Pazara kadar daha düşer diye tahmin ediyorum.
Printable View
Pazara kadar daha düşer diye tahmin ediyorum.
Aşı olmayı ve maske, mesafe, temizlik kurallarını önemsemeliyiz.
Maskeyi doğru kullanmak da önemli.
Salgının ilk ayları, kayınvalidemle hastanedeyiz. Doktora sordum:" Dünkü maskeyi bugün de kullanabilir miyiz?" Bana yaklaştı ve maskemi işaret ederek şu sözü söyledi: "Biz insanlara anlatamıyoruz, bu maskeler tek kullanımlıktır."
- Hocam doktor tarihe geçecek bir söz söylemiş.
- Evet tarihi bir söz bu.
- Lise kompozisyonlarına girer.
Tabii, biz plastik bardakları bile yıkayıp raflara yerleştiren orta direkler olarak alışkın değiliz kullan at kültürüne.
- Biz sevdik mi tam severiz hocam.
- Ayol, ne alakası var bunun konumuzla.
Hikâyem, beğeninize:
MASKE VE ÇAYCI
Salgının ilk günleri, kayınvalidemle hastanedeyiz. Doktora sordum:" Dün kullandığımız maskeyi bugün de kullanabilir miyiz?" Bana yaklaştı ve maskemi işaret ederek: "Biz insanlara anlatamıyoruz, dedi, bu maskeler tek kullanımlıktır."
- Sayın Yazar, doktor tarihe geçecek bir söz söylemiş.
- Evet bu, bu tarihi bir söz.
- Lise kompozisyonlarına girer.
Tabii, biz plastik bardakları bile yıkayıp mutfak raflarına yerleştiren orta direkler olarak alışkın değiliz kullan at kültürüne.
- Biz sevdik mi tam severiz Sayın Yazar.
- Ayol, ne alakası var bunun konumuzla.
Yazar, Sağlık Bakanlığının sitesinden salgınla ilgili verileri incelemeye devam etti, keyifle mırıldandı: "Şükürler olsun salgında günlük vaka sayısı düşüyor. Evvelki gün 19.696, dün 18.561'miş."
- Pazara kadar daha düşer diye tahmin ediyorum.
- İnsanlar evlere çekiliyor hafta sonları, bence de düşer.
Yazar telefon çalmış gibi, kapının ziline basılmış gibi, bir siren sesi duymuş gibi irkildi. Ürperti veren bir rüzgâr kaldırdı çayevinin dar sokağını... Yoksul insanlar böyledir. Korkarlar en ufak bir çıtırtıdan. Darmadağınıktır hikâyeleri.
Hüzünle söylendi yazar: "Salgından ötürü evvelki gün 195, dün 176 kişi vefat etmiş... Aşı olmayı ve maske, mesafe, temizlik kurallarını önemsemeliyiz."
- Allah rahmet eylesin.
- Mekanları cennet olsun.
- Sayın Yazar, maskeyi doğru kullanmak da çok ama çok önemli.
Yazar kalktı, çay parasını çaycıya öderken: "Biliyorsunuzdur ustam, dedi, maskeler tek kullanımlıktır."
Çaycı: "Biliyorum bilmesine de, dedi, evde yedi çocuk var. Hangi birine maske yetiştireyim, ekmek teknem burası sadece... Akşam deterjanlı suya yatırdığımız maskelerimiz sabaha tertemiz oluyor."
İyi ikindiüstleri.
- Bu nasıl selam ya?
- Size de hocam iyi ikindiüstleri.
- İkindiüstleriniz hayrolsun hocam.
İçinizdeki hüzünlerle kalın.
- Ne dedi?
- İçinizdeki hüzünlerle kalın, dedi.
- Beni çok yaraladı bu söz ya!
- Ben de daldım gittim.
- Bu söz bana kötü birisi olduğumu fark ettirdi.
- TEK, laga luga yapmayı bırak da Arabistan borsası ne oldu? Nasıl durumlar oralarda?
Arabistan 0,28, İsrail -0,08: https://tr.investing.com/indices/maj...-0-gaNycGzNEVE
- Hocam, gecenin 00.30'u oldu, herkes uykuya vardı; ama size bir soru soracağım müsaitseniz.
- Hem gecenin 00.30'u oldu hem herkes uykuya vardı demişsiniz. Sonra da müsaitseniz diyorsunuz hocaya.
- Sana ne oluyor ya, sana mı soracağım soruyu?
- Hoca mı? Ha ha ha! Ya bu bir şey bilmez. Bunun bir iki benzerlik grafiği var, o kadar. Onları izler durur.
- Bu haftaki Merkez Bankası toplantısından bile haberi yoktur.
Arkamdan konuşmayın. Kimsenin arkasından konuşmayın. İşinize gücünüze bakın... Arkasından konuştuğunuz insanın ne yaşadığını bilemezsiniz.
- TEK, ben senin yüzüne söyleyemeceğim lafı arkandan konuşmam.
- Dobra dobra hem de.
O zaman da kalbimi kırarsınız.
Hassasiyetimiz insana olmalı; diline, dinine, rengine bakmadan insana.
- Önce bir günaydın denir, ortama girilir TEK.
- Rüyada Sokrates'i görmüş herhalde.
Üç yıldır yanımdasınız çocuklar, ne yapacağınızı biliyorsunuz sabahları.
- Hocam hemen dünya piyasalarını kontrol ediyorum, iyi.
- Dolar sakin hocam.
- Dow Fut da artıda hocam.
- Şimdi ne yapıyoruz hocam?
- Evet, ne yapacağız?
Altı aydır yaptığımızı yapmaya devam edeceğiz, hiçbir şey yapmayacağız.
Hocam ben altı ay önce hissemi uygun fiyattan aldım. Ne Dow Fut'a ne dolara ne şuna buna bakıyorum. Ekran da izlemiyorum. Çocuklarıma çeşit çeşit turşu yapıp bidonladım, mevsimlik domateslerden menemenler yapıp poşetledim; bazlama, çörek, börek yapıyorum her sabah çocuklarımın çantasına koyuyorum; eşime iki tane yelek ördüm...
- Hanımefendi, pardon, para kazanabildiniz mi peki?
- Tabii, eşimin dışarıda kazandığı paradan daha çok para kazandım altı ayda. Yastık altındaki bileziklerimi bozdurup BİST'te hisse almıştım. Geçen hafta kâr realizasyonu yapıp bileziklerimi yerine koydum.
Bozkurt Hoca'm akşama şiir ister, şiirimi şuraya usulca bırakayım:
GÜN
Geçmişinizi sorgulamaksızın
Her gün olduğu gibi pencerenizde güneş
https://i.hizliresim.com/7oaf3tl.jpg
Tek abi bizim sepetteki tüp yüzde 9 pirim yapmış bugün, biz alışkın değiliz bi günde bu kadar kazanca :) dayanamayıp kâr al yapıcaktım sonra vazcaydım.
onun yerine şubat vadeye u30 dan şort actım 2382 den
Abi senin dediğin doğru sanırım, ekrana bakınca hipnotize oluyoruz.
Hayal kurmakla kurduğun hayali yazıya geçirmen arasında fark var, yani bir hayali yazıya geçirdiğin zaman o hayale daha çok inanıyorsun anladın mı?
Kurduğun hayalin satırlara döküldüğünü görüyorsun başlığı açıp okuduğun zaman. Bir an unutuyorsun onları kendinin yazdığını. Sana ait hayalin başkaları tarafından da kurulduğunu düşünüyorsun. Çoğalıyor hayalin, büyüyor.
Piyasada biz buna pişiyoruz diyoruz tek abi
Sonra yanma moduna geçicez.
Kulakları çınlasın 6-8 yıl önce tanıdığım hpy abi vardı, imzasına "hamdım piştim yandım"
Yazılıydı, kendi kendime hep sorardım neden büüüle bişii yazmış diye.
Şimdi anlıyorum ama :)
Yalnız, burada yenilen haltın faturası toplu ödeniyor, ailecek.
Geleceği gören adam olsam buraya sırf eş ve çocukların selameti için yazardım görüşlerimi, kimsenin ihtirasları için değil..
salvadore_xp Hoca'm, profesyonel bir yatırımcıyla küçük yatırımcının stopu; anlık alım satım yapanla haftalık, aylık, yıllık yatırım yapanın stopu bir olmaz. Öncelikle borsa bilgimiz ve yatırım tarzımızı tespit etmemiz gerekir. Yeri gelir stop yüzünden para kazanamazsınız. "Stop" en yanlış anlaşılan ve uygulanan yatırımcı davranışıdır.
Ben önceki sayfalarda paylaştığım benzerlik grafiklerim bozulmadıkça pozisyonumu terk etmem.