İstanbul'da özel bir bankanın şube müdürünün, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da olduğu çok sayıda kişiyi yüksek gelir vaadiyle 80 milyon dolar dolandırdığı bildirildi.
(Gazete Oksijen)
Printable View
İstanbul'da özel bir bankanın şube müdürünün, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan’ın da olduğu çok sayıda kişiyi yüksek gelir vaadiyle 80 milyon dolar dolandırdığı bildirildi.
(Gazete Oksijen)
Furkan Bolukbasi.
Tam 13 yıldır sosyal mecralardayım. Söylediklerimi başka taraflara çekenler olacaktır ama umrumda da değil. Birisinin artık bu gerçekleri söylemesi lazım. Hayatım boyunca bir insana ırkı veya mezhebi üzerinden bir duygu beslemedim. Irkı veya mezhebi üzerinden de dışlamadım.
Hemen herkes hakkında tartışma yürüttüm ve mizah yaptım. Türklerle, Kürtlerle, Sünnilerle, Hristiyanlarla, cemaat ve tarikatlarla ilgili pek çok hiciv dolu mizah içerikli yazı karaladım. Sadece iki grup hakkında ne yazarsanız yazın hırgür çıktığını gördüm: 1) Aleviler, 2) Kemalistler.
Ekşi Sözlükte yazarlığımın sonlandırılmasına sebep olan tek yazı da alevileri eleştirdiğim tek yazımdı. Beş dakika sonra hesabımı kapattılar.
Muhatap olduğum en tahammülü yüksek insanlar sünni dindarlar ve liberallerdi, en tahammülsüz ve baskıcı insanlar ise aleviler ve kemalistlerdi.
Bu ülkede sünniler en az aleviler kadar zulüm gördü, hatta daha fazla eziyet çektiler ama tahammüllerini, itidallerini, çoğunluk olmalarına rağmen yitirmediler. Hatta alevileri kaşımak için yapılıp sünnilerin üstüne atılan derin odakların operasyonlarında bile sünni dindarlar itidalli ve sabırlı taraf oldu. Provokasyona gelmedi, çoğunluk olmasına rağmen hep alttan aldı.
Ülkedeki her etnik köken, mezhep ve siyasi parti üzerinden en aşağılık ve alçakça mizahları yapmalarına rağmen, bir siyasetçinin mezhebi üzerinden siyasi çıkar elde etme çabasının mizahla karışık eleştirilmesine katlanamamaları da ikiyüzlülüklerinin açık bir göstergesi.
Belki başkalarını yıllardır kurduğunuz bu linç kültürü ile sindirebilirsiniz ama bu bende işe yaramıyor hocam. On yıldan fazladır deniyorsunuz ve yemiyor işte. İşkence mi edeceksiniz? Edin. İdam mı edeceksiniz? Elinizden geleni ardınıza koymayın. Sokak ortasında infaz mı ettireceksiniz? Ne duruyorsunuz?
Ben bu ülkede Berkin Elvanʼın da, Ethem Sarısülükʼün de, Ali İsmail Korkmazʼın da bütün hatalarına rağmen haklarını savunmuş bir adamım. Beni öldürürseniz elinize geçecek tek şey sizden olmayan ve açık yüreklilikle hiçbir menfaat beklentisi olmadan size anlayışla yaklaşan son insanlardan birisini kaybetmeniz olur.
Keyfiniz bilir, benim ölümden yana bir korkum yok.
Son 70 yılın en büyük gösterisi, 6 Mayısta sahnelenecek. Krallar,devlet başkanları,bakanlar, bütün dinleri temsilen 30 din adamı, milyarderler, dünya starları, hava,deniz,kara kuvvetlerinden 70 bin asker ve milyonlar katılacak.
III.Charles tacını giyecek.
:)))))))))))))))))))Alıntı:
Ahmet Akın:
CHP olarak, hiçbir zaman Karadeniz doğal gazıyla ilgili ‘Arayamazsınız, bulamazsınız ya da çıkartamazsınız’ söyleminde bulunmadık.
İktidara gelince muhtaç ailelerin doğalgaz ödemelerini devlet karşılayacak.
Türk diye video paylaşan bir siyasetçi çıktı mı? Çıksa, anında faşist, bölücü, provokatör olarak tanımlanır, linç edilirdi. En basitinden kimlik siyasetine ne gerek var denilerek eleştirilirdi. Herkese hak hukuk erdem olan Türke faşizm oluyor. Bu ülkede Türkün adı yok.
Altına zıçmış efendim.Alıntı:
Sudan
Eski istihbarat başkanı El Gosh'un ses kaydı sizdi
Ses kaydında Libya’daki Halter güçlerinin Sudan’daki darbeye iştirak etmek için hava ve kara ekibi hazırladığını ancak Mit 'in bunu haber aldıktan sonra herhangi bir hareket görürse vurmakla tehdit ettiğini ve Halterin korktuğunu söylemiş.
Fazıl Say işareti verdi. Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda Sinan Oğan ve Ümit Özdağ gibi Türk milliyetçilerine Ergenekon-Balyoz benzeri kumpaslar mı kurulacak?
Türk milliyetçilerine operasyon mu geliyor?
Ayni anda 3 cephede birden savaşa girilebilir. Tsk, aynı anda 2 cephede savaşı 1960'lardan beri çalışmaktadır.Alıntı:
İsrail Savunma Bakanı :
Ordu tüm cephelerde savaşa hazır olmalı. Artık sınırlı çatışmalar dönemi sona erdi.
Geçen gün, çok sayıda Türk askeri uçağının Libya'nin bir havaalanina indigine dair bir haber kopyalamistim.Alıntı:
İddiaya göre BAE Hafter'in Sudan'da bazı hedefleri vurmasını istedi.
Türkiye'nin "Libyadan Sudan'a yönelecek tüm unsurlar hedef alınacak" tehditi üzerine Hafter harekete geçmedi.
Erdoğan: “Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez faiz devamlı düşecektir.”
— 23 Nisan 2023’ten itibaren 2 adet ALTAY Tankı, TSK tarafından çok zorlu testlere tabi tutulacaklar.
— Bu testlerin temel amacı, başta güç
grubu olmak üzere birçok alt sistemi değişen ALTAY’ı ürünü kalifiye etmek.
Doğru değil.Alıntı:
"Herkes, Amerikalıların Rusya'ya, kültürüne ve geleneklerine karşı bir haçlı seferi ilan ettiğini ve öncü olarak Kiev Nazi rejimini seçtiğini biliyor."-Lavrov
Mustafa Kemal Çiçek...
Mezhepçilik eşiğini aşalım diyorsun, çok güzel; O zaman söyle bakalım İstanbul’da 39 ilçe başkanından kaç tanesi Alevi? 134 milletvekilinden kaç tanesi Alevi?
Alevi olmayan ulusalcı, babadan CHP lileri neden partiden tasfiye ettin.
Tunceli Alevilerini; Çorum, Sivas, Amasya, Erzincan ve diğer Anadolu illerinin samimi. vicdanlı, bu memleketin esası Alevi yurttaşlarından neden hep üstün tuttun!
Bu arada, o arkanda bilinçli olarak fon yaptığın, “dersim hikayeleri” adlı kitap müsveddesinde; koltuğunda oturduğun Büyük ATATÜRK’e katliamcı diyor!
Türkiye’de senden büyük, kindar mezhepçi bir anlayış yoktur Bay Kemal!
https://www.youtube.com/watch?v=mM9LOHTiokQ
Kendi partilerinde Atatürkçü bırakmadılar üstüne Erdoğan aday olamıyordu, Erdoğan'ı aday yaptılar. :)))))))))))))))))
Cem uzanın bile 6 lı masadan umudu yok ...
https://www.youtube.com/watch?v=CWAnI6TcS_g
Hulusi Akar ağzından kaçırdı. Mazlum Abdi'nin yanında 4 Abd'li general vardı ve bunlara ciddi bir gözdağı verildi. Bence Pentagon, Centcom'a gözdağı verdi. Centcom ikazı aldı. Ve bunu Hulusi Akar bu şekilde becerebiliyorsa, Hulusi Akar'ı kimse denklemin dışına koyamaz.
Hulusi Akar'ın ağzından kaçırdığı cümle: ''Vur de vuralım- Onun da zamanı gelecek.'' Hüsnü, Abd'lilere bakmış ama Abd değil. Hulusi Ağam, Pentagon'un yoldaşıdır. Diğer taraftan Türkiye'nin komşularına bakmışlar, illa komşusu olması gerekmiyor ki, Tsk, Libya'da, Somali'de, Sudan'da, Katar'da. Bence bunlar da değil. Çok daha zor bir yer, Afpak bölgesi. Defalarca yazdım.
Astrolog hanımın dediği olursa, 15 mayısta Hulusi Akar'ı Akp'nin başında görebiliriz.Alıntı:
Dün böyle yazdıydım:
Çok fazla komplo olacak ama bence Pentagon, Centcom'u tehdit ediyor. Tabii Biden faktörü de var. Centcom'un arkasinda Biden var.
Israil'deki karisikliklar. Israil'in Suriye'deki Sii militanlari vurmasi. Iran-Suudi barışı ve burada Çin'in arabuluculugu, baska hadiseler de var. Bunlar Centcom onay vermeden olmaz.
Şayet Suriye'deki Rus üslerine bir saldiri olursa, Ruslar direk bir Centcom hedefini vurabilirler.
Bu durum 3.dunya savaşi başladi olarak yorumlanir.
Ben bu durumda desteklerden mal alirim. Tabii yine haberleri takip ederek. Dikkatli dikkatli. Sinameki sinameki.
Burada Türkiye ve Rusya arasini bozmaya dönük bir hedef de var. Bir tasla enaz 3 kuş.
İsaallah bizim istihbarat bunu haber aldiginda Ruslarla paylasmistir.
https://www.youtube.com/watch?v=2VeZTf4Cvho
Mütercimler, sandık güvenliği ve Onursal Adıgüzel hakkında konuşmuş. Muharrem İnce'ye komplo yapmışlardı. Neyse.
https://i.hizliresim.com/eksoc23.jpgAlıntı:
Araştırmacı ve siyaset yorumcusu Hakan Bayrakçı’nın sahibi olduğu SONAR seçim anketinin sonuçlarını yayınlandı.
https://i.hizliresim.com/ddxow8n.jpg
https://twitter.com/gundemedairhs/st...72137010376712
Videoyu mutlaka seyrediniz. Gemiyi gezmiş değerlendiriyor. Yanlış söyledikleri ama olsun be ya. Daha çok genç.Alıntı:
Z kuşağı dediğin böyle olur!
Savunma sanayii nedir, milli savunma bir ülke için ne ifade eder teker teker saydı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün savunma politikaları uygulanıyor şu an.
Bir kaç gündür yazdığım konu bu. Centcom ayağını denk almalı. Tsk, ince ayar şeklinde gözdağı verdi de Rus ayısı ne yapar bilinmez?Alıntı:
ABD'li yetkililer, Rusya'nın Suriye'deki ABD üstlerine yönelik savaş uçağı tacizlerini arttırdığını bildiriyor.
https://www.youtube.com/watch?v=nDGHEMHdmxo
Bence aynen bu şekilde basit düşününüz. Olacakları anlatmış. Ama kimse ciddiye almıyor.
Bu seçim sağ salim bitsin, işler sarpa sarıyor.Alıntı:
#SONDAKIKA
AKP'nin İstanbul Bahçelievler'deki İrtibat Bürosu'na silahlı saldırı düzenlendi.
İleride düşman olmayabilirler...Alıntı:
İngiltere, Rusya'nın ebedi düşmanıydı, şimdi öyle ve ileride de öyle olacak.
- Dmitri Medvedev
Bir siyasal tetikcinin not defteri....
Nerede o eski REDKIT ler...
Gözaltına alınacagi yazılıyordu. Alınmamış.Alıntı:
Furkan Bölükbaşı.
Seçimi kaybedeceklerini anladılar.
Bu yüzden seçimi yaptırmamak için kaos çıkarmak istiyorlar.
En küçük malzemeyi bile kullanmak için her şeyi yapıyorlar.
Sükunetle, tahriklere gelmeden, güzelce sandığa gideceğiz ve onları sakin sakin yeneceğiz.
Doç.Dr.Ferhat Aslan
Siyasi yorum yapmama kararı aldım çünkü kararsızım. Ne diye sizlerinde kararsız olmasına neden olabilecek şeyler söyleyeyim? Size ve partinize başarılar diliyorum muhterem okuyucular.
O kadar değil. 2.dünya savasinda Abd,Ingiltere,Fransa ve Rusya müttefiklerdi.Alıntı:
Medvedev:
Almanya Rusya'ya saldırmak istiyorsa, Berlin'deki geçit törenine hazır olmalı.
Ferhat Arslan, Dr. Doç.
@Ferhatarslandr
Muhterem nasılsınız?
Küçük damar iltihaplı (vaskülitli)
Siz nasılsınız?
Biz de genimiz sustu akciğer kanseri olduk.
Eşiniz nasıllar?
Beyne pıhtı attı çok yaşamadı zaten gömdük.
Sizinki nasıl?
Uyuz oldu, ama tam teşhis değil. Şimdi de meme kanseri çıktı.
Allahımıza ve bilim kurumumuza şükürler olsun Covidden ölmedik.
Haber 1283
@Haber1283
Yeşil Sol Partisi İstanbul Milletvekili adayı Cemal Ünlü:
"Ergenekon olsun Balyoz olsun sadece bir Fethullahçı komplosundan ibaret değildi."
Uzakdoğu'nun Ukrayna'sı Tayvan'dır. Uzakdoğu'da Çin ise Rusya'dır. Japonya Polonya, Filipinler ise Romanya'dır.
Tayvan halkının neredeyse tamamı Çinli'dir.
Tayvan'da tüm siyasi partiler ve siyasi aktörler Abd kontrolundedir.
Çin barışçıl yöntemlerle Tayvan yönetimini ele gecirmek istiyor yani secimlerle. Fakat Tayvan'da tüm siyasi partiler ve siyasi aktörler Abd kontrolündedir. Abd buna izin vermez. Yani Cin'in barışcil yollarla Tayvan yönetimini ele gecirmesi mumkun görünmüyor.
Diğer taraftan halk neredeyse tamamen Çin'li olduğu için, Çin Tayvan'ı işgal etmek de istemiyor.
Tayvan'ı işgal edecegime, denizde Abd ile savaşırım diyor ve sürekli silah kapasitesini arttırıyor.
Abd ise aynen Ukrayna'da oldugu gibi Çin'in Tayvan'a saldırmasını istiyor.
Görünürde böyle ama bence kesinlikle Rusya ve Abd karşı karşıya değiller.
Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralaması
Boğaziçi Üniversitesi - 688.
ODTÜ - 821.
Bilkent Üniversitesi - 1145.
Böyle bir ülkenin gelişmesi mümkün mü. Her yıl daha geriye gidiyoruz.
2010 yılında
Boğaziçi Üniversitesi 226
ODTÜ 301. sıradaydı.
Hala uzatiyor ve kıvırıyor. Gözaltına alınması gerekirdi. Ankara Kuşu'nun attığı tweetlere bakılırsa, dün gece gözaltına alinacakti. Birileri engel oldu. Bu konu uzatilacak bir konu değil. Ayrıca Kilicdaroglu 11 secim kaybetti ama Kilicdaroglu'nun Aleviligi bu secimlerde cok kullanildi. Asparagas pek cok ankette Chp oylari, %30'larin ustunde gosterilip, "Alevi Kilicdaroglu liderliginde Chp, iktidara yuruyor"basliklari atilir, muhafazakar sag secmen oylari Akp'de konsalide olurdu. Secimler hep boyle kazanildi. Ben bu konuyu defalarca yazdim, Kilicdaroglu'nun Chp genel baskanligina uygun olmadigini, Akp'ye secim kazandirmak icin kasetle Chp'nin basina getirildigini, bu sebeple Turkiye'de muhalefet olmadigini.Alıntı:
Furkan Bölükbaşı.
Dünden beri söylemediğim ve ima etmediğim bir şey üzerinden hedef gösteriliyorum. Yaptığım sadece Kemal Kılıçdaroğluʼnun bir önceki gün yaptığı paylaşıma gönderme yaparak “Bu da Doğalgaz Alevi” demekti. Fotoğrafta alenen görünen Karadeniz doğalgazının alevine gönderme yapmıştım.
Kılıçdaroğluʼnun seçmene vaad edeceği hiçbir şey olmadığı için mezhebi üzerinden siyaset yapmasına gösterilen hiciv dolu bir tepkiydi. Siz mezhebinizle gündeme gelirken biz Karadeniz Doğalgazının aleviyle gündeme geliyoruz mesajını verdim.
Eğer gerçekten alevilere yapılan katliam için saldıracak birisini arıyorsanız Kılıçdaroğluʼnun gözünüzün içine baka baka kendisine Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak seçtiği ve Cumhurbaşkanı adaylığını açıklama onurunu verdiği Temel Karamollaoğluʼnu hedef almanızı tavsiye ederim. Kendisinin Madımakʼta katliam yapılırken belediye başkanlığı yaptığı sırada “Gazanız mübarek olsun” dediği sizin gazeteleriniz tarafınızdan iddia ediliyor. Sizin oylarınızla da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak.
Fakat burada Kilicdaroglu'nun Alevi, Davudoglu'nun Sunni diye video yayinlamalarini mezhepcilik, boluculuk olarak goremeyiz. Tam tersi birlestirici bir tavirdir.
Yanlis yapanlar maalesef Akp yanlısı yazarlar.
Bir de 50 yildir hicbir sey olmadi, Turkiye'de Alevi-Sunni catismasi olmaz" diyenler var.
Bu ekonomik sikintida öyle bir olur ki, onunu almak mumkun olmaz.
Turkiye'de Alevi-Sunni diye derin bir fay hatti vardir, secimler icin kasinmamasi gerekir.
Davutoglu da yalan söylüyor. Babala Tv'de.
Esad'in durduk yere camileri bombaladigi, varil bombasi attigi, dogu Guta'da kimyadal silah kullandigi bunlari tekrarlayip duruyor.
Kilicdaroglu cevap verecek mi buna?
Halil Ibraam sofrasi, hepsi yalanci.
Furkan Bölükbaşı.
Ankara Kuşuʼnun çok önemli bir dosyası elimde. Bayram sonrası detaylarıyla yazacağım. Ben yazdıktan sonra kendine temiz atlet ve don hazırlayıp siren seslerini beklesin.
🚨🚨🚨
Şartlanmış, kodlanmış, zavallı. Türkiye'de muhalefet yok.Alıntı:
S.Kadıgil: "Zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek değilseniz, gerçekten hayatınız çok zor".
Bu muhalefetle bu ulkeye Afganistan deneyimi bile yaşatirlar. Coğrafyaya dua etmek gerekli, Türkiye'nin üzerinde kurulu olduğu coğrafya çok kiymetli, Afganistan olmaya müsait değil.
Prometheus...
Sera Kadıgil gibi ol. "Zengin, sünni, Türk, erkek" babanın parasıyla Londra'da oku, Bebek'te yaşa, hayatın boyunca 1 gün dahi aç, parasız, açıkta kalma, genç yaşta paranın gücüyle siyasetçi ol ve sosyalist bir partide din, etnik aidiyet, cinsiyetçilik davası yap.
Cahil...Güneş panelini üretmek için ne kadar enerji harciyorsun?Alıntı:
Sputnik Türkiye
@sputnik_TR
Kılıçdaroğlu: Elektrik elde etmek için petrole ihtiyaç yok, doğalgaza ihtiyaç yok, kömüre ihtiyaç yok. Allah'ın güneşi var, o da bedava. Niye, güneşe dolar mı ödüyoruz? Güneşten bize fatura mı kesiliyor? Hepsi bedava, yapacağım göreceksiniz.