sene sonunda kıymetli madenlerin değer artışını vergi olarak beyan etmek zorundadır. onun içün kuyumcular mücücüler ( mücevheratçılar ) sene sonuna doğru stok tutmak istemezler. o kasadakilerin ne kadarı alış faturalı yani acaba ?
Printable View
Valla o kadarını bilemeyeceğim.
Yani 5 milyon TL ise 8 kilo has altın yapar. Memleketteki 40.000 kuyumcunun ortalama 10-15 kilo has altını her gece kuyumcu kasasında yatar.
Yani bence kimse çekmesin tabi de, çünkü iki yanlış bir doğru etmez, banka kasasına da güvenmemek ne biliyim, götürün bi tanıdık hısım akraba kuyumcu kasasına koyun, ya alıp kaçarsa deniyorsa, 3 e bölün 3 ayrı kuyumcu kasasına koyun. 2 metre köstek, 20 tane adana, bi de altın kemer yapın hanıma takın. Olmadı mı, gidin pırlanta alın eskiden Yahudiler yaparmış, boynunuza bi seyahat cüzdanı, içine koyun :p
Burada hep aynı mantık hatası yapılıyor, vay Venezuela gibi olursak, yaw Venezuela gibi olursak, Lübnana benzersek, bankadaki paralardan ibaret olmaz sorunlar. Maaş gitmiş, emekli ikramiyesi SGK bitmiş, evin değeri düşmüş 1000 dolara, market rafları boş, herkesin elinde bi pompalı, çocukları fidye için kaçırıyorlar, komple adam belediye otobüsünü içindekilerle birden kaçırıyor yaw. Hatta biraz takılmıştım arkadaşlara, yaw hem Venezuela gibi olacaz diyorsunuz, hem de borsa daha da aşağıya düşmez buralardan Bist-30 alınır diyorsunuz, bu çelişki değil mi diye:p
Bi hoca var, basit anlatım genel karakteri...parası olmayanın enflasyonu olur mu diyor...doğru söylüyor, adamda para zaten yok, karnını doyursa yetecek, baktı ki karnını doyuramıyor, iki kişiyi bıçaklar, cezaevine girer, orda doyurur karnını...paran mı var derdin var, kamyon kamyon nereye koyacağımızı şaşırdık yaw :cool:
Arap Şükrü gene burada !!! Dolarda yükseliş topiğinin dabbetül arzı ...
analizleri temizdir yurt paydaşımızın bilindiği üzere.
https://m.youtube.com/watch?v=einBLn6gf6E
Umarım hepiniz izlemiştirr
akşam bıraktığımdan bu yana 26 sayfa yazılmış....
bir kaç sayfa geriye baktım da, kiralık kasa gibi gereksiz şeyler var....
Estağfurullah, kritik dönemlerde asıl mevzunun cheap-fair-overshoot bölgelerinin tespiti olduğu unutulabiliyor, arada gelip hatırlatmaya çalışıyorum.
En son iki ay önce yazdığımda hesaplamalarıma göre usdtry adil değer 9 civarıydı, geçtiğimiz hafta içinde de ~10.30. Önümüzdeki haftalarda adil değer son iki aylık rallinin etkisiyle yükselmeye devam edecek.
Polislerin bile inandığı şehir efsanesi dedektorle evdeki altınları bulmak.
Topraktaki mineraller bile maden detektörlerini etkiler, sürekli kalibre etmek gerekir, evin inşaat demirinden, kalorifer petegine, evdeki elektronik cihazından, metal kap kaçağına her yerde ayrı zartlar dedektörler.