endeks yıkıldım yıkılacam diyor.
baribasın tebi intikam almaya devam ediyor.
Printable View
endeks yıkıldım yıkılacam diyor.
baribasın tebi intikam almaya devam ediyor.
işc den ful mal için 100-150 bin lot almam lazım, her hafta 3-4 bin lot çekersem dengeli olur. Evet karar verdim kendime göre daha rahat edeceğimi düşündüğüm banka İşc olacak.
Yerliler şöyle iyi böyle iyi deniyordu, ama bencede bu iş bir konsolide güç. Mevzu yerli yabancı değil. Mesela sapancada denize nazır yazlık 500 bin dolar, Mevcut sahiplerinin yarısı arap, ama araplar olmasa o yazlık zaten 200 bin olacaktı. Hem rakamı beğenmeğiz, hemde yabancıdan şikayet ederiz. Borsamız yabancısız ilk kez işlem görüyor, yada az yabancısız.
10 kademe sözün gelimi, illa teknik bir kaşılığını bulurum.
Bizim borsa çok rezil bir borsa gerçi borsa ne yapsın ülke güven vermiyor
Bankalarin hepsi ayni yatayda.
Olurda gün gelir garanla halk eşitlenir ise trampa edecem:)
Halk 5,36 yarında kapatırsa, biraz daha fazla işc alırım. Biri diğerine güven ve güç veriyor.
Pegasus ilk çeyrek -401 milyon TL zarar açıklamış. İlk üç ay uçuşlar belki 10-15 gün etkilendi, biraz abartı var gibi.
Kapta haber var sermaye artırımı gibi bişi
İki gün önce yazdık Vestel gibi tahsisli yapar diye. Sanırım detayları okumadım ama tahsisli gelmiş.
Vakıf ve hulk sermaye artırıyor olumlu olumsuz etkisi ne olur
tahsisli sermaye artışı geldi.
7 milyar tl sermaye
halk vakıf sermaye 7 milyar oluyor.
7 milyar sırlı bir sayı.
amaç sermaye artışı değil.
süreç sonunda vakıf halk birleşir
Banka birleşmesi pozitif etki eder. Bankaların geneline bu pozitif yansımalı. Yatırımcı bankalardan uzaklaştı. İyi bir fırsat olur. Yapı kredi hariç diğerleri de bu beklenti ile ayrışmalı. İşc den güzel bir bedelsiz gelirse daha güzel olur. En zengin banka.
Bedelsiz yapsalar ne iyi olurdu....
PAY TEBLİĞİ’NİN 33 ÜNCÜ MADDESİ UYARINCA HAZIRLANAN RAPOR
Rapor tarihi: 11.05.2020
Raporun Amacı: Bu rapor, Sermaye Piyasası Kurulu’nun VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 33’üncü maddesi uyarınca, Yönetim Kurulu’nun onayına sunulmak üzere hazırlanmıştır.
İşbu rapor Şirket Yönetim Kurulu’nun 11.05.2020 tarih 19-01 kararı ile kabul edilmiştir.
Bankamızın Yönetim Kurulu’nun 11.05.2020 tarih 19-01 kararı ile Bankamız tarafından kayıtlı sermaye tavanı içerisinde kalmak kaydıyla, 1.250.000.000.-TL’lik çıkarılmış sermayesinin toplam satış hasılatı 7.000.000.000.-TL olacak şekilde, Borsa İstanbul A.Ş.’nin Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedürü çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatına göre hesaplanacak toplam nominal sermaye tutarı kadar nakden artırılması, sermaye artırımının mevcut pay sahiplerinin rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak, tahsisli ve nakden yapılması ve sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların tamamının Bankamız hakim ortağı Türkiye Varlık Fonu’na tahsisli satış yöntemi ile satılması planlanmaktadır.
İhraçtan elde edilecek sermaye artırım tutarı ve hisse senedi ihraç primleri, son dönemde yaşanmakta olan koronavirüs (COVID-19) salgını kapsamında ekonomiye destek amacıyla Bankamızca sunulan kredi destek paketleri başta olmak üzere temel bankacılık faaliyetlerimiz çerçevesinde verilen kredilere kaynak olarak kullanılacaktır.
banka birleşmesi gelecek ile ilgili yorumum.
açıklanan bir durum yok
sonra bana sallamayın
tahsisli iyi olmuyor hisse sahipleri için
hak kaybı oluyor
Bankaya 6 milyar lira girecek iste. Hepsi varlik fonuna gidiyormus. Yanliz piyasadaki hisseler de iyice sulanmis oluyor.
1,320,000,000 adet yeni senet geliyor. Satılabilir senet. Devletin payı bu rakam ölçüsünde artmış oldu. Piyasa değeri yüksek defter değeri düşük olduğu İçin gelişme pozitif . Yatırımcıya bir şey vermeyen bir artırım ama aynı orandan bedelli gibi yatırımcıdan almayan bir gelişme. Yani senin 100 bin lotun olan bankaya 7 milyar TL para girmiş olacak. Tahsisli sermaye genellikle 0,90-1,20 TL fiyatla işlem gören hisselerde olurdu. Bunu devlet yapıyor. Senin rakamların aynı kalacak öz kaynak 7 milyar artacak ve 7 milyar karşılığı yeni senet gelecek. Defter değeri önce 7 milyar artacak, sonra bölünecek senet pay sayısı 1,320 milyon artacağı İçin defter değeri aynı kalacak.
Vay anasina be. Xtirik Marka Holdingde, orda burda millete 40 milyon lira cakmak icin kullandilar olmayan para ile patron - sirket arasinda borc harc gostererek alinan tahsislileri.
Devlet bankamiz da geri kalmamis.
6 milyon lot yeni senet geliyor KD. EDIT: Pardon, Milyar. 1.250 milyardan 7 milyara cikaracak diyorlar. Ben mi yanlis anladim.
6 milyar
yabancı payı düşer
Sonuç olarak ne yapalım
7 milyar TL nominal artıyor, senet fiyatı 5 lira değilde 1 lira olsaydı senet sayısı 7 milyar artacaktı, şimdi 1,320 milyon adet artış olmuyor mu.
Yeni payların değeri 0.01 değil mi
Tahmin ettim boldugunu, orda satis tahsilati demis. Ama bence oyle allengirli rakamlar kullanilmaz hisse fiyatina bolerek. Bence 5.75 milyar lot artiriyorlar.
kısaca toprlayalım,
halk sermaye 1.250
ulaşılacak sermaye 7 milyar
artırım sermaye 5,750 milyar
Olmayan yabancinizin olmayan hisseleri iyice sulanacak, iyice olmayacaklar artik. Muahahahaha.
Şahna bir yeni topik açalım, sen aç uğurlu gelsin. Sayfa 1000 olmuş.
Aynen öyle 5.75 milyar yeni lot geliyor oha yav