ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
1d
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde AK Parti’nin desteklediği adaylar kaybetti.
Printable View
ANKARA KUŞU
@ankara_kusu
·
1d
Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki Ziraat Mühendisleri Odası seçimlerinde AK Parti’nin desteklediği adaylar kaybetti.
İyi ki Öğrendim
@iyikiogrendim
· 7s
Evren’de bugüne kadar keşfedilen en yaşanabilir gezegen Dünya değildir. 2015 yılında Dünya'dan 1.206 ışıkyılı uzaklıkta keşfedilen Kepler-442b ötegezegeninin (solda) yaşanabilirlik endeksine göre Dünya’dan daha yaşanabilir olduğu hesaplanmıştır.
Abdullah Çiftçi
@abdullahciftcib
·
4d
El Salvador'da Bitcoin isyanı
Dünyada ilk kez Bitcoin'i yasal hale getirip ulusal para birimi olarak kabul eden El Salvadar'da Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye karşı gösteriler başladı.
Sosyal medyada takip ettiğim bazı hesaplar, Afganistan'dan bir büyük göç dalgasının daha başladığını yazıyorlar. Otobüslerle İran'a geliyorlar ve bugün, yarın Van sınırından Türkiye'ye geçiş yapacaklar.
Asgari ücret 4090...
Av. Kasım KARADAŞ
@kasimkaradas
·
41d
Şu an HaberTürk Tv'de Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan aynen şu ifadeyi kullandı.
"İbni Sina hastanesinde Deniz Baykal'a tıbbi olarak kasıtlı müdahale ettiler, sağlık operasyonları yaptılar, beynine pıhtı attı"
Ne demek bu? Sağlık kurumlarında menfi/yanlış müdahaleler mümkün.
Çarşamba günü grev yapıyorlar. Eczanelerde bazı ilaçlar kayboldu.Alıntı:
BirGün Gazetesi
@BirGun_Gazetesi
·
24d
Türk Tabipleri Birliği greve gidiyor: Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacak.
https://i.hizliresim.com/1ob4cmq.jpegAlıntı:
Bilgiye Dair Her Şey
@bilgihaneniz
·
2s
DÜNYANIN EN ÇİRKİN KADINI YARIŞMASI'NDA BİR ANNE, MARY
ANN WEBSTER
Yirminci yüzyılın başlangıç yılları.Dört çocuk
annesi Mary sahnede, diğer yarışmacıların
arasındaydı. Kimi şişman, kimi bıyıklı, kimi de kısa boylu birçok kadın, büyük ödül olan parayı alabilmek için +++
Alıntı:
Dünyanın en çirkin kadını
yarışmasına katılmıştı.Mary tedirginlikle etrafına bakyordu.Salonu tika basa dolduran seyirciler kahkahalarla
sahnedeki kadınlara gülüyorlardı.
Mary utandı.Mary başını öne eğdi.
Tam kulise doğru bir adım atmıştı ki,evdeki aç çocukları gözünün önüne geldi
Alıntı:
Bu yarışmadan alacağı para çok önemliydi.
Kocası öldükten sonra bozulan düzenini
başka türlü yoluna koyamazdı. Bağırtılara ve kahkahalara rağmen sahnede beklemeye devam etti."Her şey çocuklarım için."dedi kendi kendine.Yanındaki bıyıklı kadın "Anlamadım, bir şey mi dedin?"
Alıntı:
Mary "Hiç" dedi "Hiçbir şey demedim."
Mary gözlerini kapattı ve eski halini düşündü. Hastalanmadan önce ne de güzel bir kadındı. Bakan, bir daha dönüp bakardı. Ta ki yirmi dokuz yaşında Thomas Bevan'la evlendikten ve 4 çocuğu olduktan sonra başlayan
Alıntı:
migren,kas ve eklem ağrılarına kadar. Doktorlar önce neler olduğunu anlayamamamıştı. Sonra hastalığın "Akromegali" olduğu anlaşıldı. Bu hastalık Mary'in yüz şeklini de değiştirmiş,
kadın tanınmayacak hale gelmişti. Ne yazık ki,Mary hastalığıyla boğuşurken,
Alıntı:
bir gün kocası da ansızın ölüvermiş ve Mary çocukları yalnız kalmıştı. Mary bunları düşünürken,birden alkışları duyup gözlerini açtı.Evet, Mary "Dünyanın en çirkin kadını"
yarışmasının birincisi olmuştu.Mary ödülü aldığında gözlerinden bir çift
yaş kalbine damladı.
Alıntı:
O artık çocukları için "Dünyanın en çirkin
kadını"ydı. Görünüşünden dolayı hiçbir işe
alınmayan Mary, o günden sonra sirklerde
çalışmaya başladı.İnsanların dalga geçtiği, gülüp eğlendiği Mary bir anneydi.Kimse onun bu anne yanını görmedi.
Alıntı:
Çünkü insanların eğlenmeye, birilerini
küçümseyerek,hor görerek kendilerini
yüceltmeye ihtiyaçları vardı.Fedakâr anne Mary 59 yaşında öldü ve son nefesini verene kadar, sirklerde "dünyanın en çirkin kadını" ünvanıyla çalıştı çabaladı.
Alıntı:
Tek derdi çocuklarının kimseye muhtaç
kalmamasıydı. Botokslu, makyajlı, takma
kirpikli, çıtçıtlı saçlı ve silikon memeli
kadınların "Güzel" kabul edildiği bir dünyada
elbette Mary ve mary gibi kadınlar her
zaman düzenin "çirkinleri" ilan edilecek.
Alıntı:
Bir ara TV'de bir mankenle konuşuyorlardı. Bir ara mankene dünyaca önemli bir ismi sordular ama manken bu ismi tanımadı. Ardından da gülerek "Biliyorum boşum ama hoşum." dedi.
Alıntı:
İşte dünya tam da o noktada.
Bütün gözler boş ama "hoş" kadınların
üstünde."Her şey çocuklarım için." dedi kendi kendine. Yanındaki biyıklı kadın "Anlamadım, bir şey mi dedin?" diye sordu. Mary "Hiç" dedi "Hiçbir şey demedim."Mary hiçbir şey demeden gitti.