*erdoğan: Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak
Printable View
*erdoğan: Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak
*erdoğan: Işsizlik oranını en kısa sürede tek haneli rakamlara, onu da mümkünse ortalara taşımamız gerekiyor
*fitch, "fransa'nın ab mali hedeflerini yakalama çabaları bütçe açığı azaltımına ve ekonomik reformlara odaklanmalı"
*fitch, "fransa, 2019'da da ciddi bütçe zorlukları ile ile karşı karşıya kalmaya devam edecek"
*fitch, "fransa'nın ab bütçe hedeflerini yakalaka stratejisi 2020'den itibaren borçlarda yavaş şekilde düşüş sağlamalı"
*ukrayna mb yetkilisi, "2018'de ımf'ten iki dilimde toplam 3,5 milyar dolar almayı bekliyoruz"
*avrupa merkez bankası faiz oranını değiştirmedi, %0,00 (beklenti %0,00)
*avrupa merkez bankası mevduat faiz oranını değiştirmedi, -%0,40 (beklenti -%0,40)
*avrupa merkez bankası refinansman operasyon faiz oranını değiştirmedi, %0,0
*avrupa merkez bankası mevduat faiz oranını değiştirmedi, -%0,4
*ecb, "yönetim konseyi gösterge faiz orarnının uzun bir süre cari seviyelerinde kalmaya devam etmesini bekliyor"
*ecb, "yönetim konseyi gösterge faiz oranının net varlık alımları dönemi hayli geride kalana kadar cari seviyelerde devam etmesini bekliyor"
*ecb, "atılacak bu adım hem likidite şartlarına hem de uygun para politikası duruşuna katkı yapacak"
*polonya'da ekim'de cari işlemler açığı 575 milyon euro (beklenti 165mln, önceki -100mln)
*polonya'da ekim'de dış ticaret fazlası 597 milyon euro (önceki -64mln)
*ecb, yunan bankaları için acil fonlama tavanı ela'yı 1,0 milyar euro düşürerek 24,8 milyar euroya indirdi
*hollanda başbakanı, "rusya'ya yönelik ab yaptırımlarının uzatılacağına inanıyorum"
*hollanda başbakanı, "brexit'in gelecek aşamasından ne istediğini ab'ye söylemesi gereken may"
*usda net ihracat satışları: Buğday 17-18 dönemi 588.800 ton, 18-19 dönemi 9.500 ton
*usda net ihracat satışları: Mısır 17-18 dönemi 866.900 ton
*usda net ihracat satışları: Soya 17-18 dönemi 1,45 milyon ton, 18-19 dönemi 113.200 ton
*usda net ihracat satışları: Soya küspesi 17-18 dönemi 455.400 ton
*usda net ihracat satışları: Soya yağı 17-18 dönemi 14.500 ton
*usda net ihracat satışları: Pirinç 17-18 dönemi 33.200 ton
*usda net ihracat satışları: Pamuk 17-18 dönemi 259.700 balya, 18-19 dönemi 36.000 balya
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 210 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 150 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 3,90037, en düşük 3,89720, en yüksek 3,90210
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 3,89718
*kanada'da ekim'de yeni konut fiyatları yıllık %3,5
*kanada'da ekim'de yeni konut fiyatları aylık %0,1
*abd'de haftalık işsizlik başvuruları -11 bin ile 225 bin (beklenti 235 bin)
*abd'de kasım'da ithal fiyatları %0,7 (beklenti %0,7)
*abd'de kasım'da perakende satışlar %0,8 (beklenti %0,3)
*abd'de kasım'da petrol dışı ithal fiyatları %0,1
*abd'de kasım'da otomobil hariç perakende satışlar %1,0
*abd'de işsizlik başvuru hakkını sürdürenler -27 bin ile 1886000
*abd'de 2 aralık'ta haftalık işsizlik başvuruları revize edilmedi, 236 bin
*abd'de kasım'da petrol ithal fiyatları %7,2
*abd'de ekim'de perakende satışlar %0,5 olarak revize edildi
*abd'de ekim'de otomobil hariç perakende satışlar %0,4 olarak revize edildi
*merkel, "brexit müzakerelerinin ikinci aşamasının başlaması için iyi bir şans var"
*yunanistan'da merkezi hükümet ocak-kasım döneminde 4,66 milyar euro faiz dışı bütçe fazlası verdi (hedef 3,0 milyar euro)
*ecb/draghi, "olumlu finansal şartlara hala ihtiyaç var"
*ecb/draghi, "ecb uzmanlarınnın yeni ekonomik tahminleri güçlü bir hızla büyümeye ve görünümde ciddi iyileşmeye işaret ediyor"
*ecb/draghi, "büyümü görünümündü ciddi iyileşme görüyoruz"
*ecb/draghi, "enflasyon hedefe yaklaşıyor"
*ecb/draghi, "çekirdek enflasyon henüz yukarı dönüş konusunda fazla ikna edici işaret göstermedi"
*ecb/draghi, "anket sonuçları güçlü, geniş tabanlı büyümeye işaret ediyor"
*ecb, 2017 büyüme tahminini %2,2'den %2,4'e yükseltti
*ecb, 2018 büyüme tahminini %1,8'den %2,3'e yükseltti
*ecb, 2019 büyüme tahminini %1,7'den %1,9'a yükseltti
*ecb, 2020 yılında %1,0 büyüme bekliyor
*ecb/draghi, "büyüme görünümü için riskler genel olarak dengeli"
*ecb/draghi, "büyümede pozitif sürprizler mümkün"
*ecb/draghi, "enflasyon, yeniden artışa geçmeden önce önümüzdeki aylarda yavaşlayacak"
*ecb, 2017 yılı enflasyon tahminini %1,5 olarak korudu
*ecb/draghi, "çekirdek enflasyon orta vadede kademeli şekilde yükselecek"
*ecb, 2018 yılı enflasyon tahminini %1,2'den %1,4'e yükseltti
*ecb, 2019 yılı enflasyon tahminini %1,5 olarak korurken, 2020 yılı %1,7 olarak belirledi
*ecb/draghi, "tüfe revizyonları yüksek petrol, gıda fiyatlarını yansıtıyor"
*ecb/draghi, "şirket tahvili alımı büyüklüğünü tartışmadık"
*ecb/draghi, "konsey toplantısındaki tartışmalar enflasyon hedefine yaklaşmaya güvenin arttığını yansıttı"
*ecb/draghi, "projeksiyonlarda revizyonlar doğru yönde gidiyor"
*ecb/draghi, "varlık alım programı ve enflasyon yönlendirmesi arasındaki bağlantıyı kesmeyi tartışmadık"
*ecb/draghi, "istihdam piyasası gelişmeleri zamanı geldiğinde ücretler üzerinde baskı yaratacak"
*ecb/draghi, "fed'in para politikasını sıkılaştırmasından negatif etki görmüyoruz"
*ecb/draghi, "enflasyon hedefine ulaşacağımıza 2 ay öncesine göre daha fazla güveniyoruz"
*ecb/draghi, "abd vergi reformunun avrupa'ya olası etkilerini tartışmadık"