Mr Steel, maşallah :) Hayal gibi ama diğer yandan da gerçek örnekler çok güzel motive ediyor. Tebrik ediyorum.
Printable View
MAŞALLAH NAZAR DEĞMESİN
keyif ve sağlıkla harcayınız. :)
Sayın hocam, 1-2 yıl öncesi cidden büyük fırsattı, ama şuan da orta ölçekli fırsat var. Millet zeynep hanımın bir sürü verisini takip ediyor, izliyor faydalanıyor ama onun 1-2 gün önce yazdığı yatırım şeklinden faydalanmıyor. Tamam diğerleri ön yargılı yada tutkulu, bu bayanın eski çalışmalarına baksalar olayı çözecekler. Cidden ky için güzel çalışma yapan insanlar var. Seri halde nasıl yatırım yapılır film gibi aylarca anlattı. Ama fiyata takılan sayısı malasef bir hayli fazla. Bist içinde 500 şirketi izlemek temettü esaslı yatırımın bir ürünü değil. Böyle bir zaman kimsede olmamalı. Asıl işini yapmalısın, oradan kazandığını koruyacak alanlar bulmalısın.
Piyasa bu yıl ki temettüler ile tekrar hisse almadı
Bunun sebebini sektörün yakın ve orta vade olumsuz öngörüsü ile yapmadıklarını sonradan anladık
2023 de ki temettü de aynı şekilde sektörün durumuna göre hisseye dönecek ya da dönmeyecek
Çelikte talep oluşacak şartlara bakmak gerekiyor
Talep yoksa hrc fiyatının ne olduğunun pek önemi yok
Mart ayında 1300 leri gördü ancak talep olmayınca aynen eski seviyelerine döndü
Piyasa sektörde ışık görmezse Ereğli temettüleri başka hisselere gider
Gördüğüm bunlar
Balkan ülkeleri dahil aldığı yarı mallara, yani işlenmiş mallara sertifika istiyor, orjinal fabrika sertifikası, mesela ereğli yada çolakoğlu gibi. Bu iyi bir gelişme. Kimse rus malı alamaz artık.
Haklı olabilirsiniz bir şey diyemem ama inanın piyasanın ne yaptığı beni ilgilendirmiyor ben parayı esas işimden profesyonel alanımdan kazanıyorum temettülerle de sürekli lot artırımı yaptım bu zamana dek. Bundan sonra da duruma göre yine lot artırmaya devam edebilirim ya da başka alanlara yatırım yaparım. Ama her koşulda hisse geri alımı filan istemem şirketten temettümü bana versin ki karar hakkı ben de olsun.
Bu arada güzel dilekler için herkese teşekkür ederim. Burada yazmayı seviyorum. Çünkü hep şunu dedim demeye de devam edeceğim. Trading para kazandırır ama insanı zengin etmez. Maddi manada zenginlik mal varlığının miktar anlamında artmasından geçer. Temettü verimi yüksek olması hisse sayısının kendi kendine artırmaya hizmet eder. Lotun artması mal varlığının miktarsal artması anlamına gelir.
Hergün piyasada oluşan fiyata bakıp enflasyon ezildik bizi mahvetti vs gibi yorumlara bakınca gerçekten üzülüyorum ve şaşırtıcı geliyor. Hatırlayın pandemide Tuprs 60 lara düştü Koç ailesi battık bittik diyerek kol mu kesti şirketi sattı mı? Bugün geldiği yer ortada. Borsa alım satım yeri gibi görülmemeli salt. Hırdavat dükkanı değil ki sürekli 3 e al 5 e sat para kazan. Yani yıllarca ben de bu cepheden baktım ve inanın 10 defa doğru işlem yapın 1 hata hepsini götürür. Şimdi geldiğim noktada şunu görüyorum fiyat hoplayıp ziplamaya devam edecek adeta bizleri tahrik ederek. Ama asıl olan şu. Ben kıpırdamadan kendimi disiplinimi bozmadan temettüye ulaştığımda payıma düşeni alacağım. Burada güvendiğim ana husus da şirketin ana sözleşmesi. Sakin olup az hata yapmak yeterli.
Zeynep Aktaş dün ne yazmış aşağıya yazayım. Bu bayan cınarın temettü hikayesi diye görsel destekli uzun bir akış paylaşmıştı.
"borsaya paranızı katlayacağınız bir mecra gözü ile bakmayın. Evinizi arabanızı satmayın. Küçük birikimlerinizi büyütebileceğiniz uzun bir yolculuk olarak görün. Yoksa küsersiniz. ""
Bu sözde kritik cümle küçük birikimdir. Zaten senin çok paran varsa spek olabilirsin. Şuan twiterde bunu organize ediyorlar, adamlar bazı ünlüleri bile alet etmiş, yardım falan ayağı ile. Fenişi kervanı avodu ceomu unutmuşlar.