*japonya'da nisan'da abd'ye ihracat yıllık %4,3
*japonya'da nisan'da çin'e ihracat yıllık %10,9
Printable View
*japonya'da nisan'da abd'ye ihracat yıllık %4,3
*japonya'da nisan'da çin'e ihracat yıllık %10,9
*japonya'da nisan'da asya'ya ihracat yıllık %6,0
*japonya'da nisan'da avrupa'ya ihracat yıllık %14,1
*tayland'da 1.çeyrekte gsyh yıllık %4,8 (beklenti %4,0)
*tayland'da 1.çeyrekte mevsimsel düzeltilmiş gsyh bir önceki döneme göre %2,0 (beklenti %1,2)
*güney kore'de nisan'da üfe aylık %0,1 (önceki %0,0)
*güney kore'de nisan'da üfe yıllık %1,6 (önceki %1,4)
*rıghtmove: Ingiltere'de mayıs'ta konut fiyatları aylık %0,8 (önceki %0,4)
*rıghtmove: Ingiltere'de mayıs'ta konut fiyatları yıllık %1,1 (önceki %1,6)
*yeni zelanda'da nisan'da kredi kartı harcamaları aylık %0,6 (önceki %1,0)
*yeni zelanda'da nisan'da kredi kartı harcamaları yıllık %7,0 (önceki %7,2)
ABD'de faaliyetlerini sürdüren petrol sondaj kule sayısı 18 Mayıs
ile sona eren haftada değişmeyerek 844 oldu.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P),
İsviçre'nin kredi notunu teyit etti.
S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin yabancı ve yerel para
cinsinden uzun dönem kredi notu 'AAA', kısa dönem kredi notu 'A-1+'
olarak teyit edildi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P),
Hollanda'nın kredi notunu teyit etti.
S&P'den yapılan açıklamaya göre, Ülkenin yabancı ve yerel para
cinsinden uzun dönem kredi notu 'AAA', kısa dönem kredi notu 'A-1+'
olarak teyit edildi.
Güney Kore'de üretici fiyatlarında yıllık bazda artış yaşandı.
Güney Kore İstatistik Bürosundan yapılan açıklamaya göre, fiyatlar
aylık yüzde 0,1 artarken, yıllık artış yüzde 1,6 oldu.
*ıea başkanı birol: Türkiye enerji fiyatlarını etkileyen bir ülke-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Enerji fiyatlarının artması ve dolar türkiye'ye yük olacak-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: önlem alınmazsa türkiye'nin enerji faturasında yukarı doğru baskı göreceğiz-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Tanap'ın açılması dünya arz güvenliği için önemli bir adım-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Doğu akdeniz gazı kısa vade için dünya piyasalarında ciddi bir etki yaratmayacak-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Yakın dönemde lng'de rusya ve abd arasında ciddi rekabet olacak-bloomberg ht
*tüik: Yurt dışı üfe nisan'da aylık %4,0 (önceki %2,24)
*tüik: Yurt dışı üfe nisan'da yıllık %21,72 (önceki %17,08)
*tüik: Yurt dışı üfe nisan'da bir önceki yıl aralık ayına göre %8,56
*tüik: Yurt dışı üfe nisan'da 12 aylık ortalamalara göre %20,81
*ıea başkanı birol: Türkiye enerji için çok olumlu adımlar atıyor-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Nükleer enerji türkiye için olmazsa olmaz bir teknoloji-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Nükleer enerji iyi yönetilirse cari açığın azaltılmasında yardımcı olacaktır-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Doğal gazda arz güvenliği son derece önemli-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Petrol fiyatları hem ithalatçı, hem ihracatçılar için tehlikeli-bloomberg ht
*ıea başkanı birol: Petrol üreticisi ülkelerin ekonomilerini çeşitlendirmeleri lazım-bloomberg ht
*çin dışişleri bakanlığı: çin, abd ile ticaret gerginlikleri istemiyor
*çin ticaret bakanlığı, "çin, abd ile ticerette gerilim istemiyor"
*italya'nın 10 yıl vadeli tahvilinde getiri yüzde 2,28 ile temmuz 2017'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı
*italya ile almanya 10 yıl vadeli tahvilleri arasında getiri farkı 173 baz puana yükseldi
*tayvan'da nisan'da ihracat siparişleri yıllık %9,8 (beklenti %7,9)
*tayvan'da nisan'da ihracat siparişleri us$39,11 milyar
*japonya/abe, "boj'un para politikasını uygun şekilde yönettiği konusunda ekonomik konsey ile görüşbirliği içindeyim"
*japonya/abe, "hükümet ve boj, deflasyonu yenme konusunda 2013'te yaptıkları ortak açıklamaya bağlılıklarını tekrarladılar"
*rusya mb/yudayeva: Merkez bankası, rublenin oranının enflasyon üzerinde güçlü etkinin olmasını beklemiyor
*rusya mb/yudayeva, "ruble kurunun enflasyona güçlü bir etki yapmasını beklemiyoruz"
*rusya mb/yudayeva, "gelecek toplantıda faizi değiştirmemek için de düşürmek için de nedenler var"
*rusya mb/yudayeva, "haziran ayında kısa vadeli petrol fiyat tahminimizi gözden geçireceğiz"
*slovakya'da 2029 vadeli tahvil ihalesinde satış eur87,5 milyon, ortalama faiz %1,0397
*slovakya'da 2047 vadeli tahvil ihalesinde satış eur95 milyon, ortalama faiz %1,8575 (önceki ortalama faiz %1,7861)
*trump, "çin büyük miktarda tarımsal ürün almayı kabul etti"
*trump, "bu, bizim çiftçilerimiz için yıllardan bu yana gerçekleşen en iyi şey olacak"
*trump, "çin, bir anlaşmaya varılana kadar kuzey kore sınırı konusunda güçlü ve sıkı olmaya devam etmeli"
*abd hazine bakanı: Abd-çin ticaret görüşmelerinde anlamlı ilerleme kaydettik
*abd hazine bakanı: Abd'nin çin'e ihracatı ciddi şekilde artacak
*abd hazine bakanı: Abd heyeti, çin-abd görüşmelerinde birlik içinde
*abd hazine bakanı: Trump, çin'in zte şirketi için gözden geçirme konusunda herhangi bir şart dikte etmedi
*abd hazine bakanı: Anlaşma uyarınca abd, çin'e enerji ihracatını artırabilir
*abd hazine bakanı: Eğer çin ticaretinde istediğimiz şeyi almazsak, trump tarifeleri geri getirebilir
*abd hazine bakanı: Uzun vadeli güçlü dolar abd için iyi
*abd/mnuchin, "yüzde 3 veya daha yüksek sürdürülebilir gsyh büyümesi yolunda ilerliyoruz"
*abd dışişleri bakanı, "iran nükleer anlaşması eksiklikleri, boşlukları ile dünyayı riske soktu"
*abd dışişleri bakanı, "iran'a karşı uygulamaya konacak yaptırımlar bu güne kadarde en güçlüleri olacak"
*abd dışişleri bakanı, "iran'ın herhangi bir saldırganlığını caydırmak için pentagon ve bölgesel müttefikler ile yakın çalışma içinde olacağım"
*abd dışişleri bakanı, iran'dan suriye'deki güçleri geri çekmesi dahil 12 talepte bulundu
*abd dışişleri bakanı, "yaptırımlarda, ancak tahran'ın politikalarında somut, kanıtlanmış, sürdürülebilir değişim gördüğümüzde rahatlatma olacak"
*trump, "çin, pratikte, bizim çitfçilerimizin üretebileceği kadarını satın alacak"
*abd dışişleri bakanı, "abd'nin kuzey kore lideri ile görüşme isteği, trump yönetiminin diplomasiye bağlılığını vurguluyor"
*abd dışişleri bakanı, "zaman içinde müttefiklerimiz trump yönetiminin iran'a karşı stratejisinin doğru olduğunu anlayacaklar"
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 334 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 250 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,60369, en düşük 4,58920, en yüksek 4,61420
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,59553
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 125 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,71781, en düşük 4,70430, en yüksek 4,73030
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 6 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 135 milyon dolar