muhtemelen 3.partiyi bu hafta verirler :)
Printable View
5.3129 vurdu çekti.
Doların sürekli düşüşüne anlamlı bir yorum gelmiyor.
Bilmediklerimiz gormediklerimiz çok fazla...
Döviz tevdiat sahipleri mi?
Kamu bankaları mi?
Kara para sahipleri mi?
Katarlı veya suudlar mi?
Bedelli askere gidecekler mi?
Kacak yapı yapıp barisanlar mi?
Londra mi?
Merkez bankası mi?
Satan kim?
Cevap bulamıyorsanız...dağılabilirsiniz..
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çözmüşler arkadaşlar ellerine sağlık.5. sınıf sorusu olarak baya sıkı soruymuş.Yoksa bizde kafa mı kalmadı artık.Hım sanırım ikinci şık:)))))))) Baksanıza yatırımlarımız bile çuval oldu.
koskaca carfuersa acayip üçkağıtçı olmuş alışverişe gittim. bir anons 100 liralık alışveriş yapana opetten 20 tlye varan benzin hediye anında alışverişi yaptım neyse fişte bize özel bi şifre anında gnderdim hemen cevap müjde opetten 10 lira kazandınız ama 175 liralık benzin almalısınız, carfuersadaki anonsta öyle opetten 175 benzin alıcan diye bi ibare yok tabiiki, ne yapalım hukuk devletinde olur bunlar dedik,ama bi zabıta görürsem anında şikayet edicem
stoploss lari çalıştırdı robotlar heralde
5.31 de gidicem diyo
Bu günlük bu kadar sabah açması gerektiği yerde kapatacaklar..
Yarın ola hayrola..
Uzun süre devam eden sıkı para politikası da bence doları ciddi oranda baskılar. Ama Türkiye bugüne kadar böyle bir süreç yaşamadı. Hiçbir zaman uzun süreli sıkı para politikası ile müdahale etmedi. Daha çok sıcak para girişine güvenip sıkı para politikasını erken gevşetme stratejisi uyguladı. Ancak geçmişte uygulanan bu strateji için yeterli rezerv vardı. Artık yok.
O nedenledir ki tcmb geçmişten farklı olarak daha uzun süre sıkı para politikası uygulayacağını söylüyor. Ama bu söyleme karşı piyasa oyuncuları hala güven duymuyor zira şu anda dahi negatif reel faiz var.
8 senedir çıkarken çok ocak söndürdüler.. Şimdi de düşerken çok ocak söndürüyorlar..arada tek ezilen kuru bahane edip yaptıkları zam neticesinde 8 senede alım gücü yüzde 70 75 düşen halka oldu...
Arada bir uyarıyorsunuz lakin, insanlar kendi başına gelmediği sürece hiç bir melanetle ilgilenmezler. Kendi başına geldiğinde ise, -nerede bu devlet, nerede bu millet diye bağırır. Ben kendi bacağımdan asılacağımı bilerek , tüm yabancı yatırım raporlarında bankalarla ilgili okuduklarımdan etkilenerek , faizden vazgeçtim. Böylece faiz haram diyenlere de uygun davranmış oldum. Gerisi de artık beni ilgilendirmiyor. Dolar denen şey zaten enflasyondan korunma aracıdır benim için.
Şimdi soruyorum 5.30a düştü.
Elinde doları olan zararı yazdı.Olmayan için soruyorum.Enflasyon bugün girdimi ?
Etraf kan ağlıyor.İş yok hiçbiryerde.
5.30a sevinen arkadaşlar, 5 olsa ne olur 4 olsa ne olur.?
Muafiyet mi düşürdü bu kadar doları.
Yoksa anlaşmalar mı düşürdü.Papaz çıktı karşılığı bence dolardı. Muafiyet yada yaptırım olamaz kanımca.
Doların artması bizim için iyidir diyen ihracatçı da yok bu aralar yada turist sayısı patlar dolar artarsa diyen :)
valla bende de sepet mepet yalan oldu. elde kalan tl ile düştükçe ufak ufak alıyorum. hele şu tabloya bakınca tl de kalmak ne kadar mantıklı bilemedim.
https://i.hizliresim.com/VDZ97q.png
düşüşün sebebi albayrağın halkbank hakkında konuşmaları sanırım.
buda bitsin artık..
Şehzade Orhan Osmanoğlu dolar 1.5 lira olacak demiş. Hanedan bile dolar yorumu yapar olmuş arkadaş :)
Sahnede görülenler şöyle:
Reyizi fabrika ayarlarına geri getirdiler ABD’nin maşası style devam bundan sonrası yerel seçime kadar nonstop olumlu hava devam eder bence.
Dünya siyasetine yön veremiyorsan dünya ekonomisine de yön veremezsin bu durumda rüzgar nerden eserse pozisyon alırsın. Bir nevi “tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak” durumudur.
Ancak sahne arkasında her şey danışıklı dövüş hiç bir hamle tesadüf değil her şey bop için. Bop eşbaşkanlığının hakkı böyle verilir işte. Şubat‘ta salarlar halkın md yrd cısını bunun endorfini ile kitle gene %50 üzerinde oy verir vs vs
param olsa artık gram altın ve dolar düşüş formlarını görsel ve tatsal olarak tamamlamaya yakın oldukları için an itibariyle alıma geçerdim
ama
HALKBANK GYO da mahsur kaldığım için hiç param yok. Borsanın böyle bir özelliği var paranı alıyor ve ömrünü geçirtiyor.
5.3039 vurdu durdu.
benim beklentim 4,5 sonra uzun süre yatay gidicek.
Birgün millet şunu anlıcak...londradakiler bizimkilerı tınlamaz...
4,5 gelince konuşuruz...isterlerse 4,0 bile yaparlar isterlerse 8 bile yaparlar...
Esas mevzu şu...Dolar alanlar ne zmn dolarları bozmak zorunda kalırsa o zmn dolar yukarı gider! Bu 1-2-3 sene farketmez bunlar bekler sıkıntı yok.
HALK ALIYORSA SATIN!
SATIYORSA ALIN!
bukadar entrika filimlerde bile olmaz ama oldu
döviz düştü tamam
peki bu enflasyon, faizler, binlerce konkordato, işsiz kalan binler, iflaslar
popilizm sonunda ortaya cıkan hesap
sorumlusu bu ülkede yine kahraman olacak meydanlarda bangır bangır dolara diz çöktürdük diyecek
hesap yine halka kitlendi
kahvehanelerde masada yancıya hesap kalmaz diye bi söz vardır aha yancıya böyle kalır
Hayirli bir adam o ben oluyorum, yeni basligi acti!:he:
Dolarcilarin ici rahat olsun artik!:kahkah:
yalan hamleler..eninde sonunda o firmalar yabancılara satılacak...
bakın 10 sene önce dedim, türkiyede bi tane türk şirketi kalmıcak diye..belki koc kalır..
yüzde 90 yabancılara gecicek..bu krizde bu iş iyice hızlanır..
bence dogrusuda bu..bizim carıklı kasaba işadamı bi haltı beceremiyor..büyükler gelir yutar onları.
Erbakan hocam ne guzel anlatirdi.. Bunlar ozellestirme vs bugünlere kadar devleti degil ama içini yabanciya adim adim zimmetlediler. Devlet de giderse elden ki bole olursa artik yoneticilerimiz hep yabancılarin gönlünü eglemek zorunda kalacak, ha gitmis ha gitmemis ne farkeder. Ingiliz somurgelerinden ne farkımız kalir?
CLT-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.