Bir seneden uzun süre elinde tutmayanların satış sonrası vergiden kuruluşu yok. Bir seneden çok tutuyorsanızda vergi yok, yani kaçacak bir şey yok.
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bir seneden uzun süre elinde tutmayanların satış sonrası vergiden kuruluşu yok. Bir seneden çok tutuyorsanızda vergi yok, yani kaçacak bir şey yok.
Sayın DeliKan, temettü almakla doğacak vergiden kaçınmak için mi toplam senet sayınızı aile bireylerine böldünüz? Bölmeseydiniz çok mu yüksek vergi çıkıyordu?
İşin bi de şu boyutu var. Hisse yüksek temettü oranı ile para veriyor ama %100 den fazla yani. Yani özsermayesi git gide azalıyor. Küçülüyor. Buna da dikkati çekmek isterim. (benim de biraz var işyat hissem. ) ytd..
Mülk Allah(c.c)'ındır. Biz sadece kiracıyız...
Bu vergi işini iki kısımda incelemek lazım.
1. Alım satımdan kaynaklanan kazancın vergilendirilmesi.
Bir yıldan az süre içinde satılan hisse senedinden elde edilen kazançlar vergilendirilir. ( Bu kadar basit)
Ama ben kısa sürede 100 lira kazanıyorsam varsın 10 lirası vergiye (stopaj) gitsin 90 lira bana yeter diyebilirsiniz.
2. Nakdi kar paylarının ( temettü) vergilendirilmesi.
Bu biraz karışıktır.. 29000 lira üzerindeki temettü kazançları beyan edilir. Fakat aldığınız temettü net ise, yani dağıtımdan önce stopaj olarak vergi kesildiyse, beyanname sonrası vergi iadesi bile söz konusu olabilir.. Bununla ilgili açıklamaları ve örnekleri internette araştırma yaparak bulabilirsiniz.
http://i.hizliresim.com/ld1MGg.png
Bildiklerim bu kadar.
Not: Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır.
Tamam işte azizim bende onu kastediyorum gittikçe küçülüyor. Ayrıca lot fiyatı az olduğu için hisse sağlıklı artmıyor azalmıyor. %, 1
Mülk Allah(c.c)'ındır. Biz sadece kiracıyız...
Temettü yatırımcıları için fiyatın önemi yok...
Hissenin işlem hacminin sınırlı olması, fiyat hareketinin az olması da Tatlı Su Tilkilerini bu tahtadan uzak tutuyor...
Yoksa bu hissenin 2000 öncesi hallerini görseydiniz... Ooooo.. En çok konuşulan hisselerin başında geliyordu...