Bunlar isinma turlari siz asil bilancodan sonra gorun ;)
Printable View
Sn Talebe,
20 bin puanli cikisi cok onemsiyorsunuz siz. Herkes ayni kagitlarda, ayni miktarlarda para kazanmiyor. Dah a70 bin endeksine bile gelememis dunya kadar kagitr var piyasada ve bu arada dolares ikiye katlandi. Sacro Hocayla birlikte ben de alim satim yapiyorumn arada, kimsenin kactigi goctugu yok yani.
Sizin yorumunuz bence cok erken olmus, ve de cok iddiali. "Adam hakli Beyler" diyen cok kisi cikacaktir, emin olabilirsiniz. Cunku en tepeden mallaniyor bircok comez. Borsanin uzaya gidecegi hayalerini kuruyor. Dolar bazinda kac kisi ne kazanmis bir sorun etrafa. Borsa demek sadece bu topik demek degilk ki. Keske herkes kazansa, ama malesef oyle olmuyor bu isler.
Iddiali laf etmekten hep cekinmisimdir. Cunku bu alemde "olmaz" diye bir kavram yok. Bunu tecrubeyle cok iyi ogrendik..Ama en buyuk iddiam, illa da olacaksa, bu rakamlar bu ekonomiyi yansitmiyor. Gun gelir, sapka duser, kel gorunur.
Siz demek ki bu surecte 300-400% kar ettiniz, ben o kadar kar edemedim. Ama Rabbim ne verirse coik sukur diyoruz. Sizi tebrik ederim, insallah keyif ve huzur icerisinde harcamak nasip olur sevdiklerinizle birlikte.
Saglik ve esenlik dileklerimle,
freesky
PS: Sacro Hocam en fazla 10% kaybeder ve stop loss koyar cikar. Ama stop loss koyamayan bir suru yatirimci batiyor malesef..Sizin yorumunuza cok saygi duymakla beraber, biraz tecrube eksikliginioz oldugunu dusunuyorum. Belki zamanla fikriniz degisir yada benimki degisir. :)
Karel iyi kapattı hocam bugün.. düzeltme bitti mi sizce artık?
Sayın freesky detaylı yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim.
Birkaç düzeltme yapayım.
Ben de çok iddialı konuşan biri değilimdir. Gelecekle ilgili de bir hedef vermedim. Sadece kriz gelecek diye borsanın 20 puanlık yükselişini kaçırmak da doğru değil demek istedim.
Benim alıp sattığım egpro, kutpo, orge, kront gibi senetler %300 yaptı ben yapamadım malesef. Acemiyiz dediğiniz gibi.
Yapanı bende tebrik ederim.
Son 3 ayda bile isctr %40 yaptı. Bunu da öngören sacro hocayı tebrik ediyorum.
Borsanın ederinin üzerinde olma konusunda haklı da olabilirsiniz. Ancak her hisse için buna katılmıyorum. Karlılık bakımından hala potansiyeli olan şirketler var.
Ayrıca bizi pahalı dersek birçok dış ülkelerin borsaları balon durumundalar şuanda.
İç sıkıntılardan dolayı abartı bir yükseliş yapmadık. Dolar bazında hiç yapmadık. Bunları da göz önüne almak lazım.
Ben kendimi acemi görüyorum. Kriz beklemek yerine stop koyarak yatırma devam etmenin çok daha karlı ve mantıklı olduğunu düşünüyorum.
9 yıldır kriz olmadı. Ve kriz olacak diye 9 yıldır izlemek hiç doğru değil.
Söylemek istediklerim bunlardı.
Tüm yatırımcılara bol kazançlar dilerim.
Muhterem Dostlar,
Borsada stop loss koyma isini cok hafife almayin. "Bunca senedir kac tane senede stop koyup da alttan geri aldin?" diye sorsaniz belki bir elin parmaklarini gecmez. Cok inanmadigim senetlerden uzak durmaya calismamin bir sebebi de budur. Adam gibi senetlerde bir sekilde kar edersiniz eger borc-harc ve krediyle islem yapmiyorsaniz. Hatta, ne kadar bneklerseniz bekleyin, beklediginiz surenin de karsiligini alirsiniz. Ama, adam gibi senetlerde.
Hicbir hisse grafigi direk dusmez yada cikmaz. Aralarda yuzlerce inis-cikis dalgasi olur uzun vadeli grafiklerde. Hal boyle olunca da, stoploss koymak o kadar kolay olmayablir. Maddi acidan 10% kaybi goze almak kolaydir. Ama icinizde biryerde hep "Ya ben satinca geri donerse" hissi mevcuttur. Sonra senet dusmeye devam eder, siZ de dustukce seyredersiniz...En sonunda da, "zaten yeterince dustu. Bu saatten sonra bu fiyatlardan senet satilmaz" der, UV li yatirimci olur cikarsiniz...:party: :party:
Belki de sadece bana oyle geliyordur. Kalan herkes ustaddir, kimbilir... :)
Vesselam,
freesky
s.a iyi akşamlar cümletten freksy de gelmiş :wave: kuzu sözünü tut :kmk:
hektaşın yıllık rutin hareketler zinciri bunlar. pd olarak 2016 karı zaten 4,50 ye kadar taşıyabilir diye düşünmüştüm. Ancak 2017 karı 2016 dan da yukarı gelecekse 5 tl hayal değil yakın bir hedef olur.Öte yandan hissenin üzerinde halen 32 krş temettüsü olduğunu da yazalım :)