kap üzerinden ilgili fonun , son aya ait yayınlanmış portföy dağılımları var. Oradan bakabilirsiniz.
Printable View
St1 günlük getiri +1.22
RPD +0,06
YAY -0,08
FUB -0,41
MAC +1,11
YAS +0,78
RIK +0,28
RPD YAY ve RIK verileri kesin değil.
Nkolay kendi fonunu cikarmis NKL
bonosuna bağlı olacaksa Sabit 36 mı getirecek ?
Serbest fon olduğu için nitelikli mi olmak gerekiyor ..
nitelikli olmadan intelikli beyanı verince nolur zararı nedir?
Düşük riskli olan döviz fonları Akbank PAL, Garanti GPL, Deniz DAS, ve Finans OJB dır.
Sizin seçtiğiniz fon olan Yapı YPL de risk oranı daha yüksektir, artı eksi getirisi olabilir Eurobond değerlerine göre. Yani günden güne değişkenlik gösterebilir.
Eğer %100 kesin getiri istiyorsanız, İşbank veya Ziraatten Eurobond alın kısa orta vadeli, piyasa yapıcı bunlar olduğundan alım satım makası en düşük bunlarda. Vade sonu getirisi kesin garantidir. 1 yıllık veya 2 yıllık kısa vadeler düşünülebilir, 1000$ lık nominal dilimler de alınabilir. 6 ayda bir kupon ödemesi var. CDS düşükken alınırsa getirisi daha da yüksek olacaktır. CDS yüksekken alınırsa getirisi daha az olacaktır. Fakat aldığınız andaki getiri satmadığınız sürece vade sonunda kesindir.
NKL 0.098 getirmiş 1 puan için nitelikli beyanı sıkıntı olacaksa gerekyok..
Serbest hisse senedi fonlarında stopaj yok
Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile 23.12.2020-30.06.2023 tarihleri arasında alınan satın alınan (değişken, karma, eurobond, dış borçlanma, yabancı, serbest fonlar ile unvanında "döviz" ifadesi geçen yatırım fonları hariç) yatırım fonlarından elde edilen gelir ve kazançlara %0 oranında stopaj uygulanıyordu. Bu uygulama 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı.
Bu Osd yi almak için dün saat 15 te emir vermiştim. Şimdi baktım daha gerçekleşmemiş. Emir izlemede yarın gerçekleşecek diyor. Işlem saatlerinde 17:30 a kadar diyo. Yapacağınız işe edeyim tefaş
Gesendet von meinem SM-S918B mit Tapatalk
TEFAS'ın yaptıgı işte sorun yok. Sorun sizin yaptığınız işte. Yatırımcı Bilgi Formu'na bakınız.
"Yatırımcıların BIST Borçlanma Araçları Piyasası’nın
açık olduğu günlerde saat 13:30’ a kadar verdikleri
katılma payı satım talimatları talimatın verilmesini
takip eden ilk hesaplamada bulunacak pay fiyatı
üzerinden yerine getirilir."
arkadaşlar bu IPV'den çok sıkıldım.. taşıyan var mı? 1 yıllık getirisi yüzde 60 ve kayıptayız sürekli... portföy çeşitliliği olsun diye almıştım ama büyük hataymış sanırım... cds düşüyor kılı bile kıpırdamıyor. günlük yüzde 0.07 gibi getiriler vs vs... PPF'lerin bile gerisinde kalıyor... yani fikriniz nedir bu IPV konusunda? taşıyan ve sabreden var mı?
Ilgili fon kabaca yari yariya kamu ve ozel sektor doviz cinsi borclanma araclarina yatirim yapar kisa vade durasyonlu ilerliyor cds ten ziyade cok doviz kuruna cok daha duyarli volatilite acisindan yuksek degildir bu neden ile tam getiri beklentisi doviz cinsi getiri icin 1-2 yil vadelerde beklenmelidir
Buna alternatif DBH olabilir ancak yatirim vadenizin 3-5 sene olmasi dogru stratejidir 3/2 kamu 3/1 ozel sektor doviz cinsi borclanma araclarina yatirim yapar kisa vade daha volatil cds e daha duyarlidir yine dogal olarak doviz kuruna asiri duyarlidir ancak su an cds gorece dusuk sayarsak cds yukselir ise kisa vade perspektifte cds kaynakli getiriyi torpuleme ihtimali vardir daha uzun vade durasyonu bondlar barindirir
Bizimki kadar cds riski almayayim derseniz yabanci tarafta borclanma araclarina yatirim yapan yine doviz kuruna cok duyarli faizlerin tepe seviyelerde oldugunu da varsayarsak 2024 ve 2025 de hem usd try hem de tahvillerin yuzdesel geri cekilmelerinden kar sagalama icin TDG- ARE - TLE - AGC alternatif olabilir bunlarin bir kismi sirf abd tarafindaki borclanma araclarina yatirim yapan da var cesitli ulkelerin borclanma araclarina yatirim yapanlari da mevcut tek tek bunlarin da dagilimlarini yazsak destan olacak burada bitireyim [emoji4]
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Corbaciyan yanıt için teşekkürler... biraz daha bekleyeceğim... sonra bakarım duruma...
Artık taşımıyorum seçimler öncesi DBH+IPV ile girdim riskine göre hatırı sayılır Usd bazında getiriyle Ağustos ppk öncesi kapattım. Ah bir de stopaj olmasa :(
TEFAS'taki en güzel enstrümanlardan biridir DBH ile. Ki zaten portföy giriş çıkışlarındsn göründüğü kadarıyla yalnız da değilim :)
İyi bir PPF yöneticisi abimizin dediğine göre para piyasası Eylülün son haftası ile kızışabilir demişti.
Muhtemelen düşük ppk beklentisi öncesi kendince likit olmayan mevduat tutan PPFlerin dönüşleri en geç bu tarihe denk gelecek ve yeni bir PPK ile 30+ TLREF göreceğiz.
Tabi tavan kovalayan halka ırzcı kesimi kesmez.
borsacı beyefendi ve matac, yanıtlar için teşekkürler...
Rpd -0,24
yay -0,4
fub +0,17
mac -1,35
yas -1,62
rık +0,16
RPD YAY ve RIK verileri kesin değil.
https://twitter.com/VeFinans/status/...RO6jc5uxQ&s=19
TCMB miz piyasadaki likidite bolluğundan rahatsız ;) JonDowes abimiz 300 milyar TL yi emer bu hamle diyor. Yetmez ama evetciler gelsin.
O PPF ler yakın gelecekte MK 50+ görecek mi dersiniz...
Yine hiçbir şeyin tadının olmadığı bir dönrmdeyiz
Tadimiz yerine geldi :)
Haftaya perşembe ciddi bir faiz artışı gelirse yada faiz artışına devam edileceği mesajı gelirse kısa ve orta vadecileri üzecek şeyler olur.
Daha zaman varken düşünmek lazım.
Kesinlikle katılıyorum. Bugünkü yükselişe temkinli yaklaşmak lazım. Alım yurt içi mi yurt dışı mı incelemek lazım.Açıklanacak bir faiz arttırımı 7100-7200 seviyelerine yön verebilir. Ne yazık ki bir miktar Petrol ve Gıda dışında pozitif bir alternatif yok. Çok istemesem de nakitte bir süre beklemek belki tek seçenek gibi görünüyor.
Üst üste 2 gün 8200 üstü kapatmadan tekrar hisse fonlarına girmeyi düşünmüyorum. O süreçte IRF/HJB/RPD'de beklemeyi uygun görüyorum. Kişisel görüştür, tavsiye asla olamaz.
üstten ky verenler , alttan topladı , 21 ine kadar böyle gider , faiz karari hoşuna giderse 8400 üstü devam eder , tabi döviz içinde 21 i kritik