piyasada bi terslik var hadi doalr euro bizim iç dinamiğimiz diyelim ons altına ne oluyor
1830 lardan 1818 lere geldi şimdi yeniden 1822 lere geldi
Printable View
Başkan, bu sorunun yanıtını dün öğle bloomberght de tarım proğramında '' Mezopotamya ve eski mısırda tarım '' konuşması yapan İlber Ortaylı hocaya sormak gerek.
Günümüz tarımını konuşacak yüz kalmayınca mezopotamya tarımını anlatıyorlar. Sizin soru da Altın onsu olunca eşleşiyor gibi.
Berlin 3.750 bin nüfusluymuş ve bir milyon kişi 3 ayda asılanabilecekmiş, Alman disiplini ile bir de.
Dandik maskeyi dağıtamayanlar - 70 derecede soğuk zincir isteyen aşıyı, nahhh... düzenli yaparlar.
Basit bir robota ihtiyaç var bence , yeni bir kapı açılıyor reset için.
Şimdi..Sorular..:)
Bir kere AŞI sağlıklı insanlara yapılır..
Hasta insanlara AŞI yapılmaz İLAÇ verilir..
Bu hastalık yaşlı ve kronik hastalığı olanları fena vuruyor..
Bu insanlara aşı adı altında kanına yarı sersemletilmiş covid virüsü mü verecekler..
Bu bir risk değil mi..
Diğer yandan genç bünyelerde ise öldürücülük yok gibi bişi..
Bu bir soru..
Diğer soru..
Bu aşı ömür boyu muuu yoksa 1 sene sonra yeniden mi olmak lazım mesela??
Çiçek çocuk felci gibi aşılar bulunduktan kaç sene sonra dünya yüzünden silindiler..Bu bilgiyi bilen var mı?
3 sağlık görevlisi vardiyalı olarak 24 saat çalışsa ve aşı yapmak 1 dakika sürse 3 ayda 129. 600 kişi yapıyor.
Aşı 1 dakika sürer mi?
1 görevli hiç durmadan 8 saat aşı yapabilir mi ? Yapamaz diyelim 1 kişi daha eklesek 4. Görevli joker olsa dinlenme için.
Her 4 kişi 129 bin kişi.
Hesabı çok mu zorladım, olmaz mı sizce?
Senin şu hesabından bir an korkunç ütopya gelecek filmlerinden bir sahne geldi aklıma..
Bir kapından insanlar giriyor..
Çevrelerinde askerler bekliyor falan..
Diğer kapıdan çıkıyorlar..
Askeriye de olduk idi aşı..
Dediğin gibi sağlı sollu..İki masa vardı en başta bi asker dezenfektan ile siliyor bölgeyi
sonra 2 hemşire biri sağa biri sola saplıyor
yine bi asker yine dezenfektan
sonra yine asker yara bandı..
işlem temem..:)
sivilde böyle bişi olamaz..
Ama -70 derece işi zor hemi de çok zor. İmkansız demeye dilim varmadı zor deyip geçiyorum.
Para işini gelince, Suriyelilerden dolayı 3 milyar euro alacağımız yok muydu Alamanya 'dan. Yoksa onu da mı alıp müteahhitlere kaptırdık.
defeatle yazdım bugünkü şartlarda ayda 500 bin kişiyi aşılarlarsa büyük başarı
hala 60 kişinin 1 milyon kişiyi 3 ay içinde 2 kere aşılayabileceğine inanan var..!!
unu
Yılmaz özdil in yazısında kraliçe elizabeth ve prens charles bile ayrıcalıklı olmayacak kısmını okuyunca çok güldüm o yüzden konunun özüne çok vakıf olamadım ama aşı işinde bence vaziyet o kadar karanlık değil neden derseniz salgın işlevini hemen hemen gördü,aşı zaten baştan hazırdı,onun dağıtım işi de planlanmıştır.Aksi olsaydı her aşı haberi ile yükselen borsaları aşağı çekerlerdi,bence o konu hallolur da aşı ve salgın sonrası asıl bela geliyor,büyük buhrana hazır olmak lazım,bu ekonomiler düzelmez.Hey allahım yılmaz özdilin aklına bak kraliçe elizabeth ve prens charles kriterlere uygun olmadığından sıra bekleyeceklermiş,bizde öyle adaletli bir düzen olmadığından falan filan hey allahım hala gülüyorum,ama az bişi kıllanmadım dersem yalan olur,acaba inceden kafa mı buldu.
Pompeo ve Çavuşoğlu NATO toplantısında gerildi!
https://www.mynet.com/pompeo-ve-cavu...i-110106663226
Perşembenin gelişi mı?
bir SARKY bulDMSAŞi gözlerimle
Yav Realities hemen giydiriyorsun sen de ha , saf masum bir hesap yapmaya çalıştım :) trol bulamayınca beni araya alacaksınız herhalde.
Acil trol gelsin.
Aşı yapmak o kadar kolay bir şey ki aşı ekibi falan onlar komik arkadaşlar hemen hemen her sağlık personeli aşı yapar ,aşı bulunsun da sorun yok her asm bir aşı ekibidir,doktoru hemşiresi ebesi aşıyı yapar.Aşının içinde bir şey olacak bizi zehirleyecek falan o da bana ütopik geliyor,yahu bulamadığımız grip aşısı yeterince gelseydi hepimiz koşa koşa paramızla grip aşısı olmayacakmıydık,e bu grip aşısı her yıl değişiyor bu yılki grip aşısının içine de o zehir teknolojisini koyarlardı illa covid aşısını niye beklersin adamlar,asıl zorunlu implant işi gelince tırsarım,o implant ne idüğü belirsiz bir teknoloji ile üretilecek,o implant teknolojisi içine zararlı kod olmasından bak cidden tırsarım.
Trol kalmadı, ben konuyu değiştireyim.
1) Aşağıdaki haber zaytung haberi mi.
2) Damat-doktora tezi-WikiLeaks belgeleri konusunda yazan oldu mu, ben görmedim de [emoji16]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...da08f94b0c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ec655af280.jpg
2 hafta önce aciklanan tedbirler pek ise yaramamış gibi ..
-25.11 28351 T.Vaka,6814 Hasta,168 Vefat, 4641 Ağır Hasta
-26.11 29132 T.Vaka,6876 Hasta,174 Vefat, 4711 Ağır Hasta
-27.11 29845 T.Vaka,6592 Hasta,177 Vefat, 4816 Ağır Hasta
-28.11 30103 T.Vaka,6714 Hasta,182 Vefat, 4903 Ağır hasta
-29.11 29281 T.Vaka, 6439 Hasta,185 vefat, 5011 Ağır hasta
-30.11 31219 T.Vaka, 6514 Hasta, 188 vefat,
5190 Ağır hasta, %71,3 Y.Bakim doluluk
-01.12 30110 T.Vaka, 6101 Hasta, 190 vefat,
5303 Ağır hasta, %71,7 Y.Bakım doluluk
-02.12 31923 T.Vaka, 6690 Hasta, 193 vefat,
5502 Ağır hasta, %71,7 Y.Bakım doluluk
Hemen her aile hekimine kayıtlı ortalama 3000 hasta vardır.Bir asm de ortalama 3 hekim olsa 10 bin kişi aşılanacak demektir.3 doktor ebeler hemşireler sağlık memurları bir asm de ortalama aşı yapacak 19 kişi olsa adam başı bin aşı düşer.Bir aşının işlem süresini de yazdım Bu aşıların yapılması asla sorun olmaz.
Abi sen doktorsun, zorda kalsan açık kalp ameliyatı bile yaparsın.
Ama köylerde, düzenli iğnesi olan insan hergün ilçeye nasıl gelsin iğne için. Veriyor eşine sapla gitsin diyor .
Öyle olsun demiyorum da yani spesifik bir şey degil . Hele iğnesiz şırıngalar uygulabiliyor olsa eli tutulan herkes yapar bence .
Düz mantık gidiyorum, bilgim yok.
Kendine iğne sapla tavsiyesi değildir.
Ha aşının bulunması ,alınması ,transportu falan onlar ayrı konu tabi.
Birkac ay once dolara 6.85 baraji kurmuslardi baraji bir ay süreyle gecemedi...
Simdi ayni sekilde 7.85 baraji kurulmus gibi duruyor....
Katardan taze mühimmat geldi onunla -hattı müdafaa- yapılıyor zaar...!!!!
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dimitris kardeşim senle bir aşıyı beraber yapalım,ben eminim sen ondan sonra abi ben mongolmuyum ne diye başıma dikiliyorsun ben gerisini yaparım deyip yüz kişiyi aşılarsın,konuya uzak olan arkadaşlar için tekraren yazıyorum işin o kısmı sorun değil.Ama aşı gelir mi,kimler listede olur biz o aşıya ulaşabilirmiyiz,çin aşısı başarılımıdır onlar ayrı konu.
yeni başlık açtım , buradan devam edelim ...
https://bit.ly/3fYq5w5
Sayın Adanalı,hali hazırda veriler doğru olmadığı için gerçek rakamları göremesek de paramız her gün azar azar devalue oluyor,2018 ağustosundaki gibi sert devaluasyon olur mu? onu,pandeminin bırakacağı mali ve sosyal hasar, yeni ABD hükümeti ve AB ülkelerinin tutumu belirler diye düşünüyorum....