uzlaşmalar nasıl hesaplanacak?
Printable View
uzlaşmalar nasıl hesaplanacak?
İşlemlerin kapatılması ilginç oldu. Çok sıkıntı yaşanacak.
Demek ki açarlarsa direkt tabana gideceğine emin olundu ve piyasa açılmadı.
Paranın gücünü üretim gücü belirler.!!!
Sistem çökmüş durumda.!!!
Kimin eli kimin cebinde belli değil.!!!
Batakhanede.!! M
Sazanlar donu gömleği versede akıllanmaz.!!!
Crash tüm hızıyla otobanda.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
eregl vadeli..28....spot 28.92
bu nasıl hesap?
hi kapatılmamıştı bu borsa
çocuk oyuncağı
gece seansı?
Neyse abi bugün de batmadik bakalım darısı yarına belki yarın batarız kim bilir.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
SPOT, kapanış
https://i.hizliresim.com/t28vthe.PNG
Bist: Viop pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde normal seansın kalanında işlem yapılmayacak olup seans akışı normal saatinde vıop_seans_sonu işlem günü bölümü ile devam edecektir
18.01.2022 17:38:54 bist: Viop pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde normal seansın kalanında işlem yapılmayacak olup seans akışı normal saatinde vıop_seans_sonu işlem günü bölümü ile devam edecektir
18.01.2022 17:38:40 bist: Pay piyasasında ve bap pay repo pazarı'nda işlemler bugün yeniden başlatılmayacaktır, seans tamamlanmıştır.
18.01.2022 17:32:49 bist:borsamız pay piyasasındaki tüm sıralarda, vadeli işlem ve opsiyon piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve borçlanma araçları piyasası pay repo pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur
18.01.2022 17:32:38 bist: Saat 17:32:21 itibarıyla endekse bağlı devre kesici sistemi devreye girmiştir.
seans kapanmasına yaklaşık 10 dakika kadar var ama 24 saat önce atılan resmin haklılığı ortada ....
https://i.hizliresim.com/57ksvzu.png
Felaket senaryoları çiziliyor da somut olarak ne oldu bence hiç bir şey olmadı en azından bizim bildiğmiz somut bir şey yok.
yarın teminatın az diye milletin malları tabana verirler...
tükkanı kapatmışlar dağılak :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
ukrayna krizi olduğu söyleniyor ama.
haber ne? bu kadar devre kestirip kriz çıkarttılar :oleyo:
aslolan bırakın borsa serbest hareket etsin, alan alsın satan satsın yok olur mu .
Her alanda bir müdahale.
Yeter artık, kaldırın şu saçma sapan sınırlamaları.
Bunların piyasayı panikletmekten başka işlevi yok.
İşler paniğe döndü mü, kimse fiyata bakmaz.
Bist'te açığa satanlara çok ağır bir ceza. Bu böyle olmaz, olmamalıydı.
5-6 yıl once gelen tam zamanı hatırlayamadım emir iptali, karanlık oda, robotlar şunlar bunlar yabancılara köpeklik yaparak şirin gözükmek içindi. Hazır yabancı da doğru dürüst kalmamışken sadece vurkaç yabancıların olduğu %100 manipülatif %100 bilgisayar oyunu olan bir yerde komple yeni düzenlemeler yapılmadığı sürece (ki bu zır cahil AKP'nin atadığı kifayetsizler tabi ki yapamaz) bu hep böyle devam edecek. 3 hafta önce yine taban taban gitti sonra milleti batırıp tekrar sürdüler yine aynısı olacak...
Demem şu; gerçekten çok yazık eskiden borsa çok daha farklıydı fake yoktu en azından..Şimdi mesela alan satanları inceleyin %90 karşılıklı işlemler aynı tipler..Yapı, Merill işlemlerin yarısını yapıyor sonra A1 Capital, İnfo, Philip Capital gibi g.t yalayıcılar al-satla 1-2 kademeye oynuyor küçük kağıtlarda ise yazmama gerek yok oralar vurgunun da vurgunu..
Çok majör çok ekstrem kurallar olmalı ve son 10 yılda eklenen her şey kalkmalı bence.
Akşam hisse kapanış seansı olmaması kötü oldu.
Gün içi limit ile alanlar akşam seansı olmayınca satamamış, yarın sabah düşüş ile açılır diyorlar BBHT'de.
Orada da limitleri indirirler muhtemelen.
yarın eksi %5 açılırsa üzülürüm dua edin açmasın sizin kuru maaşınız var benim halim nice olur :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
https://i.ibb.co/gRJRkVL/ebkds.jpg
Yapılan işlem mevzuata uygun.
Ha böyle bir mevzuat doğru mu orası ayrı.
yeni topiği kim açarsa elinde patlar...
benden pas... :)
bilançoları görmeden satmazlar diye düşünüyordum. bu hep böyle olmuştur.
hatırladığım 2 istisna var. birincisi 2007 ocak ayında akp kapatma davası açılmıştı. ikincisi de 2008 yılında mortgage kriziydi.
3 yıl boyunca hissecilere zopa çaldılar ben dahil :)
sonra toparladık.
bakalım haber neymiş.
milletin endeksi 1-2% düşer bizimki gavura vurur gibi saplıyor
İşlemi durdurdun bunun açığa satanı var, gün içi kredili alımlarda satıp parayı yerine koymak zorunda olan var.
Şimdi ne olacak, açığa satan ödünç pay piyasasında gidecek durduk yere fahiş rakamlar ödeyecek, gün içi işlem limiti ile kredili alanın da takas günü hesaba gönderecek parası yoksa %60-70-100 temerrüt faizi ödeyecek, 2. kez bu durumda kalırsa işlem yapma yasağı yiyecek vs.
son 5 senenin dördünde ocak rakamı hep yılın en zirvesi olmuş o yüzden işleme girmedim...
para çıkışıda endekste netti yıl başından bu yana...
bir yerde yıkılacaktı ve yıkıldı...
Allah longta olanlara sabır versin...
Her şeyi bilmek , güçlü tahminlerde bulunmak maalesef bunlar para etmez , önemli olan bunları uygulamak hayata geçirmektir.Borsanın düşeceğini biliyordum dediğinizde satışa yakalanmışsanız bildiğinizin önemi yoktur bilginizi realize edememişssinizdir bu tahminler bilgiler geçmişin tarihi sayfalarında sadece hayal , pimanlık olarak yerini alır.Yani konu düşündüklerinizi yapın tehlike varsa önceden kaçın , paçayı kaptırdıysan artık bir yemsin.
bear bull sen aç yeni topiği uğurlu gelir belki... :)
kurban arıyoruz...
Borsa düştü diye dükan mı kapatılır, çok saçma sapan işler