Siparişler 6 aydan önce gelmeyecek diyorlar. :-) Kim öle kim kala!
Printable View
sanirim "moratoryum" demek istedin !
iyi de o noktaya gelmis bir ulkede finansal sistemde tutmus oldugun varligin hicbir anlami kalmaz, devlet hepsine çöker ve gık diyemezsin !
evde tuttugun varliklarda da sanki illegal is yapiyormus duruma dusersin
senin almanya da rahatin yerinde olabilir ! boyle bir durum olusursa birsey olmaz 2 sene ortadan kaybolursun yine !!!???
Dolar yükseldikçe (veya TL eridikçe) alım ve servet edinme seviyemiz Hindistan a doğru evriliyor.
Bizde bir matahmış gibi 2500 TL ye satılan Xiomi 8 note, Almanya da 170 Euro. Düşünün, Almanyadaki asgari ücret alan bir işçi maaşının yaklaşık 1/10 ile bu telefonu alırken bizde bir asgari ücret vermek zorunda.
Almanyadaki 2. el arabaları hiç söylemeye gerek yok. Bizim insanımız yaşantısından çok önemli bir kesitini (o da kalıcı bir iş bulabilir ve işçi güvenliği gibi sosyatik şeyleri talep etmezse) o Avrupalının binmeye bile değer bulmadığı 2. el araba için harcamak zorunda...
Artık ortadirek diye bir şey kalmadı. Ya üst ya da alt sınıf var.
Hükümet rekabetçi kur altında 1990 lardaki bütçe açığını devalüasyonla halka ödetmek yolunu seçiyor malesef.
O dönemin 70 sente muhtaç durumunu mu teyid ediyor kredi kuruluşları?
120-130 bin TL arası para ayırdım araba için. Önceki araban corsaydı, 1 seneyi geçti sattım, pek de ihtiyacım yok, İstanbul trafiğinde araba kullanmayı sevmiyorum ama arada da lazım oluyor, özellikle büyüklerle bir yere gitmek isteyince. Neyse 4-5 yaşında benzinli Astra veya Corolla bakıyordum, Egea hatcback sıfır alınabileceğini gördüm o fiyata.
Neyse ben yine de ilk fikrime dönüp Astra veya Corolla bakacağım. Teşekkürler.
Hocam "70 cente muhtaç" durumdan daha kötü durumdayız, o dönemde MB kasasında hiç para kalmamış (Demirel yurtdışında bir yerdeymiş başbakanken, bir yerde oturup kahve içsek mi demişler, 70 centmiş kahve fiyatı, sonra kendi aralarında hazinede o kadar bile dövizimiz yok deyip vazgeçmişler, oradan geliyormuş bu deyim). Şimdi swap vb borçlanmalar yüzünden -30 milyardan fazla borçlu durumda, yani sıfırdan çok daha kötü...
Bildiğim kadarıyla,
Japonya büyükelçiliğine para gönderilir. Japonyadaki büyükelçimiz parayı çekmek için çek keser. Kesilen çek hesapta bulunan paradan 70 cent fazla olduğu için banka ödeme yapmaz. Bu durum basına yansır, olayın aslı budur.
Hacı adaylarının otobüslerle hacca gittiği yıllarda otobüs firmalarının temsilcileri kontenjanın arttırılması için Demirelle görüşmeye giderler. Demirel arttırımı istemez firma temsilcileri ısrarcı olunca Demirel 70 sente muhtacız daha fazla para harcayamayız diye bu olaya atıfta bulup konuyu kapatır.
MOODY'S E GÖRE TÜRKİYE'NİN BAŞI BÜYÜK K BELADA.
https://www.youtube.com/watch?v=nhX7XozApFU
Özlü deyimler.!!!
Anlayana.!! :kahkah:
Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanalar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. (Platon)
İnanılması en zor dedikodular, aptalların belleğinde en uzun süre kalanlardır. (Alfred de Vigny)
Akıllılar, sebepler konusunda tartışır; aptallar da karar verir. (Anarchasis)
Düşüncelerle karşılaşınca, zayıflar korkar, aptallar karşı gelir, akıllılar karar verir. (J.Roland)
Evrende iki şey çok boldur; hidrojen ve aptallık. (Harlan Ellison)
Küçük insanlar insanları, vasat insanlar olayları konuşur, büyük insanlar ise fikir ve idealleri tartışır. Konfüçyüs
Benzinli leon ları ihmal etmeyin derim dsg sanziman için pek iyi şeyler söylenmez ama servis bakımlı temiz araçta hiç bir sıkıntısı olmaz. 1.2 leon evde 2. Araç idi sonra sattım masraf olmasın diye ama baya memnundum.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Almanya Türklerin hesaplarına erişebilecek: 1 Ocak'ta resmen başlıyor.
Almanya, ülkesindeki Türk ve Türk kökenli tüm şahıslar ile tüzel kişilerin banka hesap bilgileri ve her Türkiye'deki her türlü kazanç bilgilerini bu yıl sonunda Türkiye'den alacağını resmen duyurdu.
https://cumhuriyet.com.tr/haber/alma...sliyor-1765702
şu zamanda verilmemesi lazım askıya almamız lazım aksi taktrde almanyaya euro akar birde bizim içkağıtçı alamanlarımız var 150-200 euro daha fazla alabilmekl için Türkiyeden emekli değiliz diyerek fazladanmaaş alıyorlar. bu emekli alamancılarımız alamanyaya karşı üçkağıt yaptıkları çakılırsa çok ağır ceza öderler. tanıdık alamancıdan biliyorum kendisi söylemişti geçen yıl
Çifte emekli maaşı yasak diye biliyorum.
Ya orayı ya burayı seçmeleri gerekiyor birde o mesele de var
Bildirmeyip alan çok kişi vardır diye düşünüyorum onu da .
Almanya Hollanda Belçika Fransa çok gurbetçi öyle yapıyor özellikle
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
birseyi merak ettim bu ulkede artik unlu insanlarin cenazeleri korona dan olseler bile zararsiz mi ?
https://www.mynet.com/gaziantepli-un...i-110106590227
benim bildigim koronadan vefat edenler toplu alanlara tek tek defnediliyor diger cenazelerden farkli olarak.
Malvarlığım yok diye beyan ederek farklı sosyal yardımlar alanlar da var.
Türkiye’de mevduatları bulunduğu ortaya çıkarsa ciddi sıkıntı yaşarlar.
Tedirgin olan gurbetçiler paralarını sistem dışına (kiralık kasa gibi) çıkarmazlar umarım.
Türkiye olarak neden böyle bir anlaşmaya imza attık anlamak mümkün değil.
Belki imzalarken böyle olumsuz sonuçları olabileceği öngörülmemiş olabilir.
Nereden bakarsan sıkıntı.
İflas eden FB nin borcunu vatandaşlara mı yıkacaklar?
FB 328 milyon TL kredi borcunu ödeyemedi!
https://www.haberler.com/fenerbahce-...593458-haberi/
Sosyal yardımları dibıne kadar kullanmak isteyenler malvarlıklarını gizleme yolunu seçer.Ama Alman maliyesi pesındeyse gıt korona ol daha ıyı....zkatmerli alırlar...Tr den emekli olanlar iptal edılırse TR devletçinin de işine gelir....Bızım dıdım akbukteki yazlıkta 50 yasında bi adam var ailesi Avustralya da...3-4 yıl calısmıs sonra bi sağlık problemlinden dolayı emekli etmişler...adam 365 gün Tr de...kızkardeşi karttan maaşı çekip ona transfer ediyor....Prof emeklisinden daha kral yasıyor....Bence bu Adım yerınde atılmış bir karar.destekliyorum....ytd
Bence borçları sıfırlanana kadar klüplerin sadece altyapı oyuncularını kullanmaları zorlanmalı. Transferler tamamen engellenmeli. Yoksa bu borçları hiçbir kulüp ödeyemez.
Seneye daha kötü olur bu durum. 2 sene kimse transfer yapmasa borçları bitse ondan sonra futbol daha kuvvetlenir. Bu borç miktarı futbolu tamamen bitirir. Zaten kötü daha da berbat hale gelir.
hem Almanya'da hem Türkiye'de hesabı olan birisi olaraktan:
benim bildiğim bu uygulama/anlaşma yeni bir şey değil, sadece Almanya ile olan bir şey de değil
Tüm Avrupa'da kara parayla mücadele, yasadışı işlemlerin ve terör faaliyetlerinin finansmanının önlenmesi kapsamında bankacılık bilgilerinin paylaşılması şeklinde bir düzenleme yapıldı, özellikle ABD istedi bunu ve 3 sene filan oldu (evrakı gelmişti bana oradan hatırlıyorum)
biz buna girmemek için son ana kadar kaçtık
yani bizim yaptığımız özel bir şey değil...kaçtık kaçtık artık kaçarımız kalmadı herhalde.
18 yıllık bir hükümet bu süreçte tüm başarı ve başarısızlıktan sorumludur.
Bugün işgücü katılım oranımız düşükse bu işlerin bir çoğu katma değer üretmeyen vasıfsız işlerse , hatta bu vasıfsız işlerin daha vasıfsızı için kaçak göçmen kullanılıyorsa bu durumda almanların bizden daha iyi şartlarda olması gayet normaldir
Devamında şunuda ekleyim üniversitenin laboratuvarından değil kantininden mezun olanlarla çok karşılaşıyorum. Dolayısıyla beyaz yakanında kalitesinin düştüğü bir gerçek.
Bunun sonucu olarak gümrük birliğinde olduğumuz avrupa ülkelerinden kat kat düşük maliyetli işgücümüz olmasına rağmen bunu istihdama ve gelişmeye çeviremiyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cifte emeklilik yasak degil. Eger her iki (veya daha cok) ülkede yeterince calismisliginiz var ve emeklilik hakkini kazanmissaniz birden cok emekli maasi alabilirisiniz.
Sadece daima ikamet ettiginiz ülkede, eger emekli maaslari vergiye tabii ise, vergi beyaninda bildirmeniz gerekiyor. Diger taraftan GER gibi bazi ülkeler emekli maaslarindan vergi keser (belirli miktari gectiginde). Yurt disinda iseniz bu vergi kesme de muafiyetler olmadigindan 1 EURO'dan sonrada vergi alinir.Ancak TR-GER arasindaki cifte vergi anlasmasindan dolayi 10.000 EURO'ya (yillik) kadar GER vergi kesemiyor.
Sizin dediginiz maliye tarafindan denetime girdiginizde bürokratik yardimlasma icin olan veri paylasimi.
Dediginiz gibi bu daima vardi, ancak her iki tarafta kolay kolay veri paylasmiyordu. Örnegin GER kolay kolay GER'de yasayan bir vatandasin finansal verilerini paylasmaz, eger mahkeme karari yoksa (GER mahkemesi). Aynisi TR icinde gecerli.
evet, kişiler bazında paylaşım ancak mahkeme kararıyla oluyor, ülkeler de bunu yokuşa sürüyor genelde.
işte onu kolaylaştırmak için herkes herkesle veri paylaşsın diye 4-5 sene önce bir girişim başlatıldı, ülkeler birbiriyle veri paylaşsın isteniyor, her sene bunun bir uygulaması oluyor, (biz kaçıyoruz tabi ki) şuradan bakabilirsiniz (bunun ABD ayağı da var arayan onu da bulur):
https://ec.europa.eu/info/business-e...t-financing_en
Peki serbest ise niye bir akrabasına bankamatik kartını verip 2-3 senede bir toplu parayı almaya geliyorlar ve yanlarında götürüyorlar ki .
Niye bu yolu izliyor hepsi madem yasal benim bildiğim oraya bildirmiyorlar .
Bildirseler bir kısım kesinti olabiliyor diye biliyorum direk yaşamadığım çevremdekilerden duyduğu kadarıyla
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bu girisime 2010'dan önce basladilar (OECD cercevesinde). AB icinde 2000'lerde baslamisti, ama becerememislerdi. Hatta Avusturya, yanlis hatirlamiyorsam 2018'de veri paylasimina basladi. TR'de 2018'de baslayacakti, demekki baslamamis henüz.
ABD degisik. ABD kendi veri paylasimnin sagladi (zorla) FATCA ile, ama ABD kendisi bu veri paylasimina dahil degil ve veri vermiyor.
Turkiyede yaşayan almancıların metodu
Burda işe girip maaşını alıp
Yılda bi almanyaya gidip
İşsisiz çoluk çocuk acız yalan beyanı ile
İşsizlik maaşı edinme
Bu şekilde almanyayı dolandıran kıyamet sayıda insan var sanırsam
Doçland devleti göreve
Haha
Ötekileri bilmiyom avusturalya filan nerden bilicem
Ama doçland a fena sokuyolar:) Alman miki filmleri halt etmiş bunun yanında
Finansal manada
Bu cihette yani
Eger GER'de yasiyorsa (diger ülkeleri bilmiyorum) TR'de aldiginiz emekli maasi vergiye tabii. Vergi beyani vermek zorundasiniz ve TR'de aldiginiz emekli maasinin bir bölümü (fazla detaya girmek lazim) burada vergi hesaplanirken göz önüne alinir.
Ancak söyle basit olarak anlatayim: 2005 civari emekli olup toplamda aylik 2000 EUR emekli geliri olan (her 2 ülkenin toplami) bir kisi GER'de 1 cent vergi ödemez.
sadece emekli maaşı olayı değil ki
mesela eski fabrika işçileri (o bildiğimiz fötrlü, köy kooperarifleriyle, işçi bulma kurumuyla vs. giden, 60lı 70lı yılların işçileri) zamanında
Türkiye'deki çocuğu, zamanla torunu için bile para verdi Almanya
bakın torunu diyorum
mesela babası devlet memuru ise ona torun parası ödemiyor ama babası işçiyse, esnafsa ona ödüyor.
(şimdiki iş sözleşmelerinde artık böyle yan haklar pek yok) ama eski sözleşmelerde (o, senede 5 hafta izin verilen, 4-5 bin doçe mark maaş verilen zamanlarda) ...
Sanıyor musunuz ki torununun babasının işini doğru beyan etti o Hozatlı, Çorumlu, Karamanlı, Maden'li amcam?
Tabi ki etmedi...
Daha bunun gibi benim bildiğim yüzlerce olay var.
Bir veri paylaşsa Türkiye, çarşı karışır. Hilesi hurdası olmayan gurbetçi binde birdir.
Veri paylasimi böyle verileri kapsamiyor ki, bir sey olsun.
GER'de yasayip TR'de geliri olanlarin verilerinin paylasiminda olay.
Mal varligini dahi kapsamiyor henüz bu veri paylasimi (emlak, arsa vs.). Üstünde calistiklari yeni versiyonunda mal varligi ve su anda dahil olmayan varliklar da dahil edilmis.
paylaşmadıklarını
hele şu anda hiçbir şey paylaşmadıklarını biliyorum...ben sadece örnek olarak söyledim.
örnek çok oradan malulen emekli olup (krank alıp) burada iş kuran (ve bildirmeyen), buradaki kira gelirini bildirmeyen, burada sigortacı ile anlaşıp sahte hastane faturaları düzenleyen...
Ama Türkiye paylaşıma yanaşsa (ya da mecbur bırakılsa, mesela bir kredinin uzatılması için şart olarak?) ve Almanya bir inceleme başlatsa, bunları bulmak hiç zor değil. Bakarsınız ileride olur mu olur?
bu sene Sırbistan yollarda, yasal sınırın üzerinde fiziki euro getirenlere çok el koydu mesela, ülkeler bir aksiyon almak isterse, yapabilecekleri şey çok.
Aynı hissiyatlardayım
Hatta buraya gelen gavur turiste bi sor
Memleket on numara Der sana
Misafirperverlik güleç yüz vs vb
Ama Belki de sırf o gubbetçiler engel Bize
AB üyeliğine Yani
Kim bilir?
AB illallah ettiyse daha . İş zor
Ya millet diyo ab hristo birliği felan ben dotumlen guluyom net ikiyuzyıldır sırf oylemesine takan varsa onu takıyodur kimsenin umrunda değil ya avrupada moda arap iranlı Türkle evlenme çunki daha sadıklar Diye adamın umrunda değil o şeyler ya ama tabi finansal beyandada naaa daha sadık bilakis tam tersi demekki:)))
Ileride cok seyler olacak, orasi kacinilmaz.
Sahtekarlik yaparak bir seyler kazanmaya calisanlarin ortaya cikarilmasi da kötü bir sey degil, desteklerim
Ancak GER kendi acisindan, uluslararasi anlasmalari da zorlayarak, yasalar cikariyor ve insanlari cifte vergilendirmeye vs. zorluyor (TR'de yapiyor ayri).
Ülkeler kendi imzaladiklari anlasmalara uymuyorlar ama insanlardan cikardiklari her yasaya uymalarini istiyorlar/zorluyorlar. Begenmiyorsan mahkemeye git diyor.
Ancak söylediklerinizde haklisiniz. Veri paylasimi basladigi andan itibaren bir cok sey (bilincli veya bilincsiz yapilan) kabak gibi ortaya cikacak.
Burada bilinmesi gereken ülkeler veri paylasmasini nasil yapacak. Yani hangi kriterlerde yapacak. Cünkü anlasmalari yazildigi gibi uygulamiyorlar. Kendi islerine nasil geliyorsa öyle uyguluyorlarlar. Görecegiz ne olacak.
Sanmayın ki Almanyada ve diger Avrupa ülkelerinde kayıt dışı ekonomi yok.!!
Hemde kralı var.!!
En gelişmiş olanı hollanda modeli.!!!
Bu işi yapanlar her türlü önceden kendini koruma alır.!!!
50.000 euro sermayeli ortaksız gmbh (Ltd)kurarak .!!
Her türlü işlemi kolaylıkla yapar.!!
Arabanın kralına biner.!!
Vergi vermez!!!!
Tüm araba masraflarını vergiden düşer
Protokol yemeği diye yedigini içtigini vergiden düşer
Tüm seyehatlar tatil dahil
Bunlar hep gider.!
Proforma fatura ile her ülkeye para transfer yapar.!!