Benim kiralık kasam işbankasından fiziki altın var 3 ayda bir bakıyorum iki yıldır hiçbir sıkıntı olmadı.
Printable View
Kesinlikle doğru. Nasıl ki evinizdeki çelik kasa içindekileri bir tek siz biliyorsunuz, kiralık kasa da aynı.
Evdeki çelik kasanın anahtarını kaybettiniz veya eşiniz oğlunuz anahtarı sakladığınız yerden buldu. Anahtar ile kasayı açıp boşaltabilir.
Kiralık kasada ise, banka yetkilileri kimlik kontrolü yaptıktan sonra kasaya girebiliyorsunuz.
Eşiniz, çocuğunuz veya üçüncü bir şahıs, kiralık kasa anahtarını ele geçirse bile bankadaki kasanıza giremez.
Ne alakası var niye açılamasın ? {{Aşağıdaki senaryoyu inceleyiniz* }}; ( *bknz*** aşağıdaki yazı ) [ *** bakınız ]
Mesela kargocu falan her ne kadar paketin üstü belli olmayacak şekilde kapalı gelse de , gönderen şirketin bilgisinden falan içinde ne olduğunu anlar , sırıta sırıta elde koliyle zili çalar diye ,,, ( üç virgül ) gittin erotik dükkandan cinsel fantazi ürünü aldın diyelim , arabanın bagajına koydun gidiyorsun. Bu senin özel hayatın di mi kimseyi de alakadar etmez di mi ?... heee yolda giderken artık bulunduğun bölgeye göre cendarma veya polizei arabanı çevirdi. Araçta arama yapıyor. Bagajı açma o benim özel hayatım mı diyecen ?
Bu DEM ( DÇM ) işini icad edenlerin asıl niyeti dövizi bastırmak falan değil gibi. Öyle olsaydı dolar 9 lirayı geçer geçmez tedbir alırlardı. Bilerek, isteyerek hatta bazen düşmeye başladığında sert söylemlerle yukarı devamı sağlandı. Kafalarındaki rakama gelinceye kadar halkın feveryanına bile kulaklarını tıkadılar. Tam kıvamına gelince hiç beklenmedik anda tavşan çıkarıldı.
Fakat niyetçilerin tavşanı gibi bu tavşan sadece dikkat çekmek için kullanılan bir görseldir. Arkada yine bizlerin bilemeyeceği bir niyet vardır. Bu kez de kafalarındaki dip noktalardan 1- 2 ay içinde milyar dolarları toplayarak ilk mevduatların vade bitiminden önce en az 12 liralara düşürerek yeni bir vurgun yapılabilir. Her yapılan operasyonda ! birileri süper servet yaparken vatandaş eridikçe eriyor. Bir de üstüne hain damgası yiyerek aşağılanıyor.
Bize müstahaktır. Şahsen ben bile suçluyum. Çünkü ; çoğu zaman - bana ne , alemin delisi benmiyim - demişimdir. Sustum ve sustukça kaybettim.
Adil kur nedir, nereden baktığınıza, neyi esas aldığınıza göre değişir, lakin galiba şunu keşfettik.
Cari açığı kapatan kur 14 üzeri, cari açık vermeyen kur aralığı 12.5-14 arası, tabi şu dönem için.
Tersten okursak, 12.5 un altı, cari açık demek.
Dolayısıyla tekraren;
-Hem parasal genişlemeye gideyim, hem enflasyona yansımasın, o da kura yansımasın olmaz.
-Kuru baskılayayım, düşüreyim, hem de cari açık olmasın, olmaz.
-CDS artarsa artsın, ben hala düşük faizle borçlanmaya devam edeyim, olmaz.
-Varsın uzun vadeli faizler düşmesin, ben aradaki farkı fonlayıp piyasaya sınırsız kredi basmaya ilelebet devam edebilirim, olmaz.
Her şey eninde sonunda, aslına rücu eder.
Şak, bi 33 milyar dolar daha, çil yavrusu gibi dağılır herkes :p
Yeni Über Ekonomi Modeli-Marmara Ekolünden
Kuyumcu arkadaş var,geçen yıl turizm işi patlayınca tüm mücevherat elinde kaldı satamadı.Garanti bankası kasasına 5 milyonluk mücevheratı altını falan koydu.Adam sıfır stres hiç de meraklanmıyor bir şey olur mu diye kontrol bile etmiyor :)))))))))Turizm işi patladı derken bu arkadaş rusa falan mal satmıyor,buna zengin alman iskandinav turist lazım,yoksa elbet gelen rus turist çoktu.
Bankaya TL. yi %17 ile yatıracağım, en az paraya ben hükmedemeyeceğim. Benim paraya %17 vermek için en az kendisi ne kazanmalı ? Tek merkezden emirle makasları bile 10- 20 lira yapan sistemde sıradan insanlar al- sat yapamaz hale gelmişken bankalar sanayici, ihracatçı vb. yerlere benim parayı istediği kurdan verecek. 3 ay içinde 3 kez doldur boşalt yapacak ve bana 3 ün birini bile vermeyecek.
İnadına ben de haram olan faize para koymayacağım :kahkah: İngiliz parasını cebimde gezdiririm ve mandacı olurum !! Ülkede her ihale , hatta bütçe bile dolarla yapılırken varsın ben mandacı olayım. yatırım tavsiyesi değildir.
Şu anki hukuki sistemi söyledim ben,şu anda kimse kiralık kasanda ne var soramaz.Ama zamanında amerikada kanun çıkarıldı evde altın bulundurmak yasaklandı,evdeki altınları devlete teslim etmezsen canına okurum falan dendi.İlerde mevzuatı değiştirebilirler elbet.