süper olmuş
Printable View
bir detay daha vereyim: Önümüzdeki Kasım ayında ABD Başkanlık seçimleri var, eğer kriz olmazda Trump'ın kazanmasına hemen hemen kesin gözle bakılıyor, bu gerçeği bildiği için Trump ne yapar ne eder kriz ortamının ortaya çıkmasına müsaade etmez, zaten yakında FED için yeni bir Başkan atayacak Trump, FED'e yeni bir başkan atarken de aynen Sn RTE'nin Sn Uysal'ı TCMB'ye Başkan olarak atarken geçtiği yoldan geçecek, FED'in başında Trump'ın politikaları ile uyumlu bir Başkan olacak, bu durumda da kriz ortamının ortaya çıkması mümkün değildir çünkü piyasalar ne talep ederse FED o talebi karşılayacaktır yani bundan sonra piyasaların düdüğü ötecek, zaten bugüne kadar da 3 aşağı 5 yukarı böyle olmuştu, mesela en son geçen Eylül'de JPMorgan'ın başını çektiği ekip tarafından suni olarak ortaya çıkartılan ABD Repo krizi yüzünden FED piyasaya 500 milyar dolar nakit pompaladı ve bilançosu (karşılığı olmadan basılan dolarlar) 3.7 trilyon dolardan 4.2 trilyon dolara çıktı
TH'nın bakış açısının özeti:
a) mevcut küresel kriz artık miyadını doldurmuştur
b) yakın/orta vadede başka küresel kriz beklemeyin
c) tam tersine piyasalara "coşku" verilecek çünkü mevcut coruna krizi yüzünden yara alan dünya ekonomisini desteklemek için dünya merkez bankaları seve seve piyasaları fonlamaya devam etmek zorundalar ve bu da "likidite patlaması" demek oluyor
bence küresel kriz miadını henüz doldurmadı bir miktar daha geri çekilebilir.
bir üstte yazan üstad th süper ters indikatördür.
ne diyorsa mütemadiyen tersi olur.
erick arkadaşa %100 katılıyorum.
şikayet edip yazı sildirmenin sonu yok üstadım.
özeleştiri yap lütfen, 3 pounddan kağıt aldın, ve şu an o kağıt 1 poundun altında. üstelik servetinin yarısını yanlış zamanda girmişsin. kademeli alış nerede? yok! çıkışa geçti sandın ve amatörce yanıldın. saygı mı bekliyorsun, takdir mi?
vallahi aşk olsun sana
Arkadaşım eleştirebilirsin ama haksızlık edemezsin herkes yanılabilir bu normal Th yazdığında ihlas 50 kuruştan satıp çok ucuz diye 6.50 aldım oldum 6.00 yine aldım. 5.80 stop olacaktım Th çok mantıkı yazılar yazdı yine aldım. 5.00 gördü alamadım. 5.50 yine aldım derken elimde 5.80 maliyetli 50 bin lot oldu. Alırken Th bana zorla aldırmadı. Koranayı da Th çıkarmadı. Be senet 7.47 gördü satsaydım 83 bin kar vardı. Ama ihlasta 400 bin TL kaçtı. Halkbank’ta satmadım. Bunda Th mi suçlu hayır. Adam çok mantıklı yazıyor ama borsa da mantık yok. Mesala halkgyo bunun kuruluşu mu evet 93 kuruştan aldım 300 bin 96 verdim. Halk daha mantıklı geldi. Ne oldu 1.80 e çıktı. Ama halk hala çok ucuz veya ben öyle diye kendi mi avutuyorum başkanlara yok. Th yorumlasın artık yapacak bir şey yok. Not normalde banka senedi almam devlet hissesi dedik sağlam dedik eee düştüğümüz durum bu...
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Çok kısa bir sürede 25 bin üstü puan değişim oldu. Cuma açılış taban olmaması içten bile değildi. Vobda her iki yön sahiplerinden ciddi sıfırlayanları okuyoruz. Vobda zaten ana gündem her zaman siyaset. 325 üzerinden gram altın alanlar akşam kapanış sonrası 315 lirayı gördüler forex dışı işlem yapanlar sadece izledi, ons altın bir anda virüs öncesi değere giriledi, soru var yine soru şu; neler oluyor. Şuan endeks için nasıl bür gerekçe ile 130 bine gidecekler bilmiyorum. Bu Temmuz sonrasını bulur gibi. Pazartesi hareketler önemli muhtemelen perşembe günü öncesi değerleri o gün görmesi gerekir . Endeks için 111 bin üstü bir rakam.
Rusya: Türkiye ile Suriye'de gerilimi azaltma konusunda anlaşma sağlandı
11:32 29.02.2020(Güncellendi 11:52 29.02.2020) URL'yi kısaltın
12146
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşmeler sonucunda tarafların Suriye'de gerilimi azaltma konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.
Rus Dışişleri, dün Ankara'da Rus ve Türk heyetleri arasında yapılan görüşmeye ilişkin bir açıklama yayınladı.
Açıklamada, "İki taraf da teröristlerle savaşmaya devam ederken sahada tansiyonu düşürmeyi hedefledikleri konusunda mutabık kaldı" ifadeleri kullanıldı.
"4 Mayıs 2017 ve 17 Eylül 2018 tarihli mutabakatların tamamen uygulanmasının sağlanması yoluyla İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmaya yönelik somut adımlarla ilgili istişareler devam etti" diyen bakanlık ayrıca, her iki tarafın da BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplarla mücadeleye devam ederek sahadaki gerilimi azaltmaya, gerilimi azaltma bölgesi içi ve dışındaki sivilleri korumaya ve tüm ihtiyaç sahiplerine derhal yardım sunmaya bağlılıklarını teyit ettiklerinin altını çizdi.
rusya : TÜRKİYE ile anlaştık demiş, resmi bir beyanat olarak görünüyor. CB canlı yayında. Mülteciler serbest bırakıldı, bu konu üzerinden avrupayı sıkıştırıyor.
Sahsa fazla takilmayin.Benimde sinirlerimi cok germisti.Adamin (Erick) hissede pozisyon almasina neden olan ciddi gerekceleri varki, yuklu miktarda halkbank hissesi almis.Oyle degilmi ? lutfen soyleyin yanlismiyim?
fakat gel gorki aylarca soylemlerinde: hisse batik,banka batik,banka batak,total loose,surekli mahkeme sureciyle ilgili felaket senaryolari yazip durdu,hep en kotu ihtimalleri gundeme tasidi.Milleti korkuttu.Dikkatini cekmeye yonelik yazilarima ise negatif tepki verdi.Fakat hisseyi cazip kilan hicbir veriyi paylasmadi.
Belkide kendisi ters indikator cunku bu surecte hisse fena performans gostermedi.Bende o satip gidince pozisyonumu arttirdim.Kendiside bu durumu takip etsin bakalim,Kimmis ters gosterge.
Sizin bu suclamayi haketmediginizi ve hassasiyet gosterdiginiz anlasilmasina ragmen ayni soylemi tekrarlayip durmasi,bazilarina malzeme verip satasmalarina sebebiyet vermesi, ayrica dusundurucu.Belki iyi niyetli birisidir fakat yeteri kadar donanimli ve mantikli olmadigi,halden anlamadigi asikar.O ve onun gibi birkac kisi yuzunden bende forumdan uzaklasmistim yazmiyordum. O kisiler gittigine gore bundan sonra yazabilirim.
kremlim de teröristlerle savaşıyormuş. ne tesadüf bizde aynı nedenle oradayız. ama bizim terörist dediğimiz kremlinde oturuyor.
sınıra vinç gönderilmeli, tel örgüler üzerine köprü kurularak geçiş hızlanmalı, 18 bin geçiş yeterli değil, saatde 18 bin geçiş yapılmalı. suriye ve diğer göçmenler için aslında bu bir fırsat, iki gün sonra o kapılar kapanır.
Insanlar bu hissede paralarini, zamanlarini, emeklerini sifirladilar. Yuklu almis, yuksuz almis onemli degil.
TREND su anda yazdigini 2.5 sene once de yaziyordu. OZDEMIR sen simdi okuyorsun, ama Erick 2 sene once de okuyordu. Hissenin anasi agladi. TREND'in sucu degil tabi ki, ama realite degismiyor: Insanlarin cani yandi.
Ayrica mahkeme sureci ile yazdiklari da dogru. Uzadikca uzuyor iste.
Banka ile ilgili dedikleri de dogru. Batak, ABD ile kanli bicakli, hukumetin arplalik olarak kullandigi; ABD ile iliskiler duzelmeden, ekonomi duze cikmadan adam olmayacak bir banka. Hisseye gelenin bunlarin farkinda olmasi lazim. Tek pozitifi piyasanin realiteyi 1 sene onceden fiyatliyor olmasi. Bekleyen de onu bekliyor iste. Ama 500 yasina kadar da yasamiyoruz ki.
Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Paraymış malmış mülkmüş bu haberler arka arkaya gelmeye devam ettikçe insanın gözü artık hiçbir şeyi görmüyor.
Abd desteklerine pentagon karşı çıkıyor, bizim bu olaydan sonra s400 için bir söz söylememiz bekleniyor. Olay net, 33 şehit için bu açıklama gelmeli ama konuyu Hatay valisi üzerinden takip ediyoruz.
@OZDEMIR
Ozetle demek istedigim kendisi kesinlikle guzel, bilgili ve faydali bir ortagimizdir. Burda ulkenin en kotu zamanlarini bizimle beraber yasamistir. TREND de bilyor bunu, ama maalesef onun da cok ustune gidildigi icin yersiz tepki veriyor.
Sen de paylas fikirlerini, ogrenelim. Ama Erick'in TREND'e gostermesini istedigin hassasiyeti sen de ona karsi gosterirsen daha guzel olur.
Dunya borsalarindaki çöküşü fiyataldik biz.
Halkb özgü bir durum değildi.
Çok şirketin ikinci bilançosu geldi, bizim konsol ne zaman gelir , 5 Mart deniyordu ama.
Bu tipik bir iyi polis kötü polis durumu bence. Trump ne zaman bizle konuşsa mükemmelliz, ilişkilerimiz çok iyi, tr çok iyi bir müttefik, Tayyip E. Çok iyi bir lider, ticareti arttıracak, Obama turkiyeye yanlışlar yaptı ... Vs vs. Diyor yalnız somut hangi hamleyi yapmış Türkiye'ye. Gün bugündür patriot vermeleri lazım ki Türkiye Moskof ekseninden uzaklassin, şimdi de vermek istiyoruz ama Pentagon vermiyor. Ya geçsinler bunları ABD yi yöneten insanlar gerektiğinde mahkemeyi de etkiler, pentagonu da, CIA yi da, yeterki milli ve ekonomik çıkarları Türkiye ile örtüşsün. Her ABD yargısı, siyaseti bağımsızdır lafinda ağza kürekli vurasim geliyor. Sanki Ermeni soykirimi ve halkbank davası durup dururken gündemi getirildi. (!)
Bakin sayin 666; Hep kendiniz/zararda olanlar icin anlayis bekliyorsunuz.Yeni gelenlerde belki baska hisselerde zarar edip buraya geldiler.Benimde dikkatinizi cekmek istedigim ayrinti bu; hissede yeni pozisyon alanlara/alacaklara/uzun vadeli dusunenlere karsi anlayisli olunmasi gerektigidir.Hisse hakkindaki paylasimlar tum yonuyle olmali.Biz zarardayiz canimiz yandi.Baskalarinin etkilenip etkilenmedigi onemli degil.Insanlar bize anlayis gostersin mantigida bana biraz fazla gibi geliyor.Erick e ben fazlasiyla anlayis gosterdim Fakat izledim aylardir tavrinda, uslubunda,yaklasiminda en ufak bir degisiklik olmadi.Baskalari onun umurunda degil.Ona ne zaman yazilsa hep karsida siz beliriyorsunuz.Bence arada onunda eksik yonlerine vurgu yapsaniz daha katki saglayici olur.
Sayın 666 halkbank da yillarimi ve parami kaybetmiş biriyim. Belki hatirlarsiniz. Trend 11 lerden milyon lotlar aldığını beyan etmişti. Sonra o her geldiğinde hisse tekrar düştü. En son geldiğinde satıp çıktım da kurtuldum. Aylar sonra bi bakayım dedim durum yine aynı. Kaybolmuştu yine ortaya cıkmış. Ve pegasus aldığını iddia ediyor. Pegasusu takip edelim. 20 olunca trend 5 milyon lot daha adigini yazar. SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Implied Futures verilerine göre 2020 yılında FED'in 3 tane faiz indirimine gitme olasılığı %80. Bu olasılık Corona virüsü ortaya çıkmadan önce sadece %20 idi ama salgın nedeniyle %80'e çıkıverdi. İlk faiz indirimi çok yakında gelebilir.
Dün USDT10Y (10 yıl vadeli ABD gösterge tahvili) yıllık getirisi %1.15'e düşerek tarihi taban yaptı. Bunun anlamı, tahvil piyasasının "deflasyonist" bir senaryoya (sıfır veya eksi enflasyon eşliğinde azalan ekonomik büyümeler) oynadığıdır.
Bahar aylarında V tipi bir toparlanma gündemdedir zira sadece FED'den 2020 yılında artık 3 ayrı faiz indirimi bekliyor piyasalar (bu senaryoya %80 olasılık tanınıyor bunu da belirteyim), bu indirimler ile likidite enjeksiyonlarına Çin Japonya İngiltere ve Avrupa merkez bankalarını da dahil edersek V tipi toparlanma senaryosu pekala gerçekleşebilir
evet, forum ortamında 2 yıldır karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğumuz bir kardeşimiz kendisi ama beni doğrudan hem de defalarca HALKB'yi manipüle etmekle suçlayıp durması hiç de şık olmadı, şükürler olsun maddi gücüm yerindedir ve buradaki ortalamanın da çok üzerindedir ancak TH'nın HALKB tahtasını her 2 yönde de manipüle edecek maddi gücü olabilir mi yahu? Adam ciddi ciddi böyle böyle bir senaryoyu kendi kafasından kurgulamış ve buna harbiden de inanıyor. Allah akıl fikir versin demekten başka yapacak bir şeyimiz yok.
Yanlis anlasilma olmus belki. Erick'le alakali bir konu degil bu sadece.
Bak anlatayim sana.
Bu insanlarin emeginden bilgisinden gorusunden faydalandim, faydalaniyorum ben. Forum benim forumum degil, hissenetin forumu. Hepimiz kullaniyoruz, fakat son soz sahibi forumun sahipleri.
Ama bu insanlara yanlis yapildigini dusundugumde savunmak istememden daha dogal ne olabilir? TREND'i de savundum, Erick'i de, Bist100'u de MSB'yi de Doktor'u da Memish'i de, jager'i de, KIZILDAG'i da.. hisseye katkisi olan herkesi yani. Sen de katkida bulunmaya basla, seni de savunayim yanlis yapildiginda.
Simdi burda hadsizlik yaptigim sonucu cikarilmasin. Insanlara yapilan sahsi ve yipratici saldirilara karsi ciktim. Ama kimsenin baskasinin gorusune verdigi cevaba karsi cikmak benim haddime deigl.
Ikincisi de... insanlar bu tiplemelerle ugrasmak istemiyorlar.
Marka forumunda kadin "coin, banka, almanya'dan fon, vs" hikayelerini yazarken tam 1 sene ben kadinin dolandirici oldugunu, sirketin tek isinin kendisine sahte degerleme raporlari ile tahsisliden bedavaya gelen hisseleri insanlara basmak oldugunu yazdim. SPK degerlendirmeleri cikaran yeminli mali musavirin lisansini iptal etti sonra, kadinin tahsislisini de. Topikteki mesajlarin yarisi benimdi. Art niyetlinin biri geldi, bana "hisse pazarliyorsun" dedi bu topikte. Orda her gun beraber yazdigimiz 4 arkadas hic sesini cikarmadi. Biraz afalladim acikcasi nasil birsey soylemiyorlar diye. Sonra bana "E herkes oyle olmadigini biliyor" dediler. Tamam biliyorlar da, boyle bir ifhamda bulunana da birisinin cevap vermesi gerekiyor bir sekilde. Adam gitti geldi, gitti geldi pazarlamaci dedi, en sonunda cevap verildi.
Insanlar ugrasmak istemiyor dedigim gibi. Ama ugrasmayinca da bunlar faydalandigimiz yeri lagima ceviriyor.
Bak simdi Banu mesela. Kimseye saygisizlik yapabiliyor mu? Yapamiyor. Ama ben ugrasmadan once tam 7 kisiye saldirmisti. Asagidakilerin hepsi degisik kisilere yazildi, daha agir olup da silinenleri bir ton:
Alıntı:
Bogazinda dügümlenmesin dikkat et
Alıntı:
Anlatirken agzinin suyu da akti mi
Bu insanlar boyle. Faydalandigin yerin icine ederler. Yeyiciler cunku. Yeyicinin emege saygisi yoktur. Admin o andaki mesaja bakiyor. Ama biz oncesini de sonrasini da biliyoruz. Madem kimin cikardigina bakilmiyor, herkese ceza veriliyor, ben de okuzun ustune gidiyorum, hem ben hem o ceza alliyoruz. Ama topikten faydalanan insanlar faydalanmaya devam ediyor boyleleri olmadan.Alıntı:
Için için aferin sonra Bos siseleri de naparlar size
Umarim daha iyi anlatabildim.
Herkes istedigi gorusu belirtmekte serbest olmali. Batik diyene batik degilse datalarini koyarsin, diyemez artik. Ama 4 olmasini da, 0.4 olmasini da istemek, beklemek, vs onun da hakki. Sonucunda hepimiz de bir sekilde spekulasyon yapiyoruz burda kendi beklentilerimize gore.
Buyur, bu sayfanin tamaminda bunun nasil yapildigini okuyabilirsin:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...32#post4174632
Burda da:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...39#post4171139
Burda da:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...60#post4155060
Arkadasimiz da ayrica akli basinda biridir. "Olumsuzluk pompaliyoruz hep" dedigimizde o da kesmisti vaktinde. Yani ozelestiri yapabilen insanlariz cogumuz.
Kesinlikle boyle birsey yazmadi TREND. Hangi yazida bunu ima ettigini koyarsan goruruz. Benim tahminimce oteki taraftakiler acayip abartti bu olayi, art niyetli yaziyorlardi (saka icin yazan bir arkadasimiz haric) ve bu seni biraz yipratti gibi.
Neyse iyice adimiz avukata cikti. Ben kapattim konuyu. Kendisi ekleyecek birsey varsa ekler herhalde. Ben acikcasi onun cikmasina uzuldum gercekten.
Apocalypse mi geliyor ne artik.
Alıntı:
Originally Posted by galinseli;n3720951