Baskı kurmak için neler neler yapıyor spek efendi..[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Baskı kurmak için neler neler yapıyor spek efendi..[emoji2]
Çok belli bir şekil her yükselişte mal basildi...kimseyi istemiyorlar....Algıya oynamak böyle bir şey..Bu kağıtta kısa alsat yapılmaz...Yatacaksin üzerine..el mahkum.
Arkadaşlar baskıya zorlama senaryolar yazmanız tuhaf oluyor
Sektörün durumu ortada
Talep zayıf mal fiyatlamaları zayıf gelecekte talebe dair beklentiler zayıf vs
Hak böyle iken baskı olması kadar doğal bir şey olamaz
Yok spek vs şöyle böyle
Ereğlide spek olabileceğini düşünmek ayrı bir sorun bence
Ky parası küçük olan değil ufku küçük olandır demişler
Çok doğru söylemişler
Borsa çok zor bir yer değil
Burada her dönem farklı sektörler öne çıkıyor
Öne çıkan sektörler fiyatlamalarını yapıyor sonra konjonktür ne diyorsa ona uygun fiyatlamalar sektörler değişiyor
Aslında bu kadar basit ve yalın
Burayı zorlaştıran yatırımcıların kendileri
Saygılar
Mr Steel, kaç lottan sonra büyüme daha etkili oldu diye sormak istiyorum? yada sizin süreç nasıl ilerledi?
Allah yürü ya kulum diyecek ya. Baskılasın bizimkiler yatanı sevmez. Diğerlerinden Kar ettikçe ekle ekle. Beni temettü emeklisi ediyor. Bu günlerde geçer. Artık umursamıyorum.
Herşey güzel olacak.. Kesinlikle Ytd.
100 bin lot bence kırılım noktasını oluşturur. Çünkü geçmiş verilere bakınca Eregl ortalama yıllık temettü verimi kabaca %8 dır. Anlamı şudur 100 k lotu olan hiçbir şey yapmasa sadece oturduğu yerde otursa zıp zıp zıplamasa hata yapmasa sürekli uçan kaçan derdine düşmese yılda zaten min 8-10 bin lot mal varlığını artırır. Benim hikayem uzun. Ama şunu söylemek isterim pandemide Nisan 2022 itibariyle battım toplam portföyümün % 80 ini yitirdim ve tam 6 sene kaybettim. Sonra 2 ay borsadan uzak durdum. Kalan paramla 6-7 liralardan Eregl ve 8 liralardan Aksa toplamaya başladım. Ortalama 12 lira maliyetli Aksa 1 ay önce 56 civarından satarak tamamen Eregl döndüm. Bu sene Allah nasip ederse 3 üncü temettü alacağım.
Iyi trade ederim aynı zamanda koru körüne temettü yatırımcısı değilim. Ancak Eregl trade etmem. Ben bir vesileyle söylemiştim Ereğli hisselerimi teminat verip uygun maliyetli kredi alıp onunla trade ediyorum. Elde ettiğin karı dönüp Eregl lot artırım amacıyla kullanıyorum. Zarar olursa da kısmet diyorum zararda oturmam kısa stoploss hemen uygular kapatırım bu suretle bu yıl 100 k kadar Eregl lot artirmayi becerebildim şimdiye dek.
Tekrar belirtmek isterim ki Eregl ben sadece alıyorum satmam en azından şu seviyelerden. İşte efendim 35 den satıp 25 den alsaydım şu kadar lot artardi vs hikayelerine kulağımı kapadım benim yıllık lot hedefim vardır sene başında belirlerim. Ona ulaşmaya çalışırım ulaşırsam ne mutlu başarılı geçmiştir yıl. Parayla işim yok lotla işim var.
Bu arada yine belirtmiştim benim evim dükkanın gmenkul vs yok tamamen kira. Carpanlar böyle oldukça da kira devam edecek. Gmenkul yatırımı düşünürsem arsa hatta tarla olacak asla bitmiş gmenkul almam. Yıllarca almadım en ufak pişmanlık duymadım.
Özetle ilk 100 k lot sınırı önemli ondan sonra süreç kendi kendini büyütmeye başlayacaktır