Originally Posted by
mzffr
Gelen iktidar çözer yazmadım. Akıl ve bilim, liyakat ve ehliyet çözer diyorum. Verirsin 25 yılda toplanan deprem vergileri olan yüzlerce milyar doları ilgili bakanlığa, teker teker tüm apartmanları kontrol ettirir, 8 derece altındaki depreme dayanıklı olmayanları bir kararname ile bir haftada boşalttırırsın, evi boşaltanlara da kira yardımı yaparsın, müteahhitin parasını da devlet öder, apartman yıkılır bir senede yeniden yapılır, mal sahipleri taşınınca deprem vergisi adı altında o daire sahibinin gelirine göre mütahhitin borcunu yasal varislerine de kalacak şekilde 50 yılda ödettirirsin. Alın size çözüm önerisi, kulağa nasıl geliyor?
Yani çürük evde yaşayan bu şekilde evi terk eder. Nasıl olsa herşeye kanun hükmünde kararname çıkartabiliyoruz yeni sistemde.
Br yerden başlamak lazım. Şehirlerin yıkılmasını beklememek lazım. Mevcut kentsel dönüşüm yasası işlemiyor ise onu da değiştirmek lazım. Belki faşizan yöntemler lazım. Yasayı ben değiştirmeyeceğim herhalde. Hükümet değiştirecek. Zaten istediğini yasa haline getiriyor.
Ben de neyi anlamadığınızı anlamadım. Bu konudaki son mesajım.