Yazsın bi tahta zevkine bi dene ceton atıcam
aşağı yada yukarı farketmez yeterki teknik şu tahtada al dedi yada teknik şu tahtada sat dedi desin yeterli. Sonucu hep beraber izleriz ilerleyen günlerde
Printable View
Abi TV ye çıkıp beni konustursunlar. VOB teminatları artırılmalı vatandaş uyarilmali. VOB YAPMAYİN. Bireysele yasak gelmeli
Bozkurt,
sen yoncaya çağrı haberini bilmezken bu badem spor pozisyon alıyordu ,
bak bakalım şirketlerin yönetimlerinde kimler var ,
nebati bey ne diyor borsamız uçuyor :)
kim uçuruyor yerli milli oyuncular ve makinalar.
bunu eskiden yabancı ve aracı kurumlar yapıyordu sadece isimler değişti ve makinalar eklendi.
Sindoma abi konumuzun dışına çıkıyorsun, teknik diye bişii var mı yok mu onu test edecez bir trader olarak
Enflasyonda Mayıs'da kaybedildi. Enflasyonun en tepesinde enflasyona endeksli tahvil vs çıkacakmış ama tutmaz deniyor. Sebze meyve ile enflasyon düşmez bence.
Bankalar daha yakın takip ediyor ekonomiyi, onlar ellerindeki enflasyona endeksli tahvilleri emekli fonlarına satmaya başlayınca tepe noktasına geldiğimizi anlarız.
Bence bu KKM de cortladı, eldeki dolar ne getiriyor ise o da aynısını getirir artık, orada tepe noktaya gelinince belki enflasyona dayalı ürünler çıkarılacak.
manif arkadaşımız açmış...oraya doluşun...
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=53371
ISCTR nin KAP bildiriminde ödenmiş sermaye 10 milyar gözüküyor. Bölünme olmadı. Bir gariplik var.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1027984
https://i.hizliresim.com/qs2s9vm.jpg
https://i.hizliresim.com/eri4uzq.png
bu kanalı takip et 2490 altı kaldığı sürece satta , kanalın içine girerse formasyon devam eder.
yüksek frekanslı makinalar daha fazla bu ara tup un son 2 günlük hareketlerine bakarsan anlarsın.
işte bu şablona göre tahtalar seçilip treda ediliyor bozkurt onlarda öyle yapıyor.
Demişin ya konunun dışına çıkma ders 1 yonca son 6 ayın bankalar üzerindeki hikayesi endekse çıpa oldu.
hikaye +teknik = fiyatlama .
hikayeyi kim biliyordu badem spor resmi kurumlar ellerinde ,
ben nereden yakalayabilirdim yoncayı teknikten bu yüzden 6.70 tahtayı treda ederek 14.80 den çıktım.
sende burada yazıyordun ya yonca senden sorulur diye bizimki sadece teknik okuma idi.
hepsini bir bütün olarak kullanıyoruz , çizgi olarak bakma.
Abi senin tekniğine bişii demiyorum, az önce yazdın 2490 altı satta diye, akşama para sayma makinası lazım olabilür.
Marketin potansiyel yükseliş ve dususlerrde 100.000 puan hareket edebilecek durumda olduğu anlatılmalı ve yanlış tuşun hayatını mahveden hale gelip borçlu kalınabilir şekilde olduğu belirtilmeli
millet bırakamıyor bu topiği... :)
18 mayıs yonca nın hikayesi bitiyor bankalara yine o yön verecek bakalım ne yol izleyecek piyasa.
https://i.hizliresim.com/1ys3g6s.png
bak bozkurt buda 2. dersimiz ,
tup grafta OBO mevcut şortçu toplama hareketi :)
ne yapıyor istediği yemlemeden sonra yukarı sürüp yeni formasyon oluşturuyor sonra yeni değerler çıkıyor yukarda 256 aşağıda 234 formasyon hedefleri çıkıyor ve badem spor bu alanı kullanıyor .bunu 2-3 gündür çeliklerde yaptılar dün bugun tup ve petkm de dönüyor para ile değil makina hareketleri , giren para kısa al ver
geçelim yeni topiğe kolay gelsin.
Dayı bırak dakikalık hareketlerini..
VOB 100.000 puan artar mı düşer mi onu söyle.. analiz diye birşey var diyenler hodri meydan...
Bırak 100bini
Akşam pazarı ucuzluğu olcak mı, akşama paraları sayıcaz mı onu söyle :)
Biliyon makinalar akşam 18 de kapanıyo
Hergün yeni gün yeni sans
Sindoma abi senden bi sıfır önde memedabi 2490 altı
Neymiş çizgi altında satmış
Dayı bu laflar işlem yapmayan ahaliyi bataklık içine çeken laflar
O işler öyle olmuyor...
Neyse adios
Bu topic yaklaşık 2 ay dayandı.
Eski topicler 1 ayda mefta oluyordu.
Bademcukler malı verecek adam bulamıyor memed getir malı alacak yabancı arkadaşlarından alsınlar bakalım malı kucağına görürsün ne olacağını.Ulen aracı kurumlar görmüyormu buradaki tezgahı , tezgahlar açık kalsın diye herkes kulağının üzerine yatmış gelmişin bize hikaye anlatıyorsun .100.000 yukarı rakamını neyle buldun gel onu anlat , ben yine çizgilerimde neyin ne olacağını simülasyonumda teknikle birleştirerek yazıyorum.Neymiş TV ye çıkacakmış gözünün ışığı sönmüş adamı Tv ye çıkarırlar mı:kahkah::hn::hn: Tv si ile idare et , kovuyorlar bir yerden gelip bağlanıyorsun daha ne istiyorsun:wave:
Emtialarda tepki sonrası kapitülasyon oluşursa bu borsayı alan güç mali karşılar ise yukardan 100.000 gidebilir.
Oluşacak hareket farklı bir felakete dönüşürse 100.000 düşebilir ..
%30-40 ..marj
Burada teknik analiz diye birşey yok...
Işığı gören halka irza geliyor,yersen,alayı yesilci a....
Dolarda kendi havasında,yandaslarda dairede bol sanirim ,oh ... suyundan da koy,......hem para hem musteri hem destek
Ne güzel dunya .......
Altta utule itule 3 5 kişi kalmışız,vay ki ne vay halimize
Bu sığınmacı meselesinde herkesin atladığı bir mesele var. Batının yaşlanan nüfusu, ve insanların refaha ulaşmasından kaynaklı nitelikli işgücü bulamıyor. 1960'lardan itibaren aldığı Türkler entegre oldu, bir çoğu refaha ulaştı. Hizmet sektörlerinde, ağır işlerde Almanların işini gören Türkler bugün şirket sahipleri oldu. Haliyle büyüyen avrupa şirketleri sürdürebilirlik için mühendis,doktor,yazılımcı vb gruplarda nitelikli insan bulamıyor. çünkü nüfus müsait değil.
Biontech şirketi bunun örneği.
Şimdi esas mesele burada başlıyor.
2015-16 yıllarına kadar ülkede bu bahsettiğim meslek gruplarındaki kişiler 4-5bin euro civarlarında gelirleri vardı. Yani Avrupaya gitse o maaşları alacak, bu yüzden ülkesinde kalıyor, rahat yaşıyor, yurtdışınada tatile gidiyordu. Bu avrupaya göçü engelliyor.
Burada hepiniz borsa işinden anlıyorsunuz, Erdoğan'ın kasıtlı olarak enflasyon çıkarttığını, kasıtlı doları çıkarttığını, kasıtlı olarak merkez bankasına saldırdığını, ekonomi bakanlıklarını özellikle niteliksiz seçtiğini bilmeyen olmadığını düşünüyorum.
Hedef Türkiye'de bulunan, yetişen nitelikli kişileri avrupaya çekmek. Bunu Almanya sağlıyor tabii ki.
Yani hedef mülteciler arasında nitelikli olanları ülkeye almak değil. Türk vatandaşlarını ülkelerine çekmek.
Gelinen nokta bu.
Türkiye'den göç eden vatandaş sayısı son 3 yılda muazzam rakamlarda. Bundaki en büyük etken, Türkiye deki gelişmeler ve alım gücü.
bir tek cevaplanmayan soru var. bu işte RTE'nin çıkarı ne? Bana bunu açıklayabilecek varsa 40 yıl kölesi olurum.
Ve son olarak Almanya ile yaptığımız göç antlaşması ivedilikle fes edilmeli. Bunun Türkiye'den hiç bir kârı yok, zararı var.
Evet bu yazıyı bugün niye mi yazdım?
Biotek alanında muazzam işler yapan bir arkadaşım Almanya vizesi onaylandı. Çalışma izni ve oturum izni aldı.
Hemde almanca öğrenmeden, ingilizce bilmesi yeterliymiş. öyle hızlı oldu ki, şaşırır kalırsınız.
Gitme sebebi de ekonomik şartlar ve Türkiye 'deki sığınmacı krizi.
İşin kolayı var, gırnızıda lönklüyüp fışkırtınca vericen
Bence TL'yi dolar, euro veya altına endeksleyeceklerdi, Ukrayna işi ile durum hepden bozuldu.
Yeni kripto para testleri başladı dendi. 1 kripto para 1 dolar denir ise çok para çekebilirler.
Bugün bir tane stable coin göçmüş, hesap sorabileceğin bir muhatap yok, burada bir boşluk var bence.
bu coinciler dalga geçerdi borsacılarla...
%3-5 ne ya ben onu bir saatte alıyorum diye...
sizin kazancınızı biz kulağımıza damlatıyoruz diye...
şimdi bir kaçını aradım teli açmıyor...
Uzun vade yüksek faiz olur ise para birimini değiştirmek zor olur, adam %25 faiz ile 10 yıllık tahvil almış ise yine %25 faiz ister.
Düşen para stable coin. Diğer kriptolar düşüyor diye BTC short, Terra long yapan olduysa sıfırlanmış olması gerekir.
Herifler görmüştür böyle bir yığılmayı, olmayacak şey olmuştur. 1 dolar 1 Terra ediyormuş normalde. Kime şikayet edeceksin belli değil.
Operasyon yapan belki Terra short USDT long yaptı, göçertene kadar Terrada short açtı.
Aşağıdaki bilgiler doğru ise BianceUSD ile operasyon yapılmış gibi. Stable coinlerden o yeşil gözüküyor.
https://i.hizliresim.com/j40ynpo.jpg