Ben satmama konusunda fiyat ne olursa olsun kazançlı çıkıldığını düşünüyorum. Zira 2 kere sattım. 2sinde de yukarıdan aldım(hisselerin ismi lazım değil). Klişedir ama zamanlama yapabilsek zaten zengin olurduk. ytd.
Printable View
Ben satmama konusunda fiyat ne olursa olsun kazançlı çıkıldığını düşünüyorum. Zira 2 kere sattım. 2sinde de yukarıdan aldım(hisselerin ismi lazım değil). Klişedir ama zamanlama yapabilsek zaten zengin olurduk. ytd.
[QUOTE=esramarka;4587977]Bir al sat yaparak ilerleseydiniz şimdiye zengin olmuştunuz.
Bedelli bölünmeden önce 12 lira hektaş için pahalı diyorlardı. Tamda satılıp alttan alınacak yerde idi.
Şu an eski tutar ile 40 civarında, benim güncel maliyetim 2.53.
Dudu üstadın ikinci şubesiyim taktik maktik yok BAM bam bam 😀
Sahibi iyi finansalları güzelse oradan alirim buradan satarim surda destek burada direnç diye yorulmaya gerek görmuyorum ben de.. borsa da şişkinlik yokken alinan en yüksek verimli temettu hisseleri dahi adeta büyüme hissesi gibi kazandırdı zaten
Insallah herkes kendi sisteminde kendi gonlune gore getiriler elde edebilir bugun bi araba almak bile ne kadar zorlasti .. bir kur soku daha olursa düşünemiyorum nasıl olur
Saygilar
Yeri gelmişken..hisse çok çıktı diye satılmaz..mesela elimde hektaş olsa satmazdım..ama buradan giriş yapar mıyım, tabii ki hayır..gerçi fiyatı yarıdayken de buradan girmez görüşündeydim..pişman mıyım, tabii ki hayır.
cart tekstil, curt elektirik de fiyatını 3 3, 5 e katladı...niye almadım diye üzülüyor muyum, tabii ki, hayır.
Bu arada, deva larım duruyor...maliyetim 6-7 civarıdır...50 tl de olsa satmam...100 tl yi geçerse bakarız:) şaka bir yana, benim için çıkış kriteri belli...üst üste iki kötü bilanço gelirse goodbye derim.
bende sizin gibi 2016 dan beri devamlı aldım elime geçen tüm birikimi 4 yılda 2020 ocakta yarısını çektim gayrımenkul aldım kalanla devam ettim ciddi kazanç oldu yanlız ben daldan dala atladım ama sürekli hisselerde idim nakit kalışım 10 günü geçmez sadece pandemide 5-10 gün nakit kaldım. 2016 da 100 birim 2020 de 600 birim yarısını çektim kalanı 300 birim şuan 1000 birim oldu şuan %80 nakit %20 hisse
Artık hiçbir hisseyi tutmuyorum ve uzun vade tutmanın da - eğer çok düşük maliyetle alınmadıysa mantıksız olduğunu düşünüyorum. Hisseye aşık olmanın mantığı yok 25 TL den aldığım TTRAK'lar ile zamanı geldi vedalaştım mesela. Bir daha dibi boylamayacağı ne malum? Bizde temettü alışkanlığı olan firmalar bile yeri geliyor - bu yıl olduğu gibi- temettü vermiyorum kardeşim diyor. GARAN'a pandemi dibi öncesi giriş yapanın hali nice oldu bakın.
Dudu hocamın şu lafı çok mantıklı gerçekten ama genişletmek lazım: TL bir illüzyondur ama onunla değerlenen her şey de birer illüzyondur.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
şunuda unutmamak lazım kazandıgınızı sistemden çekin olaki büyük krizlere yakalanırsanız borsa dışındaki ev arsa araba dolar altınınız vb. Karınız olur ben 1996 yılından beri bu çarkın içindeyim ne zaman balon oldu patladı sistemdeki paranız geri çıktıgı yerden düştüğü yere geldi 2001 krizde bankalar taban oluyordu .keza 2008 de 60 binim 10 bine düştü.sonra ilave para koydum .2011 de 250 bin yaptım.200 ü çektim. Ev aldım kalanla devam vb..bugünlere geldik.kazancınızı sistemden çekin. Gün gelecek patlayacak böyle gitmez..
One size fits all durumu yok burada.
Herkes kendine en uygun sistemi zaman icinde deneye yanila, uzule sevine olusturacak..
Syg,
bir kaç öneri de bulunayım tecrübe sayın
1-ihtiyaç olmayan para
2-sabır
3-alınan hisse bilanço beklenti vb. temel analiz
4-yatırdığınız sermaye (ana parayı çektiğimden kardaki sermaye rahatım batsada karımın % şu kadarı önemsemem mesala..)
sene 96 aktaş elektrik harçlığımla 255 kısa dönem istanbul askerim 7 ayda 4 e katladı. sattım seans salonunda paralı biri çukurova elektrik dedi onu al üretiyor o. aldım sattım vb. beklesek 2 sinde tahtası kapandı..ytd..
Bu yaziyi bir daha okuma zamani geldi gibi..
https://www.akrecapital.com/the-art-of-not-selling/
Syg,
Ayasofya için geri sayım… Saat ve detaylar belli oldu
Ayasofya'nın müze statüsünün kaldırılıp, yeniden camiye dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği hakkındaki kararın, bugün saat 16,30'da açıklanması planlanıyor. Açıklamayı Danıştay 10. Daire Başkanı Yılmaz Akçil'in yapması bekleniyor.
2 günlük sert düşüşün sebebi bu mu?
İçime oturdu :) ama ders almış oldum, nasip değilmiş diyelim bu sefer.
Saygılar abi
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eğer herkes panik içinde kendini kaybetmişken sen başını dik tutabilirsen,
Eğer bekleyebilir ve beklemekten yorulmazsan,
Eğer düşünebilir ve düşüncelerinden şüphe etmezsen,
Eğer herkes senden şüphelenirken sen kendine güvenirsen,
Yeryüzü ve üstündekiler senindir.
Rudyard Kipling
Benim de bu ay kizin okul taksiti yoktu hepsini hisse alımında kullandım tabii u.v gelecek aydan itibaren memurun cileside başlar vergi dilimleri okulda açılır masraflar katlanır. Bu arada vakıfbank la çalışıyorum maaş oraya yatıyor tüketici kredisi veriyor 0.82 ile yıllık %10 bile etmiyor yanılıyor muyum. E mevduat toplayamayan banka bu oranlarla enflasyon %12 nasıl kredi verebiliyor ödeme gücüm yok olsa çok cazip oran yanılıyor muyum
Hisse senedi heyecandir,genelde kayip olur,anlik kazanclar olsada. Gelisen bolgelerde dusuk butceli 30-40 bine alinan arsalar emeklilik parasi cikariyor 5-10 seneye. Yasadim bizzat;)
Size katılıyorum. Ben de yaşadım.
2014 de ilçemizin gelişimine açık bir bölgesinden aldığım arsayı 2020 de sattım ve dolar bazında %44 kazandım.
Böyle bir kazanç nerede var bilmiyorum. Beklerken stres yok sıkıntı yok.
Syg.
Çin SK yapmış:
https://www.bloombergquint.com/globa...fter-bank-runs
Merhabalar.
Bugün birinin Türk hava yolları hissesi önerdiğini, satın aldığını ve şimdiden çokça kar ettiğini arkadaşlarına anlattığına şahit oldum.
Herkes hisse senedi konuşmaya başlamış olabilir cidden.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bir bankanın reklamları vardı... kulaktan dolma bilgilerle yatırım yapmayın diye... birinde hamamdaki tellak aliminyuma fuçuresten gir içinden geç londra piyasasının onları gözü yaşlı bırak diyordu... o reklamın çekilmesinden sonra aliminyum fiyatları artmış galiba :D
Benim borsa tecrübem çok az daha 3.-4. yılım diyelim bu konuda benden çok daha söz hakkı olan bir çok yazarımız mevcut... nacizane yıllarca istenen yatırımcı kitlesine neden ulaşamadığımızı , bizden önceki neslin borsayı neden öcü gibi gördüğünü birikimlerini hep gayrimenkul veya yastıkaltı şeklinde değerlendirdiğini bir kısım yeni hesaplar yaşayarak öğrenecek gibi.. burada malesef insanımızın kolay paraya olan düşkünlüğü zahmet çekmeden ve en kısa sürede en yüksek getirileri elde etme isteği de öne çıkıyor...
inşallah herkes kendi planlarına göre güzel kazançlar elde edip, istikrarlı bir yatırım yapabilir ... saygılar
hatırlayalım :)
saygılar
https://www.youtube.com/watch?v=u9daiuKHfFU
kanguruleyşıns bir abimiz :kmk:
çok teşekkürler saygılar :)
işin kötüsü şu..20 senede bir yaşanıyor bu dönemler...önceki histeri 2000 de yaşanmıştı..şimdi bu ne alırsan al kazanma dönemi bir süre sonra sona erecek (hatta kar etmeyen,etmesi de pek mümkün olmayan şirketler daha çok uçup kaçıyor). buralardan bu hisseleri alıp 3-5-10 sene tutacak arkadaşlar olacak....ya 2020 de olduğu gibi giderse diye hayaller kurulacak...bir neslin paraları ve zamanı bu şekilde heba olup gidecek.
Hep merak ederdim, bu çöp hisseyi alıp 3-5 sene neden tutar birisi diye..grafiğine bakınca ablıyordum..geçmişte bir operasyon çekilmiş, hep benzer bir operasyon yine olur diye beklenip durmuş...işte o operasyonlar genel olarak 20 yılda bir yaşanıyor..arada illa ki istisna münferit hisse operasyonları olur...ama bu şekilde toplu saçmalıklar ancak 20 senede bir oluyor.
Bu arada şunu da belirteyim..bu batık hisselerin uçup kaçması sadece bize özgü değil..global bir hareket bu..2000 de de globaldi, şimdi de global..ve öncülüğünü de genel olarak nasd** yapıyor...bu hareketin sonu da 2000 e benzerse çok büyük mağduriyetler yaşanır.
Cok haklısınız sayın cautionary
Tüm dunyada bir çılgınlık mevcut... twitterda fed baskaninin şahsi servetini 30m dolardan 100m dolara cikardigini okumustum ... ne kadar dogru hic emin degilim ama yapilmayacagi garanti değil...
bakalim ne kadar devam edecek... müzik ne zaman susacak..şahsen yukselen trendin asagi kirilmasina kadar beklemeyi dusunuyorum... tabii ki kesinlikle yatırım tavsiyesi degil... cok kucuk bir portfoyum var zaten
Saygılar
Sn. zuma,
Anladığım kadarıyla bir gelişen bir şirkete ortak olmak yerine gelişen bir bölgede 30-40k bedel ile arsa yatırımı yapmanın daha faydalı olduğunu düşünüyorsunuz.
Deneyimlerinizden şirket ortaklığı ile arsa sahipliği arasındaki olumlu olumsuz yanları paylaşarak bize bilgi olarak sunarsanız seviniriz.
geçenlerde 7 bankaya ceza verilmişti, banka isimleri açıklandı mı
https://twitter.com/TebernKireci1/st...62812637446145
hocam bu yazı serisini okumanızı tavsiye ederim
Sn. zuma,
Yaşadım bizzat dediğinizden dolayı (gizli değilse :) ) sizin deneyimlerinizi merak etmiştim.
Link olarak aratırsak google hem güzel kaynak hem de ortak olmak için iyi bir şirket :)