Aynen her zaman bir tık yüksek verirdi;anlamadım niye böyle yaptı,mevduata ihtiyaçları yok anlaşılan bu durumda dolarizasyonun önüne geçemezler diye düşünüyorum..
Printable View
Hele stopaj oranida uzatilmazsa sen seyreyle dolari. Bana gore bankalar dolarin cikmasini istiyor. Bu topluca faiz dusurmeleri bunu gosteriyor. Reisin bunlari tokatlamasi lazim az kaldi. Mb faizi 25 e dayamis bunlar hala cep harcligi gibi faiz veriyor. Insanin al go..sok diyesi geliyor
Enflasyon yaza kadar inmeyeceğini acıkladı bugun merkez bankası..Rahat olun beyler..
Uzun gitmeyin..
sırf TV de eskide kredi reklamları verirlerdi son 1 aydır mevduat ve günlük mevduat faiz oranları reklami var kredi verelim reklamı yok..işte bu bakımdan nerde çokluk orda b...k çok sevdiğim halk deyimi yine sahnede ....topla TL yi topla TL yi düşer tabi oranlar ...doların dusmesi de etken tabi...halk ve şirketler isterse 10 milyar dolar alsun İngilizler ne derse o olur dolar fiyatında.....şimdi o değilde dolar borçlu şirketler dolar yine 7-8 lere çıkarsa aglayacaklarmi? Burdan almadık diye...ondan sonra yok efendim kur zararı yazdım di zarar ettim di bı konkardat yapayım ...bu ülkede patronlara birşey olmaz olan hep halka olur işsiz kalana olur .
Bankalar kredi musluklarını kıstı, vatandaş da firmalar da kredi kullanmaktan kaçıyor önlerini göremedikleri için, yani hem bankalar seçici olarak kredi veriyor hem de kredi talebi yok. O yüzden de mevduat ihtiyaçları artmıyor, öyle olunca da yeni mevduat kazanmak yerine eldekini koruma ve hatta kredi bakiyeleri eridiği için mevduatta küçülmeye gidiyorlar. Bankaların kredi kartları da zarar ediyor diğer taraftan, o yüzden TV'de ne kredi ne de kredi kartı reklamı görmüyoruz.
De ama işte burada çelişki var mevduat reklamı veriyorlar ...kredi talebi yok peki bu topladıkları paraları napacaklar ? Kredi talebi tamamen durmaz verilere göre dağıtılan kredi hala eldeki mevduattan 345 milyar TL fazla...bu durumda bana göre 3 yol var ....ya bu farkı kapatmaya çalışıyorlar ya ilerde kredilerde artış olacağını bekliyorlar ya daha düşükler den dolar toplayacaklar...eskiden tl yi faiz artışı öncesi toplarlardi veya bilanço oncesi ama şu an öyle bir ortamda olmadığına göre ...kredi talebi azken TL toplamalarinin bir amacı vardır elbet..
Vakıfbank 32 gün 25.50
Vakıf arı günlük 24
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teb 22
akbank 23
odea 24
Burgan 24,5 - (online olan daha yüksekmiş)
+250,000
stopaj indirimi devam etmeyebilir dedi mtsi.
Düşüş Hızlandı
:rtfm:
https://img.donanimhaber.com/upfiles...7d1550a5d7.PNG
Dolar düşmeye d3vam ettikçe faiz yükselmez. Geçen haftalarda 29-30 lardan faize koyanlar şanslılar
Zaman eski zaman değil al sat çok zor iştir en zoruda hisse senedindedir ...hele ki benim gibi tahta ve seans salonu kültüründen gelen insanlar bile zorlanirken al sati yeni öğrenmeye çalışanlar için imkansızdır kazanmak...algoritmalar robotlar ....siz aldıkça karşıninizda speklerle mücadele ediyorum sanarsiniz ama mücadele ettginiz algoritma ve robotlardir ....siz aldıkça robot fiyatı dusurur siz satınca cikartir ...son zamanlarda hissedeki bu olay büyükler tarafından dolarda da kullanılıyor ...o bakımdan kaybede kaybede öğrenilir bu iş ....yoksa uzun vade alıp tutacaksın kazanmak için.
borsa-dolar için 4 kasım kilit gun ,herhangi bir haber varmı ?
Kasım sonu doğrudur. Önümüzdeki hafta Aralık sonuna kadar 50 gün civarı bağlayıp daha yüksek oran isteyeceğim. Kavga dövüş biraz daha yüksek alırım :-)
Ben parçalı vadede yatırıyorum parayı. Yani, Kasım ortasında dolan bir miktar daha var. Kasım sonuna gelen başka bir para daha var... Bunlar için başka strateji yapabilirim.
Halkın olayı malum eczaciya arsa satış haberi ile yüksekten girdin sanırım şeker satılırsa güzel ama yıllardır sömüren bir hisse geçmişte kazaklara satış hikayesi ile 4 TL ye çıkmıştı ..karli bir banka olmadigi icin hisseye yabanci talebi yok ..global patronu çok mal topluyor kendi uzun vade hedefleri olabilir .bende zararli hisseler var ama al sat yaparak maliyetleri indirmeye calsiyorum şirketler tahtadan silinmedigi sürece illaki maliyetlere gelir birgun.iyi kazançlar
Yok yahu ben bile kendimi yeni hissediyorum robotlu borsa düzeninde ..forumda 2 eski borsacı var zaten hem borsacı hem mevdiatci biri sayın dudu biri ben ..yontenlerimiz farklı o garanti getirsin hemde fiyatı az da olsa artsin istiyor o bakımdan temettucu ben karımı aldinmi o karı başka enstrümanlara aktarırım..dudu TL bir ilizyondur der bende borsa bir ilizyondur diyorum :) şunu almışsın bunu almışsın bir önemi yok aslında dediğim gibi tahtadan silinmedigi sürece...misal adese ne beklentisi vardida 40 günde 2 liradan 9.50 oldu üstelik herhafta şubeler kapatırken...patron manipilator spekülatör etken ....gittinmi gidiyor işte...böyle hisseler yakalarsan kralsin....yıl 2000 sanıyorum parkme o zamanlar park elektrik ti 2 ayda 0.60 dan 27 TL ye gitmişti ..1.2 den alıp 14 ten satmistim 27 olmuştu ..bu iş böyle hisse işi hiçbir yatırım aracına benzemez..bir haber gelir kaybettiğini 3 günde fazlasını aldırır .
http://m.patronlardunyasi.com/haber/...-haber-/212262
El frenini çekip gevşeyelim :) bu haberlerde çıkmaya başladığına göre ???
gunluklere bi bakak dedik netten burganda gunluk hesabı 25 e dusurmus enflasyonu eksi bekliyor haralde butun bankalar ...sıraya girmis gibi pat pat dusuruyorlar .
gunluklerde net oran olarak en yuksek 25.25 le vov hesap kalmıs .digerleri 22 ile 24.50 arasındalar netleri ...stopaj avantajı devam etmesi gerekli oldu artık yoksa 1 ay sonra direkman 100 k da 214 tl getiri azalacak 30 gun icin ..
Aman Uyandırmayın Oradayım 1 aydır :oleyo:
Düşüş Kervanına Şekerbank,Anadolubank Renkli'de Katıldı :thumbdown:
https://img.donanimhaber.com/upfiles...97d2bdd3dc.PNG
Daha düne kadar 26 oranını az buluyorduk. Şimdi o oranı da bulamayacağız
Arkadaslar ing kullanan yokmu mt yi ararmisiniz. Dunyadan haberleri yok
Ogleden once aradim 20+2 gorunuyor dedim. Sistemsel sikinti duzelecek dediler. Simdi ariyorum haberleri bile yok. Bunlar iyice cingene isine cevirdiler. Ing kullanan birileri daha arayabilir mi?