bugünlerde diyorum ya fazla usdtry grafiği yok artık genel cemi cihan satıştayken bozmayalım ayarları satan satmaya devam etsin tobonun sağ omuz dibinde.
Genel beklenti dolar çıkmaz yönünde ama öyle böyle değil deli gibi yani yok trump varken çıkmaz , 2019 seçime kadar çıkmaz, vs.vs. başka yerlerde de ufaktan bu kitle psikolojisi testi için yazıyorum hele ki son 3,6480-3,5125 sağ omuz dibinde deli gibi bir algı oluşmuş bu son sağ omuz düşüşü genel kitlede kırılma gerçekleştirmiş durumda buradan artık muhtemel verdiğim rakamlara gitse alım tarafında zor insan gelir nası bir algo kullanıyorlarsa çok güzel iş başarıyorlar aslında.
Bugün ufaktan neden sesimin çıkmadığını anlarsınız
usdzar ve usdtry de oluyor işte birşeyler de neyse bozmayalım milletin satış psikolojisini.
Euro artsın artsın bakalım avrupa borsaları ne durumda gene mokombo cumhuriyetine döndüler devam euro yukarı devammm euro bölgesi batarına kadar devam, bakalım euro bölgesindne ilk kim yandım anam diye carlayacak şurda bir kaç güne :D
https://resmim.net/f/7XjqwC.jpg
Size milyon dolarlık bir soru bakayım ne çıkacak.
Euro bölgesinde şimdi ufaktan kriz başladı değil mi ? Pekiiii euro bölgesinde oluşacak kriz en çok kimi etkiler hani ihracatının %60 ını euro bölgesine yapan bir ülke var ? Şimdi euro bölgesi üretemiyor, ihracat yapamıyorsa tüketimide düşecek değil mi?
Eeeeeee euronun yükselmesi try yi düşürürmüymüş ?
Noluyonyav biranda 56 gecti.birara..
Daha euro düşmedi, dxy yukarı sarmadı usdzar faiz indirimindeki kesim barını yutmadı, japon kamanın ucundan dönmedi ohooooooo kafada 30 tane denklem hepsinin sonucu aynı işte.
Dxy dusuyor- eusr/usd 1.1660+ buneyin cikisi gelde anla:notr:
Haftalık ralli olacaksa ilkin fiyat aşağı çekilir ve düşüş başlıyor gibi bir görüntü oluşturulur.
Şekil 2a bakın bugün gece 3,6260 a kadar basıldı usdtry işte o basış olmasa şuan 3,57 gösterilmezdi bu kadar basit.
Geçen hafta 3,5125 dip noktası olarak kaldı şimdi 3,57 geçilecekmi yoksa buralarda tırmalayacakmı orası önemli.
Satış algısı bu hafta tavan yaptı hele ki 3,6480 de nasılsa gene geçilmez diye bekleyen bütün parayı basacak bir kitle var piyasada
İşin tersi genelde bu 3,30 beleyen kesim özellikle bu hafta çok büyük düşüş beklyor, usdtry de hangi foruma hatta nereye baksanız bu hafta ölecek, geberecek, geçen haftanın intikamı alınacak, ilginç hemde haftalık tobonun sağ omuz dibinde bu kesim çıldırdı resmen ama aslında tipik tobo psikolojisi işte.
saatlik barda 249 pipslik dikme barımız var iğnesiz.
Bu ne demek satıcı kardeş büzüğün yiyorsa buyur sat bu barı yut demek ama aynı anda o barı aşağı yutamazsan sana o 249 pipsi gargara yaptırırımda demek.
https://resmim.net/f/oVNX8z.jpg
japonum benim dinle lafımı kır şu kamayı yukarı sar git 113-114 bölgesine Allah allahhhhhh
Size şimdi baba denklem
sepet kur 3,8972 yi yukarı geçerken usdtry nin 3,6480 i kırması gerekiyor.
usdtry 3,5540 da 3,6480 e 940 pips var
sepet 3,8450 de 3,8972 ye 522 pips var eee nasıl olacak bu iş euusd nin %1 aşağı iteklenmesi lazım ki bu denklem gerçekleşsin.
23 ağustos telekomun hazineye devri ve 3 bankaya takılan 5 milyar dolar kredi.
Pekiii milyon dolarlık hatta milyar dolarlık soru uzun o borcu garanti, iş bankası ve akbanka ödermi yoksa banamı sordunuz birader der. Hani benim bildiğim ölse ödemez, en basit şekilde bana mı sordunuz adamlara o parayı verirken der, kendini çeker kenara hele ki ortada iş bankası varsa direkt çeker daha bunun haberi yapılmıyor beyler.
Telekom sağolsun her kanalda prime time da deli gibi reklam veriyor delimi atladı medya patronlarına höt zöt desinler ogaş a. Oradan şu 3 bitsin 3,80 den güzel bir 5 dalgası bekliyorum
Şimdi temel bitti gelelim tekniğe teknik der ki
canım kardeşim satıcı kardeş bak sana hak verdim maçan yeseydi basardın 3,5385 e kadar ama yemedimi ozaman kusura bakma biraderim 3,5760 ı kırdığım gibi 250 pips daha itelerim sana sonra çekerim aşağıya bir daha bir daha yandım anam diyene kadar devam 3,6480 de zaten kredi çekip shortlarsın bu doları orada vahşi kapitalizm kuralları geçer artık acımam, gözünün yaşınada bakmam.
Py böyledir acımasızdır işte ne diyim. 250 pipslik barı çaktımmı satıcı güçlüyse onu yutacak yutamadımı ozaman bir dikme daha yiyecek kafasına sonra geri gelecek oh diyecek tamam düşüyor bir dikme daha noluyor lan diyene kadar sonra ana dirence gelecek oh diyecek burası zaten geçilmez çat orada bir daha artık satıcıları 3,97 ye kadar sattıra sattıra devam acımak yok.
Japon sabahki kamayı kırıyor
Euro 1,1666 dan formasyon kırdı pullback yaptı yemedi sardı aşağıya
borsalar toparlanıyor çünkü ya euro aşağı borsalar yukarı ya euro yukarı avrupa komple aşağı seçim ağaların.
Bizim try maşallahı var euro yukarı borsalar aşağı usdtry yukarı, euro aşağı borsalar yukarı usdtry gene yukarı hahahahah
USD Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem)
Açıklanan: 53,2 Tahmin: 52,0 Önceki: 52,0
Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI) (Tem)
Açıklanan: 54,2 Tahmin: 54,0 Önceki: 54,2
Şimdi dax ın %20 düzeltme yapması 2016 seviyelerine geri gelmesi seçimde merkeli hoplatırmı bu çok önemli bunu okuyabilen zaten malı götürecek.
DAX tepede bu 0-1-2 yapısını yaptı ve bunu bozmasının tek yolu paritenin göçmesi.
DAX 12200 den 12909 a geri gelecekki bu yapı bozulsun yoksa her türlü DAX ı aşağı baskılarlar takribi %6 ya yakın bir yükseliş yapması lazım ki 0 noktasını bozsun yapı iptale girsin pekiiii euusd 1,1660 lardayken bunu yapabilecek babayiğit varmı.
DAX da zaten tepe yapılmış üstüne euroda %10 fazladan kar koymuş eeee hangi kazmanot duracak daxda işte merkel ablamız orda burda höt zöt yapacağına ekonomisine sahip çıkacak borsasını toparlayacak yada borsa %20 civarı göçecek ve merkel abla euro çoh ucuz çoh ucuz işler çoh gösel diyecek bunun aklını seçimlerde bir alacaklar.
Öyle almanya bizim gibi gariban ülke değil adamların KY si bile borsalarda ciddi yatırım yapıyorlar şimdi onlara %20 saplandımmı artık 10 yılda ancak çıkarırlar o parayı o yüzden bu euroya müdahaleyi nasıl yapacaklar görmek lazım hani kanlımı olacak kansızmı :D çünkü piyasa yapıcı ile devletler karşı karşıya kaldımmı kan gövdeyi götürür.
Hoppalaaaaa ufak 3,57 hedefli fincan oldu 3,62 hedefli fincan iyimi.
Ağalar usdty de formasyon içinde formasyon yaptılar küçük fincan oldu geniş fincan ve gene kulp yapıyor 3,57 yi kırarsa 3,6187 hedefi var arkadaş manyak etti bu algo işi bizi iyice fincan içinde fincanmı olur be.
slm ston,bundan sonra sadece bu başlıkta olacağım.
usdjpy maşallah 4,238 i kamanın dibinde yapmış çok çok güzel devamınada bakayım şunun
https://resmim.net/f/yViPEH.jpg
https://resmim.net/f/k58zxB.jpg
buda usdjpy beklenti cemi cihangene satışta bunda 2,00 117,049 a bir gitsek tamamdır japonda.