Ruslarla aman aralar bozulmasın...
Printable View
Ne demiş Dudu 'Huzurla temettümüzü bekliyoruz'
Kızıldağ abi temettü emekliliği Demir tarzı bir sayfa açsanda hisse nette orada yazsak çizsek
1-2 yıldır rahattım, 2 hafta önce oldukça büyük bir yerde tekrar başladım. Şuan enerji krizini yakından izliyorum. İsdemir 28,20 üstü kapatırsa yakın takip biter. İleride fırsat olursa hisseyi takip yerine temettü nedir ne değildir daha geniş anlamda çalışma yapabiliriz. Sizin gibi destek verenler olursa mutlaka açarız. Yeni yeni potansiyeli yüksek temettü adayları var. Mesela Yünsa gibi. Ama Demir’i bildiğimiz için sadece buna bağlı kaldık.
İthal hurda maliyet fiyat makas İçin önemliydi, artık değil. Çünkü ters kolerasyon çakılacak. Avrupa ithal hurda talep edemeyecek çünkü eritme yapamayacak. İthal hurda bize gelecek. Hatta Ereğli isdemir dahi hurda kullanımını arttırabilir. Yüksek fırında Demir cevheri ve kömür eriyor, hurda ise biraz daha hızlı eritilir. Ereğli ileri 6 aylık dönemde 300 dolara hurda alıp, en az 750 dolara hrc satarsa kar marjı bir tık daha iyi gelebilir. Avrupa elektrik ark ocağı kapanış sayısı arttıkça ithal hurda fiyatları gerilemeye devam eder. Abartılı bir rakam olacak ama 200 görülür mü izlemek gerekir.
Kızıldağ hocam temettü den çok fiyat önemli bu dönemde dolar buralardayken kkm varken bistte diğer şirketler üzerine bir iki koymuşken bizim halimiz ortada marttan beri düzenli düşüyoruz çelikle ilgili gelişmeleri fiyatlamaları enerji sorunlarını aracı kurumlar takip etmiyor ımu hesaplamaları aracı kurumlar yapımıyiyorlarmıda altın yumurtlayan tavuğu kesiyorlar hepsi fiyat revize etti model portöyden çıkardılar pozisyon azaltın dediler .Ereğli' yatırımcının ilgisini kaybetmiş olamaz mı sonuçta kapasitesi belli. Yapacağı iş belli
200 haftalık ortalamalar seviyesinde bir yukarı tepki gördük endeks bazlı.daha önceden de 200 haftalık ortalamalar destek olmuş.RSİ aşırı satım bölgesinden yukarı kesmek üzere.macd ise halen bir dönüş vermiş değil.dönüş için birkaç haftaya daha ihtiyaç var.sonrasında endeksi yenebilecek yada endeks ile olan farkını kapatabilecek orta vadeli bir yükseliş izletebilir.
https://i.hizliresim.com/rk6mw7l.png