Özal dan bu yana yiyen içen soyan hep oldu. Kim hesap verdi. Kimden hesap soruldu. Bir sürü soyguncu saygın iş adamı oldu artık.
Printable View
Özal dan bu yana yiyen içen soyan hep oldu. Kim hesap verdi. Kimden hesap soruldu. Bir sürü soyguncu saygın iş adamı oldu artık.
Abiler kusura bakmayın hepinize bir baraj sorusu ...bir ihracat firmasına çalışıyorum dolar 40tl olana kadar zam falan yok diyor maliyetini karşılarım giderine yardımcı olurum alacak verecek olmaz diyor anlayacağınız erciyesteki kar misali bir vade sizce ne zaman 40tl olur
ABDli Bank of America (BofA) yıl sonu için dolar/lira tahminini 44 ten 41'e revize etti.
BofAnın öngörüsü dolarda yüzde 16 lık bir artış anlamına geliyor.
https://www.paraanaliz.com/2025/dovi...irdi-g-103164/
Buna göre dolar 1 yıl sonra 41 olacak, eğer gerçekleşirse dolardan bir halt olmayacak demektir.
Diyelim ki öyle olacak. Türkiye borcu olmayıp ozsermayesi ile iş yapan üretim yapan yok denecek kadar az. Faizler de %40 olsun. İhracat yapan firma nasıl kurtacak Arçelik cayır cayır ihracat yapıyor her şeyi artırmış satış üretim vs. Ana devasa zarar var faiz kur sebebiyle. Bu sene koç işçi çıkarmaya başlar mısır Bangladeş gibi yerlere gider. Bu kur faiz üretim değil ithalat için avantajlı. Üretim için yatırım hammadde enerji maaş zammı rekabet uluslararası alanda daralma çin ile rekabet vs kimse uğraşmaz yatırım yapmaz. Eninde sonunda bir yerde patlama gelir. Hele ki şimdi Trump ile hiç mümkün değil
son 2 rakam muhteşem....
gö*ün aydın emekli....