https://i.hizliresim.com/4qf7g0g.jpg
Pakbank ya düzeltmeye adam arıyor, ya da dalga geçiyor.
300 bin gaymeye Tavşanlı'da bile 1 göz oda alabilirsin ve neredeyse 4 misli olarak ödeyeceğiz, ulan tefeci daha insaflıdır.
Printable View
https://i.hizliresim.com/4qf7g0g.jpg
Pakbank ya düzeltmeye adam arıyor, ya da dalga geçiyor.
300 bin gaymeye Tavşanlı'da bile 1 göz oda alabilirsin ve neredeyse 4 misli olarak ödeyeceğiz, ulan tefeci daha insaflıdır.
Tiny House kredisi mi ? Arsa payı için de bu kadar istiyorlar sanırım...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne var ki, bugun evinde oturup sadece Tv izliyor.
Insan icine cikamamak, medyadan kacmak, oglu ile beraber o kadar varliga ragmen, cezaevi gibi bi yasami surmek, bence alinacak en kotu hapis cezasindan da kotu.
Eger bir de yaptiklari soygunlar nedeniyle, vatandasin halini izlemek cabasi.
Bunun ote alemi de var.
KK yapti dese olmaz, valla biz emirle soyduk dese olmaz.
Bir insan kendi kendini ancak bu kadar kotu duruma dusurebilir.
Manavgat ta Çalışma İzni Olmayan 29 Yabancı Uyruklu Şahıs Yakalandı.
Antalya nın Manavgat ilçesinde çalışma izni bulunmayan 29 yabancı uyruklu şahıs jandarma tarafından yakalandı.
https://www.karamanhabercisi.com/man...ndi-80937h.htm
Gaziantep te aksiyon filmlerini aratmayacak kavga kamerada: Döner bıçaklarıyla birbirlerine saldırdılar. Gaziantep te bıçaklı-satırlı kavgada sandalye ve sopalar havada uçuştu.
GAZİANTEP - Gaziantep te Şahinbey ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yabancı uyruklu iki ayrı grup satır, bıçak ve sopalarla birbirine girdi. Kavga anları güvenlik kamerasına yansıdı.
https://www.sondakika.com/haber/habe...kavg-16224051/
İstanbul'da her yer Arap dolu... Hepsi çılgınca alışveriş yapıyor...
Ev de alıyorlardır herhalde...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstanbulda sabit gelirlinin bırakın alışverişi dışarıda yeme içme bile imkansız oldu artık.
Bende mesela pastanelere iş yapıyorum ambalaj.bakıyorum bir pasta 400-500 tl.kime satacaklar bu fiyatlarla merak ediyorum.şu an işler zayıf diyor müşteriler ama bu fiyatlarla kışın daha beter olacak bence.
Memura istediğini verirlerse seyredin şenliği.ekmek alamaya bile çanta ile para taşırız.
Düğünleri artık ucuz olsun diye millet bahçelerinde yapıyorlar. Hafta sonları komple düğün var millet bahçelerinde. Düğün salonu tutup yemekli düğün yapmak bütçeyi darmaduman ediyor.
Ayrıca devlet okullarında sınıfta kalma kalkınca kalite yerlerde süründüğünden herkes özel okula yöneldi. Türklerde az çocuk yapılıyor ve Türk nufüsu gün be gün azalıyor.
Buna karşın hayat kalitesini umursamayan Suriyeliler ve PKK lılar 10 larca çocuk yapıyor. Demografik yapı tamamen bozuldu.
Küreselcilerin arzu ettiği kimliksiz milliyetsiz omurgasız toplum yapısı oluşuyor.
https://www.dokuzeylul.com/izmirde-s...udak-ucuklatti
"Büyük iyilikler şükran borcu değil intikam duygusu yaratırlar; ve küçük bir iyilik unutulmadığında kurt gibi kemirmeye başlar, iyilik görenin içini." Friedrich Nietzsche
Dolayısı ile memurların AKP'li olduğunu düşünmek yanıltıcı olabilir.
Memur işadamı gibi , esnaf gibi, çiftçi gibi, işçi gibi işini mükemmel yapamazsa işini kaybeden bir zümre değil.
İşini yukarıda sayılanlar gibi kaybedebilen değil asla kaybetmeyenlerden. Rekabet yok.
Farklı.
Hiç bir borçlu alacaklısı ile sonsuza kadar göz göze olmak istemez.
Hiper enflasyon yaşamaya aday ülkelerde gayrimenkul, otomobil, tüketim mallarındaki fiyat ve ücretlerde algı yanılması görülür.
Ancak gerçek olan halkın büyük çoğunluğunun satın alma gücündeki erimedir.
Bugün yanlış olan ne işçinin aldığı-talep ettiği 30-40 bin li ücretler ne de 5 milyonluk 2+1 daire fiyatlarıdır.
Fiyat ve ücretler o kadar hızlı değişir ki bize inanılmaz geldiğinden kabullenemeyiz.
10 TL ye simit, maydanoz veya ekmek olur mu, 10 bine kira da neymiş gibi...
Son 3 yılda 5 kat emisyon yarat, para bas sonra yerel paran aynı oranda değer kaybetmesin...
Olur mu?
İstiklal Caddesi'nde yere 1 dolar atılarak yapılan sosyal deney yüzleri güldürdü: Taksim'de hala Türk var...
http://www.zaytung.com/videohaberdet...?newsid=415073
Memura, emekliye yıl başında çok yüksek zam yapılırsa hiç şaşırmam.
Bu yüksek zam mart sonrası yaşanacak enflasyon ile büyük olasılıkla hiçbir anlamı olmayabilir.
90 lardan farkı, olayların akışına bırakılmaması ve kira sabitlemesi, faizin ve doların fiyatının yapay bir şekilde belirlenmeye çalışılması gibi.
Ancak, 90 lardan yine farklı bir durum ise bu dönemde kişilerin paralarının yüzde 70 i yabancı paraya endekslenmiş.
Yani krizden devalüsyon ile veya süper bono ile çıkılma olasılığı da yok.
O nedenle çıkış yolu KKM nin önce yüksek faiz ile TL ye dönüş sağlanıp tasfiyesinin sağlanması, sonra yapılacak devalüsyon ile TL nin gerçek değerine, serbest piyasa koşullarına dönmek gibi görünüyor.
2-3 yılda her şeyin fiyatı nasıl ki 4-5 kat artmışsa, bundan sonraki yıllarda da benzer bir artış trendi yaşanabilir.
Gelecek yıl bu zamanlar ekmek 30 TL, asgari ücret 25 bin, memur maaşı en düşük 60 bin tl, 3+1 yeni bir ev 30 milyon olursa şaşırmam.
Özetle emekliye zam verilmese bile ekonomik düzende iyileşme adına önemli bir etki yapmaz.
Sadece oy kaybettirir.
Hükümet 3. kez kiralarda yüzde 25 çıkarırsa aynı apartmanda eski kiracı ile yeni arasında 1 e 15-20 fark oluşur. 5 bin tL ye kiraya giren Biri 1. yıl 6250, 2. yıl 7810 ve 3. yıl 9765 TL ye otururken aynı apartmandaki rayiç 50 ile 75 bin olur.
100 bin olsa ne farkeder sorun aynı yerde duruyor. Bir kere eskiden bütün bakanlıklarda bu işi bilen müsteşarlar vardı köklü kadro vardı yönlendirme yapan bugün yok. Dolayısıyla sorunu biliyorlar çözümü de bilemezler. Kayıt dışı ekonomi belki %50 nin üzerinde belki daha da fazla hiç bir şey bilmiyoruz. El yordamıyla ayar yapıyoruz bilgisayar çağında. Vergi toplamasını bilmeyen devlet git gide borcu bütçe açığı artarken faiz artışı yapamaz yaparsa intihar olur. Önce hastalığı doğdu teşhis sonra doğru tedavi çözüm bu. Bir 25 sene bekleyin. Tabi o zamana kadar da yabancılar çoğunluk olmazsa
Yüksek enflasyon ortamında paranın değerini korumak çok zordur.
Her şeyin fiyatı kontrolsüz yükseldiğinden ne Faiz ne dolara endeksli ürünler koruyabilir.
Normalde en az zararla çıkmak (üreticiler için) mala yatırım yapmak olabilir....Halkın yatırım mal bulması zordur. Ancak Bosfo nun önerisi gibi günlük ihtiyaçları ötelememek gerekir.
Ancak konut kredilerinin ulaşılamaz olduğu dönemde orta ve uzun vadede peşin para ile yapılacak arsa ve konut yatırımları da mantıklı olabilir.
Bununla birlikte uzun vadede her şey birbirine yakınsayacağından bugün 100 bin dolar (ABD deki enflasyonu saymazsak) 5 yıl sonra da 100 bin dolar olacaktır.
Ekonomi yönetimi süper bono planlamıyor
Ekonomi yönetiminin gündemin süper bono olmadığı öğrenildi. Bloomberg HT'nin görüştüğü yetkililer böyle bir çalışmalarının olmadığını belirtirken yatırım iştahını ve TL'de destekleyici ürünlerin değerlendirilebileceğini kaydetti.
https://www.bloomberght.com/ekonomi-...amiyor-2335906
Adamlar diyor evi arabayı sat gel Borsaya masaya otur a.q ya köşe olursun yada tüm sermayeyi kediye yüklersin:kahkah:
Ben masa da yerimi çoktan almışım...Millet KKM den faizini alıp köşe olurken benim tahtaları tabana çakıyorlardı :vk:
Ama 1 lot bile satmadığım gibi o hengamede bazı kağıtları yenisi ile değiştim...Fena da olmadı KKM cilerden fazla getirdi :oleyo:
Buyrun gelin sizde masa da yerinizi alın.Endex 13.5 vuracak a.q :drunk:
futbol takımlarına hükümetten birileri sene içinde euro 15 tl.ye düşecek diye tiyo vermiş anlaşılan
transferlere bakınca başka açıklaması yok gibi geliyor, sadece bir takım 200 milyon euroluk ekip kuruyor..
Deveye diken, insanı diken sevilirmiş. Spor Klüpleri başkanları da Euro borçları 1 milyar avroyu geçse de ne yapacaklar? Toplum akılsız. Maçlara gidip bağırmaları çağırmaları lazım. O zaman daha da çok Avro borçlanalım diyecekler.
O zaman Ya spor klüplerinin borcunu Kamu Bankalarına yıkalım, Ya da Spor Klüplerimizi Çinlilere Araplara Ruslara İngilizlere Almanlara satalım. Hangisi olur? Zaman gösterecek. Önce birincisi sonra ikincisi.
DÖRT KULÜBÜN TÜM VARLIKLARI, TOPLAM BORCUN 3 TE 1 İNE YETMİYOR.
Euro kuru 19 TL. 4 büyük klübün borcu 22 Milyar TL, yani yaklaşık 1.1 Milyar Avro borcu var 4 büyük Spor klüplerimizin.
11.04.2023
https://www.haberturk.com/kulupler-z...i-3581864-spor
41% yıllık maliyet bana uygun geldi. Bunun bir tık üstne giderse albenisi kalmaz ama şu an fena değil hala oranlar. Eğer ödemeye gücünüz yetiyorsa tabi.
2-3 sene sonra aylık 9000tl taksitin hiçbir ağırlığı kalmayacak.
Mal sahiplerinin kiracılara 100% zam yaptığı yerde 41% ucuzdur.
ytd
Saat 08.04
Dellendi
İbinatör : 27,19
Sn EGEDÜK sistemleri gereği bir banka batırmadığı sürece verdiği size göre düşük faizli kredi nedeniyle zarar yazmaz.Bankanın size verdiği para zaten kendi parası değil.Banka misal atıyorum 1 milyon lirası var size 10 milyonluk kredi verme hakkı olan bir kurumdur.Aradaki 9 milyon para zaten olmıyan bir paradır.Kendisinin olmıyan havadan gelen sistemin kendisine tanımladığı 9 milyonu size kredi olarak verir bunun faizini sizden alır.O 9 milyona aslında bir lira bile faiz alsa o faiz havadan gelen bir paradır.Elbet bankanın şube kiraları personel masrafları ve vergisi düşüldükten sonra bu hesabı yapmak lazım.Mantık anlaşılsın diye bu örneği verdim.Bizi sanıyoruz ki parayı bankaya yüzde 20 faizle yatırıyoruz o da yüzde 30 la parayı satıyor aradaki yüzde 10 dan kar yazıyor.Yok öyle bir şey.Biz 10 lira yatırdık mı o banka 10 liranın 2.5 lirasını merkez bankasına zorunlu karşılık yollar kalan 7.5 lirayı teminat gösterip 75 liralık kredi verir.Verdiği kredi batık kredi değilse bu banka nasıl zarar etsin.Resmen sermayesi havadan gelen para olan ,para basma yetkisi olan kurumlar bunlar.Kredi vermeye istekli olmama nedenleri hükümetin tutumu hükümet kredi olarak dağıtılan para dolara gittiğinden ,merkezde de eksi dolar rezervi oldıuğundan dolar mevduatı çok artmasın istiyor,o nedenle bu kredilerin çok artmasını istemiyor
Ha faizler yükseldi mi karlar görece azalır ,o kısmı doğru,ama zarar ederler kısmı bence yanlış.
Zarar derken, ilgili üründen zarar yazar anlamında demiştim. Başka alanlardaki kar ile bunu kapatır elbette. Külliyen zarar eder demedim.
çay ocağında çayı 2,5 tl den 5 tl ye sodayı 6 tl den 12 tl ye çıkarmışlar
bu ne dedim
haftasonu herşeye %100 zam yapmışlar