Dostum bu kadar beklemişiz , az daha sabır .... heleki bu ********in kazanmasına galip gelmesine izin vermemelisin. bu sene 1.25 tl temettü dağıtan bu senet , seneye 1.50 tl seviyelerine çıkabilir.... şu an temettü den sonra 15 mayıstan sonra 10.23 tl fiyatta olacak senet , seneye 1.5 tl temettü açıklayabileceğini düşündüğümde bugünkü fiyatıyla %14.66 getirisi olan başka bir örnek neredeyse yok borsamızda.... Yani yeniden vurguluyorum , daha önce yaptığım hataları yapmayacağım. Er yada geç , bu senet layık olduğu seviyeye gelecek.... Şöyle ki geçtiğimiz 2 yıl boyunca F/K oranı iskontolu olarak 8.70-5.70 lerde dolaşmış, bir tek temmuz 2017 de 9.40 seviyesine çıkarmışlar, onuda sözde kar düştü bahanesiyle aşağı çaktılar...
1.26 tl lik temettüyü cepte olarak hesaplıyorum ; 15 mayıs itibariyle 10.03 gibi komik bir fiyatta olacağız... şu an MAYIS ta faaliyete geçen 65000 m2 lik çamaşır ve kurutma makinasi yatırımı , yıllık 300 bin adet artan bulaşık makinası kapasitesiyle , seneye karımız hisse başı en kötü 1.80 tl seviyesinde olacaktır.... En kötüden giderek hesaplayalım 10.03/1.80 = 5.57 F/K oranıyla zaten son 2 yılda gördüğü en düşük F/K seviyesindeyiz..... Yani zaten diplerdeyiz..... bunun altları kelepir.... son 2 yılda gördüğü 8 yada 9 F/k oranlarını elbet görecektir ..... F/K 7 oranda 12.60 tl , F/K 8 de 14.40 tl de bir fiyat oluşumu en kötü olması gereken değerlerken , ********ler kelepirde tutuyorlar. Tutsun bakalım nereye kadar..... Belirttiğim gibi borsa çakılsa bile , rahat uyuyabileceğim bir senetteyim..... Zaten burdan çıkıp alabileceğimiz nadir senetler var , onlarda zaten portföyümde mevcutlar :)
---------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir......