Sn. T/A elinize, emeğinize sağlık.
Printable View
Sn. T/A elinize, emeğinize sağlık.
Üstad bu temettü emekliliğini bize biraz açar mısın? Malum emeklilik yaşı yaklaşıyor. Maaş yanında ek gelir getiren bir kapı düşüncesi bende de var. Hep emlak diye düşünüyorum buna yönelik adımlar atıyorum. Bir-iki yapabildim. Acaba alternatifler üretmek daha mı eğlenceli olur diye de düşünüyorum. Senin bakış açını görmek güzel olurdu aslında :)
Biraz ucundan kıyısından mesela rakamlarla karşılaştırma yapabilsek nasıl olur ?
Senin bankalar konusunda hassas olduğunu biliyorum mesela CRDFA senin profiline uygun değil dimi?
Mesela portföye eklemek istediğin hisselerin ne gibi özellikleri olsun istiyorsun. Standartların neler? Genelde çimento şirketlerini mi takip ediyorsun? Yoksa şirketin niş konularda iş yapması seni etkiler mi? aklıma bi sürü soru geliyor . Mesela önümüzdeki tufan beklentisi bu konu için tam fırsatı olabilir mi? Beklemek gerekir mi ? Göreceli olarak birçok şirketin hissesinin düşeceğine dair beklentiler oluşuyor. Biri beni durdursun...
Temettü emekliliğini ben de yeni deniyorum. Daha önce farklı yatırımlar yaptım, fakat bunların geri dönüşü olmuyor. Mâlum günlük masrafları karşılamak için nakit getiri olan tercihleri düşünmeye başladım. Birçok hisseye baktım ve sonunda en iyi bildiğim ve bekletili olduğum MRDIN hissesinde karar kıldım...
Benim için önemli olan kriterler:
- Suriye ve Irak 'ta sular durulmaya başladı. Bu nedenle bu bölgelerde yıkılan çok fazla miktardaki binanın inşaatı için çimento gereekcektir. Bir zamanlar Irak 'da Saddam sonrasında yaşanan talep ile çimento özellikle de MRDIN coşkusunu hiç unutamıyorum...
- Tam 7 yıldır aynı fiyatta bulunuyor ve bu 7 yıl boyunca sürekli kâr elde etmeye devam etti. Temettü verdikçe fiyatı düştüğü için şu an 4.26 olarak görünen fiyat aslında 8 liralık bir fiayata karşılık geliyor. Hisse para verdikçe fiyatta düzeltme yapılması MRDIN gibi hisselerde benim kafama yatmıyor. 7 sene önce aynı fabrika, aynı sermaye ve her yıl kâr elde ettiği gibi şimdi de aynı fabrika, aynı sermaye ama fiyat neredeyse yarı yarıya. Normal şartlarda hisse sürekli kâr elde ettikçe ve tamamını bile dağıtsa fabrika değerinden birşey kaybetmez; sadece kasadaki parayı ortaklarına dağıtmış olur. Şimdi 7 yıldır elde edilen kârlar dağıtılmamış olsaydı fiyat 8 lira olacaktı o halde. Bu durumda kasada 324 M TL para olacaktı. Bu durumda yine bu hissenin ederinin 8 TL olacağını söylemek ne kadar mantıklı olur. Kasa para doldukça fiyat artacaktı. Şimdi bölgesel sıkıntılardan dolayı fiyat düşük kaldı ve düzeltmelerle fiyat aşağı çekildi. Bana şu anki durum mantıksız geliyor...
- Beni en çok cezbeden ise: 2014 yılında şirketin almış olduğu "Tüm kârı Temettü olarak dağıtma" kararı olmuştur.
Eğer temettü emekliliğine yeni başlasaydım; öncelikle parayı arttırmak gerektiği için bu hisse uygun olmazdı. Çünkü fiyatı yükselmiyor hep aynı kalıyor; düzeltme ile de hisse fiyatı da sürekli düşüyor... Fakat benim para toplu olduğu için bana lâzım olan; her yıl maksimum kâr dağıtan bir şirket bulmaktır... Buna en uygun da 2014 yılındaki karardan dolayı MRDIN olmaktadır...
Üstad var ya
Sabrına hayran oldum. Bugün bi bakayım dedim senin MRDIN e
Abi var ya uyuklamışım ekran başında. olmaz böyle bişi. seni tebrik ediyorum . Şapka çıkartıyorum.
Bu nasıl bir tahta. bu ne ızdırap.
bu arada senin kurum kapanıyor mu abi?
Grafikler Güncellenmiştir...
http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html
Eyvallah, sağolasın...
MRDIN şu anda çok cansız ve tadsız. Tahtada ben veya başka birisi aktif değilse üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi saatlerce öyle durur. Sebebi Temettü Hissesi olması ve tüm hisselerin de sahipli olması. Öyle kimseye bedavadan vermiyorlar, verdiklerini de daha aşağıdan yerine koymak için zamanı ve hisseyi öldürüyorlar...
Bugün ben hiç karışmadım. Öylece seyrettim. Dünkü aldıklarımı sattırmak için sabah açılışta bayağı aşağı çektiler ama vermeyince daha fazla aşağıda tutmadılar. Çok bir zamanı kalmadı. Eğer formasyonu tamamlarsa ileride bu fiyatlar çok düşük kalacaktır. Herşey yeni bir kriz çıkmamasına bağlı. İşler terse geldi mi spek 'e fırsat çıkıyor ve hacimsiz anında aşağı basıyor. Bizlere satmaya fırsat vermiyor/vermez.
Bugün az kaldı yine dayanamıyordum ama kendimi zor tuttum. Bir de elimde yeterli nakit olmadığı için başka hisseyi satıp almak istemedim. Oysa korkutma amaçlı 4.29 kademesinden 23bin lot bana göz kırpıyordu!!! Böyle toplu halde gördüm mü dayanamıyorum. Toplu halde olmadığı zaman günlerce toplamak için uğraşıp duruyorum. Neyseki hedefime çok az kaldı. 5bin lot kadar birşey. Onu da ilerleyen zamanlarda alsam da olur. Ne de olsa en yakın temettü Temmuz ayında olacaktır...
Bu cümleyi anlayamadım. Benim kurumdan hangi kurumu kastettin acaba?