https://youtu.be/GfWhtnYGwZk
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://youtu.be/GfWhtnYGwZk
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu kadar kalabalık nüfusa ne domuz dayanır, ne at.
Nüfus planlaması şart. Çocuk başına destek falan var mı bilmiyorum ama hepsinin kesilmesi lazım. Doğum kontrolü yöntemleri halka anlatılmalı, fiyatları herkesin ulaşabileceği kadar ucuz tutulmalı. En ucuz ertesi gün hapı 150 tl olmuş böyle olmaz.
buda ete dönüştürülmesi
https://www.youtube.com/watch?v=s80j_AkI0sM
doğumundan kesimene kadar tamamen endüstriyel
acımasız ve vahşice hayvan bir gün bile toprağa basmıyor yediği gıdaların tamamı hazır yem
bence en sağlıksız beslenme şekillerinden biri
tamamen insanları doyurmaya yönelik üretim şekli
kkm den arkadaşa 1.100.000 e yaklaşık 44.000 tl faiz tahakkuk etmiş 274.636 tl de kur farkı
neredeyse faizin 6 katı millet tl mevduatı bozup buna geçtiyse malı götürdüler
doalr bozanlar ucu ucuna zarar
Kkm farkımı aldım 14.83 den 29 haziran sonu 16.50 faizden uzattık
Doları en düşükten alıp yüzde 25 artışta dolar varlığınız eriyorsa dolarcılar için KKM çöp olmuştur.
Dolar ancak sabit kalırsa veya yüzde 17 den az artarsa mantıklıdır ki bu cari açık ve enflasyonla bunu kim garanti edebilir?
Bu iş ateşle dans etmeye benziyor. Ya da papaz kaçtı oyununa...
Bu işin tek faidesi TL mevduattakilerin dolar talebini engellemek...
Hem dolarını koruyup hem de yüzde 8.6 alan Eurobondlar daha mantıklı görünüyor.
Dolar hiç artmazsa alacağın faiz yüzde 17...
Yüzde 17 - yüzde 8.6 = 8,4 fark için bu kadar kumara değer mi?
Ki bu arada emlak alıp başını giderken....
Ben şu vatandaştan gelen vergilerle kısmına takılıyorum.
Devlet tl ilede borçlansa, dövizle de altınla da enflasyona endeksli hesaplada para yine halkın cebinden gidiyor.
Mesela beste ödenilen devlet katkısı kimin cebinden ödeniyor ?
Yani neden özellikle bu üründe bu vurgulanıyor. Diğer ürünlerde farklı bir kaynak varda ben mi bilmiyorum ?
Öyle bir hava varki kkm olmasa döviz 20 liraya çıksa her şey süper olacaktı.
Veya faiz yukarı çıksa hayat bayram olacaktı.
Her seçenekte faturayı yine vatandaş ödeyecekti. Yine vatandaş ödüyor. Sonuç değişmiyor.
KKMcilere medyada kötü bir şey yapmışlar gibi davranılması rahatsız edici.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kkm de tl mevduatı olan adamada bu parayı verince bankadan alacağı faizin 6 katını hazineden alıyor dolayısıyla sen ödememen gereken bşr şeyi ödüyorsun
tıpkı hasta garantili hastane
geçiş garantli köprü otoyol parasını ödediğin gibi
sen gene şükretmeye devam et dolar 20 olmadı diye
şu anda piyasada doların 20 tl olmasından daha köü bi durum var
bunu idrak etmekte zorlanıyon
ya öbür gün bide doalr 20 olduysa ne yapacan
kalıcı önlem yerine günü kurtarmaya yönelik aldığın her tedbir çığ gibi geri döner eninde sonunda
çok kötü bi döngüye girdik doları tutacağım diye tl mevduata bile dolar muamelesi yapmaya başladık
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
Mart enflasyonunu artı-eksi 0.5 puanlık sapma ile %9.5 olarak tahmin ediyorum.
Sapma en fazla 1 puana çıkacak gibi görünüyor.
Şu durumda yıllık artış mart sonunda %66-69 arasında gerçekleşecek.
Daha filim yeni başlıyor.!!!!:oleyo:
Hiperenflasyon tüm hızıyla otobanda.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
http://ensozler.com/resim/alinti/5718.png
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Hocam sıkıntı şu: Enflasyonun 1-2 puan üzerinde faiz olmazsa dolar artıyor. Bundan bir yıl önce Keynes'in bu kuralı devam etseydi dolar bu kadar artmayacaktı belki de. KKM doları engellemek için çıkarıldı, ama sürdürülebilir değil. Zaten enflasyon aldı başını gidiyor. Tarıma ağırlık vermemiz ve enflasyonun sebeplerini çözmemiz lazım.
Siz anlamıyorsunuz. KKM yapan vatandaş dolarda asla, bu hesabıda açsa yine aynı getiriyi alacaktı. Sonuç değişmeyecekti.
İnatla vatandaşın vergisiyle ödeniyor diyerek. Bu hesabı açanları sanki kötü bir şeyler yapmışlar diye itham etmek doğru değil. Bunu söylüyorum söylemeyede devam edeceğim.
Burada sürekli popülizmin ne kadar kötü olduğunu yazıyorum. Size ne geleceğinin farkında olmasam popülizmi desteklemez miyim ?
Herkese çiçek atmaz mıyım ? Maaşlar artsın, teşvikler artsın, konutta, arabada vergi düşsün. Benzinden ötv kalksın, vergi borçları silinsin der geçerim.
sen halen anlamıyorsun kkm yapılan paranın yaklaşık 3 te 1 i tl den kkm ye döndü. yani tl mevduatı dolara endekslediler
tl mevduatta kalsa yıllık %18-21 arası bir şey alacakken
3 aylıkta %25-32 arası faiz aldılar
bununda tamamını hazine para basarak karşıladı
anlaşılmayacak bir şey mi anlatıyoruz ki halen doalrda olsa vatandaştan çıkacaktı diyorsun paranın 3 te 1 i tl den döndü
onun yerine nas var demeyip direk % 50-60 yıllık faiz verse çok daha akıllıca olurdu
maliyette düşerdi
https://twitter.com/e507/status/1383...vWaDbRKqrUaatg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...MpnPQ&usqp=CAU
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Ben anlıyorumda siz anlamıyorsunuz hükümeti unutun, kkmyi unutun.
Sizin dediğiniz oldu. %50 faiz verdiler.
Akşam haberlerde, sosyal medyada 1 milyon yatıran oturduğu yerden 500 bin alacak ve bu sizin vergilerinizle ödenecek diye haber yaptılar. Ki yapıyorlar sizi sırf bu hesaba para yatırdınız diye sanki kötü bir şey yapıyormuşsunuz gibi nitelendirseler hoşunuza gider mi ? Ben bunu söylüyorum.
https://m.youtube.com/watch?v=LBtH70_mVh0
http://www.isbas.com.tr/serbest-bolge-avantaj.html
Serbest Bölge Avantajları
%100 Kurumlar Vergisi İstisnası ...
%100 Gelir Vergisi istisnası ...
Muhtasar Ödemesi Muafiyeti. ...
KDV Muafiyeti. ...
Serbest Kâr Transferi. ...
Gümrük vergisi muafiyeti. ...
KKDF Muafiyeti. ...
Ucuz Enerji Kullanımı
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
spotta alıp, vadelide satıyoruz. Vade sonunda spottakini satıp, vadeliyi alıyoruz. Vadelide kaldıracı sonuna kadar kullanırsanız, hisse fiyatının yukarı gitmesi durumunda, teminat tamamlamanız gerekebilir. Bunun için ya bir miktar ppflerde nakit bulunduracaksınız, yada pozisyonun bir kısmını erken kapatacaksınız. Onun dışında risksiz bir yatırım. Aralık ayından beri yapıyorum, şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.
basının işi bu goygoylamak , 13,50 14 ten girenler fark alamayacak yada cüzi bir miktar belki .o zaman ne diyecekler...bu seferde diğer basın başarı olarak sunacak .
01/08 2022 (yani asgari ücretin 2,kez artmasının hemen arkasından ) fox ana haber ilk haberi şimdiden duyuyorum ...bugün görüştüğümüz bazı uzmanlar 2023 asgari ücreti için 8,500 tl olması lazım dediler...
Kkm enstrümanı asgari ücret artsıncı işçi emekçi dostu ekonomistleri çok rahatsız etti iktidar tercih yaptı ya mevduat faizi 50 kredi faizi 75 olup ekonomi stop edecekti beton lobisi ağlayacaktı ya da riski hazineye yükleyip ekonomiyi yüzdürecektı kkm sayesinde bankalar deli gibi kar etti enflasyon 55 iken 25 den kredi çeken göbek attı bu romantik ekonomistler faizler 19 dan hiç inmese naci başkan devam etse bunlar olmazdı dese eyvallah ama işi köprüye doktor maaşına bile bağladılar sanki kkm olmadan önce vergiler çok iyi yönetiliyordu her gün fabrika açılıyordu bu romantikler merkez faizleri 50 ye çekse bu seferde vay faizlerde dünya rekoru kırdınız küçük esnaf kobi yi bitirdiniz vatandaş nasıl kredi çekecek diye inleyecekti ideolojisi ekonomik yorumuna etki eden ekonomistlerden kaçıyorum artık
Westwind'a ne söylesen boş da, sen yapma bari bahri...
Para bahri'yi bile bozuyormuş...
Ülkenin üzerine yüklenen yükün haddi hesabı yok, mesele geminin yüzdürülmesi falan değil, mesele sadece akıl, mantık ve bilimden uzaklaşılarak inanılmaz bir maliyet yaratmak...
Ve bu maliyeti yaratanların en ufak sorumluluğunun olmaması da en acı gerçek...
şıracıyla bozacya bahri dahil olmuş
https://cdnr.yenicaggazetesi.com.tr/...8260548378.jpg
Eğitimde gelinen nokta.!!!!
Memleket Sazan üretiyor.!!!!:kahkah:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Normalde bankanın vereceği ve devlete ek yük getirmeyen %20 faize nas var deyip, o maliyeti de devlete dolayısıyla millete yükleyerek %110 faiz verene başka ülkede hangi gözle bakılır ya da gözleri ışıldayanlar kendi işletmesi için %110 faizle kredi alır mı bilmem ama bizim ülkede devlete %110 yük yüklemek hepsi normal karşılanıyor...
Akıl tutulmasını da geçtim, bence bunun adı artık başka bir şey...
bu forumda enflasyon üstü faiz verilmesi gerektiğini ortodoks politikalarla ekonominin yönetilmesi gerektiğini belki de en çok savunan benim hatta en son naci başkan döneminde artık her şeyin düzeleceğine inanarak 7 liralardan dolara geçmeyerek tl mevduat yapmaya devam ettim sonra görevden alma faizlerin indirilmesi ve kurun 18 e çıkmasıyla tüm birikimim buhar oldu artık ne pahasına olursa olsun dolara geçme durumuna gelmiştim ki çoğu tl ci 16 liradan bile dolar aldı panikle sonra bu kkm çıktı can simidi gibi TL de kalanlar buna tutundu iktidar faiz artışını kendi seçmenine izah edemiyor ve seçmenine faiz artırmadan kuru sorununu çözdük hikayesi gerekiyordu kkm bunu sağladı Benim eleştirdiğim nokta ekonomistlerin bu yönden bakmayıp vay efendim vergilerimiz gitti zenginin parasını biz mi ödeyeceğiz tarzı açıklamalarla abartma yolunu seçmeleri bu şu an ki iktidarın tercihi güç onlarda bunun olumlu olumsuz sonuçlarını bilerek bu adımı attılar
asla körü körüne bir şeyi doğru bulmam iktidar kkm ile tl de kalanların birikimlerinin buhar olmasını bir nebze olsun engelledi şu an kkm olmasa ben bugün fed faiz artıracak ken jeopolitik riskler tavan yapmışken gözüm kapalı 14.83 den dolara girerdim şimdi kkm nin işlevi hiç yok mu yani
İdeolojisi olmayan ekonomist mi var hocam?Tv kanallarında çoğu yorumcu ve siyasetçi de işlerine gelmeyen bir şey olduğunda ideolojik yorumlar bunlar gibi laflar ediyorlar.Gerçekten deli oluyorum.İdeolojik bunlar diyenlerin çoğu (sözüm size değil) bilerek veya bilmeyerek (ki çoğunlukla bilerek isteyerek ) ait oldukları sınıfın veya çıkar sağladıkları çevrelerin düşüncelerine hizmet eden yani ideoloji sahibi kişilerdir.İdeoloji kategorik olarak kötü karşı çıkılacak bir şey değildir ideolojinin kime nasıl hizmet ettiği kimleri temsil ettiği önemlidir.
https://youtu.be/byY5EcOgMuQ
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
ben öyle bişey söylemedim söylediğim çok basit kkm sadece döviz ve altın hesaplarına uygulanmalı idi
tl mevduatı olanın kkm de ne işi var
t sini dolara endeksliyor ama tl mevduatım var diyor
ama doalr yükseldikçe ancak faizide yükseliyor
hükümet piyasadaki tl mevduatları bile doalra endeksledi
dolardaki artış artık 2 katı daha şiddetli ekonomik krze neden olur
doalr bugünlerde sakin olmasına rağmen ilk kkm açan tl ciler %25-35 arası 3 aylık faiz aldılar
hemde tamamını hazine ödedi
yani para bastı
her gün geçtikçe hazinenin ödeyeceği rakam artacak
nas ile beraber bir süre sonra dolar yeniden hareketlenecek ve hazinenin (mb nin) piyasaya süreceği tl de artacak
hocam çok haklısın da kkm yapanlar ne yapabilir .? yani boşuna tartışırıyoruz idare bir karar almış onu uyguluyor .o gün o kkm çıkmasa ya faizi 30 puan artırmaları lazım yada dolar 25 olup bugün mazot 45 liradan işlem görmesi lazımdı .ha senin dediğinde doğru bir ekonomi bir fırtınada dolar 25 leri görürse bu ne olur .o zamanda belki faiz silahı kullanılır .
bunu neden tercih ettiklerini yukarıda yazdım tl cilere kkm imkanı getirlmeseydi kur 30 liraydı ayrıca orada da kalacağını sanmazdım benzinde heralde 40 lira falan olmuştu mb başkanı gayrimenkül sektörü için faiz indirdik dedi geçenlerde hazine bakanı gayrimenkül sektörünü ucuza fonlamaya devam edeceğiz dedi her şey açıkça ortada
neden direk faizi artttırmıyor naci arttırdı dolar düştü
siz muallak bi faiz ile güya %14 vererek kimi kandırıyonuz
piyasada oluşan faiz 3 aylıkda %35 kkm faizi ile birlikte
mb. faizi 20 yapsaydı dolar ne 25 di ne 30
11 tl idi belki de 10 tl idi
https://youtu.be/C126xBJeQXA
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!