Aynen, kötü oldu.
Bugün de türev pozisyonunu aynı oranda koruyorlar, bakalım naapcaklar?
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aynen, kötü oldu.
Bugün de türev pozisyonunu aynı oranda koruyorlar, bakalım naapcaklar?
HMG hisse senedi fonu değil.Pair Trade ile işlem yapan bir fon.Garantinin TGA fonu gibi.Zamanında epey tutmuştum bu fonu.Bankaların iyi gittiği dönemlerde güzel getiriyodu.İş küçük hisselere dönünce kurudu kaldı o fon.Piyasa riskinden çok yöneticinin seçim riski var bu fonda.
aYRICA DÜN 10000 tlLİK alış vermiştim, bugün gelir herhalde.Yani 110000 TL'lik zorunluluk yok.Nitelikli yatırımcı olmak lazım, niyeyse.
Bugün itibarıyla MAC ile de vedalaştım.Üzüldüm ama yapacak bir şey yok, hsyf portföy ortalamamın çok gerisinde kaldı.OPH/NNF/ICZ/TCD olarak devam ediyorum.
Son faiz artışı bes hesabımdaki devlet desteği tarafını külliyen zarar haline getirmiş.
Ak Portföy en takdir ettiğim fon yönetim firmalarından biri, ama ICZ'nin fon yönetim ücreti eğey yüksek(Yıllık %2.9). MAC'da bu oran %1.75
Ayrıca Tacirler'i de çok takdir ediyorum, ama TCD'de %10 stopaj avantajı mevcut değil.
OPH ve NNF gerçekten başarılı fonlar.
Bunları ek bilgi olarak belirteyim dedim.
Ben teşekkür ederim.
TCD'de olan stopaj negatif bir unsur ama ama fon çok başarılı o nedenle bozmuyorum onu.ICZ için ise teknoloji hisselerinin önünü açık görmemden dolayı.TTE/ICZ arası tercihimi ICZ'den yana kullandım.Endeks fonu olmasın diye.Ne kadar doğru bilmiyorum.MAC fazla al-sat yapmadığı için beğendiğim bir fon ama uzun süre geri kaldı.Fon yönetim ücretlerine çok fazla takılmıyorum.Fon beklentimi gösterirse 1,25 puan farkı çok rahat kapatır zaten.NNF türev işini etkin kullandığı için portföyümde.OPH ise dönemsel olarak iyi ve ben osmanlı fonlarını seviyorum;OSD,OSL,OPL hep sınıflarında yukardalar yıllardır.Ünlü'nün fonları da iyi.UPH yakın takibimde.Hisse oranımı artıracağım zaman muhtemelen UPH alıcam.