Yapılan Elektrik zammı ile ilgili olabilir, EnerjiSA dağıtımda fazla etkisi olur mu bilemem ama Enerji SA Üretimde bayağı etkisi olacağı açık.
Printable View
Tüh yine ters köşe olduk.
Bir ay önce 10 tl den limon alıp bir kenara koysaydık şimdi 120 tl köşe olmuştuk. Dinencini kırmış Daha da gidecek görünüyor.
ÇöpSA nın kıçını bekliyoruz bakalım bir limon kadar olabilecek mi?
Haziran ayında 9 küsür bin elektrikli araç satıldı. Satışlar ay ay artmaya devam ediyor.
Daha önce yaptığım hesaptaki gibi aylık 100Kwh ortalama her araç için tüketim tahmini yaparsak,
100Kwh x 9000 =900 MWh aylıkta bu yeni satılan elektrik araçların toplam tüketimi olarak tahmin edebiliriz. 30'a bölürsek günlükte 30MWh yük getiriyor şebekeye sadece yeni satılan araçlar.
Elektrik talebi kar topu misali sessiz ve derinden büyüyor. Bakalım araştırma raporlarına ne zaman girecek bu rakamlar ve arz buna ne kadar dayanabilecek.
sabancı holding bilançosunu etkileyen ana 2 sektör banka ve enerji. bankaların karı enflasyonun altında, üstelik sahol bilançoya enflasyon muhasebesi ile yansıtıyor. dolayısı ile zarar yansıyor. enerjiye uzun süre zam yapılmadığı için oradan da 6 aylıkta kar gelmiyor. lakin elektriğe yapılan % 38 lik zam yılın 2. yarısında yansıyacak. bu nedenle 3. çeyrek ve yıl sonu bilançolarından umutluyum.
Henüz sular çok bulanık. Geçmiş yılların enflasyon muhasebesi ne olacak? Enflasyon rakamları olarak ne kullanılıyor?
Ekonomi yoluna girmeden gerçek rakamlara ulasamayacağız diye düşünüyorum. Bunun yanısıra Sahol' ün kendini emniyetli tarafta tutacağını da umuyorum. Devletin elinin altında olan sektörlerin (banka ve enerji) bu süreçte iyi sonuçlar almaları zor. Genel ekonomi nispeten toparlanıyor gibi görünüyor.
Rakamlar bu kadar bulanıkken bilanço konusunda yorum yapamıyorum....
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez. Herkese güzel günler dilerim....
Valla ben bunun öyle beklentinin üzerinde hemde çok üzerinde karlar yazdığı dönemleri de hatırlıyorum
O kar ettiği zamanlarda hiç tepki bile vermiyordu
Nedense zarar edeceği zaman okkalı tepki veriyor.
Neyse öyle olsun. Sabancı holding te sürünmeye devam
Ppdd si 0.80 kere düştü
Bu oran herhalde benim gördüğüm uzun zamandır en düşük değerler. Mal çok ama para etmiyor yazık
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
89.15 kırılırsa 81.19 aktif hale gelebilir..97.05 üzerine çıkmak ve kalmak kaydı ile, bu düzeltme çöp olur..