Bence %80 bu hafta açıklanır bedelli, olmadı %95 haftaya..
Printable View
Bence %80 bu hafta açıklanır bedelli, olmadı %95 haftaya..
Bu hafta açıklanacağını kendi adıma düşünmüyorum açıklanacağı haftaya güzel başlayacak ve bunu hepimiz anlayacağız diye düşünüyorum arkadaşlar. Sn ibagatir’in dediği gibi diğer iki haftada gelme ihtimali ise çok yüksek.ytd
Bugünki toplam hacim bu yılın ilk çeyreği İş yatırım gibi bir devin ortalama hacmiydi. Tabi komisyon oranları farklı fakat bir yılda sektörün gelişimi özellikle infonun agresif büyümesi takdire şayan ve son bir aydır olan hareketlerin suni olmadığının kanıtı
Evet doğru bir yorum bencede, açıkçası bende bu kadar beklemiyordum şirketin performansını , işlem hacimleri şu an ismenin yarısı kadar , ismen bir dev ve arkasında iş bankası var onun şube ve müşteri ağını çok iyi kullanıyor fakat info tamamen performans üzerine analistleri , sosyal medya kullanımı iyi çalışıyorlar , şubeleşmesi devam ediyor , komisyon oranı çok hızlı yükseliyor , kar yükseldikçe nakit mevcudu yükseliyor bu aracı kurumlar için nakit çok önemli bunun üzerinden para kazanıyor , bedelliden net 48 milyon , bu yıl karından 45-50 milyon arası para , önümüzdeki yıl 70-80 milyon arası kar gelecek yaklasık 1,5 yıllık sürede bunlar hep ekstra kar yazacak , firma yurtdışı hisse alım satımı ile ilgili çalışıyordu bunuda işleme açarlarsa burdanda döviz olarak iyi komisyon geliri yazacaktır , yani şirket büyüyen bir şirket ismen kadar olmasada bir gediki bence yakın bir zamanda geçecektir ,
İsmenin anatomisini çok beğeniyorum risklere karşı çok dayanıklı oda tamamen finansal yapısı ile ilgili , faiz yükselse faiz şirketi taşıyor , faiz düşse komisyonlar şirketi taşıyor , portföy yönetimi , iş yatırım , kredi tahsilatı , girişim sermayesi bir çok organizasyonu var tam bir finans piyasası şirketi , nakit durumu çok iyi , temettü ahlakı olan , info da bence bu yolda iyi gidiyor , tabi zamana ihtiyacı var , onun için büyüme potansiyeli çok fazla , yıllık 70-80 milyon arası bir kar bu şirket için çok anormal bir rakam değil , buda şirketin yapısını kuvvetlendireceği için daha sağlıklı ve net bir büyüme kaydedecektir, 3.çeyrekten itibaren ve önümüzdeki çeyrekler şirkete çok değer katacak , büyük bir aksilik olmazsa ve şirketin operasyonu bozulmadıkça infodayız artık , çok önceki sayfalarda bazı arkadaşlar 2021 den itibaren infonunda temettü vereceği ile ilgili yazı yazmışlardı , buda olursa süper olur tabi ,
Sn monarozanın bugünkü işlem hacimlerinden hareket edersek bu işlem hacimleri günlük ortalama hacim olsa , 3.174 * 22 * 12 = 838 milyar yıllık işlem hacmi olsun bunuda ortalama komisyon oranı binde 2 olsa sadece bistten 168 milyon komisyon geliri yazacak , viop dan da 1.354 * 22*12 = 357 milyar bundada komisyon oranı binde 1 yapsak 35 milyon komisyon geliri yazsak toplam komisyon geliri 203 milyon oluyor , ticari giderleri yani pazarlama ve genel yönetim giderlerini diğer gelirler ve artacak nakit durumunun üreteceği faiz geliri ile karşılasa ve komisyon geliri direkt kar olarak kalsa şirketin net karı 158 milyon çıkar buda 11 fk ile 1.740 milyar şirket değeri çıkıyor , bu bence gerçekleşmesi çok zor bir senaryo değil hatta 2021 de bile gerçekleşebilir kaba ve düz bir hesap şirketteki potansiyeli göstermek için