olsun pazartesi sen verirsin
Printable View
Sürekli Discovery Channel'da lastik fabrikaları gösteriliyor. Kauçuğu lastik şeklinde sarma işini hep bir insan yapıyor ama hareketler taklit edilebilir bir robot tarafından. Endüstri 5.O fabrika yapılabilir.
AVM olacak kadar etrafta nüfus yok, bol arazi var.
https://www.google.com/maps/place/Br...61!4d2.6556774
Endonezya'da kauçuğu ağaçtan damla damla toplayıp sonra işleyip silindir şekline getirip ihraç ediyorlar, araba lastiği şekilnde satarlar ise çok hacimli olabilir.
parayla değil sırayla ise
sıra bize gelirse inşallah.
bu arada geçen sabah yazmışsın cevaplamadım yoğunluktan
Eskişehire gelirsen haber ver birlikte yiyelim. Çi .....
yok daha vade başı sayılır 42 gün var vade sonuna
şimdiden opsiyonlara full yüklenirsem vade ay sonunu getiremiyorum.
bu sefer temkinli gidiyorum son 15 gün kala gibi
Futureleri kapatıp Opsiyon ktarafına geçmeyi düşünüyorum. (becerebilirsem tabi) kısmet.
çok yazık çookkk hemde
geldiğimiz durum hakkında söylecek çok şey varda anlatamıyoruz vatansever olarak
zamanında çok yazdım
öyle yerli otoya gerek yok bildiğin basit kalem pilden başlayalım diye
markete gidiyorum hepsi yabancı marka
kalem pil üretemeyecek bir ülkememiyiz biz yahu
hepsi algı
bn yemeyip içmeyip fabrikamda uykusuz kalıp bu ülke için emek vericem istihtdam yaratacam diye
benm yerli param elin avrupalısınin ondra biri olacak
boşuna çalışmışıp didinmişim.
en küçük bir mali sıkıntıda fabrikamı gavura bedavaya satacam evet bedavaya
neden
adamın parası benim paramın 10 katı
hayaldi gerçek oldu
bütün ömrümü boşa harmış olacam
nedennnnn ??
bir kişinin keyfi yüzünden
çok pis küfür edesim var
vatanını sevmeyenler bunu anlayamaz
:drunk:
Aslinda yabancinin fabrikalari almasi gayet iyi Toprak satmada yabanciya Gelsin is yapsinlar
Nasilsa sendeki kobiler
Onlarla ne teknik gelisim ne finansal, rekabet edemiyo
Kohne kalip kapanmaktansa
Bari gavurun satis kanallarina malzeme uretiyon Onlar tum dunyaya yayilmis Satis kanallari ile yani
Zaten kobi de bikac ortakli fabrika sahipleri varisleri bi sure icinde iclerindede anlasmazliga dusuyolar
Hic degilse isci ekmek yemege devam etsin
Esas Hatali olan bankacilik ve perakendeyi yabanciya vermekti
Hesab edeydik Naapayim
Soyle diyim
Git kanada ya
Onbin kilometre abd siniri var
Bi tane abd bankasi yok
Kimya, materyal mühendisliği, biyoloji vs bunlar evde kafadan atarak bir şey geliştirebileceğin alanlar değil.
Organize AR-GE gerekiyor.
Cam güzel bir ürün ama onunla rekabet eden ürünler var. Cep telefonlarına kırılmaz cam deyip plastik bir şey satıyorlar, oradaki kar marjı hiç bir şeyde yokdur ama adam onun sırrını bulmuş.
Chip denen şey en son 12nm boyutunda devreler var, göz ile vs görmek mümkün değil ABD li firmalar birbirlerini satın alıyorlar sırları öğrenmek için. INTEL AMD çok geri kaldı Qualcom vs öne geçti gibi geçen ARM firmasını 40 milyar dolara bir başkası alıyordu.
Borsada ilk zamanlarda Teletaş vardı, sonradan Netaş gelmişti, çok bir numaralarını göremedik AVM oldu büyük ihtimal fabrikaları.
Kumtel vardı telefoncu, mini fırın işinde devam ediyor, normalde telefon işinde ilerleyebilirdi, keza Karel öyle.
Karnı doyan işin arkasını bırakıyor, yahudi biriktirmeye ve büyümeye devam ediyor herkesi donuna kadar borçlu yapmadan bu işi bırakmazlar.