Ne hayatlar yaşanmış Bozkurt abi, kimler gelmiş kimler geçmiş?
Printable View
Ne hayatlar yaşanmış Bozkurt abi, kimler gelmiş kimler geçmiş?
Uçağa el sallayan o küçük kız çocuğu şimdi elli yaşında.
Buradan ilk işçi kafilesi, 1961 yılında Almanya'ya gitmiş. Bundan tam altmış yıl önce.
Ne için gitmişler? Ekmek parası için. Çekilen onca hasret ne için? Ekmek parası için.
- Azar geliyor!
- Hoca paylayacak bizi!
- Kendi kendini gaza getirecek, konuyu çok iyi yerden yakaladı.
- Başka bir işle meşgulmüşsünüz gibi davranın.
Ne için gitmişleeer?
- Ekmek parası için hocam.
- Evet ekmek parası için gitmişler.
- Ekmek parası için.
- E ek ekmek ek ekmek!
Günaydın... Sabah çok hızlı girdim video kontrolüne. Hepsini bitirip yazıcılara gönderdim. Bir çayı hak ettik.
Nasıl piyasalar Bozkurt abi? Şşşt simitçi kaç lira simit? Gevreğinden iki tane ver. Evet Bozkurt abi seni dinliyorum. Simitçi yarın yine bu saatlerde burada ol tamam mı, hadi kolay gelsin! Evet abi var mı bir gelişme piyasalarda?
Günaydın Kazım abi, gel çay içelim abi. Tamam abi, hayırlı işler sana da.
Bozkurt abi; gördüğün gibi sokaktayım, ekran izlemiyorum. Hayata karışmış vaziyette, insanlarla iç içeyim. Dün yağmur yağmıştı, güneşli havada tatlı bir serinlik var..
Bu akşam şiir yok mu tek abi
Rengarenk çok güzel bir ülkede yaşıyoruz tek abi
fakiri çok fakir zengini çok zengin,
okumuşundan tutta hiç okuma yazma bilmeyenine kadar,
farklı farklı dine inananlardan tutda hiç inanmayanına kadar,
Zencisi, arabı, göçmeni, bulgarı daha sayamadığım niceleri,
Hırsızı, hırlısı, dürüstü, her türlüsü
Ne ararsan var bizde tek abi
Bizi birleştiren tek şey bayrağımız
Günaydın... Düşüncelerim borsada para kaybettiklerinden dolayı gergin anne babaların gölgesinde üşüyen çocuklarla.
Düşüncelerim kendini borsaya kaptırmış anne babaları tarafından fark edilmeksizin büyüyen çocuklarla.
Düşüncelerim anne babalarının yanı başında öksüz ve yetim kalmış çocuklarla.
Müslüm Gürses, "Seni Yazdım": https://www.youtube.com/watch?v=wtOHNhG0EZc
İncelediğimiz videolar yüzde 93 doğruluk oranını geçerek şirketten geçti. Çalıştığım taşeron firmaya video düzenleten bu şirket Çin'de Tiktok'un rakibiymiş, adı Kwai.
İşim, bizim yerli dizilerden alınan parçalardaki konuşmaların Türkçe kurallara uygun şekilde videonun altına yazılıp yazılmadığını, videoların doğru kesilip kesilmediğini kontrol etmek.
İşe alıştım ve işte hızlandım. Çinliler benden için patrona: "Şu kod numaralı çalışanınız, demişler, ne kadar hızlı çalışıyor."
Elimdeki EKGYO ve Halk Bankası her gün tavan yapsa bunca sevinmezdim.
İtibarımız işimizi iyi yapmamızdadır arkadaşlar, bunu unutmayalım.
Belli mi olur belki Pekin'e gideriz, havası suyu güzelse yerleşiriz. Karışır gideriz kalabalığa.
Neyse, muhabbet güzel, ama videolar beni bekler. Bardağımdaki son kahvemi yudumlayayım. Aaa, çaymış!
Vehbi abi, nereye? İyilik güzellik abi? Sağ ol abi, sana da kolay gelsin. Dönüşte uğra bana, bir çayımı iç. Tamam abi!
Bozkurt abi şiir ister şimdi, şiirimi şuraya yavaşça bırakayım:
TEŞEKKÜR
Yaşamak için doğdum
Her bir insan gibi
Işıklarınla aydınlandım
Yağmurlarınla büyüdüm
Rüzgârlarınla oradan oraya
Ne heyecanlar yaşadım
Renkleri gördüm
Ve her şeyin gülüşünü
Bir kumla poz verdim
Uzay bastı deklanşöre
Yüzüm yok Allah'ım
Sana teşekkür etmeye
Eyvallah tek abi, kış kendini hissettirmeye başladı, iki gündür yağmur yağıyor( ha bu arada bizim buralarda yağmur yağmasına bereket yağıyor derler) haftaya kâr yağışı olucakmış,sıkı giyin üşütme tek abi
Kara hasret kaldık abi. Vakit aralık olmuş, dağların başında bile kar yok. Küresel ısınma mavi gezegenimiz için çok ama çok büyük tehdit. Dünya koronaya odaklanınca onu unuttu sanki.
Biz de borsaya dalmışız, dünya umurumuzda değil.
- Azarın ayak seslerini duyuyorum.
- Paylanmaya hazır olun arkadaşlar.
- Hoca konuyu iyi yerden yakaladı yine.
Tutturmuşsunuz bir borsa, çevrenizden haberiniz yoookkk!
Küresel ısınma nedir, bana söyleyin bakalım?
- Bilmiyorum hocam.
- Dünya'nın Güneş'e yaklaşmasıdır hocam.
- Dünyaya kalorifer çekilip üşüyen hiçbir fakirin kalmamasıdır.
- Yağcı seni!
Günaydın... Bugün karla karışık yağmur atıştırdı, şükürler olsun.
Yağmur, kar yağmasa yok olup gideriz. Böylesine aciziz. İnsan kendi muhtaçlığını bilmeli...
Hakikat nazarında zengin insan yoktur.